X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska! To zostawia sztywne plamy? Bo ja dziś rano patrzę a tu na prawym boku kolo cycka sztywna plamka przezroczysta. A polozylam się spać po kąpieli w czystej koszulce i ja myślę skąd to. Nie spodziewałam się tak szybko

Mała kopie jak szalona cały dzień bo słyszy obce glosy :) a na tate się uspokaja jak brzucha dotknie. I siedziałam dziś z roczna dziewczynka z Pawła rodziny i juz chyba mamy oboje instynkt- ja się nad nią rozplywalam i z nią bawilam śpiewającą gasienica a u Pawła na rekach zasnęła:) oj nadaje się na Tate ten mój przyszły maz dzieciaki go uwielbiaja

Melduje pierwsze obrzęki na kostkach tego tez się nie spodziewałam :p

Dziś mija chyba granica przeżywalności płodu u mnie, Ala z tego powodu chyba sobie dyskotekę robi w brzuchu:) co to będzie na studniowke :D

Gratuluje udanych wizyt :)

AsiaPoli gratuluje :)

Uszczesliwiona, sylwucha89, Toska88, rybka33 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu u nas tez brak porozumienia co do imienia. Strasznie mnie to irytuje. Mąż wybiera jak dla mnie "oklepane"...

Zyrcia, Martchen czekamy na wieści.

rybka33 lubi tę wiadomość

7u223e3kv1dyvizz.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, Martchen, trzymam za Was kciuki.

Przyszło dziś moje zamówienie na koszule nocne do karmienia, ale jutro jak zrobię zdjęcie to wstawię.

ag194 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia Martchen dopiero doczytalam.. Trzymam mocno kciuki :*

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za kciuki :-)
    Wstepnie jest ok ale zostalam w szpitalu na obserwację.. jutro dokładniejsze badania

Uszczesliwiona, Madu1611 lubią tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie wiadomo. Zostaje w szpitalu, mam skurcze, dostalam kroplpwke na wyciszenie, macica twarda, jutro konsultacja z chirurgiem... w sumie.to za duzo mi nie powiedzieli a usg to chyba z godzine robil...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie sie dziewczyny!

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny,mam nadzieję że wszystko jest ok u Was i nie długo wrocicie do domów...

Ja już godzinkę usypiam młodego bo obudził się z płaczem... Ale nie dam za wygraną, nie będziemy się teraz bawić...

A no i tak patrzę, to belly pokazuje mi już 7 miesiąc!!! A za tydzień 3 trymestr... Wow, naprawdę leci mi ta ciąża <3

bbee, Mabelle, Kamilutek, Uszczesliwiona, MEGI81, natalia1354, Madu1611, ag194, monika_89, Toska88, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • bbee Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Żyrcia, Martchen, mam nadzieję że będzie wszystko w porządku ! :( trzymam kciuki.

U mnie ze spaniem co raz gorzej, Mąż wyszedł do pracy, a ja się obudziłam. Muszę iść zrobić śniadanie.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • blubka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia,Martchen trzymam kciuki aby wszystko dobrze się skończyło! Zyrcia u ciebie to może rzeczywiście hemoroidy? Jeśli się okaże,że to one to mam na nie przepis od położnej, jakby co. Odpocznijcie dziewczyny, zdrówka!

• Mabelle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia i Martchen jak minęła noc, lepiej trochę? Odzywajcie się jak najszybciej.

Za wszystkie wizytujace i badające się mamusie trzymam kciuki.

Dobrego ♡♡♡

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, ale wczoraj się porobiło! Dziewczyny, trzymam kciuki, żeby skończyło się tylko na strachu. Dobrze, że obie pojechałyście do szpitala.

Dajcie znać, jak będziecie coś wiedzieć, bo forumowe ciotki osiwieją.

Maniuś, lecisz do przodu jak burza, ja ledwo zaczęłam 6, a Ty już s 7 miesiącu! :)

Monika, najlepsze życzenia dla Pauli, imprezę macie dzisiaj czy jutro? Mam taki kalafior ciążowy, że nie pamiętam, co czytałam pięć minut temu :P

A moje cycki nic nie chcą produkować. Wielkie jak donice i puste niczym wydudlana butelka po wine. Do tego wielkie i obolałe, Chłop nieszczęśliwy, bo uciekam przed dotykiem.

Mabelle, Maniuś lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- Zyrcia i Martchen trzymam kciuki żeby wszystko okazało się fałszywym alarmem i żebyście jeszcze dzisiaj wróciły do domów. Musi być dobrze. Jesteście w dobrych rękach. Czekamy na wieści!!!

Maciuś, lubię za twoje informacje, bo zawsze wiem, że u mnie też się wszystko zbliża kilka dni po tobie. 7 miesiąc brzmi poważnie :O

Maniuś lubi tę wiadomość

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa, działa, działa ♡♡♡♡♡
    Dzięki za rady :) jak tylko go wyciągnęłam odrazu wyłączyłem, na części niestety nie da się go rozłożyć ale suszyl się w ryżu cała noc.

Kamilutek spokojnie, na Ciebie tez przyjdzie czas i jeszcze będziesz narzekać na to :P u mnie pierwsza oznaką było to że same sutki zrobiły się jeszcze bardziej wrażliwe ( a myślałam że to już nie mozliwe :D)

Monika sto lat dla Pauli :)

Martchen mam nadzieję że na obserwacji się skończy :*

Zyrcia co u Ciebie? Jak się czujesz? Mówią coś lekarze? :(

Lecę do endo i ortopedy :P

Kamilutek, Hope_, marie_marie22 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ranych wchodze na forum a tu takie wiadomosci :(
    Dziewczyny trzymajcie sie i dajcie prosze znać

Madu dzięki bylam ostatnio w mathercare i slepa nie widziałam pieluszek.

Odwioze mała i was nadrobie. Wczoraj jakiś zly dzień dla kilku z nas
    Ja tez sie czulam źle ale mnie dopadlo chorobsko.

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was.
    Ja ostatnio mało pisze do was ale w małżeństwie nie układa się najlepiej:( nawet myślę chyba o rozwodzie. Mój mąż nie zasługuje na nas.
    Zyrcia i martchen trzymam kciuki.będzie dobrze

Dziewczyny czy myśli któraś z was o tym żeby lekarz wystawił zaświadczenie o tokofobi? Powiem szczerze ze coraz bardziej się boje porodu. Mój pierwszy poród zakończył się Cc było brak postępu porodu,zielone wody i spadające tętno.
    Jeszcze kilka lat temu zmarła moja koleżanka tydzień po porodzie gdyż kazano jej rodzic sn a w trakcie strasznie jej ciśnienie skoczylo i od porodu była w śpiączce po tygodniu zmarła:( mały przeżył. Zastanawiam się czy psychiapsychiatsalbotra albo moje Pani ginekolog jest w staniemi wystawić i czy to uznają na porodowce?

f2w33e3k5idkv34t.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Martchen i Zyrcia dobrze że jesteście pod opieką, informujcie na bieżąco jak się czujecie bo się martwimy.

Kamilutek mleko przed porodem wcale nie zwiastuje dobrej laktacji więc spokojnie. Mi w poprzedniej ciąży chyba dzień max dwa przed porodem pojawiła się pierwsza kropla a z laktacją problemu nie miałam ;)

Uszczesliwiona dobrze że telefon ożył ;) też często Was nadrabiam w wannie więc nie jesteś jedyna uzależniona ;)

U nas ogólnie kiepski tydzień, wszyscy wokół chorzy a nas omijało do tej pory ale chyba wreszcie przyszła kryska na matyska i powoli zaczyna nas rozkładać :( mały ma malutkiego gila a ja czuję się mega osłabiona i boli mnie strasznie głowa a męża gardło.. Aby tylko mocniej się nie rozkrecilo. Lecę wstawiać rosół i upiec ciasteczka czekoladowe na poprawę humoru ;)

Uszczesliwiona, Kamilutek lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Witam was.
    Ja ostatnio mało pisze do was ale w małżeństwie nie układa się najlepiej:( nawet myślę chyba o rozwodzie. Mój mąż nie zasługuje na nas.
    Zyrcia i martchen trzymam kciuki.będzie dobrze

Dziewczyny czy myśli któraś z was o tym żeby lekarz wystawił zaświadczenie o tokofobi? Powiem szczerze ze coraz bardziej się boje porodu. Mój pierwszy poród zakończył się Cc było brak postępu porodu,zielone wody i spadające tętno.
    Jeszcze kilka lat temu zmarła moja koleżanka tydzień po porodzie gdyż kazano jej rodzic sn a w trakcie strasznie jej ciśnienie skoczylo i od porodu była w śpiączce po tygodniu zmarła:( mały przeżył. Zastanawiam się czy psychiapsychiatsalbotra albo moje Pani ginekolog jest w staniemi wystawić i czy to uznają na porodowce?

Powinni uznac. Najlepiej jesli wystawi psychiatra. Moja sasiadka tak miala. Ginekolog nie chcial sie zgodzic a psychiatra wystawil i musieli zrobic CC

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:13

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Witam was.

Misia, rozwód - jeśli ślub wzięło się z niewłaściwym człowiekiem - nie jest wcale złym doświadczeniem i nie ma co się go obawiać. Jest stresujący, człowiek bije się z myślami, ale potem, kiedy spojrzy z perspektywy czasu, często okazuje się jednym z najlepszych wyborów życiowych. Nie chciałabym, żebyś to odebrała tak, że namawiam Cię do rozwodu, ale jeśli jesteś przekonana, że Twój mąż na was nie zasługuje, że źle jest i nie ma szans na to, żeby zaczął na przykład Was szanować czy traktować jako równoprawną stronę w związku, to trzeba wiać. Bo z czasem nie będzie lepiej - będzie gorzej, wierz mi, chyba że on pójdzie na terapię i to dobrowolnie, bo zauważy, że coś jest nie tak.
    Mówię z doświadczenia. Cechy osobowościowe człowieka się nie "naprawiają" na lepsze, one się tylko pogłębiają. Mój były myślał tylko o sobie od samego początku i z wiekiem to samolubstwo i egocentryzm były tylko większe, mimo tego, że próbowałam mu przemówić do rozumu, że jesteśmy drużyną i w pewnych sprawach, takich np. jak finanse, nie może myśleć tylko o sobie.

Dobra, to nie wątek o rozwodach tylko o ciążach. Jak będziesz chciała pogadać to pisz na priva. Dbaj o siebie i swoje dziecko.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ