MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas Nikos to dlugodystansowiec wiec kasza jest o 20.30 później mycie i spanie
w dzień też ma stałą porę spania i stale pory posiłków. Wyjścia zdarzają się różnie bo czasami przed a czasami po drzemce ale nie wyszystko da się zaplanować np pogody
-
Hope oczami wyobraźni zobaczyłam jak starszak chce pomagać w kąpaniu małego więc jakoś mi bardziej pasuje kąpanie najpierw mniejszego
Wcale się nie dziwię, że mały lubi jeść jajka, jajka są pycha :p
Martchen, super:) no duże już te dzidziusie, co z resztą często da się odczuć jak maluch dobrze dźgnie matkę w boczekMaj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
Jajka są super!
U nas też kanapki jakoś słabo, ale coraz lepiej nam idzie. Jeszcze z miesiąc i chcę Idze wprowadzić normalną kolację, a odstawić mleko.
Ja po wizycie. Mały waży całe 800 gramjest w normie ale tak nisko z tą wagą.
Nie przekręcił się więc jest nadal główką w dół i to tak mocno, że Pan profesor też miał problem z pomiarami, ale udało się
dla mnie najważniejsze, że wszystko jest na swoim miejscu i w porządku
pan profesor powiedział, że szyjka jest oki i zamknięta, tzn, że to rozszczelnienie czy tam rozwarcie to mam zewnętrzne? Bo on mi robił usg przez brzuch, nie dopochwowo.WreszcieMama, Foremeczka, gaja_1, monika_89, Kamilutek, GoNia1979, Camilia, zastrzeŻona, blubka, Martchen, mon!ta^, Hope_, Rudzik, Kleopatra, ag194, Maniuś, MEGI81, rybka33, Mabelle, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Kamilutek chodzi od tygodnia
bo wczesniej był chory. On jest super zadowolony i ja ogólnie tez chociaż mnie denerwują te "bio-wegańskie-ciocie" przedszkolanki w tym przedszkolu. Moje dziecko ma jak dla nich za dużo energii bo po 5 godzinach na dworzu nadal biega a one by chciały żeby tez sie w miejscu czasem dzieci bawiły. I tez przyzwyczajanie do przedszkola mnie wkurzało bo pierwszego dnia musiałam zostać z nim mimo ze mój synek miał mnie w głębokim powarzaniu i przemarzlam i byłam znowu chora, a one nie rozumiały ze moje dziecko chodzi już od 3 lat do przedszkola i 4 godziny bez mamy to dla niego nie problem zostać sam.
Kamilutek lubi tę wiadomość
wersja z OM
-
Mabelle wrote:Karissa jak to w połowie maja wybierasz się po wyprawkę, to nie za późno???
Karissa o nie..... nie tak... już prostuje;napisałam że termin 15 maj a ciąża donoszona 24 kwiecień i do tego czasu muszę być z torbą gotowa. Wyprawkę już składam / kupiję rzeczy powoli a w kwietniu początek muszę się spakować i cierpliwie czekać 'na walizkach' hotowa do szpitala aż Anastazja powie mamo wychodzę
rybka33 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
Martchen nasze panienki są z jednego dnia więc mam nadzieję że moja też zbliża się do kilograma
Aneta.b powiem Ci szczerze że jeszcze Twoje dziecko ma dużo miejsca i czasu aby się przekręcać do woli. Zazwyczaj po 36 skończonym tygodniu można mówić o posladkowym ułożeniu dziecka i planowaniu kolejnych kroków także spokojnie
WreszcieMama, aneta.be, Martchen, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Gin zbadał, porozmawiał, pocieszył, ale mądrzejsza nie jestem.
Nie wiem, ile waży i mierzy Matylda, bo tylko sprawdził akcję serca. Pomiary i cała reszta będzie dopiero 15 marca na badaniu III trymestru. Ale widziałam Kruszynkę - duża już jest, serducho pięknie pracuje.
Mama rośnie w oczach, jest już 7,3 kg na plusie, a wcale dużo więcej nie jem.
Wyniki wszystkie są ok, cytologia super; mocz do powtórki przed kolejną wizytą, bo nie wiadomo, dlaczego takie pH.
Pogadaliśmy o ewentualnym szczepieniu przeciwko krztuścowi, bo jest teraz dużo zachorowań, a dla takich maluchów to bardzo niebezpieczna choroba. W Szwajcarii szczepionka jest rekomendowana kobietom w ciąży, chyba tak samo jest w Norwegii i kilku innych krajach. Mój brat kształci się w tym zakresie i zaleca. Z kolei gin jest przeciwny szczepieniu ciężarnych, zezwala tylko na szczepienie przeciwko grypie. Więc mam teraz zagwozdkę.
I pogadaliśmy o porodzie. U mnie i cc, i sn są niezalecane, więc trzeba będzie wybrać mniejsze zło. Jutro okulista, bo bardzo silny astygmatyzm oraz zaczatki jaskry w lewym oku są wskazaniem do cc, zwłaszcza że pracuję oczami przy mikroskopie. A przeciwskazaniem do cc jest moja przeszłość operacyjna. 3 marca hematolog w Warszawie, żeby zobaczyć, jak czynniki krzepnięcia. Jak kiepskie, to kolejny minus zarówno po stronie cc i sn.
W ogóle lekarz wyznaczył termin następnego badania na 13 marca. Zapisałam się i dopiero w drodze do domu uderzyło mnie, że dokładnie tego dnia rok temu straciliśmy dziecko. Więc w te pędy przełożyłam na 15, chociaż nie jestem przesądna. No i załapałam doła, bo jakoś tak potraktowałam to jako zły znak.
Edit: mogę wrócić do pracy (praca w większości zdalna) i mam zakaz seksu, bo jestem rozpulchniona jak ciasto drożdżowe i nawet przy badaniu mocno mnie bolało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 17:42
Breezee lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Nie jest tego duzo ale sie chwale.. bodziak z kolnierzykiem jest slodziasny..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd46401a6f86.jpg
JU ja jestem ciekawa ile moj maluch wazy wizyta za tydzien we wtorek..
Jesli jest wszystko ok to nie ma co sie martwić i najwazniejsze ze z szyjka wszystko ok..sylwucha89, bbee, monika_89, zastrzeŻona, blubka, WreszcieMama, mon!ta^, Hope_, ag194, MEGI81, Mabelle, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny, niby wiem ze jeszcze duzo czasu i pewnie maly kilka fikolkow jeszcze zrobi ale jak się przeczyta od innych takie info to odrazu lżej na sercu.
Kamilutek nawet nie myśl ze to jakiś zly znak z tymi datami! Teraz moze byc juz tylko dobrze!Kamilutek, WreszcieMama, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję dziewczyny wizyt!
Ja nadal zdycham.
Mam pytanie, czy brała któraś paracetamol w ciąży? Nie mogę się dodzwonić do gina,a chciałabym coś łyknąć na obniżenie temperatury i ból głowy, jak mi nie przejdzie.