MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bbee, Blubka, dzięki za informacje o Tośce i Alanku - piękny jest! Breezee, Kofeina, cieszę się bardzo, że wy w dalszym ciągu w dwupaku. Teraz jeszcze dobre wieści od Anyi i będzie gitara
Marie_marie, Lilka ma apartament pierwsza klasa! Klaudia, super wózek
WreszcieMama, oczywiście kciuki będą zaciśnięte!
Madu1611 wrote:Która tam nakupowała książek dla dziecia? Sorki ale nie pamietam. Książki się nie przeterminują i poleżą ile będzie trzeba także nie ma co żałować a dzieci je uwielbiają niezależnie od wieku.
To ja, to ja! Na razie mam 20 ale na pewno na tym się nie skończy
Bardzo żałuję tego, że parę lat temu oddałam swoje książki z dzieciństwa, ale już nie miałam gdzie ich trzymać, a po kłopotach z ciążami niestety straciłam nadzieję na posiadanie dziecka. Strasznie mi teraz tego szkoda.
Kleopatra wrote:Ja też kocham książki i moi chłopcy na razie też, ale nie wiem czy im nie minie jak będą mieli sami czytać ;p
Wydaje mi się, że jak będą widzieć czytających rodziców, to im nie minie
zyrcia wrote:Czy ktoras z Was planuje prac wasze rzeczy z rzeczami malucha? U nas prania to sa tony i srednio mi sie widzi rozdzielac jeszcze wszystko osobno, Leonowi pralam w Bialym Jeleniu i nasze ciuchy to samo, teraz tez tak planuje ale juz sama nie wiem czy tak moze byc??
Tak, ja zamierzam tak robić. Pralka chodzi codziennie, nie będzie mi się chciało rozdzielać ciuchów, no, chyba że dzieć będzie musiał mieć prane w nie wiadomo jak drogim antyalergicznym środku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 15:31
WreszcieMama, zyrcia, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Alanek ... sama słodycz na zdjęciu wygląda jak normalny dzidzius urodzony w terminie.... Gtatulacje Toska oby dalej dzielnie walczył o rósł.w siłę: )
Klaudia wozeczek śliczny
Megi Ty pytałaś o wkładki laktacyjne ja Ci powiem ze kupowałam najtańsze jakie były bo na początku jak się karmi z jednej piersi to z drugiej zawsze leci i sie co rusz wymienia wiec jak dla nie to nie ma co.wydawac dużo kasy bo i tak zaraz do kosza ja kupowałam w rossmanie za ok 5 zl i całkiem okMEGI81 lubi tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
zyrcia pytałaś o Pranie ubranek dziecięcych z dorosłymi ja zaczynałam dość szybko prac razem i jeżeli dziecko nie miao alergia na zwykły proszek a nie mieli moi chłopcy to ok 3 m-ca już pralam wszystko razem i bez problemu ewentualnie używałam płyn do płukania sensitive.Aniołek (8t) marzec 2016
-
Nie wytrzymalam kolejny dzien kolejny paczek ale dzis na czesc Alanka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d562adba18e8.jpgWreszcieMama, nadia1, ag194, bbee, MEGI81, blubka, Camilia, marie_marie22, Arwi, Rudzik, Kleopatra, Uszczesliwiona, Karissa lubią tę wiadomość
-
O matko, spojrzałam na zdjęcia swoich ciuszków i prawie wszystko różowe... a to wcale nie zamierzone było, trudno, będzie różowy cukierek
Co do wkładek laktacyjnych to moim zdaniem nie ma sensu przeinwestować, w superpharmie były niedawno za 5 zł po promocji 30 szt firmy Life, w rossmannie są w stałej cenie ok 6-7zł babydream też 30 szt. Wkłady poporodowe bardzo dobre są Absorygen (czy jakoś tak), są raczej tanie i dobre. Wszystko zależy od potrzeb, one są dosyć chłonne, czasami można bardzo szybko przejść na zwykłe duże podpaski bezskrzydełkowe belli.MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Ale śliczny Alanek
taki dzielny maluch i dzielna mamusia, gratulacje!!Trzymajcie się zdrowo!!
Dewa - można podejrzeć te serduszka wchodząc w zakładkę kalendarz, a nie dziennik, w kalendarzu pokazuje się początek informacji- można się domyślić o co dalej chodzi..
Jutro my też idziemy do lekarza i będę mogła podejrzeć małą Brzusię co tam porabia
STUDNIÓWKA!!! Szampan piccolo dla nas!!ag194, Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:49
ag194, GoNia1979, daisy123, bbee, Camilia, marie_marie22, MEGI81, zastrzeŻona, Martchen, Rudzik, Breezee, Kleopatra, Uszczesliwiona, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
gaja_1 wrote:A no to nawet nie wiedziałam. Dziękuje za informację. Dobrze w takim razie, że sama nie kupowałam bo już mój mąż chciał to zrobić żebym była spokojniejsza jak sobie pomierze.
-
Hej dziewczyny
Ja prawie ciągle dziś przysypiam. Śnieg tu sypie i jest mega sennie..
bbee jak zawsze śliczne rzeczy kupiłaś.
Klaudia wózek śliczny
Alanek jest przecudowny i też jak na niego patrzę, to nie mogę uwierzyć, że mamy takie kruszynki w brzuchu
Czyli podkłady poporodowe są używane jak podpaski na początku? na łóżko też się używa czegoś? czy na łóżko podkłady ?
-
ag194 wrote:Czyli podkłady poporodowe są używane jak podpaski na początku? na łóżko też się używa czegoś? czy na łóżko podkłady ?
Dołączam się do pytania, bo też nie wiem
PS. czy gaziki jałowe to to samo co kompresy jałowe???
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
ag194 wrote:
Czyli podkłady poporodowe są używane jak podpaski na początku? na łóżko też się używa czegoś? czy na łóżko podkłady ?
Tak dokładnie, są bardziej chłonne i grube, dłuższe. Nie pamiętam, ale chyba nie są pokryte klejem od spodu.ag194, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Podkład poporodowy to taka mega podpaska bez skrzydełek. U mnie w szpitalu dają je (Absorgyn) bez problemu. Ale jak dla mnie są mega grube i wolę mieć swoje na przykład firmy Canpol. Natomiast podkłady higieniczne to te na łóżko i najlepiej wziąć największy tzn. 60cmx90cm. Polecam firme Apteo. Można na nich również przewijać Malucha na łóżku bez ryzyka zasikania łózka
Gaziki jałowe= kompresy jałowe. Tu polecam Medicomp 5cmx5cm bo są miekkie i pakowane akurat po dwie sztuki czyli do dwóch oczek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 16:13
ag194, Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Ja podkłady na łóżko polecam z SENI, używałam ich jak mój pies był mały i sikał na dywany, są mega chłonne i nigdy nic nie przeciekło a tyle ile ten pies potrafił z siebie wylać to masakra
mon!ta^, MEGI81 lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Witam
Toska masz ślicznego dużego synka!! Życzę Wam szybkiego powrotu do pełni sił!! Nadal będę się za Was modlić.
Megi jeżeli chodzi o rzeczy higieniczne to tak:
-wkladki laktacyjne: z najtańszych pozycji odradzam Canpol bo mają tylko jeden pasek klejacy przez co nie trzymają się dobrze, lepsze i w podobnej cenie są baby ono ale też rewelacji nie ma. Polecam penaten lub johnsons gdy laktacja sie chociaz troche ustabilizuje.
-wklady poporodowe: czyli ogromne podpaski jak dla mnie najlepsze byly baby ono (a testowalam jeszcze canpol i bella). Najgorsze wg mnie byly bella a cenowo wcale sie wiele nie roznia od pozostalych. Warto miec chociaz dwie firmy zebys miala wybor jakby co. Pozniej polecam duze podpaski naturella sa bez zadnych siateczek i nie podrazniaja az tak rany.
-majtki zdecydowanie wielorazowe siateczkowe calkiem fajne i tanie sa takie fioletowe firmy nie pamietam.
- podklady na lozko najlepiej dosc duze chociaz 60x90 ja mialam firmy seni ale mozna cos taniej na pewno znalezc.
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Carolina, współczuję cukrzycy ciążowej. Okazało się niedawno, że ja też ją mam.
Polecam stronę slodkiemamy.edu.pl Tam można się dużo dowiedzieć. Można dzięki niej skomponować sobie jadłospis. Ja po wczorajszej wizycie u diabetologa siedze i czytam tę stronkę.
Diabetolog powinien wypisać receptę na glukometr i paski i wtedy pewnie bedziesz musiała sobie codziennie mierzyć poziom cukru we krwi. Powiem Ci, że im więcej o tym czytam, tym się mniej boję
Blubka, dziękiiii za zdjęcie AlankaCudny chłopczyk
Marta, my też jeszcze nie mamy łóżeczka i wózka.
Wreszcie Mama, masz nasze kciuki na jutrzejszą wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 16:32
WreszcieMama lubi tę wiadomość