X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczęśliwiona, ja też zawsze ten zapach lubiłam, szczególnie jako dzieciak. Ale teraz to mam taką wybitną chęć powąchać...

rybka33 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś właśnie zrobiłam pierwsze pranie ciuszków dla Malutkiej.Wyprałam te najjasniesze.Wyszła z tego cała suszarka :D Ja raczej już drugi raz prac nie będę.Przecież się nie pobrudzą ani nie ukurzą ;/ Pięknie uprasuje i wsadzę do nowego tekturowego pudła z Papco.A jak sobie ogarnę miejsce w szafie to tylko przełożę :)

Czy może jednak będę musiała prac od nowa? ??? Kuźwa teraz to już nie wiem 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 17:58

Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :)

ja juz po badaniu :)

serducho zdrowe chociaz kazał badac po urodzeniu ze wzgledu na historie rodzinna.

Leżałam chyba ze 20 w ciszy.. w któryms momencie zaczełam sobie wkrecac, ze moze jednak serce nie bije a on mnie oszukuje (oj głupia głowa;))... ale w końcu puścil serducho i bilo 138/min :) mimo wszytsko czuje niedosyt :) no bo by;p usg a ja nic nie widziałam i nie wiem ile Jaga waży;(

Na szczeście do Soboty :D wtedy USG :) ale cholera wie jak je potraktuja... powinno byc kontrolne po szpitalu wiec chyba usg 3 trymestru pozniej... sama nie wiem :)

Milego wieczorku

PS przyszedł termoforek :) po ok 2 tygodniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 18:03

Kamilutek, Mabelle, Elmo13, gaja_1, dewa, sylwucha89, Arwi, ag194, blubka, zastrzeŻona, Kleopatra, marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • bbee Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie szalejcie. Poczekają ciuszki w szafie/szufladzie, nic im nie będzie.

Mabelle lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Nie szalejcie. Poczekają ciuszki w szafie/szufladzie, nic im nie będzie.

Też myślę, że nic im się nie stanie :)

Ja jeszcze nie wiem, kiedy będę miała usg III trymestru, w poniedziałek mam wizytę, więc pewnie ustalimy termin.
    Gin dowiedział się od mojego brata o złym wyniku pH i kazał kupić Żuravit albo inny środek zakwaszający. Nie ma bakterii ani niczego niepokojącego w moczu poza za wysokim pH i mam się nie przejmować.

rybka33, marie_marie22 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee ja mam dokładnie to samo z ta Benzyną i wogole wolę nie tylko jakieś kleje zmywacz itp. :) już od jakiegoś czasu tak mam siedziała bym najlepiej w jakimś zakładzie u mechanika bo tam Misz masz takich zapachów albo lepiej i lakiernia.. .. a tak wogole to dziś sobie wysmarowalam nos vickiem bo chciałam mi się tego wachac... wiec nie jesteś sama w tej paranoi; );)

A co do prania to ja zamierzam wyprać raz i koniec nr przesady nic się ciuszka nie stanie jaki troche poleza nie dajmy się zwariować przecież w szafkach jest dość czysto w garażu to nie będzie leżało na wierzchu aby się pobrudzilo :):)

bbee lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do gina trafiłam z szyjką na 2cm i rozwarciem 0,7cm. W szpitalu z wymazu wyszła jakaś bakteria. Dostałam antybiotyk bez osłony i dostałam grzybicę bo byłam wyjałowiona. Wszystko mnie drażniło, swędziało i wyszło wysokie CRP i stan zapalny. Wtedy szyjka wyglądała najgorzej. Po tym przypałętała się inna bakteria, dostałam inny antybiotyk w zastrzyku i coś osłonowego. W poniedziałek szyjka miała 3 cm i rozwarcie zmniejszylo się konkretnie. Teraz czekam na poniedziałek na następne usg.
    Dieta tragedia bo szpitalna i choc mam ustaloną dietę cukrzycową, to daleko jej do niej. Dzisiaj na kolację miałam pszenny chleb - porażka. Na obiad pure z ziemniaków i gotowana marchew.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak wylałam octem ociekacz od naczyń to myślałam, że nie wyrobię tak mi się chciało napić tego octu :P I ogórek konserwowy nie pomógł. Nawet dzwoniłam do mojego męża i się pytałam czy mi się coś stanie jak wezmę łyczek :) Ale mi zabronił (zero zrozumienia :P) Teraz boję się używać octu :)

Kamilutek, bbee, Uszczesliwiona, marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, muszę się pożalkić.

Od wczoraj jakoś taki mi niewyraźnie. Najpierw skutki uboczne w postaci zamulenia i mdłości po glukozie, potem doszło ogólne osłabienie, a dzisiaj to wrak jestem. Do sklepu szłam 3x dłużej niż normalnie, w domu nic nie zrobiłam, bo ciężko mi złapać oddech, brzuch mnie kłuje, jak tylko próbuję coś więcej, niż leżenie/siedzenie, do tego doszedł obrzęk jamy ustnej i ból wszystkich czterech ósemek i dziąseł wokół. W środę mam dentystę, jak mi oznajmi, że wszystkie do leczenia/rwania, to się wypisuję :/

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania to mi siostra mojego M powiedziała, że nawet jak te ciuszki są w szafie to przejdą zapachem szafy i już nie będą takie świeże. Chyba, że wsadzę je do worka próżniowego to wtedy ok. Popukałam się tylko w czoło, bo ostatnio dostaliśmy od kolegi mojego chłopa ciuszki po jego synku, które leżały w kartonach na strychu sporo czasu a pachniały jakby dopiero co wyprane. Jak ciuch jest czysty to nic mu nie będzie, ja mam pełno swoich ubrań w szafie których nie nosiłam od jakiegoś czasu a jakoś nic im nie jest :P

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:05

bbee, Kamilutek, Espera, Mabelle, WreszcieMama, Breezee, sylwucha89, ag194, gaja_1, blubka, Elmo13, strawberry_juice, Camilia, zastrzeŻona, Spirit, Kleopatra, Moniqaaa, monika_89, rybka33, Maniuś, GoNia1979, Uszczesliwiona, bezimienna, marie_marie22, Rudzik, MEGI81 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • dewa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martchen, Arwi, super wieści! :)

Wstawiłam pranie, aaaaaaaa jestem bohaterką w swoim domu, teraz pójdzie jak po maśle! Do soboty część popiorę i wysuszę, w sobotę jak przywieziemy komodę i akcesoria do prasowania, to Tatusia zatrudnię do składania mebli a sama będę tańcząca z żelazkiem, o! I też mam zamiar poukładać i tyle!

Kamilutek, może to po prostu spadek formy? Wywal się kołami do góry, odpocznij. A ząbków...no współczuję :(

MEGI81 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, a może parę dni odpoczynku?

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Espera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, to chyba jakieś przesilenie... u mnie to samo, brak weny do czegokolwiek... ciuszki mam poprane, komoda wymyta w środku, opróżnina a ja nie mogę się zabrać za prasowanie. Od dwóch nocy kiepsko sypiam i może to przez to... Dziś piękna pogoda a ja jak ta dętka... zero werwy...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Kamilutek, a może parę dni odpoczynku?

Dzisiaj jest pierwszy taki przesmęcony między fotelem a kanapą, więc chyba zalicza się do odpoczynku :)
    Ale jutro muszę jechać po wyniki do szpitala do Polic (godzina w jedną stronę, 3 przesiadki, buuu). Może Chłopa namówię, żeby mnie zawiózł, jak będzie miał luźniej w pracy.

Martchen, zawału bym dostała, jakby mój gin tak długo milczał. Super, że wszystko ok :)
    Arwi (normalnie nie mogę się przyzwyczaić do nowego nicka :)), gratki, Kubuś to kawał kawalera!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama zastanawiałam się nad zmianą nicka, ale potem pomyślałam, ze nie ma co popadać w histerię... profil na facebooku mam poblokowany na obcych a żadnych rzeczy których mogłabym się wstydzić nie napisałam ani tu ani na tym żałosnym forum na facebooku...

bbee lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:

A ja mam najgłupszą zachciankę świata, mam ochotę sobie powąchać benzyny... Nosz k****, jakaś nienormalna jestem. Czego mi w diecie brakuje? Ołowiu?

Bbee normalnie padłam.... Najlepsza zachcianka ever! Pierwsze słyszę żeby taką mieć!

A ja padam na buźkę, odkurzyłam dziś moje hektary (cholera że też trafił mi się facet z chałupą 140 m2) oczywiście na raty bo inaczej bym nie dała rady. I chyba przegięłam. A to wszystko przez to że za 2 dni mój pierworodny kończy 6 lat i wiadomo impreza w domu. Uznałam, że musze się za porządki zabrać wcześniej bo nie zrobie wszystkiego w sobotę, a nie wiem czy mój będzie "do wykorzystania" . No to mam... Brzuch mnie boli i twardnieje... A muszę to jakoś wszystko ogarnąć...

bbee lubi tę wiadomość

f2w3rjjgmi80i166.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martchen i Arwi gratuluję udanych wizyt :) ale Kubuś to już kawaler :)!

Arwi lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Aleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A co u Toski? Czytam na bieżąco, ale nic od dwóch dni nie rzuciło mi się w oczy.

• dewa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra wrote:
    Dziewczyny A co u Toski? Czytam na bieżąco, ale nic od dwóch dni nie rzuciło mi się w oczy.
    Toska pisze swoj pamietnik, niedawno dodala wpis.

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ