MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam tez siare )) ale jestem dumna
I złożyłam wózek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/200df8a03964.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55fa92514f52.jpgsylwucha89, ag194, Kamilutek, Hope_, Elmo13, monika_89, Breezee, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
A tu mój brzuszek taki jak w pierwszej ciąży w 9 miesiącu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7696e4d4a20d.jpgbbee, sylwucha89, Madu1611, zastrzeŻona, Mabelle, GoNia1979, ag194, Kamilutek, Kleopatra, mon!ta^, Hope_, dewa, Forbidden, Camilia, Karissa, marie_marie22, Elmo13, Maniuś, monika_89, rybka33, Breezee, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Mabelle też czytam teraz tą jej serię jestem na 5 książce, ale szwagier przywiózł mi zamiast piątej i szóstej, siódmą i ósmą... więc czekam na wymianę, bo wiem, że dalej będzie toczył się rodzinny wątek i nie chcę sobie mieszać.
Żeby nic nie robić to zaczęłam czytać sagę "O ludziach z lodu". Mega szybko wciągająca
Ja nie mam zachcianek. W pierwszej ciąży też nie miałam.
Dzisiaj na obiadek zrobiłam kurczaka w curry i mleku kokosowym i ogromny gar rosołu
na podwieczorek wczorajsza ugnieciona drożdżówka ze śliwkami.Mabelle, Breezee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej widze że od rana o jedzeniu za chwilę ma przyjechać chrzesna Nikosia na ploty więc wczoraj upiekłam leśny mech a dzisiaj bułeczki cynamonowe a na obiad będzie pizza
Hope bardzo się cieszę że wszystko ok mąż już zgodził się na imię ?
Amilka piękny brzuszek
-
Mabelle, Lackberg czytałam prawie wszystkie książki, nawet serial na podstawie tych książek jest i już zaliczyłam
Ju, ja właśnie czytam Sagę o Ludziach lodu, po raz 2 w życiu, jestem na 33 tomie a wygodnie się czyta na leżąco, bo są lekkie i małe książki
Martchen, ale masz spokojne podejście, ja bym utukła, ktokolwiek by mi kanapkę zżarł Nawet moje dziecko się boi ruszać to co MOJE do jedzenia
Ja powoli bardzo wychodzę z fazy wkurzenia, do fazy machnięcia ręką. Wczoraj mnie teściowie wkurzyli, bo wychodzi na to, że nie możemy liczyć na ich pomoc choćby w zawiezieniu czy odebraniu wnuczki z przedszkola, czego zwyczajnie mój mąż nie może robić sam przez godziny pracy. Ale już nie będę wchodzić głębiej w temat bo szkoda słów, najbardziej dziecka szkoda, bo się będzie ze mną nudzić w domu, a ja za wiele przy niej nie zrobię. Moi rodzice jeszcze czasem na szczęście pomogą, ale nawet przed nimi będzie mi wstyd tłumaczyć, dlaczego nie mają z kim tego obowiązku dzielić...
Od tego wszystkiego mam znowu problemy z niestrawnością i od wczoraj się czuję gorzej więcej mi brzuch twardnieje, czasem jakiś skurcz łapieMabelle lubi tę wiadomość
-
[QUOTE=dewa
A ja dostałam dzisiaj śniadanie do łóżka...kawa i pączek. Śmiać się czy płakać, że tak niezdrowo od rana?
Miłego dnia Dziewczyny![/QUOTE]
Najlepiej zjeść, oblizać się i na drugim boku dalej leżeć
Dzień dobry
Martchen, Mabelle, sylwucha89, Camilia, Karissa lubią tę wiadomość
-
Ja coś dzisiaj na nic nie mam smaka . Do tego obudziłam się z bólem gardła i katarem. Chyba wczoraj na spacerze musiało mnie przewiać.
Wczoraj dowiedziałam się, że kuzyna żona jest w ciąży z terminem na październik. Także w tym roku prawdziwy wysyp dzieci u nas w rodzinie. Jeszcze jedna kuzynka ma termin dwa tyg po mnie.
No i oficjalnie oświadczam, że moja BRZUSIA ma od dzisiaj nowe imię... będzie Paulinka. Przyklepane z mężem soczystym buziolembbee, Martchen, Arwi, zastrzeŻona, Kamilutek, Klaudia N., Rudzik, Kleopatra, mon!ta^, Hope_, Camilia, Espera, Karissa, Moniqaaa, Maniuś, rybka33, Breezee, bezimienna lubią tę wiadomość
-
Mabelle wrote:Ja ostatnio wstaję wypoczeta,codziennie jak w pysk strzelił 7:50.Energii mam chyba za dwoje
Nawet po południu spać mi się nie chce.Czytam całymi dniami kryminały.Jak któraś z was lubi to polecam książki Camilli Läckberg.Uwielbiam ją czytać
A i mam ochotę na gofry takie z bita smietana i owocami.Któraś wczoraj mi ochoty narobiła, chyba Kleopatra
DziękiMabelle lubi tę wiadomość
-
Ju14 wrote:Mabelle też czytam teraz tą jej serię jestem na 5 książce, ale szwagier przywiózł mi zamiast piątej i szóstej, siódmą i ósmą... więc czekam na wymianę, bo wiem, że dalej będzie toczył się rodzinny wątek i nie chcę sobie mieszać.
Ja jutro zaczynam szóstą cześć,dostałam ostanio na imieniny cztetopak więc zapas książek jest
Tylko teraz ma przyjechać moj Wąż i nie wiem jak będzie z czytaniem
Aaaa i bardzo lubię książki Jo NESBØ.Z resztą tez kryminały
Dobra dziewuszki, ja spadam na te imieniny tatusia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 15:37
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
A moi teściowie mi właśnie oświadczyli ze Mateuszek musi sie urodzić do 12 maja (termin mam na 18) bo oni potem na urlop na dwa tygodnie lecą i nam naszego starszego synka na czas pobytu w szpitalu nie wezmą. Jestem wściekła jak nie wiem bo cała moja rodzina w Polsce w sumie tutaj tylko ich mamy ze można by podrzucić. Po prostu coś mnie trafi zaraz jakby nie mogli sobie urlopu kiedy indziej zrobić tylko dokładnie tydzien przed moim terminem ;( ręce mi opadają.
wersja z OM
-
Amilka, współczucia i łącze się w bólu. Widzę, że nie tylko ja mam takich egoistów za teściów... Mi w takich sytuacjach najbardziej dzieci szkoda, bo one tak bezkrytycznie kochają swoich dziadków, a jak widać miłość niektórych dziadków jest warunkowa. Czyli wtedy kiedy im pasuje.
-
Hej
Mabelle ja nie czytałam tych kryminałów ale chętnie po nie sięgnę! Sagę o ludziach lodu przeczytałam w zeszłym roku. Bardzo szybko i chętnie się je czyta, jak skończyłam to strasznie tęskniłam za nimi
Ja się wkręciłam w nowy serial oglądam go na HBO GO, w głównej roli Tom Hardy. Też wciąga jak nie wiem co, ale trzeba długo czekać na nowy odcinek.
A ja dziś zaczęłam 30 tydzień także z górki moje Panie, coraz bliżejKleopatra, Mabelle, Camilia, Karissa lubią tę wiadomość
-
messy99 wrote:Hej
Mabelle ja nie czytałam tych kryminałów ale chętnie po nie sięgnę! Sagę o ludziach lodu przeczytałam w zeszłym roku. Bardzo szybko i chętnie się je czyta, jak skończyłam to strasznie tęskniłam za nimi
Ja się wkręciłam w nowy serial oglądam go na HBO GO, w głównej roli Tom Hardy. Też wciąga jak nie wiem co, ale trzeba długo czekać na nowy odcinek.
A ja dziś zaczęłam 30 tydzień także z górki moje Panie, coraz bliżej
A co to za serial?
Chyba mój szwagier wyczuł i podrzucił mi dwie brakujące części
dokończę najpierw to, a później wracam do ludzi z lodu -
No ja bym sie wkurzyla gdyby moja teściowa wymyslila sobie urlop akurat wtedy juz nke ze względu na pomoc ale na to ze to wazne wydarzenie jakby nie było... Urlop ma sie co rok...
Spirit, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Amilka, ja też byłam dumna jak paw, jak pierwsza kropla siary została przez moje ciało wyprodukowana Niby nic, a jednak to tak dużo!
Współczuję Wam sytuacji z teściami, nie ma to jak myśleć tylko o sobie. Tacy to pożyją!
Kryminały! Czytam wszystko, co ma zbrodnie w tytule lub domyśle, namiętnie też oglądam Tatort (Dewa i Amilka pewnie znają ) choć przez ciążę zrobiłam się tak wrażliwa, że nawet nie mogę słuchać o obrażeniach ciała i przeskakuję te fragmenty. Ostatnio prawie się popłakałam, jak Kmicica podpiekali w Potopie, a normalnie mnie takie rzeczy nie wzruszają.
Kupiłam strój kąpielowy mieszczący mój brzuch i dzięki zakładkom rozwojowy, więc mogę dalej rosnąć A teraz padam na twarz po 1,5 pluskania się w wodzie. Chłop chciał jeszcze do kina, ale musiałby chyba wziąć ze sobą łóżko. On oczywiście nie jest zmęczony, więc myśli, że ja też nie
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!