MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
jesli chodzi o wyście ze szpitala to mi do głowy nie przyszedł kombinezon w ogole. Ja planuję body z dlugim rękawem na to pajac, skarpetki i tyle. Na to wszystko kocyk. Przegrzanie jest gorsze od wyziębienia
marta nawet jakbyś zjadla ze dea czy trzy moncheri to by się nic nie stało, spokojnie
misia ale musisz po cc podpisać zgodę na sn, bez tego papierka muszą Ci zrobic CC. Pisałam Ci wyżej że mam pismo od rzecznika praw pacjenta, mogę wysłać -
Misia 69 wrote:Dziewczyny właśnie czytałam że jak pierwsze rodzila m przez cc to mogę zadecydować o drugim porodzie. Tylko chciałabym uniknąć stresu i się kłócić. Dlatego myślę że zapłacę 100 zł psychiatrze i pokaże wskazanie do cc. Umowie się na cesarke i obędzie się bez problemu. Tak myślę. Porozmawiam jeszcze z gin i diabetologiem. Właśnie cukrzyca nie jest wskazaniem do cc
Tak wyczytałam. Nawet przy insulinie.
Kobietki dziękuję naprawde za mile słowa. Kocham męża i nie chce rozwodu. Ale powiedział coś co zabolało bardziej niż bym w twarz dostała
I wogole ostatnio kupił sobie xboxa a wiadomo że mamy teraz wydatki i wg. Dużo by tu gadać. Nie chce was zadreczac problemami. Lepiej poczytać o czymś miłym
Niby w Polsce jest coś takiego ze trzeba podpisać zgodę na SN po pierwszym CC ale z opinii dziewczyn w Trójmieście co sid wypowiadał nigdy tak owej karteczki nie otrzymały. Także to jest ciekawe czy dostały przy samym podpisaniu papierów i nie zauważyły czy w ogóle nie dostały. J nie były świadomi ze coś takiego jesta tych dziewczyn trochę jest także ciekawy temat ....
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
jonka91 wrote:Hej.
Mam pytanie czy na wyjscie ze szpitala kupujecie polarkowe kombinezony czy zamierzacie ubrac dzieciaczki w cieplejsza bluze i dodatkowe spodnie... Maj bywa rozny. Wlasnie sie zastanawiam czy kupowac kombinezon... -
Marta, tak jak dziewczyny pisały, czekolada z alko nic dziecku nie zrobi. Wiadomo, że lepiej unikać alkoholu w składzie, ale tak czy siak, nie przejmuj się
Alkohol w pożywieniu rozkłada się przez amylazę w ślinie, nie trafia do krwi prawie wcale. Dziewczyny z resztą kiedyś pisały, że nawet w kefirze jest jakieś stężenie alkoholu.
Espera, współczuję niedocenieniamój mąż miał teraz taką samą sytuację, w wielu firmach właśnie to tak działa ;/ Nie awansowali go na kierownicze stanowisko, bo nie było by komu zapierdzielać, mąż odwala tą robotę którą reszta z jego działu udaje, że nie umie wykonać, więc jakby poszedł tylko na nadzór to nie było by komu tego robić... Nosz k***. Dlatego on teraz startuje w konkursie o inne stanowisko u siebie w firmie, jeśli jest tam inna osoba decydująca niż jego obecni przełożeni, to może się uda. Teraz każdą wolną chwilę poświęca na naukę. Mi tak przykro było z jego powodu, przez osiem lat się urabiał po łokcie, opanował w firmie na swoim dziale wszystko co się dało, był zastępcą kierownika (bez tantiemów żadnych), zdegradowali go bez powodu chwilę przed tym jak wymieniali kierownika (poszedł wyżej) i ten który był zastępcą dosłownie parę tygodni został kierownikiem...
-
Mi lekarz na NFZ mówił ze jak wszystko idzie naturalnie to nie robią cc. Ponoć nie można nic podać na wywołanie.
Na następnej wizycie popytam lekarke do której chodzę prywatnie a ona ma dyżury na zaspie. Nie chciałabym rodzic naturalnie (mialam cc) i chyba dla własnego spokoju wezmę skierowanie od psychiatry.
Misia 69 lubi tę wiadomość
-
Misia 69 wrote:Dziewczyny właśnie czytałam że jak pierwsze rodzila m przez cc to mogę zadecydować o drugim porodzie. Tylko chciałabym uniknąć stresu i się kłócić. Dlatego myślę że zapłacę 100 zł psychiatrze i pokaże wskazanie do cc. Umowie się na cesarke i obędzie się bez problemu. Tak myślę. Porozmawiam jeszcze z gin i diabetologiem. Właśnie cukrzyca nie jest wskazaniem do cc
Tak wyczytałam. Nawet przy insulinie.
Kobietki dziękuję naprawde za mile słowa. Kocham męża i nie chce rozwodu. Ale powiedział coś co zabolało bardziej niż bym w twarz dostała
I wogole ostatnio kupił sobie xboxa a wiadomo że mamy teraz wydatki i wg. Dużo by tu gadać. Nie chce was zadreczac problemami. Lepiej poczytać o czymś miłym
Moj gin jest ordynatorem szpitala, do tego jest bardzo pro i natura, wiec niechetnie daje przekaz na cc. Mnie stara sie przekonac do porodu sn, ale jasno powiedzial, ze skoro z pierwszym bylo trudno sn i skoczylo sie cv, to cc jest wskazaniem do drugiego.
Gdyby mi ktos zagwarantowal za urodze sn, to bym sie zgodzila, ale tego nikt nie zrobi. Wiec gin powiedzial ze po 38 tc uzgodnimy terminToska88, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Karotka wrote:Mi lekarz na NFZ mówił ze jak wszystko idzie naturalnie to nie robią cc. Ponoć nie można nic podać na wywołanie.
Na następnej wizycie popytam lekarke do której chodzę prywatnie a ona ma dyżury na zaspie. Nie chciałabym rodzic naturalnie (mialam cc) i chyba dla własnego spokoju wezmę skierowanie od psychiatry.a powiedz do kogo chodzisz z zaspy?
Edit: Jonka tez tak uważam jak Hopei szkoda kasy na kombinezon
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 10:55
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
nick nieaktualnyAga tak te sztywne plamy to siara i właśnie zazwyczaj wycieka po gorącej kąpieli/prysznicu w nocy jak przyciskasz dojarki śpiąc.
Misia nie ciekawie ale podejrzewam że to hormony stres i strach przed nieznanym tak działa. On też to przeżywa tylko na chłopski sposób pewnie boi się tego co was czeka z 2 dzieci. Sama w 1 ciaxy miałam swojego dość nawet się wyprowadzalam 2 razy i co ? Do dzisiaj mi mówi że najgorzej wspominał ciążę bo byłam ponoć nie do zniesienia.! Kobieta przeżywa ciążę 100 razy bardziej niż typowy chłop ( nie pisze o tych wrażliwych bo mój to taki typowy facet) . Jeszxze gorsze były pierwsze miesiące po porodzie ale co ? Przetrwalismy z tym że i ja musiałam go trochę zrozumieć i odpuścić. Niewiem jak jest u was ale myślę że jeśli czujesz ze cie kocha wspiera w trudnych chwilach i szanuję to nie powinnaś tego skreślić.
Moja koleżanka rozwiodla się z mężem bo niby się nie dogadali po rozprawie okazało się że jest w 4 m ciąży! Po porodzie się zeszli dziś mają już 3 dzieci i są szczęśliwi a wszystko zrzucila na hormony.
Rudzik no to mialas atrakcje. Zresztą espera też. Kurcze mój dzisiaj zwymiotowal mi na dywan Shaggy!!! Ale się wk...łam! Odruch wymiony taki se jeszxzd trochę i bym poprawiła obok. Masakra .
Dziewczyny szpitalne wracac do zdrowia !!!!
Jonka ja kupiłam taki cienki polarowy kombinezon na wszelki wielki jakby było zimno bo szybciej i prościej ubrać w to dziecko żeby nie zawierało nigdzie po plecach. Używany kupiłam za 15 zł z wysyłką z olx bo nawet niewiem czy się przyda .
Ale miałam dziś sen !!
Śniło mi się że mój brat był w szpitalu i przywiózł mi stamtąd malutkie dziecko i powiedział że lekarz kazał m8 dać bo to moje. Ja myślę jak moje jak to 6 m ?! Ale patrzę brzucha brak ruchów nie czuje więc biorę to dziecko a tam śliczna malutka DZIEWCZYNKA i dużych ciemnych oczach z kręconymi Wloskami i zostałam mama córeczki choć spodziewałam się chłopca. He he dobry schiz nie ?
Nogi nie pozwalają mi spać pół nocy . Przerzucam je po całym łóżku stary się drze bo nie jest miłośnikiem czyis stóp:-)
Mały też miał koszmary bo wolał mnie przez sen i krzyczał więc przyszedł do nas a ten Ti już w ogóle śpi jak aprobatą!!
A! I odebrałam wyniki! Cukrzycy brak więc zielone światło na czekoladę!!!!tylko krew mnie trochę niepokoi bo większość poza norma +/- .
Ale ogólnie ja swój krzyż poniosłam do 6 m a tweaz nowy rok zaczął się pozytywnie i mam nadzieję że tak zostanie .ag194, Uszczesliwiona, Misia 69 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Właśnie jak zaczęłam rozmawiać moją gin i cc to ona powiedziała że ewentualnie zobaczy jak rama wygląda po cc Ale to dopiero w 36tc i wtedy zobaczy czy jest wskazanie do cc. Ale jak ma wyglądać rana po prawie 11 latach?
Moja diabetolog mówi żeby lepiej rodzić sn. Rozmawiałem z nimi ponad miesiąc temu na ten temat ale im bliżej tym coraz bardziej się boje i muszę chyba działać sama.
-
Cześć Dziewczynki!
Misia, to co teraz przechodzisz nie jest niczym miłym, współczuję. Ciąża to nie powinien być czas na takie dylematy. Ale chciałam Ci tylko napisać, że żaden rozwód nie jest tak straszny, niż wspölne życie z kimś, kto nie jest dla nas odpowiedni. Masz jedno życie i masz być w nim szczęśliwa. Dużo spokoju Wam życzę :*
Uszczęśliwiona, ha! Wiedziałam, że ryż pomoże! Super
Rudzik, sprawa z tasiemcem fatalna! Pytanie, skąd Koteł przytargał to świństwo? Jest wychodzący?
Zyrcia, Martchen, zdrówka!
Kamilutek, pracusiu, może już czas na zwolnienie? I tak jak myślałam, babka w USC się pomyliła, już dzisiaj wyśle odpis wielojęzyczny!
Uska, to jeszcze Ty nie znasz płci Dzidziusia! Kciuki za połówkowe!!!
Uszczesliwiona, Kamilutek lubią tę wiadomość
-
misia wysłałam zaproszenie
co do cc to ja umawiam się z moim ginem na konkretną datę jak będzie mieć dyżurna razie bez konkretów bo on woli szybciej, ja bym chciała poczekać jak najdłużej więc wyjdzie w trakcie kiedy mnie potną. Generalnie zależy od stanu blizny i stopnia zestarzenia się łożyska. Ja chcę jak najbliżej TP
-
nick nieaktualnyNika szczerze t9 nie znam nikogo kto zna datę cc wcześniej niż 36 tc . Mo8m zdaniem wszystko będzie zależne od wielkości dzuecka i innych dolegliwości ciążowych. Jak wszystko przebiega prawidłowo t9 cc zazwyczaj jest blisko terminu ja liczę na to że rozwiąza ciążę już w 38 tc.
-
nick nieaktualny