X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sobie mierzyłam cukier u teściów ok 11 i miałam wynik 90, a jadłam śniadanie o 8.00, nie wiem czy wynik dobry. Dostałam od teścia jego stary glukometr żebym mogła sobie mierzyć cukier. Zaskoczyła mnie teściowa bo wypisała sobie urlop na koniec kwietnia i początek maja do 12go żeby mogła pomóc przy Hani jak ja będę w szpitalu. Pytanie czy się wstrzelę;)

Byłam dzisiaj na zakupach wyprawkowych, więc już trochę do przodu. W Rossmannie kupiliśmy pieluchy 1ki za 10 zł, płyn do prania niemowlęcych rzeczy bobini na 25 prań za 13zl i wkladki laktacjne rossmannowskie.
    W superpharm kupiliśmy smoczki lovi dwa w zestawie z łańcuszkiem za 16 zł i jeszcze wkładki laktacyjne life za 5zł ;)
    Mama mi dała ciuszki które kupiła w pepco, potem zrobię zdjęcia.

Trzeba przerwać złą passę chorobowo-szpitalną :( dziewczyny co to się dzieje? :(

Kamilutek, sylwucha89 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.przepisownia.pl/slodkie-wypieki-przepisy/chalka/9zmapiuv-4df9b-035472-cfcd2-tbl5eaqi Prowze przepis na chalke :D ja robilam w thermomixie ale spokojnie mozna przepis zmodernizowac jak cos :d

No i takie szalenstwo :d
    df077525e641358bmed.jpg
    cad3fd7cc7b79af0med.jpg

mon!ta^, GoNia1979, bbee, Arwi, Kamilutek, ag194, Rudzik, sylwucha89, Ju14, Maniuś, marie_marie22, jadzka, daisy123 lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Trzeba przerwać złą passę chorobowo-szpitalną :( dziewczyny co to się dzieje? :(

Jestem za!

Cukier na czczo powinien być chyba do 92? Tak coś mi się kojarzy.

I koniecznie wrzuć zdjęcia, chyba wszystkie tu ślinimy się nad fotkami wyprawek :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:10

Kamilutek, MEGI81, bbee, GoNia1979, WreszcieMama, Mabelle, Forbidden, ag194, Espera, sylwucha89, blubka, mon!ta^, Ju14, natalia1354, Kleopatra, Breezee, Camilia, Uska, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Dziewczynki ja tak na szybkiego.
    Antek 670gram i wszystko super. Brzuszek cały czas zamkniety :)

Napiszę potem wiecej, bo Jasiek sie pochorował, 40stopni, katar i kaszel i sama to ogarniam, a pleców nie czuję :(
    Hope super ze z Antosiem ok..a Jas widze ze to samo zalapal co moj Kuba wczoraj robilam mu oklady mega mu pomogly.. i leczymy tym co mamy z ostatniej wirusowki..

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, Gonia, zdrówka dla dzieciaków! Biedne szkraby.

Kamilutek, to te moje 90 w górnej granicy :/ chociaż byłam 3h po jedzeniu a nie na czczo.

Już wrzucam foty :) też się lubię chwalić, nie mam komu :P
    4f969c9fd3af63d9med.jpg

3ae54b79f35c2472med.jpg

baece70c5820ba3emed.jpg

I smoczki

5edbca41f5ab4045med.jpg

GoNia1979, Kamilutek, Mabelle, ag194, Uszczesliwiona, sylwucha89, blubka, MEGI81, sylwia1985, Kleopatra, Breezee, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwłaszcza ten kaftanik w gwiazdeczki jest boski :)
    Super ciuszki :)

Nad smokami usilnie się zastanawiam, najpierw przeczytałam, ze nie wolno dawać w ogóle, bo przeszkadzają w rozwoju aparatu mowy. Potem znalazłam opinię logopedy, że w pierwszym okresie smoczki nie szkodzą, a dzieci, które nie dostają smoczków, często zaczynają ssać swoje paluszki, i to szkodzi bardzo, do tego smoka kiedyś się zabiera i dziec się odzwyczaja, a palców przeciez nie zabierzesz, chyba ze utniesz.

Hope, chyba Ty polecałaś butelkę Mam baby czy jakoś tak. Nie cieknie mleko przez ten odkręcany spód?
    Dobre opinie w necie maja butle Dr Brown, może ktoś z.Was słyszał albo używał?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek z tymi smokami to tak nie jest.. Krystian mial 3 lata doil smoka non stop a mowil lepiej niz nie.jeden 4 -5latek..poprostu pieknie jak dorosly nie ssal paluszkow.. co jedynie mi sie wydaje ze ma.wplyw na zgryz.. wszystko zalezy bardziej od charakteru dziecka hehe

201705051770.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj naszło na wypieki bo dostałam konfiturę z róży prosto z Bułgarii i upiekłam murzynka z kremem i z tą konfiturą, zaraz będę degustować :D a na kolację mam smaka na tosty z serem i szynką. Głodna jestem cały dzień, tylko bym gotowała i jadła :D a Igor ukołysany moim bieganiem po kuchni śpi w najlepsze :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem jakimś super zwolennikiem smoczków. Ale wolałam kupić, w razie potrzeby. Moja Hania dostała już w szpitalu smoczek za radą pielęgniarek, bo nic jej nie uspokajało, dopiero smoczek. A ja już byłam na skraju wytrzymałości.
    Gonia, niby te dynamiczne smoczki, o podłużno- okrągłym i spłaszczonym z dwóch stron kształcie, nie wpływają źle na zgryz.
    Bardziej zgryz może sobie załatwić ssaniem palca.

Ale od razu wciskać smoka nie będę, ja jestem raczej matką empiryczną i reaguję wg. potrzeby dziecka, nic na siłę na "tak" czy "nie".

GoNia1979, MEGI81 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden konfitura z róży z Bułgarii - uwielbiam. Przywiozłam z wakacji mały zapas ale już dawno się skończył, kupiłam też rodzicom w prezencie i jak byłam u nich to też ciągle jadłam :) Pychota :)

Ja byłam też dzisiaj na małych zakupach. Ostatecznie utwierdziłam się w przekonaniu do zakupu wózka, będę na początku marca zamawiać. Kupiłam też butelki z Aventu, bo była promocja i dwie za 28 zł, to chyba dobra cena i kupiłam też smoczki. Do tego dwa kaftaniki i skarpeteczki. Na komodę też się już zdecydowaliśmy, ale łóżeczka nigdzie nie widziałam na żywo a lubię sobie zanim coś kupie podotykać. Oczywiście problem pozostaje nadal z fotelikiem.

uwo9yx8db7dsv504.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się, miałam jeszcze napisać, że w netto od poniedziałku ma być promocja na olej kokosowy nierafinowany 8zł za 200ml, ostatnio kupowałam w lidlu za 10zł też po promocji ;) więc się opłaca.

MEGI81, Uszczesliwiona, Breezee lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee ja wlasnie tak z Kuba mialam.nie.wcciskalam mu dydola na sile tylko naprawde w koniecznych sytuacjach..a on majac nie caly rok juz dydola nie bral..wiec problemu najmniejszego nie mialam i stresu z tym zwiazanego..

201705051770.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też naszej koło roku zabraliśmy smoczka ;) fakt, że była do niego trochę przywiązana, ale jakoś poszło bez wielkiego żalu i tragedii. Po prostu kwestia tego, że już go nie potrzebowała i nie widzieliśmy sensu by dalej używała smoka.

GoNia1979 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Mnie dzisiaj naszło na wypieki bo dostałam konfiturę z róży prosto z Bułgarii i upiekłam murzynka z kremem i z tą konfiturą, zaraz będę degustować :D a na kolację mam smaka na tosty z serem i szynką. Głodna jestem cały dzień, tylko bym gotowała i jadła :D a Igor ukołysany moim bieganiem po kuchni śpi w najlepsze :P
    Zazdraszczam latania po kuchni i pichcenia zrobilyscie mi taka smake na te pysznosci wczoraj i dzis ze dzis robimy spaghetti na kolacje..
    Ja leze a maz na zakupach i wydzania co gdzie jak i wg..
    Pokonczylo sie prawie wszystko zawsze to ja robilam zakupy i bylo na bierzaco a teraz lodowka tylko ze swiatlem..pralka musiala by sama woda prac..zeby sucha szczoteczka szorowac a jedzenie rysowac i wycinac z kartek hehehe..
    Teraz moj pan sobie przypomni jak to bylo jak jeszcze z nim nie mieszkalam do tej pory niczego w domu nie brakowalo..

MEGI81 lubi tę wiadomość

201705051770.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bbee! Czyli kupię smoka na wszelki wypadek, bo znając życie, jesli nie będę miała, to akurat będzie potrzebny w święto państwowe, albo w tę niedzielę, która będzie pierwszą niedzielą z zakazem handlu, i będzie ryk. A jak nie będzie potrzebny, to trudno, to znaczy to lepiej, najwyżej oddam lub wyrzucę.

O właśnie, zgryz sobie dzieciaki deformują palcami, a potem problemy z mówieniem. Choć ja na przykład sobie przednie zęby zdeformowałam językiem, a nie palcami ;)

bbee, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:10

Kamilutek lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przecze bo smoka kupie napewno wrazie wielkiego W..tak jak Kamilutek i nic na sile..
    Ponoc.w szpitalu po urodzeniu brzdaca lepiej nie pokzaywac ze sie ma dydola ze soba

201705051770.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, wyciągam gatki na zmianę,bo idę pod prysznic, i nie wierzę w to, co widzę - Chłop przywiózł mi 3 pary wczoraj i wszystkie 3 najgorsze okresowe z dziurami, których chyba od 2 lat nie miałam na tyłku... Ciekawe, skąd on je wygrzebał.
    Głupia, nie sprawdziłam zawartości torby i mam za swoje. Oby dzisiaj przywiózł lepsze, bo wstyd!

Rudzik, sylwucha89, GoNia1979, MEGI81, Hope_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to jest z tym olejem kolosowym? Do czego to sie przydaje :d?

U nas smoczek byl porzebny na chwile w szpitalu i pare razy w domu jak zasnal przy cycu i sie nie chcial odessac, podmienialam cycka na smoczek odkladalam go a potem i tak wypluwal ;) mielismy tez mam baby i teraz tez taki kipilam i jakies dwa inne bo mi sie podobaly to moze do zdjec chociaz beda bo wolalabym zeby Borys tez byl bezsmoczkowy

‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ