MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Carolina wrote:Co dziewczyny robicie dzis na obiad? Szukam inspiracji
Chodza za mna pulpeciki w sosie koperkowym
Ja mam gulasz z wołowiny, pieczone placki ziemniaczane i warzywkaAle ostatnio mam problemy z wymysleniem czegoś na obiad na co miałabym ochotę
-
Dziewczyny proszę powiedzcie mi czy macie jakieś upławy? Ja ostatnio mam białe i rzadkie i trochę się niepokoje bo nie miałam. A dziś już dwa razy szłam zobaczyć co mi tak mokro i jak zawsze panikuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 11:29
-
Misia 69 wrote:Dziewczyny proszę powiedzcie mi czy macie jakieś upławy? Ja ostatnio mam białe i rzadkie i trochę się niepokoje bo nie miałam. A dziś już dwa razy szłam zobaczyć co mi tak mokro i jak zawsze panikuje
-
WreszcieMama wrote:Toska trzymaj sie.
Znalazlam ostatnio taka strone... Mnie podnioslo na duchu ze takie maluszki tak pieknie wyprowadzone sa ze wczesniactwa, przynajmniej po zdjeciach tak widac.
http://www.lilaussieprems.com.au/now-then-premmie-photos/
Dbajcie o siebie dziewczyny.
U mnie jutro glukoza.
Pierwszy raz od 3 tygodni wyjde z domu... Zapomnialam juz jak moj dom na parterze wyglada.
WreszcieMama aż się popłakałam w pracy ze wzruszenia, że takie maluszki wyrastają na takie fantastyczne dzieciakipiękne i bardzo budujące
Powodzenia na glukozie! Ja niestety wczoraj wieczorem po glukozie miałam straszne bóle brzucha i też rozwolnienie,,,aż chciałam jechać do szpitala...może po tej pizzy nie glukozie. Dzisiaj lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 11:48
-
Forbidden wrote:Cześć dziewczyny
Tośka super wieści! Tylko takie chcemy już od Ciebie czytać
Ale miałam sen! Śniło mi się, że zamiast syna urodziłam... dwie córkii dałam im na imię Ania i Dominika. Ale że bliźniaczki urodziły się wcześniej to były bardzo malutkie i nie mieliśmy żadnych mini ubranek, a w ogóle przecież miał być chłopiec to same niebieskie. No i mój chłop musiał pędem do sklepu jechać po wyprawkę bo nic nie mieliśmy
a one tak sobie leżały u nas na łóżku, bo nawet łóżeczko nie było złożone, no masakra
i pochwaliłam się Wam na forum, a żadna z Was mi nie uwierzyła
haha, obudziłam się i chwilę musiałam przetrawić to co się stało
Tak szybko ten czas leci, że dopiero zauważyłam że wczoraj zaczęłam 26 tydzień
Z kolejnych plusów brzuszek mi się coraz mniej spina, czasem nawet zapomnę wziąć magnez i nic się nie dzieje, ale na wszelki wypadek nadrabiam bo ja to nadgorliwa jestem i zawsze trzymam się zaleceń lekarza
Foridden - miałam dzisiaj bardzo podobny sen!tylko zamiast dziewczynki urodziłam chłopca i był taki duży że nie mieścił się do gondoli wózka! musiał mieć podkurczone nóżki, wszyscy brali go na ręce a ja bałam się wziąć [wyrodna matka w śnie zawsze jestem]
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Ag, Gonia, sto lat! Spełnienia Waszych marzeń!
Dużo na Forum dziewczyn z lutego, ja z 10.02
Kamilutek - podejrzewam że z pracą w ciąży jest tak że w zasadzie nic nie powinno się robić, piszę z tego co słyszałam, nie jestem autorytetem. Ważne by nie podpisywać żadnych dokumentów itp w tym czasie, ale jeśli doradzasz telefonicznie lub wyślesz maila to chyba ZUS nawet nie ma jak tego sprawdzić. Ale nie chciałabym wprowadzić Cię w błąd. Może ktoś inny ma więcej doświadczenia w tej kwestii?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 12:08
GoNia1979, ag194 lubią tę wiadomość
-
bbee samo siedzenie jest spoko, dobrze robi na kręgosłup
Carolina właśnie an pewno żelazo? ja na skurcze brzucha też mam magnez
Forbidden niezły sen
Kamilutek wg mnie ktoś dobrze Ci podpowieda skoro jesteś niezdolna do pracy to jak możesz wykonywac obowiązki pracownicze? min odpisywac na maile. w razie czego możesz mieć nieprzyjemności. ZUS może się doczepić ze szef mógł CIę w takim wypadku oddelegować do pracy zdalnej z domu skoro nie jest z Tobą aż tak źle. Jak musisz to niech ktoś oficjalnie przejmie Twoje sprawy, pracuj nad tym ale nie podpisuj się że Ty odpisalaś na maile tylko ktoś w Twoim imieniu będzie to robić. Ludzi z korymi współpracujesz poinformuj że zajmujesz się tym Ty ale oficjalnie podpisuje sie inny pracownik
misia ja mam caly czas upławy raz większe raz mniejsze nie wiem od czego to zależyMisia 69 lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Hope w zasadzie ani rota ani noro nie pasuje. NIe mam zielonego pojęcia. Temperatury w ogóle nie miała, skacze jak zawsze, jedynie więcej kup. Dalej mam podawać jej bactrim, probiotyk i zobaczymy jak będzie po weekendzie.
W sumie nie jest źle bo z jakichś 20 paru pieluszek na dobę zeszliśmy do niecałych 10 a i to dlatego że jak już coś robi to potrafi na dwa/trzy razy pod rząd w małych ilościach więc ledwo przebiorę przebieram znowu. Poza tym żywe zdrowe dziecko13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualnySto lat dziewczyny !!
Hope moich cyckow by nie bylo widac nawet na foto :d zostalam nimi skapo obdarzonaale Leon pewnie by takim nie pogardzil
Tez mysle ze na L4 nie mozna robic nic, lepiej nie ryzykowac. Ja w tamtej ciazy przy dzialanosci mialam 3 kontrole w domu czy siedze mimo ze na zwolnieniu mialam ze moge chodzic. Musialam sie tlumaczyc jak mnie raz w 9mcu!!! Nie bylo. To sa dziady wiec lepiej sie nie podkldacag194 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zerknelam na recepte bo jeszcze nie byłam w aptece i mam napisane pregaday zerkam w neta co to i piszą
Zestaw żelaza i kwasu foliowego
Stosuje sie u kobiet z wysokim ryzykiem niedoboru w 2 i 3 trymestrze
Hymmm sama nie wiem na jakiej podstawie bo wyników mojej krwi doktor nie widział ( nie mam do nich dostepu )
Jedynie co sie skarżylam to na ból Grażyny wieczoramiale doktor powiedział, ze to normalne
Zapytal sie co biore z leków a biore tylko witaminy
Moze dlatego dał ta receptę
Dziewczyny moje pytanie
Wspominałam juz ze starsza córkę nosi po swiecie
Znalazła rodzine w Hiszpanii do ktorej ma jechac jako opiekunka
Ja sie boje jak diabli bo ja z tych co czarny scenariusz przewiduje
Przeswietlilam ludzi na fb
Przeswietlilam ich obecna nianie ktora jest u nich od 1.5 roku ale chce juz podjac pełnopłatna prace i zostaje u nich tylko do czasu az oni znajda nowa nianie
W weekend chce zeby maz zaczal z nimi rozmawiać ( oni hiszpanie woec mezowi bedzie najłatwiej)
Corka jest ufna a ja natomiast uwazam, ze kazdy moze byc psychopata a profil na fb, piekne dzieci, niania itd nie jest problemem zeby fikcyjnie wszystko założyć
Corka dosłownie pada ze śmiechu, ze ja to jakas z czarnymi myslami ale ona nie rozumie co znaczy puscic corke do innego kraju do obcych ludzi i siedzieć na tylku spokojnie
Macie jakies pomysły dodatkowe jak przeswietlic rodzinke???? -
Espera wrote:Gonia, Aga - Wszystkiego najlepszego!!! Spełnienia marzeń!!!
Mój tato też ma dzisiaj urodziny:-)
Espera wszystkiego naj dla Tatusia Twojego..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 12:36
Espera lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, dziękuję za kciuki! Już po wizycie, wszystko w porządku!
Synuś waży 586 gram i bardzo się cieszę, bo liczyłam właśnie na to, żeby dobił przynajmniej do tej połowy kilograma. Poprosiłam, żeby sprawdził szyjkę, bo mam wrażenie że zrobiła się z niej rozmemłana klucha. Zbadał oczywiście, i palcami (chociaż musiał szukać baaaaardzo głęboko) i przez usg. Powiedział, ze moja rozmemłana klucha bardzo mu się podoba, ma prawie 4,5 cm i jest zamknięta, o
Ja przytyłam już 9 kg i lekarz powiedział, że to troszkę za dużo. Przyznałam się, że wcale nie jem jakoś dużo, ale przed słodyczami nie umiem się chronićBędę musiała je ograniczyć, eeeeech.
Poza tym, między główką a brzuszkiem Synka są dwa tygodnie różnicy. Główka duża i mądra, a brzuszek zdrowy ale dość drobny. Powiedział, że absolutnie nie ma powodów do obaw, na tym etapie to wszystko w normie. Ale zacznę brać witaminy. W poniedziałek zrobię sobie w Polsce krzywą cukrową i powtórzę toksoplazmozę. Uuuuuf, tyle z raportu
Urodzinowe Dziewczyny! Wszystkiego co najcudowniejsze!!!
Kamilutek, GoNia1979, Uszczesliwiona, bbee, sylwucha89, gaja_1, Martchen, blubka, Espera, WreszcieMama, mon!ta^, Camilia, Mabelle, Karissa, MEGI81, marie_marie22, Uska, Toska88, ag194, zastrzeŻona, Hope_, Breezee, Kleopatra, Rudzik, Maniuś, Madu1611, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Kurde, nigdy bym o tym w taki sposób nie pomyślała.
Wysłali na zwolnienie moje ciało, a nawet jeśli musiałabym leżeć, to i tak głowa sprawna jest, więc wydawało mi się, że taka mailowa, zdalna pomoc w zamknięciu spraw nie powinna nikomu przeszkadzać. Najgorsze, że jeszcze niedawno w ogóle bym się tym nie martwiła, bo kto by mnie podpierdzielił? Ale od kiedy jestem na świeczniku - młoda gówniara, kobieta w dodatku - to porobiło się sporo kwasów i zawiści wśród niektórych "kolegów", więc... Ech!
Masakra. Wiedziałam, że ten pomysł ze zwolnieniem jest do kitu. Zwłaszcza że spokojnie mogę pracować siedząc w domu, nikt by mi złego słowa nie powiedział, jeszcze by się ucieszyli. Ale teraz to już za późno. Na szczęście dzisiaj o 11 zamknęłyśmy z koleżanką projekt, więc od teraz będę siedzieć przykładnie w domu i oglądać kocyki/pieluszki/smoczki a kursor myszki nawet nie zawiśnie nad ikoną poczty służbowej.
Kontroli z ZUSu pod względem sprawdzania stanu zdrowia się nie obawiam, bo teczkę z historią chorobową mam grubą jak 80-letnia staruszka, przy czym większość stanowi wskazanie do zwolnienia od początku ciąży. Każdy lekarz mi to mówi, za wyjątkiem mojego prowadzącego ciążę.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Gonia, Aga, najlepszego!
Monika, to nieźle Wam opakowań pieluch poszło... A pogoiło jej się już na tyłku, bo chyba przeoczyłam?
Muszę coś wymyślić z domowych sposobów na kaszel, bo jest co raz gorzej. Syrop z cebuli odpada, bo mi szkodzi cebula coś w ciąży.GoNia1979, ag194 lubią tę wiadomość
-
dewa wrote:Dziewczynki, dziękuję za kciuki! Już po wizycie, wszystko w porządku!
Synuś waży 586 gram i bardzo się cieszę, bo liczyłam właśnie na to, żeby dobił przynajmniej do tej połowy kilograma. Poprosiłam, żeby sprawdził szyjkę, bo mam wrażenie że zrobiła się z niej rozmemłana klucha. Zbadał oczywiście, i palcami (chociaż musiał szukać baaaaardzo głęboko) i przez usg. Powiedział, ze moja rozmemłana klucha bardzo mu się podoba, ma prawie 4,5 cm i jest zamknięta, o
Ja przytyłam już 9 kg i lekarz powiedział, że to troszkę za dużo. Przyznałam się, że wcale nie jem jakoś dużo, ale przed słodyczami nie umiem się chronićBędę musiała je ograniczyć, eeeeech.
Poza tym, między główką a brzuszkiem Synka są dwa tygodnie różnicy. Główka duża i mądra, a brzuszek zdrowy ale dość drobny. Powiedział, że absolutnie nie ma powodów do obaw, na tym etapie to wszystko w normie. Ale zacznę brać witaminy. W poniedziałek zrobię sobie w Polsce krzywą cukrową i powtórzę toksoplazmozę. Uuuuuf, tyle z raportu
Dewa dzieki za życzenia.. super ze wizyta pomyslnie sie odbyla.. nasi chlopcy ida z waga prawie rowni moj wazy 584 g mabdlugie nogi drobna glowke i brzuszek obzartuszek ale lekarz wlasnie powiedzial ze wszystko jest w najlepszym porzadku i nie ma sie czym martwić -
kamilutek czasem lepiej odpuścić. Nie rób drugemu nie będzie CI źle. Niby nie ma kto Cię podkablować a zawsze sie znajdzie
bbee pupa na szczęśce już ok. Ja pamięta że mnie mama w dzieciństwie robiła jeszcze syrop z buraka, moze to w takim razie? na podobnej zasadzie jak ten z cebuli13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
dewa wrote:Dziewczynki, dziękuję za kciuki! Już po wizycie, wszystko w porządku!
Dewa, gratulacje! Te nasze dzieciaki to takie maluchy, zwłaszcza jak się porówna ich wagę z wagą tej trójki, co to kilogram przekroczyłaNo ale też sporo młodsze są.
I chyba są dość podobne morfometrycznie, bo Matylda też ma głowę większą, a brzuszek mniejszy, ale to chyba po rodzicach, bo oboje z Chłopem mamy wielkie łby - musieliśmy na ten przykład kupić największe dostępne kaski na snowboard
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!