X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee, Blubka, dzięki za informacje o Tośce i Alanku - piękny jest! Breezee, Kofeina, cieszę się bardzo, że wy w dalszym ciągu w dwupaku. Teraz jeszcze dobre wieści od Anyi i będzie gitara :)
    Marie_marie, Lilka ma apartament pierwsza klasa! Klaudia, super wózek :)
    WreszcieMama, oczywiście kciuki będą zaciśnięte!
    Madu1611 wrote:
    Która tam nakupowała książek dla dziecia? Sorki ale nie pamietam :(. Książki się nie przeterminują i poleżą ile będzie trzeba także nie ma co żałować a dzieci je uwielbiają niezależnie od wieku.

To ja, to ja! Na razie mam 20 ale na pewno na tym się nie skończy :)

Bardzo żałuję tego, że parę lat temu oddałam swoje książki z dzieciństwa, ale już nie miałam gdzie ich trzymać, a po kłopotach z ciążami niestety straciłam nadzieję na posiadanie dziecka. Strasznie mi teraz tego szkoda.
    Kleopatra wrote:
    Ja też kocham książki i moi chłopcy na razie też, ale nie wiem czy im nie minie jak będą mieli sami czytać ;p

Wydaje mi się, że jak będą widzieć czytających rodziców, to im nie minie :)
    zyrcia wrote:
    Czy ktoras z Was planuje prac wasze rzeczy z rzeczami malucha? U nas prania to sa tony i srednio mi sie widzi rozdzielac jeszcze wszystko osobno, Leonowi pralam w Bialym Jeleniu i nasze ciuchy to samo, teraz tez tak planuje ale juz sama nie wiem czy tak moze byc??

Tak, ja zamierzam tak robić. Pralka chodzi codziennie, nie będzie mi się chciało rozdzielać ciuchów, no, chyba że dzieć będzie musiał mieć prane w nie wiadomo jak drogim antyalergicznym środku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 15:31

WreszcieMama, zyrcia, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonią 1979 wozek to roan bass:)

Alez piekny ten Alanek:)

GoNia1979 lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alanek ... sama słodycz na zdjęciu wygląda jak normalny dzidzius urodzony w terminie.... Gtatulacje Toska oby dalej dzielnie walczył o rósł.w siłę: )

Klaudia wozeczek śliczny ;)

Megi Ty pytałaś o wkładki laktacyjne ja Ci powiem ze kupowałam najtańsze jakie były bo na początku jak się karmi z jednej piersi to z drugiej zawsze leci i sie co rusz wymienia wiec jak dla nie to nie ma co.wydawac dużo kasy bo i tak zaraz do kosza ja kupowałam w rossmanie za ok 5 zl i całkiem ok

MEGI81 lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, ponoć podkłady poporodowe są najlepsze z Belli, bo nie mają żadnego plastiku, sama bawełna. Ale nie kupowałam jeszcze.

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia pytałaś o Pranie ubranek dziecięcych z dorosłymi ja zaczynałam dość szybko prac razem i jeżeli dziecko nie miao alergia na zwykły proszek a nie mieli moi chłopcy to ok 3 m-ca już pralam wszystko razem i bez problemu ewentualnie używałam płyn do płukania sensitive.

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymalam kolejny dzien kolejny paczek ale dzis na czesc Alanka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d562adba18e8.jpg

WreszcieMama, nadia1, ag194, bbee, MEGI81, blubka, Camilia, marie_marie22, Arwi, Rudzik, Kleopatra, Uszczesliwiona, Karissa lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, spojrzałam na zdjęcia swoich ciuszków i prawie wszystko różowe... a to wcale nie zamierzone było, trudno, będzie różowy cukierek ;)

Co do wkładek laktacyjnych to moim zdaniem nie ma sensu przeinwestować, w superpharmie były niedawno za 5 zł po promocji 30 szt firmy Life, w rossmannie są w stałej cenie ok 6-7zł babydream też 30 szt. Wkłady poporodowe bardzo dobre są Absorygen (czy jakoś tak), są raczej tanie i dobre. Wszystko zależy od potrzeb, one są dosyć chłonne, czasami można bardzo szybko przejść na zwykłe duże podpaski bezskrzydełkowe belli.

MEGI81 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczny Alanek :) taki dzielny maluch i dzielna mamusia, gratulacje!!Trzymajcie się zdrowo!!

Dewa - można podejrzeć te serduszka wchodząc w zakładkę kalendarz, a nie dziennik, w kalendarzu pokazuje się początek informacji- można się domyślić o co dalej chodzi.. ;)

Jutro my też idziemy do lekarza i będę mogła podejrzeć małą Brzusię co tam porabia :)
    STUDNIÓWKA!!! Szampan piccolo dla nas!! :)

ag194, Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:49

ag194, GoNia1979, daisy123, bbee, Camilia, marie_marie22, MEGI81, zastrzeŻona, Martchen, Rudzik, Breezee, Kleopatra, Uszczesliwiona, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    A no to nawet nie wiedziałam. Dziękuje za informację. Dobrze w takim razie, że sama nie kupowałam bo już mój mąż chciał to zrobić żebym była spokojniejsza jak sobie pomierze.
    Idź do apteki i zapytaj czy jakiś mają i mogą Ci dać. Czasami sa jakieś paski próbne dołączone.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja prawie ciągle dziś przysypiam. Śnieg tu sypie i jest mega sennie..

bbee jak zawsze śliczne rzeczy kupiłaś.
    Klaudia wózek śliczny

Alanek jest przecudowny i też jak na niego patrzę, to nie mogę uwierzyć, że mamy takie kruszynki w brzuchu <3

Czyli podkłady poporodowe są używane jak podpaski na początku? na łóżko też się używa czegoś? czy na łóżko podkłady ? :P

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Czyli podkłady poporodowe są używane jak podpaski na początku? na łóżko też się używa czegoś? czy na łóżko podkłady ? :P

Dołączam się do pytania, bo też nie wiem :)
    PS. czy gaziki jałowe to to samo co kompresy jałowe???

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:

Tak dokładnie, są bardziej chłonne i grube, dłuższe. Nie pamiętam, ale chyba nie są pokryte klejem od spodu.

ag194, MEGI81 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkład poporodowy to taka mega podpaska bez skrzydełek. U mnie w szpitalu dają je (Absorgyn) bez problemu. Ale jak dla mnie są mega grube i wolę mieć swoje na przykład firmy Canpol. Natomiast podkłady higieniczne to te na łóżko i najlepiej wziąć największy tzn. 60cmx90cm. Polecam firme Apteo. Można na nich również przewijać Malucha na łóżku bez ryzyka zasikania łózka ;-)
    Gaziki jałowe= kompresy jałowe. Tu polecam Medicomp 5cmx5cm bo są miekkie i pakowane akurat po dwie sztuki czyli do dwóch oczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 16:13

ag194, Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podkłady na łóżko polecam z SENI, używałam ich jak mój pies był mały i sikał na dywany, są mega chłonne i nigdy nic nie przeciekło a tyle ile ten pies potrafił z siebie wylać to masakra :D

mon!ta^, MEGI81 lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Hope_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:07

MEGI81 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • sylwucha89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Toska masz ślicznego dużego synka!! Życzę Wam szybkiego powrotu do pełni sił!! Nadal będę się za Was modlić.

Megi jeżeli chodzi o rzeczy higieniczne to tak:
    -wkladki laktacyjne: z najtańszych pozycji odradzam Canpol bo mają tylko jeden pasek klejacy przez co nie trzymają się dobrze, lepsze i w podobnej cenie są baby ono ale też rewelacji nie ma. Polecam penaten lub johnsons gdy laktacja sie chociaz troche ustabilizuje.

-wklady poporodowe: czyli ogromne podpaski jak dla mnie najlepsze byly baby ono (a testowalam jeszcze canpol i bella). Najgorsze wg mnie byly bella a cenowo wcale sie wiele nie roznia od pozostalych. Warto miec chociaz dwie firmy zebys miala wybor jakby co. Pozniej polecam duze podpaski naturella sa bez zadnych siateczek i nie podrazniaja az tak rany.

-majtki zdecydowanie wielorazowe siateczkowe calkiem fajne i tanie sa takie fioletowe firmy nie pamietam.

- podklady na lozko najlepiej dosc duze chociaz 60x90 ja mialam firmy seni ale mozna cos taniej na pewno znalezc.

MEGI81 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf czyli nie jestem sama :) ja póki co mam trochę bodów i wyprawkę zamówiona + kocyk dla malego a duże bum zrobię w marcu i kwietniu, tak aby do świąt wszystko w miarę było :)

GoNia1979 lubi tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, współczuję cukrzycy ciążowej. Okazało się niedawno, że ja też ją mam.
    Polecam stronę slodkiemamy.edu.pl Tam można się dużo dowiedzieć. Można dzięki niej skomponować sobie jadłospis. Ja po wczorajszej wizycie u diabetologa siedze i czytam tę stronkę.
    Diabetolog powinien wypisać receptę na glukometr i paski i wtedy pewnie bedziesz musiała sobie codziennie mierzyć poziom cukru we krwi. Powiem Ci, że im więcej o tym czytam, tym się mniej boję :)

Blubka, dziękiiii za zdjęcie Alanka :D Cudny chłopczyk :):)

Marta, my też jeszcze nie mamy łóżeczka i wózka.

Wreszcie Mama, masz nasze kciuki na jutrzejszą wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 16:32

WreszcieMama lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alanek cudny:) niech zdrowo rośnie i nabiera sił :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ