X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, Gonia, sto lat! Najlepszego! Żeby udało się Wam osiągnąć wszystko to, do czego dążycie, wszystko jedno, czy w życiu osobistym, czy zawodowym :)

Monia, może to przejściowy nawrót. Trzymaj się!

Dewa, dobrze, że nie pracuję, bo z czystym sumieniem mogę trzymać kciuki w dwóch rękach na raz. Tylko ciekawe, co Chłop powie na niepozmywane naczynia, ale jak tu zmywać z zaciśniętymi kciukami? ;)

Wczoraj i dzisiaj z rana Malutka miała poligon doświadczalny w moim brzuchu. Zauważyłam, że jest znacznie bardziej aktywna, jak jestem zestresowana, muszę wrzucić na luz. A wieczorem miała taką czkawkę, że całe łóżko podskakiwało i tatuś w końcu mógł poczuć ruchy, bo bardzo mu skąpi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 09:51

GoNia1979, ag194 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie wizyty i glukozy :D

Jak bylismy w tym Krakowie Leo zostal z dziadkami, strasznie tesknil, nie odstepuje mnie na krok teraz. Ciekawe co on sobie mysli jesli chodzi o ciaze. Pokazuje ze w brzuszku jest braciszek itp ale ile rzeczywiscie kuma to nie wiem :p
    Ale dzis taki kochany <3

22d3c8e5b3b8e527med.jpg
    2f719a24a6ee62a0med.jpg

Monika i tak czesto ktos do nas wpada i pomagaja ale wiadomo ze non stop nikt nie ma czasu tu siedziec. Poza tym Leob to meczywol :p ja wiedze ze im taj czesto sie bie chce wpadac bo nie maja na niego sily. Tymbardziej ze my go od malego praktycznie wcale nie nosimy wiec jak ktos przyjezdza od razu kaze sie nosic a to w koncu 14kg....
    Jak sie skoncza te choroby to od marca bedzie dwa razy w tyg chodzil do klubu malucha to pod koniec troszke odsapne no i chce zeby mial jakis kontakt z dziecmi jednak.

GoNia1979, Karissa, ag194, marie_marie22, Carolina, Klaudia0727, Mabelle, MEGI81, bbee, Breezee, Elmo13, Forbidden, Uszczesliwiona, sylwucha89, Kleopatra, Maniuś, Camilia, Rudzik, rybka33, Madu1611 lubią tę wiadomość

• Carolina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska wspaniałe wiadomości zobaczysz jeszcze malego przenosisz :)
    Dziewczyny sto lat i lekkich porodów

Qasha a specjalne nakladki na noc? Wiem, ze moj brat stosowal bo zaciskal zeby w nocy i później cala szczęka go bolała

Zyrcia biedactow juz wszystko kupione ;) ale u mnie tez zostal tylko monitor i przewijak ( nadrobie kolejna ilością ubranek a co tam )
    Monika duzy chlopiec siedzi pod Twoim serduchem

My po wizycie wczorajszej. Była spore opóźnienie ( poerwszy raz i wróciłam bardzo późno do domu)
    Lekarz chyba czyta forum haha bo zapytał sie na dzien dobry czy nie mam uplawow mocniejszych ( czyli wychodzi na to, ze trzeba to kontrolowac )

Maly waży 800g Toska nasze maluchy ida łeb w leb :)
    Mam braz żelazo na twardnienie brzuchala i wiecej odpoczywać
    Malutki jest główką w dol ( ostatnio u poloznej byl nogami do dolu przynajmniej po macaniu brzucha tak położna twierdzila )
    Uczucie dziecka nad spojeniem lonowym moze wynika z jego odbijania sie cos na zasadzie skakania bo przynajmniej moj mały nie siedzi nisko :)

Ja przez 5tyg przytyłam 1.700 ( ta ciąża w moich kg bedzie najcięższa bo juz sie zbliżam do kg ktore w poprzedniej ciazy miałam przy porodzie
    Jestem na plusie 6kg

Gdyby dzis lekarz mial określać plec byłoby ciężko
    Maly zacisnal nogi i nic nie chciał pokazać :)
    Zdjęć żadnych ładnych nie mamy ale mój lekarz uważa, ze skupia sie na organach nie na zdjeciach buźki
    Maz mnie namawia na 4d ale ja jakoś sceptycznie podchodzę do tych zdjęć
    Czasam jak oglądam to widzę dziecko ufo ;)

GoNia1979, ag194, blubka, marie_marie22, Mabelle, MEGI81, bbee, Hope_, sylwucha89, Kleopatra, Maniuś, Camilia, rybka33, Madu1611 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Tośka cieszę się, że jest lepiej :*

Gonia-wszystkiego najlepszego!! :)

I ja dziękuję wszystkim za życzenia :)

GoNia1979 lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska, wspaniałe wieści! Co chwila teraz wchodzenia forum z nadzieja, ze dalej tak będziesz pisać! :) Wierze, ze organizm przezwycięży zakażenie i sen sie spełni, a najwcześniej w 36tc ujrzysz swojego kochanego, zdrowego synka :)

Sto lat, Jubilatki!:) Oby Wasze największe i najskrystsze marzenia sie spełniły!!!:):):)

A, troszkę z innej beczki, ale tez wspaniała wiadomość, zeby kontynuować już weekend/miesiąc samych dobrych informacji!!!:) A propos cudów... Nasi przyjaciele byli z nami pod koniec grudnia u naszego gina. Namówiliśmy ich, bo nas wszyscy lekarze stresowali i dopiero on sprawił, ze wyluzowałam i, po 14 msc starań, zaszłam w ciąże po pierwszej wizycie u niego. Oni jechali totalnie zdołowani, bo dopiero byli w klinice leczenia niepłodności w Rzgowie i usłyszeli, ze ona nie ma owulacji, ona ma bardzo mało żywych plemników, do tego słabo ruchliwe...generalnie tylko in vitro wchodzi w grę. Powiedziałam im, zeby olali to gadanie i jechali do naszego lekarza. I dzis Maz obudził mnie informacja, ze sa w ciąży!!!!:) Zaszli w nią oczywiście zaraz po wizycie u naszego lekarza!!! Pogromca jajeczek normalnie :D Także lekarze niej gadają co chcą, a nasze organizmy i tak zrobią swoje! :):):)

ag194, monika_89, bbee, GoNia1979, Kamilutek, Uszczesliwiona, Espera, sylwucha89, Kleopatra, Maniuś, Camilia, aneta.be, Moniqaaa, rybka33, Madu1611 lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i Gonia - spełnienia marzeń dla Was w Dniu Urodzin. Oby Wasze plany się realizowaly, a dzieciaczki urodziły zdrowe i szczęśliwe :* :*

ag194, GoNia1979 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Witam sie w 27 tyg ;)
    A teraz jestem w drodze do Jeleniej Góry ;)

Zyrcia Leos słodziak:)

marie_marie22, ag194, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dziewczyny:)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Maz mnie namawia na 4d ale ja jakoś sceptycznie podchodzę do tych zdjęć
    Czasam jak oglądam to widzę dziecko ufo ;)
    A ja plastelinowe ludki :-)
    Brawo z okazji dobrych wieści i imię takie dostojne!

• Carolina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa ja czasami mam wrazenie, ze niektórzy lekarze to cudo twórcy ;)
    Gratulacje dla przyjaciół :)

Zyrcia leos cudowny słodziak

Blubka dzięki a imie no cóż może nie przekonuje mnie w 100% ale chcę dac mężowi to szczęście i niech ma prawo glosu z imieniem dla synka :)
    Wykluczylam tak duzo imion, ze juz przystałam na Alessandro :)

Co dziewczyny robicie dzis na obiad? Szukam inspiracji :)
    Chodza za mna pulpeciki w sosie koperkowym :)

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, to imię Alessandro też mi się podoba. Jak u nas byłby chłopak to miał być albo Dawid albo Aleksander :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG I WZAJEMNIE.. ZDROWKA SZCZESCIA POMARANCZY..HEH

ag194 lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • bbee Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, źle się wyraziłam z tym skakaniem, bo ja właśnie sobie tak siedzę i się kiwam, nawet bym nie miała sily podskakiwać ;) ale teraz to w ogóle boję się usiąść na piłce.

Carolina, super że po wizycie OK :) tak też czytałam, że to takie echo się niesie jakby i stąd to uczucie dziecka niemal z nóżkami poza łonem ;) ale wkurzające to strasznie, mam wrażenie, że to jakieś napięcie we mnie powoduje i od tego mam skurcze. Na pewno lekarz Ci przepisał żelazo a nie magnez?

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • bbee Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, źle się wyraziłam z tym skakaniem, bo ja właśnie sobie tak siedzę i się kiwam, nawet bym nie miała sily podskakiwać ;) ale teraz to w ogóle boję się usiąść na piłce.

Carolina, super że po wizycie OK :) tak też czytałam, że to takie echo się niesie jakby i stąd to uczucie dziecka niemal z nóżkami poza łonem ;) ale wkurzające to strasznie, mam wrażenie, że to jakieś napięcie we mnie powoduje i od tego mam skurcze. Na pewno lekarz Ci przepisał żelazo a nie magnez?

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz na skurcze przepisał oprócz duphastonu aspargin

Dziś mój pasierb od rana doprowadził mnie do takiego cisnienia że masakra....
    czasami brak mi sił.. uwierzcie mi że ciężko jest sprowadzić na odpowiedni tor rozpieszczone dziecko.. zaraz mi się brzuch spina

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Maly waży 800g Toska nasze maluchy ida łeb w leb :)
    Mam braz żelazo na twardnienie brzuchala i wiecej odpoczywać
    Malutki jest główką w dol ( ostatnio u poloznej byl nogami do dolu przynajmniej po macaniu brzucha tak położna twierdzila )
    Uczucie dziecka nad spojeniem lonowym moze wynika z jego odbijania sie cos na zasadzie skakania bo przynajmniej moj mały nie siedzi nisko :)
    Carolina, upewnij się, ze chodzi o żelazo, bo coś mi się wydaje, ze żelazo ma niewielki związek ze skurczami, prawdopodobnie chodziło o magnez. I ta, wielkie dawki magnezu działają cuda <3

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Tośka super wieści! Tylko takie chcemy już od Ciebie czytać :)

Ale miałam sen! Śniło mi się, że zamiast syna urodziłam... dwie córki :D i dałam im na imię Ania i Dominika. Ale że bliźniaczki urodziły się wcześniej to były bardzo malutkie i nie mieliśmy żadnych mini ubranek, a w ogóle przecież miał być chłopiec to same niebieskie. No i mój chłop musiał pędem do sklepu jechać po wyprawkę bo nic nie mieliśmy :D a one tak sobie leżały u nas na łóżku, bo nawet łóżeczko nie było złożone, no masakra :D i pochwaliłam się Wam na forum, a żadna z Was mi nie uwierzyła :D haha, obudziłam się i chwilę musiałam przetrawić to co się stało :P

Tak szybko ten czas leci, że dopiero zauważyłam że wczoraj zaczęłam 26 tydzień <3

Z kolejnych plusów brzuszek mi się coraz mniej spina, czasem nawet zapomnę wziąć magnez i nic się nie dzieje, ale na wszelki wypadek nadrabiam bo ja to nadgorliwa jestem i zawsze trzymam się zaleceń lekarza

Uszczesliwiona, Maniuś, MEGI81, marie_marie22, ag194 lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka super wieści oby tak dalej i jak najdłużej siedział w brzuszku :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

Jestem już w domu, nie było tak źle jak się obawiałam tej glukozy i naszczęście nie jestem pierwszą, która zwymiotowała :) Teraz tylko żeby wyniki były dobre.

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam trudne pytanie, może któraś z Was będzie znała odpowiedź:
    czy to, że jestem na zwolnieniu, automatycznie oznacza, że nie mogę w ogóle wykonywać żadnej pracy na rzecz pracodawcy? Wysyłać maili, przygotowywać zestawień, odpowiadać na zapytania, doradzać...

Nie chodzę do pracy, ale czasem chciałabym zerknąć w maile, odpowiedzieć na najpilniejsze. Mam też dużo rozgrzebanych spraw, które przejęli ode mnie inni, ale muszę im trochę pomóc czasem, bo na przykład nie wiedzą, gdzie czego szukać. Czy takie działania mogą być podstawą do ukarania mnie na przykład przez ZUS?

Może trochę panikuję, ale dostałam przyjacielską radę i się przeraziłam, bo na przykład weekend w szpitalu spędziłam na pracy. I wczoraj cały dzień prawie. I dzisiaj do 11...

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ