X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara piękne imię, mój faworyt :) Zaraz później Konstancja :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Espera Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    U nas trwa wybieranie imienia oj ciezka sprawa poki co stanelo na Klara Kamila nawet pasuje Nikodem i Klara wiec jak nic innwgo sie nam wspolnie nie spodoba to zostaniemy przy tym
    Klara to jedno z moich ulubionych imion... Nie wiem czmu, nie znam żadnej Klary ale bardzo mi się to imię podoba. Nawet siostrze kazałam na bierzmowanie wybrać właśnie to imię...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, bardzo ładne imię :) Też rozważałam :)

Jak tam dziewczyny szpitalne?? Jakieś nowe wieści ?

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    U nas trwa wybieranie imienia oj ciezka sprawa poki co stanelo na Klara Kamila nawet pasuje Nikodem i Klara wiec jak nic innwgo sie nam wspolnie nie spodoba to zostaniemy przy tym

Klara bardzo mi się podoba :) ale u mnie mąż kategorycznie odrzucił..

sylwia1985 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monta piękne zdjęcie.
    Dzieci mnie wkurzaja, jeszcze nie śpią. Dobrze że już konie ferii bo się rozbestwili.
    Co do wyjść to też myślę że dla chcącego nic trudnego. Jak starszy był mały to zaczęłam chodzić nacGrupe Zabawowa, polubiłam się z dziewczynami, chodziliśmy na spacery z wózkami i nadal się spotykamy z dziećmi przynajmniej raz na 2 tyg. Jutro idziemy w 7 babek na La la land i potem na drinka :) faceci zostają z dziećmi. Z mężem też znajdujemy czas dla siebie. Czasami chłopców biorą dziadki a czasami zostawiamy dzieci do 18 w przedszkolu i idziemy sami na obiad ;p nie zdarza się to często Ale od czasu do czasu chwila bez dzieci też się przyda :)

Kamilutek, mon!ta^ lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i muszę się pochwalić zrobiłam dzisiaj małe zamówienie w empiku na ubranka Pinokio bo chorowałam na jedne bodziaki ;) i zrobiłam wstępną listę zakupów z gemini :) jestem z siebie niezmiernie dumna!!! Także bbee ja mam krok do przodu teraz Twoja kolej ;)

bbee, Kamilutek, Breezee lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Klara bardzo mi się podoba :) ale u mnie mąż kategorycznie odrzucił..
    Mój to samo... Powiedział że się nigdy na Klarę by nie zgodził... Ale u nas będzie jednak Jerzyk więc o Klarze tylko pomarzę :-)

sylwucha89 lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee oj tak ja mam wlaczony hormon placzu ale pogadalam sobie z mama 2h i przeszlo :)
    A maz wraca juz

Ja tez chce na zakupy i chyba jutro pojade bo nie mam za wiele zwyklych pajacow bawelnianych do spania to sobie tym humor poprawie

Rozmawiajac z moja mama przez 2h przegladalysmy foteliki :) az glowa boli od ilosci informacji
    Zastanawiam sie czy brac be safe izi go modular czy izi go x1 czy jakiś inny na adapterach
    Co do oplat za prąd w poprzednim domu pkacilam 200-250£ msc i bylo zimno jak cholera
    Teraz wynajelismy stosunkowo nowy dom i zima placimy okolo 80£ a latem 40£ ( prad i gaz ) także roznica kolosalna ale w uk znalezc cieply dom graniczy z cudem
    I tym akcentem moge powiedzieć nie ma jak w polsce mieszkania porządne i bez ryzyka czy w domu beda myszy, pluskwy albo grzyb przynajmniej w gdansku dosc latwo o porzadne mieszkanie a nie jak w uk dom wielkosci kurnika ;)

Ciesze sie, ze nie ja jedna mam problem z imieniem dla dziecka haha a klara bardzo ladnie...
    Kleopatra moja jak ma wolne tez sie rozbestwia jednak nie ma jak codzienne ranne wstawanie a wieczorem dziecko pada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 23:34

bbee lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam o Klarze, ale mój M.również powiedział kategoryczne NIE. Powiedział tak również na około 50 innych imion (Laura,Lea,Gaja,Kaja,Zoja, Aga,Zosia,Zuza itd itp ;)), które zaproponowałam, także ten tego temat ciężki :D Ale co tam imię jak imię, do każdego człowiek się przyzwyczai jak już je się nada. U mnie jak dawałam synkowi Borys to dziadkowie też marudzili, a teraz świata za Boryskiem nie widzą :D Na Polę też narzekają, ale ja twierdzę, że się przyzwyczają i wymyślać chyba już nie będziemy. Jak dziecko kiedyś będzie narzekało, że brzydkie imię czy cuś, to do Tatusia wyślę, niech się tłumaczy.

Bbee ja rozumiem, że są osoby, które mają problem z nawiązywaniem nowych kontaktów. A co śmieszniejsze to kilkoro bliskich mi znajomych do tej grupy należy :) Aczkolwiek wiem, że nawet introwertyk jak mu bardzo zależy, to stanie na głowie-takim oto sposobem mam jednego pod dachem ;)

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Klara to był mój typ nr 1 ale mąż się nie zgadza. Chyba zacznę go znowu napastowac o to imię bo od dłuższego czasu już nie poruszamy tego tematu.

7u223e3kv1dyvizz.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się Marcin rok temu na Klarę nie zgodził :D Co ci faceci mają przeciwko Klarom? :D To takie piękne imię :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzeżona ja uwielbiam Pole i gdyby byla cora to by byla Paola lub Pola
    Moja 7 latka miala miec tak na imie ale ex maz sie nie godzil
    Mam obecnie meza Paula i chcieliśmy coreczke Paole lub Pole

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara piekne !

A ja właśnie wróciłam z dworu bo mój pies miał awaryjna sytuacje :p zamarzlam okropnie ....

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mójemu na odmianę, gdy mu teraz powiedziałam o Klarze to aż mu się oczy zaświeciły :P
    Będzie z głowy na przyszłość, ale na daną chwilę to zostaje Filip ;)
    Dobranoc dziewczyny.
    Szpitalne- mam nadzieje, że już jutro się u was wszystko wyjaśni i nie będą was musieli trzymać w szpitalu na weekend ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 01:02

• zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pisałyście dziś o kocykach. Klaudia kupiła chyba ColorStories a Hope pisała o promocji na Petit Coco. Proszę zatem oświećcie mnie, bo z godzinę dumałam który wziąć. Ostatecznie wzięłam petit, ale skąd moje dylematy? Otóż oba kocyki zdaje się mają ten sam skład (100 proc.bawełna), wielkość no i oba kocyki kosztują obecnie,po zniżce ok.90 zł. Tylko cena początkowa Petit to 150 zł a Color 99 zł... Skąd taka rozbieżność w cenie początkowej (marka, jakość?). Obie firmy są chyba oki, a bawełna też pewnie nie jest sprowadzana z kosmosu, więc te 150 zł to tylko taka ściema, na którą dałam się nabrać, czy może zrobiłam interes życia? :D
    P.S. Powiedzcie, że jednak interes,bo w Petit kurier był też o 10 zł droższy niż w Color... Może chodzi o to, że przystojniejszego wyślą (?).

Carolina, a Paul to chyba Paweł po polsku, a Paola/Pola to Pawełka? ;)

Hope_ lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) witam się w 26 tc :) i jednocześnie oznajmiam ze spać już nie mogę. Chora godzina.
    Chyba nie zrobię tej krzywej dzisiaj skoro mam przerwę w spaniu teraz.

Klara, ładne imię :) Takie.. Dostojne <3

Kamilutek, daj znać czy Cię wypisują dziś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 04:03

bbee, sylwucha89 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Witamy się w 23tc :)

Dziewczyny szpitalne jak u Was? Trzymmam kciuki, żeby Was już wypuścili do domku.

U nas miała być Klara ale stanęło na Idze
    Teraz totalna katastrofa... nic nam się nie widzi. Co ja zaproponuje to mąż się krzywi i na odwrót.
    Teraz po głowie chodzi Aleks. Jeszcze tydzień temu był Tymon i Mieszko...
    Chyba będzie tak jak z Iga, dopiero w 9 miesiacu się zdecydujemy :)

Któraś dzisiaj wizytuje? Powodzenia!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę badać krzywa cukrowa. Masakra jakaś. Robię tez badanie moczu wiec próbowałam wytrzymać cala noc bez sikania, co się obrocilam na bok to mala kopala w pęcherz. Wyszłam zadowolona z domu, wsiadlam w autobus i wysiadlam na kolejnym przystanku bo nie wzięłam karty ciąży i skierowania a pewnie by mnie bez tego nie przyjęli... Robię wiec 2. podejście

Czy Wy się upominacie w kolejkach żeby ktoś Was przepuscil? Mam luźny sweter i nawet za bardzo nie widać w nim ciazy a strasznie nie lubię się prosić... Choc wizja siedzenia 2 h bez jedzenia może mnie do tego zmusi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 07:15

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    Czy Wy się upominacie w kolejkach żeby ktoś Was przepuscil? Mam luźny sweter i nawet za bardzo nie widać w nim ciazy a strasznie nie lubię się prosić... Choc wizja siedzenia 2 h bez jedzenia może mnie do tego zmusi
    Nie upominam się z tego samego powodu, który wymieniłaś. Też jakoś mi głupio, nie lubię prosić.

rybka33 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się nie wpycham, tak jak Wy, bo mi głupio, bo każdy czeka i każdemu się spieszy...
    W pierwszej ciąży czasami się zdarzyło, że ktoś mnie przepuscil ale teraz do tej pory jeszcze nikt nigdzie mnie nie wpuścił poza kolejnością. Pewnie dlatego, że pod płaszczem czy kurtka nic nie widać... ja jutro idę zrobić wyniki ale jeszcze cukrowej pani dr nie kazała robić, no i zamierzam się demonstralnie rozpiac ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ