X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa, gratuluję

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Co do wymarzonej płci ;) jest mi to obojętne byleby zdrowe ;) mamy córeczkę i jak będzie druga super ;) jak syn też super ;) najważniejsze, żeby było ;)
    Ale nie wiem czy słyszałyście o tej wróżbie z obrączki? ;) Serio u mnie w rodzinie się sprawdza, dosłownie. Mając 19 lat kuzynka mi wywróżyła 3 dzieci.. Córkę syna i córkę. Córka już jest ;) powiedziała też, że będe miała 23 lata jak wyjdę za mąż i tyle tez miałam ;) także zobaczymy czy faktycznie kluje sie tam synek ;)

Opryszczka jak nie pojawila sie pierwszy raz nie zagraża ;)

Ja nigdy w życiu nie miałam opryszczki D: Jeju, to obym jej nie dostała. Mój Marcin to ma co chwilę, jak tylko się lekko przeziębi... Może powinien przestać mnie na razie całować?

Co do wymarzonej płci to ja zawsze chciałam chłopca, ale Marcin tak marudził, że marzy o córeczce, że musi być Oleńka i w ogóle, że już się przyzwyczaiłam do myśli o Oleńce :) Chociaż w tajemnicy powiem, że czuję chłopca :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.

Wysłany: 21 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, to wtedy będzie Oluś ;)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weruni o to całkiem blisko, mój mąż ma tam dużą część rodziny

AsiaPoli a ja przeciwinie do Moniqa uwielbiałam syrop z cebuli, mama robiła jeszcze z buraka na podobnej zasadzie. Teraz na przeziębienie też czasem robię cebulowy syrop

Rudzik wszystko jeszcze milin razy się zmieni, po prostu organizm przywykł do zmian. Z córką piesi mnie bolały, teraz w ogóle. W ogóle mam mniej objawów niz poprzednio

Qasha może faktycznie bierz co 8h żeby były równe odstępy

Lwica nic tylko się cieszyć z dobrego samopoczucia

Arilelka ja marzyłam o córce i mam więc teraz mi obojętne, ważne żeby zdrowe. Pewie 2 dziewczyny lepiej by się dogadały, ale na syna też nie będę narzekać

Młoda19 ja raz wymiotowałam krwią, okazało się że przełyk byl podrażniony od ciagłych wymiotów więc spokojnie

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski witam nowe mamy i gratuluje:)

Co mam pisać nie nadrobie Was tyle piszecie ja w pracy po południu od razu kima i mieszkanie wykańczamy chybałabym uczestniczyć w życiu forum ale się chyba nie da więc wybaczcie że tak wpadami i nie doczytujje;(

dev125pr___.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Qasha, to wtedy będzie Oluś ;)

Nieee, wtedy będzie Kubuś :D

marie_marie22, toska_88 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Millciaa Koleżanka

Wysłany: 21 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane co do płci. To powiem Wam szczerze że dla mnie to najważniejsze aby zdrowe było. Czy to chłopiec czy dziewczynka będę kochać tak samo mocno. Chociaż powiem Wam że przed ciążą marzyłam o chłopcu. Teraz gdy już w niej jestem chce aby było zdrowe. To dla mnie najważniejsze. I powiem Wam że o płci chce się dowiedzieć dopiero w 8 miesiącu. Na początku chciałam przed porodem ale jednak do końca nie wytrzymam. Chce mieć tako mało niespodziankę. :)
    A jak jest z tym u Was. Kiedy chcecie poznać płeć dziecka? :)

Wysłany: 21 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej chciałabym wiedzieć, żeby się ... nastawić, przygotować. Mam przeczucie, że urodzę córeczkę, ale tak naprawdę, to po prostu moim marzeniem jest to, żeby nasze maleństwo było zdrowe i dało radę przetrwać całą ciążę:)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia podziwiam, ja bym nie wytrzymała w niewiedzy ;) my pleć poznaliśmy dopiero na połówkowych

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 21 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, też mi się podoba imię Kubuś, ale mój mąż się nie zgadza na to imię. Z chłopięcych imion wahamy się między: Dawidem, Mateuszem, Karolem, Aleksandrem. Z dziewczęcych podoba nam się najbardziej Lila i to już jest wybrane:)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiedziałam już w 12tyg, że będzie dziewczynka :) i teraz też będę chciała znać płeć od razu jak tylko to będzie możliwe :)

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Millciaa Koleżanka

Wysłany: 21 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obecną chwile tak mówię. Ale znając życie i mojego P to nie wytrzyma i będzie chciał znać płeć wcześniej. A jak on pozna to wiem że mi się wygada. :)
    Dla mnie to najważniejsze aby zdrowe. Imiona i dla dziewczynki i dla chłopca mamy już dawno ustalone. Chociaż u dziewczynki się jeszcze waham. Ale na razie o tym nie myślę. :)

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam jest obojetnie jaka plec byle bylo zdrowe dzieciątko :) chociaz po cichutko mysle o chlopcu ,ale pokocham dziewczynke i chlopca:)
    Moge sie dowiedziec nawet w polowie ciązy ,nie mam parcia na to :P

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Gratuluję i spokojnych miesięcy ;) ja mieszkałam w Irlandii 5 lat, ale rok temu wróciłam do Polski. Na stałe planujesz pobyt?

Dziekuje :) Ja to bym bardzo chciala wrocic do Polski. Tutaj w prawdzie latwiej sie zyje, ale tesknie za domem. Mysle, ze odbijemy sie od finansowego dna i wrocimy ;) Nie chce nowego domu czy samochodu, tylko spokoju i zdrowka, ot co :)

karola_aa lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam nowe majóweczki i gratuluję ;) Fajnie, że jest nas coraz więcej. Co do płci to chciałabym dziewczynkę. Synka już mamy. Choć tak sobie myślę, że fajnie jakby był drugi chłopak ;) No ale najważniejsze żeby było zdrowe i żeby było...Dziś jestem nie w formie. Doła jakiegoś złapałam...brzuch boli jak na @, kregosłup też...Teściowa poszła z Dawidkiem na spacer i miałam sprzątać ale zamiast tego leżę! Nie chce mi się!

toska_88 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam syna i nawet chciałabym 2 syna ale czuję że będzie Nelka:-) z tym że nie ufam tym usg bo wtedy też miała być Zuzia a w 8 miesiącu jajka jak dzwony u Zuzi byly:-) z tym że nie czułam tej córki...

Moniqaaa lubi tę wiadomość

• Leirion Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny. Ja jestem w 5t4d. Juz po 1. Usg bo wyrwalam sie do lekarza 4 dni po teście - na chwile obecna mam podejrzenie bliźniakow :) jedno jajeczko większe, drugie mniejsze - czy utrzymaly sie oba dowiemy się w środę:)
    Czy wy na 1 usg szlyscie same czy z partnerem? Ja wzięłam swojego i zdziwiłam się ze będzie dopochwowe usg ;) wyszlo troche niezręcznie. To drugie pewnie podobne, co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 13:54

Karotka, mon!ta^, nadia1, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    Czesc Dziewczyny. Ja jestem w 5t4d. Jyzbpo 1. Usg bo wyrwalam sie do lekarza 4 dni po teście - na chwile obecna mam podejrzenie bliźniakow :) jedno jajeczko większe, drugie mniejsze - czy utrzymaly sie oba dowiemy się w środę:)
    Czy wy na 1 usg szlyscie same czy z partnerem? Ja wzięłam swojego i zdziwiłam się ze będzie dopochwowe usg ;) wyszlo troche niezręcznie. To drugie pewnie podobne, co?
    A czemu niezręcznie? przecież nic nie dziwne :D wkońcu "dzięki Nim" to :D hehe
    A miałaś dwa jajeczka domujące?

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam już kopka ale narazie tyle :( na serduszko muszę jeszcze poczekać :(

Karotka, karola_aa lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 17:49

Moniqaaa lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ