X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przyszło zamówienie z allegro od dolce sonno i o ile z rzeczy dla mnie jestem zadowolona (legginsy i koszula) to te dla dziecka średnio mi odpowiadają. Body kopertowe mam wrażenie, że jakoś krzywo pozszywane, a pajacyk brzydko ma stópki wykończone.

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się upokinalam o pierszenstwo do pobrania krwi na piczatku ciazy jak trudno bylo mi wytrzymać ba czczo bez wymiotowania. Brzucha nie bylo widac wiec mnie ogladali z góry na dol ale puszczali. Teraz jyz mogę czekac, ale jak tylko pytalam kto czeka w kolwjce do pobrania to ludzie mówią ze mam wchodzić 1 bez kolejki :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamikulek omyłkowo polubiłam; ) twój post

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja, reklamuj rzeczy dla dziecka, jakbyśmy częściej zwracali wadliwy towar to może nie wciskaliby nam takich bubli.
    Co prawda body kopertowe mogą wydawać sie trochę krzywe, mama jest krawcowa i tłumaczyła mi, ze musza dać troche więcej materiału na część brzuszkową, bo inaczej szwy by wypadały w miejscu niewygodnym dla maluszka.

Trochę sobie zwiedzam, bo chodzenie juz tak nie boli, i obserwuję oddział poporodowy bo to wszystko strasznie nowe i ciekawe jest. Te dwie babki, które miały wczoraj cc, dzisiaj śmigają po korytarzu wyprostowane i uśmiechnięte, jakby nic nie bolalo. Minęły nawet nie 24 h w przypadku jednej z nich, a ona jak nowo narodzona.
    No i pełno świeżo upieczonych mam wozi swoje maleństwa po korytarzu w takich specjalnych kojcach na stelażu, Chryste, jakie toto malutkie jest! I prawie wszystkie w rozkach lub becikach, a większość ma pozakrywane twarzyczki i w zasadzie dzieciaka spod sterty materiału nie widac. To zakrywanie buzi strasznie mnie zaskoczyło, bo wszędzie czytałam, ze nie wolno tego robić bo sie dzieciak dusi.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w szpitalu - trzymam kciuki by szybko Was wypuścili..

Ja dziś niestety czuję się chora - katar, kaszel, a poszłam do pracy bo rano jakoś było ok...mam nadzieję, że nie mam gorączki. Chyba będę musiała domowe sposoby leczenie uaktywnić

Klara - bardzo mi się podoba - muszę z męzem pogadać - nasze aktualne typy (po zawężeniu) to Joanna, Stefania, Julia albo Maja...

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy123 Stefania śliczne <3

Dobrze ze ja imię dla córki mialam wybrane juz w dzieciństwie i moj facet wiedział ze nie będzie miał nic do gadania jeśli to będzie córeczka :p ale Aurelia bardzo mu się podoba :p

aleee przy drugim dziecku to będzie większy problem bo mało imion podoba nam się takich samych ;D jakby był syn to pól biedy bo Leon jest postanowione przez mojego faceta i nie ma innej opcji :D a druga córka to masakra bo jemu się nic nie podoba :D Mi się podoba Franciszka , Rozalia , Oktawia , Konstancja ,Anastazja, Józefina ,Antonina itd itd a mojemu z tych imion tylko podoba się Konstancja :D ... haha więc jak za 9 lat będe się starac o drugie dziecko to będzie hardcore z imieniem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 12:00

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, ale masz konkretne plany! Dlaczego za 9lat?

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaje szalu. Maky jest ulozony nogami do dolu i kopie mnie po pęcherzu dosc bolesnie
    Wybral sobie pozycje stania na nogach ;)

Mam do Was pytanie bo nie umiem zdecydowac mam metlik w glowie

Musze kupić fotelik. Juz bylo postanowione ze stokke be safe modular czyli nie bede potrzebowac adapterow do niego
    Natomiast cybex aton q znajomi chca sprzedać za 50£ plus musze dokuoic adaptery za 35£
    Razem 85£ plus paliwo zeby dojechac do nich godzine odemnie to calos okolo 100

Za nowy zaplace okolo 120£ więcej i zastanawiam sie co brac :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 11:53

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Klaudia, ale masz konkretne plany! Dlaczego za 9lat?

Na 30 urodziny :D

Kamilutek lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • blubka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina przy takim ułożeniu syna kopanie po pęcherzu to nic, poczekaj jak będzie większy i zacznie wciskać się główką pod żebra :-) to dopiero jest denerwujące ;-) oby się przekręcił jak najprędzej

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina ja to mogę tylko przeliczyć ale 20£ to tylko 100zl albo aż. Jeśli bym mogła sobie pozwolić to bym jednak kupiła nowy. Wiem że znajomi ale i tak bym się bała używanego.

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Na 30 urodziny :D
    Piękny prezent będzie :)

USG wykluczyło zastoje w nerkach, mam 1 malutki kamyk ale to nie on jest przyczyną bo wyniki moczu ok, brak przestojów i zapętleń w jelitach. Facet robiący usg stawia na formowanie sie przepukliny z otrzewnej, bo właśnie boli jak cholera, gdy powstaje, ale na tym etapie nie powinno byc widać jej na usg, i rzeczywiście nic nie widać. Trzeba obserwować. Przepukliny się nie leczy, tylko czeka aż sama się wchłonie po porodzie.

Jak mi się nudzi! Czytam też wątek kwietniówek, bo coś trzeba robić, i one mają dużo problemów ze sprzedawcą Dolce Sonno.

Carolina, ja bym wzięła nowy. 20 funtów to żadna oszczędność, a masz.pewność, ze w razie czego możesz reklamować.

Klaudia0727, Mabelle lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    I ja co piatek witam sie z Wami o tydzien dluzsza ciaza
    26 tygodni
    Jeszcze 12 tygodni i moge rodzic :)

Dzieki hope za przekazanie energii dzis juz ok wszystko minelo :)
    Bbee ja mam czasem ta sama sytuacje i maz tez później komentuje, ze ja to zawsze wybrzydzam ;)
    Zdjec ze szkoly również czesto nie biore bo nie lubie

Hope napisz do emili na fb " szkatulka emi" ona sie zajmuje fotografia i chyba ma ceny przystepne
    Ja mam troche sesji u niech i moje corka, moja bratowa, moje kumpela
    Emi to moja najlepsza przyjaciółka więc miałam u niej troche zdjęć ;)
    A nóż spodoba Ci sie :) nie pamiętam jej strony na fb z fotografia dlatego podaje namiary na nia przez sutasz

Ja przed kolejke sie nie wpycham bo jeszcze jakos nie trafilo mi sie zebg trzeba bylo stac w kolejce ;)
    Tez jak dluzej chodze czy stoje to brzuchol mi sie napina ale jak ide do sklepu z ubraniami dla dziecka to moge stac na nogach 10h ha ha

To ja się trochę podepnę i też do niej napiszę ;)
    chociaż 300zł to jeszcze względnie jest moim zdaniem, bo od nas poniżej 500zł nikt nie chciał... no i nie zrobiliśmy sesji :(

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, ja jednak kupiłabym nowy.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, co do zdjęć to stwierdziłam, że pozwolę małej zdecydować czy jej się podobają czy nie, a jeśli nie będzie chciała to jutro coś sobie w tej kwocie kupi.
    A mąż się zreflektował na szczęście jak zobaczył, że mnie do płaczu doprowadził.

Ja ciągle jakoś nie umiem się prosić w kolejce, nie widać u mnie w kurtce ciąży. W kolejce do pobrania krwi i tak jestem pierwsza zawsze, albo ostatnio też ciężarna była przede mną ;)

Nie mogę się powstrzymać i ciągle wertuję internet, ostatnio padło na maty i bujaczko-leżaczki, leżaczek dalej dla mnie niewiadoma, ale dalej z wyglądu najbardziej mi się podoba ten co Wam pokazywałam, za to chyba znalazłam matę którą zamówimy naszej księżniczce ;) I to jest nawet jedna z tańszych, duża i pluszowa, bez zbędnych bajerów, nie drażniący mnie zalew kolorów, przyda się na bardzo długo ze względu na wielkość. Mam nadzieję, że będzie dobrą izolacją od zimnej podłogi
    http://allegro.pl/pluszowa-mega-mata-edukacyjna-125x125cm-plac-zabaw-i6689836233.html

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak dziewczynki, dopiero wstawiałyśmy zdjęcia testów ciążowych, a tu już po kolei będziemy wkraczać wszystkie na ostatnią prostą :)

A co znowu z naszą Tośką? Miała mieć wizytę i milczy od paru dni... Co u Ciebie?

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka to mnie pocieszylas :) ja juz nie pamietam jak to bylo niby 7 lat temu a jakos nie oamietam tej ciazy :)

Ju14 pisz smialo :)
    Co do fotelika roznica 100£ czyli cos ponad 500zl

Teraz jeszcze sie okazuje, ze maja baze do niego za 50£
    Czyli chca 85£ za baze i fotelik to jest mniej niż 500zl pkus adaptery musze dokupić niespełna 200zl komplet 700zl
    Za nowy zaplace 1200zl fotelik baza okolo 700 razem 1900zl
    1200zl taniej
    Fotelik ze znanego mi źródła uzywany 8msc sporadycznie jak kolezanka z mezem gdzies jechala bo ona nie ma prawka wiec wypady weekendowe wchodziły w gre

Maz tez chce nowy a ja sie zastanawiam bo szczerze pomimo, ze mozemy kupić nowy to dla mnie 1200zl ponad 200£ jest sporo
    Z nieznanego zrodla bym nie kupila fotelika ale tu mam pewność i spora oszczednosc a jeszcze ta baza w ogole mnie skusila ;)

Bbee madra decyzja mloda juz jest dziewczynka ktora wie co jej sie podoba wiec fajnie, ze moze podjąć decyzje

Ja tez sie powstrzymac nie moge od grzebania w necie

Doslownie jak choroba ;)
    Wlasnie chciałam jechac do centrum a maz pisze tam jest mothercare i next nie jedz albo zostaw karte w domu
    Choroba choroba choroba ale z corka mialam to samo a szczegolnie na ubrania. Odwykl przeszlam kiedy mala poszla do szkoly w wieku niespelna 4 lat i musiala miec mundurek wiec strojenie sie zakonczylo. Po szkole szlysmy na rower, rolki, hulajnoge itd więc leginsy koszulka i to bylo najwygodniejsze

A teraz mam kawalera do strojenia :) nowe wyzwanie chociaz juz wiem, ze jak kawaler bedzie chodzacym dzieckiem tatus zacznie czynniej przegladac szafe ( a cale szczescie ma calkiem fajny gust )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 14:08

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina jak on pewnych znajomych to bym brała używany. To gigantyczna różnica.
    Mnie coś dzisiaj głowa boli.
    W kolejkach raczej się nie wpycham ale mam dużo szczęścia do ludzi co przepuszczają ;p
    Dzisiaj babski wypad, jupi :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny Jak ja wam zazdroszcze tych babskich wypadów... Tak dawno nigdzie nie byłam w babskim gronie, czasami ze szwagierką gdzieś się nam uda wyskoczyć na zakupy ale to raz na pół roku. I w dodatku jej 9 latka marudzi że chce jechać z nami i czasami dla świętego spokoju musimy ją zabrać ze sobą, co już fajne nie jest bo musimy się pilnować przy rozmowie. Ona z tych co przez zamknięte drzwi wie o czym gadamy przez tel, spryciula. a Czasami tematy rzeczywiście nie na jej ucho i wiek :-)

rybka33 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgmi80i166.png
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina popieram Kleopatre, też bym brała używany skoro masz z pewnego źródła. A zaoszczędzoną kasę możesz przeznaczyć na ciuszki dla Małego.

f2w3rjjgmi80i166.png
‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ