Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia fatum jakieś
Kochane u siostry w biedronce jest lovela wzięła mi mleczko do prania do białego i do koloru i ponowię pytanie co z tą płynem do płukania używać czy już nie?
Ech nie wiem co z sobą począć żeby mi czas szybciej zleciał
Ogarnęłam już szafę, pomalowałam paznokcie drugi raz w trakcie ciąży, drzemka też już byłaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 15:41
-
Take info na wizażu
•Nie używaj płynu do płukania podczas prania rzeczy dziecięcych w pierwszym roku życia dziecka - często wysusza delikatną skórę dziecka i może uczulać.
•Ubranka - zwłaszcza te, które dotykają do skóry dziecka (body, śpioszki, kaftaniki) - należy prać w 95°C.
•Ubrania delikatne, sweterki, kocyki - trzeba prać w 60°C.
•Ręczniki, pościel dziecka oraz pieluszki tetrowe pierzemy w temperaturze 95°C.
Ale te temperatury to zdecydowanie za wysokie jak dla mnie -
nick nieaktualnyDobry
Co do prania to się wypowiem cosik
Rozmawiałam ze szwagierką co ma dwoje małych 5 i 4 latka w czym ona prała ciuszki dziecka i ona doradziła mi nie prać wogóle w specjalnych proszkach czy płynach dla dzieci bo jak się póżniej przejdzie na normalny albo inny proszek to pojawiają się uczulenia !!!
I ona mówiła że prawie od samego początku prała dziecięce ciuszki ze swoimi ciuchami w normalnych proszkach i nie miały dzieci żadnych uczuleń odparzeń itp.
No chyba że dziecko od początku nie toleruje danego zwykłego proszku to warto zmienić na jakiś delikatniejszy !!
Więc ja chyba posłucham doświadczonej matki a nie reklam w tv i też będę prała w normalnych proszkach
Mielgo popołudnia !!
Lecę zaraz z kotęm do weterynarza i fryzjera)
Rika lubi tę wiadomość
-
Chyba ich pogielo z gotowaniem pieluch... Ostatnio zawitalam w pracy na plotach i jak powiedzialam, ze musze wszystkie ciuszki poprac, to oczy na mnie dziewczyny wywalily... Jak jeden maz maja przynajmniej jedno dziecko, zadna nie prala ciuszkow przed zalozeniem ich na malucha, wiekszosc prala je w normalnym proszku albo w platkach mydlanych i dzieci uczulen nie mialy
Ja dla spokoju upralam wszystko w proszku jelp, teraz czeka na mnie gora rzeczy do prasowaniaAle zeby prac w 95 stopniach...
gosiunia lubi tę wiadomość
-
hej. Waszym okiem co powinnam jeszcze dokupic?
jesli chodzi o torbe:
DLA SIEBIE
3 koszule
szlafrok
kapcie
klapki
recznik
2 biustonosze
skarpetki
podpaski
wkladki laktacyjne
majtki
kosmetyki
DLA DZIECKA
Ciuszki
smoczek
rozek
chusteczki nawil
pampersy -
Mdlosci minely, widac chyba poranne tylko
Jejuuu już się nie mogę doczekac wizytyuciekam z pracy, szybko się odswieze i jade zobaczysz moje Szczescie Male moja Izuli ukochana
odezwiemy się wieczorkiem
Corcia chyba też się nie moze doczekac, bo podskakuje niesamowice. Oby się dobrze ulozyla i pokazala buziaczka, no i żeby wszystko dobrze byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 16:44
gosia86, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Witajcie.
Puella - gratulacje dla ZUSu za pomyslne rozwiązanie sprawy
Ja jutro wizytuję - ciekawe co tam lekarz mi ciekawego powie o naszej córeczce. Musze jeszcze wydrukowac wynik i przygotowac sobie karte z wynikami, zeby na spokojnie jutro pojechac.
Na allegro kupowałam od:
margotkrakowpl
HubiWorld
i kilka rzeczy ze strony Arusia
bobasstyl - kocyk
a od top_bizuteria kupiłam kilka opasek na głowkę
Dziewczyny - będzie dobrze. Damy radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 17:57
-
Moja Lila:)
My wróciłyśmy z wizyty, wszystko ok.Mała jednak waży ,mniej niż lekarz mówił wcześniej bo 1600. Powiedział ze na nfz ma gorszy sprzęt dlatego taka różnica. Łożysko miałam koło buzi dzidziusia i troszkę przeszkadzało w zrobieniu zdjęcia. Pomiary w porządku, mała dalej ułożona główką do dołu.Mam więcej zdjęc ale nie wiem czy zauważycie co tam na nich jest, to wydało mi się bardziej przejrzyste mimo mojego słabego aparatu na tel. Widac tam rączkę jak ma przyłożona do twarzy, oczka, nosek, buzie.
Z okazji 31 tygodnia zafundowałam dzisiaj Lili bujaczek taki:
http://www.smyk.com/fisher-price-fotelik-bujaczek-ze-zwierzatkami-cudowna-planeta,p1044877548,swiat-niemowlaka-p
W komisie za 129 zł, bardzo mi się podobał, co najlepsze jest dla dzieci do 3,5 roku:PWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 18:00
Karolcia88, gosia86, Bluberry, nadulek, katalina, AGA 30, PIGULSKA, beti97, gosiunia lubią tę wiadomość
-
hej dziewczynki przyszedł dziś kocyk- minky jaki zamówiłam na allegro więc wam się pochwalę.
Mam czarny wózek więc tylko datego wzięłam takie kolory bo ogólnie nie lubie jak jest cukierkowo ale przy czarnym wózku chyba będzie oki?Karolcia88, Catyyy, gosia86, madziorek, katalina, PIGULSKA, WesołaMama, beti97, Agusia246, gosiunia lubią tę wiadomość