X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie - zacznij może brać magnez i zadzwoń do gina... niepokojące takie silne skurcze. Ja maglek/magne B6 biorę 4x dziennie... miałam dość niski poziom magnezu i kręciły mnie nogi... Mimo to lekkie skurcze się ostatnio pojawiają ale lekarz powiedział że skoro lekkie to Braxtona Hixa i mogą być. Ale jakby się nasiliły to bym się nie czaiła i dzwoniłą do niego...

marie_marie22 lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwi wrote:
    Jeju to u mnie za tydzień 8 miesiąc? No co Wy, za szybko... :D
    O kurde... w sumie to za 8tyg mogę spokojnie rodzić :O
    A remont łazienki jeszcze nie zaczęty :|

Zaczyna się robić poważnie, co?
    :-)

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Kleopatra dziewczyny mają rację Twoje ciało domaga się odpoczynku, może chociaż tydzień wolnego weź na zregenerowanie sił. I odezwij się jak po nocy.

Manius Ty tu mi o 8 miesiącu piszesz a ja jeszcze 7 nie zaczęłam ;) już niedługo i u nas będziemy czytały relacje z porodówki, ale ten czas pędzi ;)

Kamilutek a jak u Ciebie dzisiaj samopoczucie?

Ja wczoraj padlam razem z małym o 21 już drugi dzień z rzędu. Śpię po 10 godzin i wstaję nieprzytomna. Nawet wczoraj już kremówki nie zdążyłam zjeść dlatego dzisiaj miałam slodkie śniadanie ;) dzisiaj muszę trochę chałupę ogarnąć bo jutro mam wychodne i jadę do koleżanki obejrzeć jej nowe mieszkanie wreszcie się trochę odchamię ;) oczywiście synek jedzie razem ze mną, żebym przypadkiem nie miała za dobrze ale i tak się mega cieszę :)!

Maniuś lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Zaczyna się robić poważnie, co?
    :-)

Chyba zaczyna docierać, że nie ma odwrotu ;)
    Maniuś, piękna zmiana kodu :)

Sylwucha, dzięki, dzisiaj lepiej, bolą tylko zęby, a po reszcie nie ma śladu. Nawet wstałam w miarę wyspana, nie to, co wczoraj. Myślę, że wczoraj odchorowałam środę, która była zbyt aktywna - najpierw ponad dwugodzinna warta w labie w związku z glukozą, potem kilkugodzinne szwendanie się, a na koniec poszłam jeszcze posłuchać wykładu Chłopa w pracy i do domu wróciłam po 20. Zdecydowanie za dużo.

Ja zdycham po jednym dniu większej aktywności, a Kleopatra od wielu miesięcy żyje na pełnych obrotach, więc może rzeczywiście jej organizm się zbunotwał. Mam tylko nadzieję, że już jest wszystko ok.

sylwucha89, WreszcieMama, Maniuś lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też czuje że czas zwolnić obroty, choć na zwolnienie jeszcze iść nie chce chyba że lekarz powie że trzeba. Ale przeraża mnie myśl, że miałabym teraz już tylko leżeć i tak do maja... ja po prostu nie potrafię uleżeć nawet popołudniu a co dopiero cały dzień! Podziwiam Was dziewczyny, że niektóre od dawna mają przymus leżakowania, ja bym zwariowała...

Mam nadzieję Kleopatra, że przez noc wypoczęłaś. Czekamy tu wszystkie na dobre wieści.

202509147252.png

2017 -syn
    2019 - córka
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:06

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwi wrote:
    No ja w weekend pakuję torbę do szpitala, żeby już mieć na wszelki wypadek.

Ja myślę się za to wziąć jak stuknie marzec... teraz to już nie przelewki :)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

202509147252.png

2017 -syn
    2019 - córka
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pod koniec marca spakuje. Jeszcze dla siebie trochę dokupic musze :)premia z pracy przejdzie mi kolo nosa, bo zabraknie mi 3 miesiace do przepracowanrgo pelnego roku :/ kurde a reszta sie nie liczy? :/

nzjdgzu33y143688.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam torbę spakowaną, ale tylko dla siebie. Zrobiłam to od razu, jak wróciłam ze szpitala, żeby znowu wtopy nie było.
    A dla Matyldy nawet nie wiem, co trzeba spakować, muszę się tym zainteresować.

W ogóle mam taką obciachową torbę sportową Chłopa sprzed 30 lat, w kolorze sraczki wymieszanej z wymiocinami. Serio. Aż głupio z taką jechać, ale przecież nie będę kupować nowej, skoro ta jest dobra - solidna i niezniszczalna. Dla Matyldy wezmę swoją walizkę kabionową, żeby pieczołowicie prasowane ciuszki się nie wygniotły. Choć może wcale nie potrzeba ciuszków, dopiero na wyjście, a to przecież Chłop dowiezie.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    rozpoczynam dzisiaj 29 tydzień ciąży :)

Dewa w szafie nic się z rzeczami Maluszka nie stanie, a bierz pod uwagę, że coraz ciężej będzie Ci stać przy żelazku :)

Arwi Kubuś ma już poważną wagę :) niech kawaler rośnie, a Ty leż i pachnij :)

Kleopatra czas zwolnić tempo i zrzucić na innych trochę swoich obowiązków. przez weekend wszyscy Tobie usługują, a Ty leżysz z dobrą książką albo z naszym forum :) jak minęła noc?

Bbee zachcianka pierwsza klasa ;) Ja od zapachu benzyny mam natychmiast mega ból głowy :(

Marie lepiej skonsultuj te skurcze z ginekologiem, bo lepiej dmuchać na zimne.

Któraś z Was pytała o Tośkę, przepraszam ale nie pamiętam nicka. Wydaje mi się, że gdyby Tośka chciała, to by sama się do nas odezwała i napisała co z Alankiem. Widocznie po tej chorej akcji z fb nie ma życzenia do nas pisać. Poza tym wg mnie sporo dziewczyn zniknęło z naszego forum i od tamtej akcji przestało się odzywać.

Ja wczoraj miałam zakręcony dzień i o 21 usnęłam czytając Synkowi bajki na dobranoc. obudziłam się o 2 w nocy w jego łóżeczku, oczywiście ubrana nawet w łapcie :) poszłam się umyć i dalej spać.

Espera ja też ciągle mam przy sobie Rennie, ale mi nawet to przynosi ulgę tylko na chwilę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 09:59

ag194, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w jedna mała walizkę sie spakuje

Arwi lubi tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbę do szpitala zamierzam spakować na początku marca, bo wolę być przygotowana na każdą ewentualność, niż później zastanawiać się co znajdę w torbie, którą chłop mi przywiezie ;)
    dla Maleństwa nie muszę nic brać oprócz mokrych chusteczek. resztę zapewnia szpital. poza tym u mnie szpital zapewnia również podkłady poporodowe, te podkłady ochronne na łóżko, wkładki laktacyjne. ja tak naprawdę muszę mieć swoje kosmetyki, koszule, ręczniki, szlafrok itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 10:04

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • dewa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo, czekamy na dobre wieści!

Kamilutek, cieszę się że już troszkę lepiej :)

Arwi...dopiero jak przeczytałam u Ciebie, że w sumie za 8 tygodni możesz już rodzić doszło do mnie, że owszem...czas zasuwa i już naprawdę za kilka lub kilkanaście tygodni zaczniemy wyczekiwac postów z wieściami z porodówki. Już zaraz będziemy Mamami. Yyyy...to już naprawdę niedługo. Yyyy...

Krótka relacja z mojego wczorajszego prania. Miało być jedno, pilotażowe. Wyszły trzy. Poprałam prawie cały "jasny" asortyment. Rezultat? No szału nie ma, doopy nie urywa. Spodziewałam się delikatnego zapachu świeżego prania w domu, a tu nie pachnie nic. Ubranka są czyste, to wszystko. Do pierwszego prania dodałam troszkę octu, TROSZKĘ! Może 1/4 szklanki, może mniej. Czuć ocet jak w mordę strzelił.

Czepiam się tak tego zapachu, bo ja jestem z tych wiecznie wąchających, wszystko i wszystkich, od dzieciństwa. Podkładanie ubrań pod nos to u mnie odruch bezwarunkowy. Dla nas stosuję płyny i inne pachniuki, dla dziecka nie powinnam. I wisi cała suszarka, czystych i bezzapachowych ubranek. Prałam w mleczku Lovela z dodatkiem sody oczyszczonej. Nie wiem, może do szuflady wrzucę coś zapachowego, albo chociaż mydełko dziecięce.

A może macie jakieś pomysły na pachnące ubranka, bez zbędnej chemii?

messy99 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi nikt nie zniknal tylko mamy tez na fejsbooku profil, ktory jest niedostepny dla szumowin szukajacych zaczepki :)

Ale tutaj widze, ze wszystkie dalej sie udzielamy chociaż mniej bo tam nie trzeba odświeżac stron :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 10:57

monika_89, ag194, strawberry_juice lubią tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Częśc dziewczyny, dziękuję za troskę.
    Jest dużo lepiej. Tak jakby zeszło mi na pęcherz. Od 23 co 5 min do toalety latałam ale już mnie nie bolało tak okresowo. Mały się wierci. Wzięłam sobie dzisiaj wolne, jutro nie pojadę tez na basen ze starszym. Może jakoś wytrwam chociaż mam tyle do sprzątania :( Dzwoniłam do cioci położnej i biorę urofuraginum bo to mam w domu i widzę poprawę. Tak myślę może uda mi się iśc do pracy w poniedziałek, pozamykać parę spraw i wziąć parę dni wolnego. Zobaczę jak się będę czuła :)

messy99, zastrzeŻona, dewa, sylwucha89, monika_89, Kamilutek, MEGI81, WreszcieMama, Martchen, Misia 69, Maniuś, Mabelle, marie_marie22, Uszczesliwiona, Rudzik, Madu1611, rybka33 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Espera Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwi wrote:
    No ja w weekend pakuję torbę do szpitala, żeby już mieć na wszelki wypadek.
    Wow! Też zaczynam o tym myśleć... Najpierw spakuje swoją, bo jak pomyśle ze mąż miałby pakować... Dziecko da rade ale moich rzeczy nie ogarnie...

Megi81 mi tez na długo rennie nie pomaga... Ale tachwila czasem tak potrzebna...

MEGI81 lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa ja tez piore w loveli i nie pachna jak wyplukane w Lenorku ale to chyba o to chodzi tak mi się wydaje..

nzjdgzu33y143688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam cocolino i jak ustawie dwa plukania to ciuchy nie pachna niczym. Po prostu czystoscia bez zadnej chemii ;)

Kurcze a ja mam tylko jedna torbe do szpitala, musze jeszcze jakas wyszukac -_-

• messy99 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis czeka ostatnie prasowanie! Martwilam sie ze śpiochów nie mam a one nagle sie pojawily u mnie w szafie. Hmm...magia:) wszystko tak nieposortowane mialam. Dobrze, ze nie kupowałam wiecej :D

Mam katar :( dupa blada...

nzjdgzu33y143688.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Dewa ja tez piore w loveli i nie pachna jak wyplukane w Lenorku ale to chyba o to chodzi tak mi się wydaje..
    Na pewno o to chodzi. Czytałam, że ubranka mają być czyste, nie pachnące. Trochę smuteczek, ale to wydaje się logiczne ;) Noooo nic, Dzieć nada ubrankom zapachu Dziecia ;)

MEGI81, WreszcieMama, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ