X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:21

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Hope chyba masz rację! :(
    Oby nie!

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia jakoś tak zamilkła ostatnio, a zawsze była aktywna.
    Kurczę, oby wszystko było dobrze!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:21

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę...
    ja nie jestem na tej grupie na fb to nie wiem...

Oby wszystko było dobrze!!!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 00:30

zem3o7esxha3u0v7.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:30

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:08

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    błędny wpis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 14:23

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Ale mam skrzywiony mózg :O
    Jak tylko padło pytanie o szyjke Zyrci to odrazu wysokie obroty w głowie 'czy przegapilam posta Zyrci i coś nie tak z szyjka?! Skraca się?! Rozwarcie?!'
    Dopiero jak 3 razy przeczytałam Twoja odpowiedź to walnelam się w głowie i myślę 'ty debilu przecież Zyrcie poszczyknelo!'

Ha, miałam dokładnie taką samą reakcję - co? Jaka szyjka? U Zyrci? Przegapiłam coś?
    Szyjka to już mi się zawsze będzie kojarzyć z macicą.

Megi zazdroszczę! I torcika, i śniadania do łóżka :)
    No strasznie nie chce mi się wracać do pracy. Chłop się skrzywił, jak mu to powiedziałam, bo on z tych, co by kazali do porodu pracować, bo ciąża to nie choroba. On sam z chorobą łazi do pracy, kazać mu siedzieć w domu to najgorsza kara. Wg niego siedząc w domu marnuję czas, swój potencjał, zdolności itp., a w ogóle to mogłabym teraz artykuły pisać, skoro mam tyle czasu. No mam dużo czasu, ale weny nie mam żadnej, a myśleć mogę tylko o jednym. Niech się cieszy, że mogę się wygadać na forum, bo inaczej on musiałby tego wszystkiego wysłuchiwać ;)

Kurczę, dwie Majówki rozpakowane, jedna Kwietniówka też już od dłuższego czasu ma swoje dziecię po drugiej stronie brzucha, jakoś tak zaczynam się bać. Wolałabym nie robić niczego, co może dzieciaka zmusić do szybszego wyjścia, bo bym sobie tego nie darowała. Jeśli wrócę do pracy, a Matylda się urodzi wcześniej, to nigdy nie będę miała pewności, że to na przykład nie z powodu pracowego stresu.

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie w dzień walentego
    maż mnie dzisiaj zaskoczył piekną różyczką :)
    ja robię teraz pizzę walentynkową :)

nawet nie mówcie że Gonia urodziła - kurcze a ja nic nie mam dla maluszka tylko kilka ubranek i koniec - wozek nie kupiony , łóżeczko młodego rozwalone bo skakał skakał po nim i pękła deska pod spodem - maz prowizorycznie go troszke naprawil ale musiamy kupil mlodemu lozko i kolejny wydatek i jeszcze przygotowania do slubu - ciagle jakies zaliczki, umowy, zakupy - kurde ciezki i skomplikowany rok nas czeka

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry majoweczki :) u mnie słoneczko za oknem i coraz bardziej czuje wiosnę <3 86 dni do terminu a cesarka i tak szybciej:) <3
    Jestem pochlonieta urządzaniem naszej góry że nr mam chwili dla siebie .wczoraj 4 H spędziłam na układaniu w garderobie naszych rzeczy a dzisiaj toaletka i mycie pędzli. A weekend składanie mebli i łóżeczka Aurelki :) wczoraj poszalam na Lamillou.com facet mnie zabije haha :)

Zyrcia twój Leon będzie łamać serca w przyszłości:p

Też czytałam post tej majoweczki i też awatar wydawał mi się znajomy :/

Julita rozumiem twoje nerwy często spotykam się z niekompetencja ludzi . Awans ciąży jestem mało tolerancyjna na takie zachowanie i wybucham bo oni często przy tym wszystkim są po prostu jeszcze hamscy :/

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam

Zyrcia cudownego masz synka

Kurcze kolejna Majówka :( dziewczyny zaciskajcie nogi niech dzieciaczki chociaż do kwietnia posiedza

Ja w prezencie na Walentynki dostałam od poloznej glukometr do mierzenia cukru
    A tak poważniej czekam na męża zobaczę co wymyślił
    Ja dla niego mam oczywiście też mały prezent

A co z moją cukrzyca

Po 2 h mam wynik na polski przelicznik 140 więc na pograniczu ( dobrze pamiętam, że w pl jest dozwolony do 140?

Dostałam wszystko do mierzenia plus książkę z dieta i mam mierzyć 4 razy dziennie
    Rano naczczo
    Po śniadaniu godzine
    Po obiedzie godzinę ( lunch ) ale wezmę to jako nasz polski obiad
    i uwaga w angielskim po after tea i chyba wezmę to jako kolacje bo nie mam innego pomysłu

Cieszę się bo wynik mam nie taki zły i mam nadzieję, że dam radę
    Następne spotkanie mam za 2 tyg chyba że przez 3 dni będzie cukier za wysoki mam dzwonić do nich
    Będę miała dodatkowe usg także nie wyszło tak źle jak myślałam a dzięki temu mały będzie pod kontrolą

Najbardziej rozmawiała mnie polozna jak sprawdzała serduszko malego
    Przyłożyła do brzucha plastikowa tube wyglądająca jak lejek i słuchała serca malucha
    Uciekam coś ogarnąć dom

Aaaa dziewczyny doszły już do Was kocyki z bolo.pl
    Moja mama dzwoniła że właśnie przyszedł mietusek i jest śliczny :)

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt że z odpoczywaniem u mnie słabo, chociaż po moim domu tego nie widać ;p Mam zawsze masakryczny bałagan, a niby codziennie coś ogarniam ;p
    Dzisiaj z okazji Walentynek zabieram moich chłopaków na Lego Batman ;p Wczoraj dostałam piękna laurkę od starszego :) Z mężem mamy ciche dni wiec nic nie dostanie ;p
    GBS miałam w obu ciążach dodatni i teraz pewnie tez bo to się chyba nie leczy.
    Też mi się wydawało że ta Gosia z fb jakaś znajoma. Koleżanka z pracy ma dziś urodziny i zjadłam 5 kawałków ciasta z kremem, zabijcie mnie ;) Teraz mam ochotę na jakiś konkret :)
    Placy mnie coraz bardziej bolą od siedzenia za biurkiem.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • bbee Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja po wizycie. Wieści dzidziusiowych nie mam, bo z położną tylko serduszka słuchałyśmy, ktg dopiero po 30 tyg robią. U lekarza byłam tylko na samolocie, bo usg już miałam 5 ;) szyjka ok, aż zabolało jak zbadał, ale na te twardnienia brzucha niestety kazał leżeć:( odpoczywać, nie łazić i leżeć i nospę brać oprócz magnezu. Tylko nie wiem czy raz dziennie czy tylko jak boli, bo mnie zamroczyło jak powiedział, że przy takich twardnieniach to leżenie, bo do kwietnia przynajmniej muszę donosić, a inaczej będzie ciężko z tym. Ale dobrze, że szyjka jest OK. Mąż to mi w domu już nic nie pozwoli robić. Kurczę, czasami nawet jak leżę to mi lekko twardnieje brzuch, jak dzidzia się zaczyna napinać za mocno.
    Dobrze, że do kwietnia jeszcze tylko 1,5 miesiąca.
    Mąż mi na pocieszenie i walentynki kupił raffaello.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 13:45

Kamilutek, Mabelle lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wy macie walentynkowe niespodzianki, ciastka,kwiaty a ja nic... ;-( Najchętniej bym sobie pobeczała ale muszę zaraz iść po Małą do przedszkola i muszę wyglądać jak człowiek... Mój nie z tych typów romantycznych a szkoda bo czasem mi tego brakuje. Już nie pamiętam kiedy gdzieś byliśmy sami...
    Eh juz sie przyzwyczailam

rybka33 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgmi80i166.png
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie ok. Malutka ma niecale 900g lozysko nisko ale przodujace stwierdza sie w 32 tyg wiec jeszcze sie okaze....jak nie to cesarka mnie czeka...

Anstice, bbee, MEGI81, Mabelle, Elmo13, sylwucha89, mon!ta^ lubią tę wiadomość

f2w3rjjgmi80i166.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 00:30

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Wróciłam

Zyrcia cudownego masz synka

Kurcze kolejna Majówka :( dziewczyny zaciskajcie nogi niech dzieciaczki chociaż do kwietnia posiedza

Ja w prezencie na Walentynki dostałam od poloznej glukometr do mierzenia cukru
    A tak poważniej czekam na męża zobaczę co wymyślił
    Ja dla niego mam oczywiście też mały prezent

A co z moją cukrzyca

Po 2 h mam wynik na polski przelicznik 140 więc na pograniczu ( dobrze pamiętam, że w pl jest dozwolony do 140?

Dostałam wszystko do mierzenia plus książkę z dieta i mam mierzyć 4 razy dziennie
    Rano naczczo
    Po śniadaniu godzine
    Po obiedzie godzinę ( lunch ) ale wezmę to jako nasz polski obiad
    i uwaga w angielskim po after tea i chyba wezmę to jako kolacje bo nie mam innego pomysłu

Cieszę się bo wynik mam nie taki zły i mam nadzieję, że dam radę
    Następne spotkanie mam za 2 tyg chyba że przez 3 dni będzie cukier za wysoki mam dzwonić do nich
    Będę miała dodatkowe usg także nie wyszło tak źle jak myślałam a dzięki temu mały będzie pod kontrolą

Najbardziej rozmawiała mnie polozna jak sprawdzała serduszko malego
    Przyłożyła do brzucha plastikowa tube wyglądająca jak lejek i słuchała serca malucha
    Uciekam coś ogarnąć dom

Aaaa dziewczyny doszły już do Was kocyki z bolo.pl
    Moja mama dzwoniła że właśnie przyszedł mietusek i jest śliczny :)
    Według polskich norm nie masz cukrzycy. Po 2h ma być do 153 :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, sprawdziłam Majówki na fb i właśnie też ta osoba mi się taka znajoma ze zdjęcia wydawała, ale nie wiedziałam kto to. Ale podobna do naszej Ggoni. Kurcze.. Ggonia, jak to Ty, to odezwij się w wolnej chwili, bo wszystkie się tu martwimy.

Zyrcia, ale przystojniaczek Ci rośnie. Twój Leoś jest uroczy! <3

Tak mi się dziś nie chce nic (dziś i wczoraj i przedwczoraj ;p), że stwierdziłam, że zrobię coś pożytecznego wreszcie i wzięłam się za sprzątanie. Pranie, gotowanie. Przynajmniej mam satysfakcję, że coś zrobiłam.

Jeśli chodzi o Walentynki to u nas jest tak, że spędzamy ze sobą ten czas. Nie kupujemy sobie prezentów (ewentualnie drobiazgi), ale bardziej coś wspólnego. Dziś jest w planach wspólna kolacja, jakies wyjście (jesli dam radę bo dziś już mdlałam;/) a za ponad tydzień idziemy do filharmonii :)

Carolina, dobrze, że masz glukometr. Ja też się dopiero oswajam z tym cudem. Ale jak widzę dobre wyniki to jakoś mi lepiej :) Zobaczysz, że ta cukrzyca wcale nie jest taka zła :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ