MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wszystkim!
My mamy termin na końcówkę maja. Do tej pory czujemy się dobrze. O ciąży dowiedzieliśmy się w 4 tygodniu i wymioty nas męczyły do 8 tygodnia. Poza tym na początku grudnia zaliczyliśmy operacje wycięcia wyrostka
Teraz już jesteśmy po badaniach połówkowych (wcześniej w listopadzie pierwsze badanie prenatalne) i czekamy na 3 badanie prenatalne.Wiemy że to dziewczynka, chociaż ja cały czas przeczuwałam chłopaka
Jednak na badaniu cały czas zasłaniała się rączkami i widzieliśmy tylko nosek
Teraz czujemy się dobrze. Jedynie co pobolewają plecy i trochę puchną ręce i nogi
Pozdrawiam wszystkie majóweczkibbee, marie_marie22, Arwi, Uszczesliwiona, sylwucha89, Kamilutek, Mabelle, Uska, Luska, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Zaproszenie przyjete
i od innych dziewczyn tez nie zauważyłam ze mam zaproszenia
Ja termin cc bede miala moze w 34tc i podobno w uk tna w 39tc ( ciekawe czy dotrwam )
W uk maj bywa rozny. Raz ciepło a raz bardzo zimno ale na pewno nie bede ubierac grubych polarow chociaz mam chyba 4 nowe z metka i pewnie nigdy nie założę
Natomiast ja ubiore body z dl rekawem, spioszki welurowe z kapturem ( kaptur na glowe ) i przykryje kocem
Trzymam kochane kciuki za wizytujace i te szpitalne... -
hannak wrote:Macie już wyprawkę dla dzieci? Czekam na jakieś rady, co potrzeba, gdzie warto kupić. Przyjaciółki mi bardzo pomagają, ostatnio dostałam body ze sklepu psoty. Teraz czas na inne elementy.
Arwi, Espera, malgorzatka199, Anstice, Madu1611, sylwucha89, WreszcieMama, Mabelle, Maniuś, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Witam się w 25 tygodniu
O 13.45 mam wizytę u ginekologa, ale mojej gin nie ma dziś, więc będzie to tylko zastępcza wizyta, czuję, że nawet nie zobaczę dzidziusia, ani mnie nie zbada... Chociaż L4 dostanę (to cel mojej dzisiejszej wizyty i w ogóle wyjścia z domu).
Nika33, ja też jestem chora, ale dr nie zalecała syropu, ew jakiś z podbiałem, ale póki co ssam tylko tabletki QUIXX grip-protect.
Monika, sto lat dla Pauli
Rudzik, Jezus MAria! blee, współczuję mocno.
Martchen, Zyrcia, Misia, trzymajcie się :*:*:*
Oto moje zakupy, które wczoraj do mnie przyszły:
(zamawiałam na Allegro)
- dwie koszule nocne do karmienia (kupowałam takie najprostsze, żeby nie było mi ich szkoda brać do szpitala
- miękki biustnosz do karmienia (bardzo wygodny, bo już mierzyłam)
- skarpetki, gruszka i butelka dla Lilki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3c9c522721d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f76eccdbb60a.jpgMEGI81, bbee, Uszczesliwiona, Arwi, Espera, Nika33, Anstice, sylwucha89, ag194, Kamilutek, blubka, Mabelle, Maniuś, Uska lubią tę wiadomość
-
Ojejku jak tu u nas nerwowo się zrobiło... Dobrze, że dopiero dzisiaj zajrzałam to od razu miałam informację, bo wczoraj bym się pewnie mocno denerwowała razm z Wami.
Zyrcia i Martchen współczuje pobytu w szpitalu, bo to nic przyjemnego, no ale jak mus to mus i ciesze się, że narazie wygląda, że jest ok
Rudzik, fuj..., współczuje stresu i tego widoku, ale dobrą wiadomością jest, że istnieje małe prawdopodobieństwo zarażenia się od kota. Badanie pozwoli zupełnie odetchnąć.
Ja kupiłam taki cieplejszy pajacyk z kapturem, bo z pogodą nigdy nic nie wiadomo i wole mieć niż się denerwować, że nie mam, a może by się przydał. Jak będzie ciepło to poprostu nie wykorzystam, kupiłam go za 34 zł w promocji w smyku więc fortuny nie stracęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 12:07
-
Melduję się po wczorajszej wizycie, wszystko z Brzusią i mamusią OK. Szyjka zamknięta, lekarz powiedział, że donosiłabym trojaczki
gaja_1, Uszczesliwiona, sylwucha89, dewa, bbee, Arwi, blubka, MEGI81, monika_89, WreszcieMama, Anstice, Madu1611, ag194, Kamilutek, marie_marie22, Mabelle, Uska, Maniuś, Elmo13, Kleopatra, Breezee lubią tę wiadomość
-
Ja już kończę kompletować ciuszkową wyprawkę, wczoraj znowu byłam na zakupach, dzisiaj przyjdzie zamówienie i złoże na allegro kolejne dla Małej i dla siebie, które już mam skompletowane
Zostaną jakieś pojedyncze sztuki. A ja jak głupia codziennie wszystko wyjmuje i oglądam
Mój mąż już się nawet śmieje, ale to wszystko jest takie śliczniusie, że nie mogę się powstrzymać
Arwi, MEGI81, Nika33, Anstice, Kamilutek lubią tę wiadomość
-
Mi się wydaje, że wszystko zależy od pogody z tym kombinezonem na wyjście, ja akurat mam dwa takie cieplejsze pajace, jeden polarowy, drugi welurowy ale taki z ociepleniem jakby, tylko że nie musiałam ich kupować. Może się nie przydadzą, ale ciężko założyć, że będzie np. powyżej 15stopni, bo koniec kwietnia i maj to jest loteria. U nas w szpitalu było tak, że pielęgniarki na wyjście mówiły co należy przygotować w zależności od pogody, dawało się im dziecko, ciuchy, fotelik, one tam dziecko przewijały, przebierały i wsadzały w fotelik, nie wiem czy tak jest w każdym szpitalu
Wydaje mi się, że za szybko się męczę coś dzisiaj, zrobiłam tylko szybkościowo zupę, a brzuch zaczął się napinać i znów ledwo wyczuwalne skurcze.MEGI81 lubi tę wiadomość
-
bbee wrote:
Espera, współczuję niedocenieniamój mąż miał teraz taką samą sytuację, w wielu firmach właśnie to tak działa ;/ Nie awansowali go na kierownicze stanowisko, bo nie było by komu zapierdzielać, mąż odwala tą robotę którą reszta z jego działu udaje, że nie umie wykonać, więc jakby poszedł tylko na nadzór to nie było by komu tego robić... Nosz k***. Dlatego on teraz startuje w konkursie o inne stanowisko u siebie w firmie, jeśli jest tam inna osoba decydująca niż jego obecni przełożeni, to może się uda. Teraz każdą wolną chwilę poświęca na naukę. Mi tak przykro było z jego powodu, przez osiem lat się urabiał po łokcie, opanował w firmie na swoim dziale wszystko co się dało, był zastępcą kierownika (bez tantiemów żadnych), zdegradowali go bez powodu chwilę przed tym jak wymieniali kierownika (poszedł wyżej) i ten który był zastępcą dosłownie parę tygodni został kierownikiem...
Dzieki za zrozumienie... najgorsze jest to że w promieniu kilkudziesięciu kilometrów nikt mi nie da takich samych pieniędzy... Jak pisałam u mnie jest o tyle dobrze że mój szef mnie docenia i przynajmniej podwyżki daje... Niestety to dyrekcja i szefostwo tego drugiego pionu, moim zdaniem boją się mnie awansować bo mogabym ich nieudolność bardzo szybko zdemaskować przed centralą która znajduje się za granicą... Nic to... mam teraz jeszcze 1,5 roku wolnego przed sobą... myślę że w przyszłym roku na początku porozsyłam CV i może wyślę tez do centrali... tam xzęsto szukają ludzi z możliwości zdalnej pracy... zobaczymy... teraz staram się myśleć spokojnie choć niesprawiedliwość zawsze boli...
Jadzka Witaj!!!
Toska88 no to czekolada w ruch... ja wprawdzie bez cukrzycy, ale w domu jak sprawdzam to cukry czasem fisiują, więc doktorek kazał ostrożnie.
Jutro idziemy na imieniny do koleżanki, spotkamy całe towarzystwo - już się cieszę... Jedna z dziewczyn już w 38tc wiec sobie poplotkujemy
bbee, Arwi, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Patrzcie, co mi właśnie pan kurier przyniósł
W środku przewijak, rożek i termometr, ale otworzę jak Marcin przyjedzie, bo sama tego nie przeniosęDobrze, że kurier był miły i mi to do przedpokoju wstawił
Mamy już oprócz tego wózek, bujaczek, ciuszki, dwie pieluchy tetrowe i parę śliniaczków, większe zakupy planujemy na lutyMuszę sobie zrobić listę, czego mi jeszcze potrzeba, bo zaczynam się gubić
Kubuś chyba ochłonął po glukozie, bo od rana spokójCzekam aż się obudzi
A, no i kupiłam stanik! Googlałam, googlałam i wygooglałamNa razie taki normalny, do noszenia, nie tam żaden do karmienia. Doszłam do wniosku, że jak później przyjdzie nawał to może mi jeszcze nawet o miseczkę czy dwie biust skoczy, to po co
Wygooglałam sklep OnlyHer i okazało się, że mają stacjonarny w... Zabrzu! Więc zapakowałam z rana pupsko do autobusu i wbijam. A tam przemiła pani raz dwa mnie zmierzyła, oceniła cycuchy surowym okiem, spytała, który miesiąc (zawsze ten ton zdziwienia jak mówię, że 6) i... przyniosła mi stanik ze słowami, że wyglądowy mercedes to nie jest, ale jest mega wygodny i panie w ciąży bardzo sobie chwalą. Kazała nie patrzeć na rozmiar i zmierzyć. Model Virginia, wygląda tak: http://www.onlyher.pl/product-pol-1188-Corin-Virginia-nude.html
Okej, ubrałam. Moje cycki zawyły z ulgi i zachwytu, już go nie zdjęłam
Rozmiar 65H, cena 150zł (dostałam zniżkę). Jednak da się kupić szczęście!
Chociaż na romantyczny wieczór średnio się nadaje, hahaAle jest w sumie całkiem ładny, gładki, tylko nie zbiera piersi mocno do środka i nie robi tego seksi przedziałka, ale kurde... jest w nim mega wygodnie, piersi nie są ściśnięte... no mega ulga dla mnie. Za miesiąc tam wracam po jeszcze jeden tylko w innym kolorze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:54
bbee, Uszczesliwiona, MEGI81, Hope_, monika_89, Nika33, Anstice, mon!ta^, sylwucha89, ag194, marie_marie22, Mabelle, Maniuś, Uska, Rudzik, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Hej, ja pozalatwialam dziś już wszystko i wiecie co? Idę spać... podziwiam ludzi którzy wstają przed 7 i potrafią się uśmiechać
Mam skierowanie na CC !!! ♡♡♡ Mam przyjść pod koniec kwietnia i wtedy lekarz mi wystawi świerze zaświadczenie żeby nikt się nie przyczepili nawet nie musiałam prosić, spytałam się tylko o zzo czy w ogóle mogę mieć a on na to że trzeba cc rozważyć żeby się nie okazało że po porodzie nie będę mogła chodzić
Załapałam się też na endo i tsh ładnie spadło do 0.6 i nawet udało się zmniejszyć dawkę na eutherox 75 codziennieArwi, bbee, MEGI81, monika_89, Anstice, marie_marie22, Maniuś, Uska, Breezee lubią tę wiadomość
-
Qasha ja akurat uwielbiam takie staniki i w szafie mam same takie. W mocniej wyciętym mam wrażenie, że zaraz mój duży biust niekontrolowanie wypłynie, z kolei koronki czy inne ozdóbki mnie drażnią, bo albo odznaczją się pod obcisłą bluzką, albo drapią. A takie gładkie mocno zabudowane to mój ideał
Arwi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tak jeszcze przed snem na poprawę zimowych humorow
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/538b1ce5fad1.pngblubka, Arwi, Forbidden, MEGI81, Anstice, Nika33, sylwucha89, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
A ja mam dzis nawal kurierów. Chciałam się wybrac do lumpka o ktorym pisala Kamilutek ale tylko odbieram ptzesylki. Do tego u męża w pracy cos się kielbasi i czekam na info jak na szpilkach.
Zdalam sobie sprawę ze mi się naprodukowalo sporo spodenek (z 5 w rozmiarze 56) (ach te promocje). Nie wiem czy to mega praktyczne będzie - musze zaczac byc wybredna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 12:59
blubka, Arwi, MEGI81, bbee, Hope_, Anstice, Nika33, sylwucha89, ag194, Kamilutek, marie_marie22, monika_89, Maniuś, Uska, Uszczesliwiona, Rudzik, Kleopatra, Breezee lubią tę wiadomość