X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, 100% racji. Nie odpuszczaj. Sprawa już poszła dalej. Wszystko było ustalone. Nie ma u szwagierki przemiany, nie ma przeprosin, nie ma refleksji, to niby z jakiej racji Ty znów masz iść i robić z siebie idiotkę, która znowu dała sobie w kaszę dmuchać?? z jakiej racji w ogóle ona ma jeszcze co do Was jakiekolwiek oczekiwania? Mąż powinien ją opierdzielić i tyle, wygarnąć, że jeszcze nie przeprosiła i nie widzi zmian w jej zachowaniu więc zachowacie dystans dopóki nie zmieni swojego zachowania.

MEGI81 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Czuję się jak bulinek, mam dosyć tej zimy :( Dzisiaj dwa swetry, kożuch, czułam się jakbym ważyła ze 20 kg więcej. A zimno u nas często odczuwalne jest po 10 stopni mniej niż na termometrze, bo daje wiatr prosto od morza, zero zabudowań po drodze, więc rano bywa prawdziwa zimnica. Z kolei po 30 min jak już wstanie słoneczko nagle się człowiek topi w swoich ciuchach :/

Bbee, mam złą wiadomość - idzie siarczysty mróz. Tak do -20 nawet ma spaść temp. odczuwalna. I wg prognoz ze 2 tygodnie potrzyma.

Dla nas to fatalna wiadomość, bo mieliśmy lać beton na posadzki. I nie będziemy.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • dewa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, niech sobie siostra Męża kartkę z kalendarza ze swoim imienienm zwinie w rulonik i wsadzi w anusa :/ Nie myśl o niej nawet, szkoda energii!

MEGI81, marie_marie22, Moniqaaa, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, dobrze, że przejrzałaś na oczy :) Bo szkoda kogoś kto widzi tylko dobro w ludziach na takie przypadki jak Twój były.

Mój krytycyzm niby nie jest zły dla mnie, ale mój mąż ma przerąbane... I wielu ludzi się za mnie obraża, tak jak z byłą szwagierką, po oczach francę poznałam, że łajza z niej i będzie mieszać, nie gadałam z nią od początku prawie, to ja wyszłam wtedy na tą najgorszą. A potem się okazało, że miałam rację, ale parę lat minęło :P Suma sumarum, ona się trochę zmieniła i już ją tak źle nie oceniam, ale dalej nie trawię :P Od paru lat się staram tak ludzi łatwo nie oceniać, bo stwierdziłam, że to niesprawiedliwe i przez to też już się przejechałam. No nie da rady wypośrodkować :P

Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • bbee Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Bbee, mam złą wiadomość - idzie siarczysty mróz. Tak do -20 nawet ma spaść temp. odczuwalna. I wg prognoz ze 2 tygodnie potrzyma.

Dla nas to fatalna wiadomość, bo mieliśmy lać beton na posadzki. I nie będziemy.

Wiem, dlatego córa na dwa dni zostanie w domu, żebym nie musiała z nią chodzić na piechotę w ten mróz rano. A potem zobaczymy.
    Pytanie czy samochód będzie odpalał :P Niby ostatnio bez zarzutu przy mrozach, ale takich mrozów jeszcze na nim nie trenowaliśmy.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę,że tematu damsko-męskie dalej na tapecie.
    My się ciągle kłócimy,ale kochamy jak cholera.
    Jak rok temu gadałam,że chce mieć kury, to mnie wszyscy wyśmiewali,że po co mi to, a chłop mówił,że spoko,ale nic przy nich nie będzie robił.Dziś od rana siedzę ze łzami w oczach nad plikiem, co się zwie doktorat i próbuję coś poprawiać,ale idzie jak krew z nosa. Chłop to widzi, miota się i miota i w końcu mówi: Nie wiem jak Ci pomóc, to kurze gówna może posprzątam!? I poszedł. A teraz go widzę przez okno jak dumny z taczką i widłami się krząta przy moich kurkach :) To chyba miłość <3

Klaudia współczuję rzygania, mnie za jakiś tydzień to czeka!

Biorę się do roboty :/ bleee

Kamilutek, Mabelle, blubka, MEGI81, marie_marie22, ag194, WreszcieMama, sylwucha89, Camilia, Uszczesliwiona, monika_89, zastrzeŻona, Moniqaaa, Maniuś, aneta.be, Karissa lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Ponoć jeśli się dwa razy zrzyga po glukozie, to lekarze kierują na hemoglobinę glikowaną (???) - nic nie trzeba pic

Mi glukoza wyszła przekroczona, a hemoglobiny w normie, przy dolnej granicy to nie wiem czy to jest miarodajne jakby komuś miały wyjść kosmiczne wartości na krzywej?

Aleksandra lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) temat mezow ex mezow i nie mazow wciąż na topie :)
    Tak jak Madu pisze to jakas epidemia

Moj wrocil około 19 a ja na pelnym fochu bo juz szalu dostaje w 4 scianach
    To nie moj kraj nie mam tu rodziny zeby w dniach nudy wpaść np do mamy
    Kolezanek nie bede nawiedzac bo kazdy chce weekend spędzić z rodzinką

Manager zespołu mojego meza nie było wczoraj ale ja stanowczo powiedziałam, ze nie godze sie na jakiekolwiek proby w weekendy wystarczy, ze w weekendy wieczorami idzie grac i nie mamy pelnych weekendow razem a ja juz nie chce chodzić z nim bo brzuchol coraz wiekszy, towarzystwo w klubach pijane do tego głupia pusta manager

Maz doszedł do wniosku ze mnie rozumie i wie, ze kobieta w ciąży moze nawet czasami nienawidziec meza haha coz za przemyslenie
    A tak serio kocham go ponad wszystko to wspanialy facet ale dodatkowa praca zytaj muzyka czasem zabija mnie i sprawia ogromny ból, ze musze sie mężem dzielić :(

ROZWÓD rowniez po nim jestem i popieram zdanie dziewczyn. Pomimo tego, ze wyglada to strasznie przeraża zmiana zycia szczególnie jak ma sie dzieci to uwierzcie mi po wszystkim człowiek zaczyna oddychac pelna klata

Ja bylam sama prawie dwa lata
    Spotykalam na swojej drodze różności ale doszlam do wniosku albo cos mi się chsrakterek i gust zastrzyl, ze bede wybredna i albo znajdzie sie moj wymarzony, wysniony, wyczekiwany albo bede sama

No i moj obceny sam mnie znalazł. Pomimo ze powalił mnie na kolana bo to byl ten facet ze snow postanowiłam podejsc do znajomości na luzie. Nawet nie wiem kiedy luz zamienil sie w wielka miłość :)

Takze reasumujac warto szukac i spędzić czas z tym wymarzonym bo szkoda zycia na palantow :) nie jestesmy cierpietnicami zeby przejsc przez zycie z krzyrzem na barkach

Madu, mieliśmy rozmawiac wczoraj ale maz napisal ze sie zle czuje i czy mozemy rozmowe przelozyc na poniedzialek
    Ja nie miałam humoru bylam jakaś naladowana wiec wolalam uniknac rozmowy

Megi no kurna jasna jeszcze nie poznalam w swoim zyciu osoby dla której obecność brata na imieninach jest mega wazna. Niech sie laska cieszy, ze w ogole zadzwonil...

Klaudia dowiedz sie kiedy mozesz powtórzyć
    Jednak napoje w uk sa lepsze pije sie je jak soczek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 10:08

MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Rudzik, ja też chcę kury! Tylko w bloku to się na da ich trzymać :( Buuu... My z mężem mamy takie wspólne marzenie by mieć własne gospodarstwo i tak naprawdę oboje się w tym widzimy na przyszłość, ale kasa by nam musiała chyba z nieba spaść, bo ani mieszkania na własność by je sprzedać, ani możliwości odłożenia większych pieniędzy. Ale marzenie jest :P

Znowu będziecie mnie musiały przepędzić, bo się przyspawałam do forum, a jako poniekąd dobra żona, albo do tego tytułu aspirująca, chciałam mężowi jakieś drugie danie do zupy zrobić. Planuję pierogi drożdżowe z mięsem mielonym i szpinakiem. A w tej chwili już siedzę z herbatką i małą porcją chrupek orzechowych :P Więc tak szybko się nie odspawam.

MEGI81, Camilia lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • blubka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    No to co mamuski? Byla juz taka co sie zrzygala na glukozie? Jak nie to melduje sie pierwsza na liscie:/ po godzinie mialam właśnie iść na pobranie a polecialam do kibla z w srode druga proba i bede musiala dac cytryny do niej bo nie ma opcji:(
    A jaką piłaś? W czerwonym opakowaniu czy niebieskim?

• gaja_1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia współczuje powtórnej glukozy. Ja od razu wcisnęłam cytrynę, bo bym nie wypiła tego wogóle, a gin powiedziała, że można. Dzisiaj mąż po pracy pojedzie po wyniki, mam nadzieje, że wszystko w normie.

Co do chłopów, to ja miałam szczęście i "tego jedynego" poznałam już w wieku 17 lat i od tej pory jesteśmy parą :) Wiadomo, że się kłócimy i czasami mam ochotę go zabić, ale oboje się szanujemy. I co w naszym przypadku uważam, że jest super to potrafimy przerwać kłotnie, żeby dać chwilę ochłonąć emocjom i później wrócić do rozmowy z większym dystansem. Niestety w emocjach czasem można powiedzieć za dużo, coś czego będzie się żałować. I potrafimy przyznać się do błędu i przeprosić.

Za to wczoraj wieczorem półki, które wreszcie udalo nam się przykręcić odpadły jak zaczeliśmy układać na nich książki :/ Ale wiecie co? Wogóle mnie to nie wkurzyło tylko rozśmieszyło, cieszyłam sie, że z półką pół ściany nie odeszło :) Ciekawe ile teraz będę czekać aż mąż kupi większe kołki :P

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki :) z tymi facetami to przerąbane, a bez nich jeszcze gorzej :P mój bardzo lubi mnie drażnić i specjalnie dogadywać, a w ciąży na mnie to działa jak płachta na byka. Oczywiście on twierdzi, że to z miłości się droczy :P ale ostatnio jak się przez niego popłakałam to od razu przepraszał. Złego słowa o nim nie powiem, bo nie znam bardziej opiekuńczej osoby na tym świecie, a ja takiej właśnie potrzebuje do poczucia bezpieczeństwa. Jak wczoraj w łazience mi buteleczka z tonikiem spadła to zaraz przyleciał i "co się stało? jezu myślałem że się przewróciłaś!" :D ja to jestem taka niezdara, więc on czasem za nas oboje musi uważać, na dworze po lodzie jak idziemy to mnie zawsze trzyma pod rękę :D pewnie że ma swoje wady, bo w domu to za dużo ogarnąć nie potrafi ale nie można mieć wszystkiego :P najlepszy tekst ostatnio w markecie "kupiłbym pomarańcze, ale jak mi je będziesz obierać bo nie umiem" :D

aneta.be, Karissa lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka niebieskie opakowanie, nie mieli cytrynowej znowu mam ta sama :/

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wracamy juz do siebie od rodzicow wreszcie wracam do cywilizacji hihi bo tutaj zasiegu nie ma i slaby net porozmawialismy o slubie koscielnym

monika_89, rybka33 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam problem, bo dostałam masę ubranek od znajomych i niektóre są śliczne ale niestety mają plamy takie już zaprane. Czy to się da czymś usunąć? Któraś dziewczyna pisała o ACE ale to są i białe i kolorowe ubranka, więc trochę się boję o kolory. A może znacie inne sposoby na takie plamy? Vanishem próbowałam ale nic nie dało

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Kochane mam problem, bo dostałam masę ubranek od znajomych i niektóre są śliczne ale niestety mają plamy takie już zaprane. Czy to się da czymś usunąć? Któraś dziewczyna pisała o ACE ale to są i białe i kolorowe ubranka, więc trochę się boję o kolory. A może znacie inne sposoby na takie plamy? Vanishem próbowałam ale nic nie dało

plamy biologiczne - Dr Beckmann Gallseife Flecken Burste ze szczoteczką: natrzeć szczoteczką środek na plamę, zostawić na kilkanaście minut (zdarzyło mi się przypomnieć sobie dopiero po tygodniu, ale nic złego się nie stało), wyprać jak zwykle. Kosztuje kilkanaście PLN
    Dziewczyny pisały też o odplamiaczu z Amway.

żółte plamy z potu - tabletka aspiryny rozpuszczona w wodzie do uzyskania papki. Natrzeć, zostawić na kilka godzin, wyprać.

Forbidden, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka gorsza, większe rozwarcie. Nie wiem o ile jest gorzej. Lekarz mówi żeby chociaż jeszcze 2 tygodnie wytrzymać. Mój optymizm padł calkowicie, jestem zrozpaczona, bo nie wiem co będzie z dzidzią. Mała waży 1050

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 11:02

mon!ta^ lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o godzinie 7 mam obronę na oddziale internistycznym :D
    musiałyście mocno trzymać kciuki, bo wylosowałam dzień i oddział dokładnie jak chciałam.:)
    będe miała z głowy już, a zostanie mi tylko ustna obrona :)

Breeze całkowicie rozumiem Twoje przerażenie, ale postaraj się na spokojnie przeanalizować sytację-kończysz 27 tc, mała ma dużą już wagę, bo zazwyczaj większe trudności z oddychaniem i adaptacją występują u wcześniaków z wagą ok.500g. Dostała sterydy i jesteście z całą pewnością pod dobrą opieką. Ty leżysz i robisz wszystko, by utrzymać ją jak najdłużej u Mamusi w brzuszku, każdy dzień daje jej jeszcze więcej. Wierzę, że nawet jeśli nie wytrzymasz dużo dłużej-to dacie radę. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i dzidziusia :) A ansze kciuki tu dają radę. Przesyłam uściski :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 11:11

Kamilutek, Klaudia N., Mabelle, marie_marie22, Breezee, GoNia1979, sylwucha89, Martchen, Madu1611, Elmo13, Arwi, monika_89, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Moniqaaa, Kleopatra, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wpadłam tylko się przywitać ;) u nas niedziela była spokojna :) a teraz czekam na rodziców i jedziemy poszaleć do Sosnowca jak kolwiek to brzmi :P

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :D wróciłam :D Aurelka zdrowa , spała sobie smacznie na usg ;p dostalam skierowania na badania krwi wiec znowu czeka mnie męczenie żył ;p szyjka 3,5 cm lekarka mowi ze dobrze .co do wymiotow to ona powiedziala ze watpi ze jakis lekarz zrobi mi gastroskopie w trakcie ciazy i ze u mnie po tej operacji to jest predyspozycja do wrzodow i ze to nie wyjdzie z krwi bo to jakby "uszkodzenie mechaniczne " . Tak czy siak kazała isc do lekarza i dała skierowanie do niego . 'A teraz e-ciocie Aurelka się z wami przywita ;p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9c1b2a10fb3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d009429b0fdc.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c254b9f7239c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/518b28bff2bd.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/daa4eb6e17da.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6d347e3fbe8.png

spała sobie wiec za 3 tyg kolejna proba do lepszych ujęc <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 11:22

Kamilutek, Klaudia N., MEGI81, Mabelle, GoNia1979, ag194, WreszcieMama, Forbidden, marie_marie22, Breezee, blubka, sylwucha89, daisy123, Martchen, gaja_1, Madu1611, bbee, Camilia, Hope_, mon!ta^, Elmo13, monika_89, sylwia1985, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Moniqaaa, Kleopatra, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ