MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zyrcia wrote:Dziewczyny co to jest z tym olejem kolosowym? Do czego to sie przydaje :d?
My na oleju kokosowym (ale rafinowanym, kupowanym w kostkach) robimy najlepsze skrzydła - solisz, obtaczasz w papryce slodkiej i na głębokim rozgrzanym tłuszczu skwierczą z 10 minut, aż staja się kruche i chrupiące. Ale pewnie nie o to chodziWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 18:54
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Gonia, ja nie zabrałam ze sobą, mieli zapas na oddziale noworodkowym, na patologii z resztą byłam, więc tam trochę noworodków leżało, na dłuższe okresy, więc tam smoki na porządku dziennym, jak nie ma mamy zawsze pod ręką.
Kamilutek, no cóż, jak to facet...normalka
Moja Hania też pięknie mówi od kiedy miała 1,5 roku, żadnej wady wymowy
Żyrcia, olej kokosowy w pielęgnacji noworodka może Ci wszystko zastąpić, od płynu do kąpieli, emolientów, po krem do twarzy czy pupya jest 100% naturalny, antybakteryjny i bezpieczny, nie uczula, nie zatyka porów skórnych. Ja chcę spróbować na tym oleju kokosowym całkowitą pielęgnację malucha, zobaczymy czy się sprawdzi. Na w razie W. kupiłam tylko mydło szare
a tak żadnych oliwek czy sudocremów nie kupuję.
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:Cholera, wyciągam gatki na zmianę,bo idę pod prysznic, i nie wierzę w to, co widzę - Chłop przywiózł mi 3 pary wczoraj i wszystkie 3 najgorsze okresowe z dziurami, których chyba od 2 lat nie miałam na tyłku... Ciekawe, skąd on je wygrzebał.
Głupia, nie sprawdziłam zawartości torby i mam za swoje. Oby dzisiaj przywiózł lepsze, bo wstyd!
Bardzo mnie to rozśmieszyło! Też mam takie okresowe gaciochy! he he!
Swoją drogą mój dziad zrobiłby to samo!Kamilutek, MEGI81, Toska88 lubią tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:My na oleju kokosowym (ale rafinowanym, kupowanym w kostkach) robimy najlepsze skrzydła - solisz, obtaczasz w papryce slodkiej i na głębokim rozgrzanym tłuszczu skwierczą z 10 minut, aż staja się kruche i chrupiące. Ale pewnie nie o to chodzi
Akurat do pielęgnacji maluchów jednak lepszy jest nierafinowany, czyli tłoczony na zimno, ale do skrzydeł można sobie kupić rafinowany -
nick nieaktualny
-
Bbee to my dzis tak samo zakupowo jak Ty
Kupiłam dwa smoczki "mam" i kilka ubranek bo sie powstrzymac nie mogłam a do tego dochodzi problem mojego meza ktory niestety ma ta sama chorobe co ja zakupoholizm
I w koncu mamy lozeczko
Moje wymarzone wysnione znalazlam w sklepie
Pozostal mi tylko do kupienia monitor oddechu z drozszych rzeczy
marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
A co do smoczkow Amelia miala wlasnie z mam ( butelki tez z mam i nie ciekna ) a zaczela gadac bardzo szybko i bardzo ladnie
Takze ja w przekonania, ze smoczek opoznia mowe badz dziecko później sepleni nie wierze. Oczywiscie trzeba zabrac w odpowodnim momencie a nie w wieku 5 latale wole zabierac smoka niz kciuka. Jak sie obejdzie bez smoczka to go nie dam ale jak ma mi dziecko plakac to wole dac smoczka
-
Hope_ wrote:Dziewczynki ja tak na szybkiego.
Antek 670gram i wszystko super. Brzuszek cały czas zamkniety
Napiszę potem wiecej, bo Jasiek sie pochorował, 40stopni, katar i kaszel i sama to ogarniam, a pleców nie czuję
Hope, lubię za wieści powizytowe, Jasia szkoda oczywiście, dużo zdrowia dla Was!!!
-
Hope czy to oznacza, ze maly moze sie urodzić bez jakichkolwiek problemów i operacja nie bedzie potrzebna?
A dla Jasia zycze duzo zdrowka
Nasze zakuoy z dzis
I lozeczko ktore sobie wysnilammaz stwierdzil, ze juz jedno rozkladal a za chwile musial skladac bo mi sie nie podobalo
woec ma nadzieje, ze to przypadlo mi do gustu na 100% bo jak nie dziecko bedzie spało w wozku on wiecej nie robi zwrotów i nie jezdzi za kolejnym
sylwucha89, Espera, blubka, ag194, Kamilutek, bbee, MEGI81, Martchen, sylwia1985, Hope_, Kleopatra, Toska88, Uszczesliwiona, Breezee, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Hej! Czytam Was ale miałam spadek formy więc się nie odzywałam.. właśnie wróciłam od moich rodziców i humor +100 bo wreszczie widziałam innych ludzi
Breezee co u Ciebie? Trzymam mocno kciuki za Twoją szyjke i córeczkę!! spróbuj może zasięgnąć opinii innego ginekologa? Jesteś w domu czy w szpitalu? Odnośnie wagi dzieci u mam z cukrzycą to jeżeli trzymasz dietę nie masz się czym martwićmój Nikos ważył 3310 i miał 58 cm.
Dziewczyny super zakupy i szaleństwa kulinarne. Ja od dwóch dni piekę pizzę
Zyrcia ja uwielbiam domową chalkę i piekę obowiązkowo raz w tygodniu
A i spodobał mi się kocyk z firmy lullalove czy któraś z was ma lub własnoręcznie macała? Bo nie wiem czy ryzykować..Breezee lubi tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:Cholera, wyciągam gatki na zmianę,bo idę pod prysznic, i nie wierzę w to, co widzę - Chłop przywiózł mi 3 pary wczoraj i wszystkie 3 najgorsze okresowe z dziurami, których chyba od 2 lat nie miałam na tyłku... Ciekawe, skąd on je wygrzebał.
Głupia, nie sprawdziłam zawartości torby i mam za swoje. Oby dzisiaj przywiózł lepsze, bo wstyd!
Kamilutek tym postem pobilas wszystko nawet naszych kochanych zlotych skoczkow .. no smiecham caly czas az mi sie brzuch trzesieKamilutek, Mabelle lubią tę wiadomość
-
Ja dziś namówiłam mamę na wydzierganie kocyka i podusi dla Jerzyka
Bialy jeleń kupuje w auchan po 8,5 za 1l do prania rzeczy maluszka a w gemini ponad 12 kosztuje... Purelan w dozie 37pln za 37ml a jak macie aptekę dozu u siebie w mieście to się nie płaci za przesyłkę. W gemini purelan chyba 44...Kamilutek, MEGI81, Rudzik lubią tę wiadomość
-
Espera, dzięki za cynk
Zawsze parę złotych więcej w kieszeni na kolejnego bodziaka
Update majtkowy - dzis przywiózł takie jak trzeba. Ufff
Muszę sobie chyba jakies hobby znaleźć i tak sobie myślę, ze wydzierganie kocyka nie może byc jakies strasznie trudne, może spróbuję. Jak wyjdzie krzywo to najwyżej spruję i zrobię raz.jeszcze. Czy włóczkę trzeba najpierw wyprać, a dopiero potem dziergać??Hope_ lubi tę wiadomość
W zeszłym roku jak byliśmy na weselu, mojej kuzynce pękło ramiączko od stanika. poprosiła Męża, który odwoził dziecko żeby przywiózł jej jakieś inne ramiączka. I wyobraźcie sobie, że po godzinie chłop wrócił z reklamówką pełną staników, łącznie z górą od bikini, bo nie wiedział, które będą odpowiedniecałą noc mieliśmy z niego niezły ubaw
Kamilutek, GoNia1979, Arwi, Mabelle, Uszczesliwiona, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość
-
MEGI81 wrote:W zeszłym roku jak byliśmy na weselu, mojej kuzynce pękło ramiączko od stanika. poprosiła Męża, który odwoził dziecko żeby przywiózł jej jakieś inne ramiączka. I wyobraźcie sobie, że po godzinie chłop wrócił z reklamówką pełną staników, łącznie z górą od bikini, bo nie wiedział, które będą odpowiednie
całą noc mieliśmy z niego niezły ubaw
W świetle tego wszystkiego, zalecenia położnych, żeby torbę do porodu pakować razem z mężem, żeby ten wiedział, co jest czym, są w pełni uzasadnioneGoNia1979, MEGI81 lubią tę wiadomość
Haha, czytam o tych dokonaniach Chłopów Waszych i w ogóle wszystkich i tak sobie z rozbawieniem i pewną czułością myślę...jakie to są sieroty obrzygane
Nasi wspaniali herosi, odkręcacze słoików, mordercy czyhających w łazience pająków, nasi dzielni, wspaniali mężczyźni...bez nas są jak dzieci we mglePiękne to
MEGI81, Kamilutek, GoNia1979, natalia1354, Martchen, Demsik, ag194, Forbidden, sylwucha89, Toska88, Mabelle, Uszczesliwiona, Rudzik, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość
-
To tylko Chłopy, więc nie ma co się dziwić
Dziewczyny co pomoże na hemoroidy? wylazł mi jeden i przez to dziadostwo boli mnie tyłek nawet przy siadaniuaż się boję myśleć co będzie, jak pojawi się zaparcie albo przy porodzie