X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sobie mierzyłam cukier u teściów ok 11 i miałam wynik 90, a jadłam śniadanie o 8.00, nie wiem czy wynik dobry. Dostałam od teścia jego stary glukometr żebym mogła sobie mierzyć cukier. Zaskoczyła mnie teściowa bo wypisała sobie urlop na koniec kwietnia i początek maja do 12go żeby mogła pomóc przy Hani jak ja będę w szpitalu. Pytanie czy się wstrzelę;)

Byłam dzisiaj na zakupach wyprawkowych, więc już trochę do przodu. W Rossmannie kupiliśmy pieluchy 1ki za 10 zł, płyn do prania niemowlęcych rzeczy bobini na 25 prań za 13zl i wkladki laktacjne rossmannowskie.
    W superpharm kupiliśmy smoczki lovi dwa w zestawie z łańcuszkiem za 16 zł i jeszcze wkładki laktacyjne life za 5zł ;)
    Mama mi dała ciuszki które kupiła w pepco, potem zrobię zdjęcia.

Trzeba przerwać złą passę chorobowo-szpitalną :( dziewczyny co to się dzieje? :(

Kamilutek, sylwucha89 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.przepisownia.pl/slodkie-wypieki-przepisy/chalka/9zmapiuv-4df9b-035472-cfcd2-tbl5eaqi Prowze przepis na chalke :D ja robilam w thermomixie ale spokojnie mozna przepis zmodernizowac jak cos :d

No i takie szalenstwo :d
    df077525e641358bmed.jpg
    cad3fd7cc7b79af0med.jpg

mon!ta^, GoNia1979, bbee, Arwi, Kamilutek, ag194, Rudzik, sylwucha89, Ju14, Maniuś, marie_marie22, jadzka, daisy123 lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Trzeba przerwać złą passę chorobowo-szpitalną :( dziewczyny co to się dzieje? :(

Jestem za!

Cukier na czczo powinien być chyba do 92? Tak coś mi się kojarzy.

I koniecznie wrzuć zdjęcia, chyba wszystkie tu ślinimy się nad fotkami wyprawek :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:10

Kamilutek, MEGI81, bbee, GoNia1979, WreszcieMama, Mabelle, Forbidden, ag194, Espera, sylwucha89, blubka, mon!ta^, Ju14, natalia1354, Kleopatra, Breezee, Camilia, Uska, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Dziewczynki ja tak na szybkiego.
    Antek 670gram i wszystko super. Brzuszek cały czas zamkniety :)

Napiszę potem wiecej, bo Jasiek sie pochorował, 40stopni, katar i kaszel i sama to ogarniam, a pleców nie czuję :(
    Hope super ze z Antosiem ok..a Jas widze ze to samo zalapal co moj Kuba wczoraj robilam mu oklady mega mu pomogly.. i leczymy tym co mamy z ostatniej wirusowki..

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, Gonia, zdrówka dla dzieciaków! Biedne szkraby.

Kamilutek, to te moje 90 w górnej granicy :/ chociaż byłam 3h po jedzeniu a nie na czczo.

Już wrzucam foty :) też się lubię chwalić, nie mam komu :P
    4f969c9fd3af63d9med.jpg

3ae54b79f35c2472med.jpg

baece70c5820ba3emed.jpg

I smoczki

5edbca41f5ab4045med.jpg

GoNia1979, Kamilutek, Mabelle, ag194, Uszczesliwiona, sylwucha89, blubka, MEGI81, sylwia1985, Kleopatra, Breezee, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwłaszcza ten kaftanik w gwiazdeczki jest boski :)
    Super ciuszki :)

Nad smokami usilnie się zastanawiam, najpierw przeczytałam, ze nie wolno dawać w ogóle, bo przeszkadzają w rozwoju aparatu mowy. Potem znalazłam opinię logopedy, że w pierwszym okresie smoczki nie szkodzą, a dzieci, które nie dostają smoczków, często zaczynają ssać swoje paluszki, i to szkodzi bardzo, do tego smoka kiedyś się zabiera i dziec się odzwyczaja, a palców przeciez nie zabierzesz, chyba ze utniesz.

Hope, chyba Ty polecałaś butelkę Mam baby czy jakoś tak. Nie cieknie mleko przez ten odkręcany spód?
    Dobre opinie w necie maja butle Dr Brown, może ktoś z.Was słyszał albo używał?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek z tymi smokami to tak nie jest.. Krystian mial 3 lata doil smoka non stop a mowil lepiej niz nie.jeden 4 -5latek..poprostu pieknie jak dorosly nie ssal paluszkow.. co jedynie mi sie wydaje ze ma.wplyw na zgryz.. wszystko zalezy bardziej od charakteru dziecka hehe

201705051770.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj naszło na wypieki bo dostałam konfiturę z róży prosto z Bułgarii i upiekłam murzynka z kremem i z tą konfiturą, zaraz będę degustować :D a na kolację mam smaka na tosty z serem i szynką. Głodna jestem cały dzień, tylko bym gotowała i jadła :D a Igor ukołysany moim bieganiem po kuchni śpi w najlepsze :P

Toska88 lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem jakimś super zwolennikiem smoczków. Ale wolałam kupić, w razie potrzeby. Moja Hania dostała już w szpitalu smoczek za radą pielęgniarek, bo nic jej nie uspokajało, dopiero smoczek. A ja już byłam na skraju wytrzymałości.
    Gonia, niby te dynamiczne smoczki, o podłużno- okrągłym i spłaszczonym z dwóch stron kształcie, nie wpływają źle na zgryz.
    Bardziej zgryz może sobie załatwić ssaniem palca.

Ale od razu wciskać smoka nie będę, ja jestem raczej matką empiryczną i reaguję wg. potrzeby dziecka, nic na siłę na "tak" czy "nie".

GoNia1979, MEGI81 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden konfitura z róży z Bułgarii - uwielbiam. Przywiozłam z wakacji mały zapas ale już dawno się skończył, kupiłam też rodzicom w prezencie i jak byłam u nich to też ciągle jadłam :) Pychota :)

Ja byłam też dzisiaj na małych zakupach. Ostatecznie utwierdziłam się w przekonaniu do zakupu wózka, będę na początku marca zamawiać. Kupiłam też butelki z Aventu, bo była promocja i dwie za 28 zł, to chyba dobra cena i kupiłam też smoczki. Do tego dwa kaftaniki i skarpeteczki. Na komodę też się już zdecydowaliśmy, ale łóżeczka nigdzie nie widziałam na żywo a lubię sobie zanim coś kupie podotykać. Oczywiście problem pozostaje nadal z fotelikiem.

uwo9yx8db7dsv504.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się, miałam jeszcze napisać, że w netto od poniedziałku ma być promocja na olej kokosowy nierafinowany 8zł za 200ml, ostatnio kupowałam w lidlu za 10zł też po promocji ;) więc się opłaca.

MEGI81, Uszczesliwiona, Breezee lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee ja wlasnie tak z Kuba mialam.nie.wcciskalam mu dydola na sile tylko naprawde w koniecznych sytuacjach..a on majac nie caly rok juz dydola nie bral..wiec problemu najmniejszego nie mialam i stresu z tym zwiazanego..

201705051770.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też naszej koło roku zabraliśmy smoczka ;) fakt, że była do niego trochę przywiązana, ale jakoś poszło bez wielkiego żalu i tragedii. Po prostu kwestia tego, że już go nie potrzebowała i nie widzieliśmy sensu by dalej używała smoka.

GoNia1979 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Mnie dzisiaj naszło na wypieki bo dostałam konfiturę z róży prosto z Bułgarii i upiekłam murzynka z kremem i z tą konfiturą, zaraz będę degustować :D a na kolację mam smaka na tosty z serem i szynką. Głodna jestem cały dzień, tylko bym gotowała i jadła :D a Igor ukołysany moim bieganiem po kuchni śpi w najlepsze :P
    Zazdraszczam latania po kuchni i pichcenia zrobilyscie mi taka smake na te pysznosci wczoraj i dzis ze dzis robimy spaghetti na kolacje..
    Ja leze a maz na zakupach i wydzania co gdzie jak i wg..
    Pokonczylo sie prawie wszystko zawsze to ja robilam zakupy i bylo na bierzaco a teraz lodowka tylko ze swiatlem..pralka musiala by sama woda prac..zeby sucha szczoteczka szorowac a jedzenie rysowac i wycinac z kartek hehehe..
    Teraz moj pan sobie przypomni jak to bylo jak jeszcze z nim nie mieszkalam do tej pory niczego w domu nie brakowalo..

MEGI81 lubi tę wiadomość

201705051770.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bbee! Czyli kupię smoka na wszelki wypadek, bo znając życie, jesli nie będę miała, to akurat będzie potrzebny w święto państwowe, albo w tę niedzielę, która będzie pierwszą niedzielą z zakazem handlu, i będzie ryk. A jak nie będzie potrzebny, to trudno, to znaczy to lepiej, najwyżej oddam lub wyrzucę.

O właśnie, zgryz sobie dzieciaki deformują palcami, a potem problemy z mówieniem. Choć ja na przykład sobie przednie zęby zdeformowałam językiem, a nie palcami ;)

bbee, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:10

Kamilutek lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przecze bo smoka kupie napewno wrazie wielkiego W..tak jak Kamilutek i nic na sile..
    Ponoc.w szpitalu po urodzeniu brzdaca lepiej nie pokzaywac ze sie ma dydola ze soba

201705051770.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, wyciągam gatki na zmianę,bo idę pod prysznic, i nie wierzę w to, co widzę - Chłop przywiózł mi 3 pary wczoraj i wszystkie 3 najgorsze okresowe z dziurami, których chyba od 2 lat nie miałam na tyłku... Ciekawe, skąd on je wygrzebał.
    Głupia, nie sprawdziłam zawartości torby i mam za swoje. Oby dzisiaj przywiózł lepsze, bo wstyd!

Rudzik, sylwucha89, GoNia1979, MEGI81, Hope_, Toska88 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to jest z tym olejem kolosowym? Do czego to sie przydaje :d?

U nas smoczek byl porzebny na chwile w szpitalu i pare razy w domu jak zasnal przy cycu i sie nie chcial odessac, podmienialam cycka na smoczek odkladalam go a potem i tak wypluwal ;) mielismy tez mam baby i teraz tez taki kipilam i jakies dwa inne bo mi sie podobaly to moze do zdjec chociaz beda bo wolalabym zeby Borys tez byl bezsmoczkowy

‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ