MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Marie Marie ja zamierzam chodzić do 2. Jeden na NFZ żeby nie płacić za badania i prywatnie (pewnie ze 4 razy chyba, że działoby się coś niepokojącego to czesciej).
Kupiłam śledzie po kaszubsku. Rany jak mi smakowały! Pycha
Monita gratuluję serduszkamarie_marie22, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
Hej kochane, wybaczcie ciszę, ale zasnęła, a rodzinka postanowiła mnie nie budzić
Krwawienia na razie brak, tylko od czasu do czasu brud przy podcieraniu.
Dzwoniłam po 7 do szpitala do dyżurki lekarskiej, czy powinnam jechać. Powiedzieli, że jak krwawienie ustało to oni nic poza leżeniem i duphastonem nie są w stanie poradzić... więc wygodniej mi będzie leżeć w domu. Szczególnie, że po ostatnim usg powiedziano mi o krwiaku i uprzedzono, że mogę jeszcze krwawić. Gdybym krwawiła i nie ustawało, czyt. zaczęłoby się poronienie to wtedy mam przyjechać, żebym nie dostała krwotoku itp.
I to jest oddział specjalistyczny, położniczy, super wyposażony i w ogóle... To ja się boję, co jest w "zwykłych" szpitalach.
Na razie nie krwawię i nie boli mnie brzuch - to najważniejsze. Staram się jak najwięcej spać, bo wtedy przynajmniej nie myślę o tym wszystkim.
Jutro o 9:00 mam wizytę i wszystko się wyjaśni.marie_marie22, Mabelle, sylwucha89, nadia1, Kleopatra, blubka, monika_89, Camilia, promyczek 39, zastrzeŻona, Uszczesliwiona, MarliOne, Maniuś lubią tę wiadomość
-
dzieki za odpowiedzi. ja mam badanie krwi u edno za tydzien, wiec jestem ciekawa ile mi podskoczylo...chociaz dawka podniesione od razu jak sie dowiedzialam o ciazy.
czy bierzecie jod z hashimoto i niedoczynnoscia? mi endo w pl powiedziala ze koniecznie, w ciazy to z chora teraczyca bardzo wazny suplement, a szwajcarska endo twierdzi ze to co w soli to wystarczy...sama nie wiem. biore bo chyba jakos nie zaszkodzi.
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Cześć dziewczyny
Właśnie wróciłam ze szpitala, narazie jest wszystko dobrze.Leki mam przepisane, nakazane duuuuuuużo leżeć i tylko za potrzeba do kibelka wychodzić.
Witajcie nowe majóweczki
Trzymam kciuki żeby wszystkie ciąże zakończyły się szczęśliwym rozwiązaniemag194, Misia 69, nadia1, Karotka, blubka, monika_89, zastrzeŻona, sylwucha89, moinka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
gonia13 wrote:dzieki za odpowiedzi. ja mam badanie krwi u edno za tydzien, wiec jestem ciekawa ile mi podskoczylo...chociaz dawka podniesione od razu jak sie dowiedzialam o ciazy.
czy bierzecie jod z hashimoto i niedoczynnoscia? mi endo w pl powiedziala ze koniecznie, w ciazy to z chora teraczyca bardzo wazny suplement, a szwajcarska endo twierdzi ze to co w soli to wystarczy...sama nie wiem. biore bo chyba jakos nie zaszkodzi. -
karola_aa wrote:A miałaś dwa jajeczka domujące?
W sobotę wyszłam za mąż Niestety chyba połowa gości na weselu była chora i teraz mnie złamało przeziębienie... i tylko się zamartwiam jaki to może mieć teraz wpływ na dziabąga/dziabągi.karola_aa, Misia 69, monika_89, toska_88, Maniuś, Klaudia N. lubią tę wiadomość
-
marie_marie22 wrote:Poza tym zastanawiam się nad takim lekarzem, który pracuje również w szpitalu. ech:/Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
gonia13 wrote:dzieki za odpowiedzi. ja mam badanie krwi u edno za tydzien, wiec jestem ciekawa ile mi podskoczylo...chociaz dawka podniesione od razu jak sie dowiedzialam o ciazy.
czy bierzecie jod z hashimoto i niedoczynnoscia? mi endo w pl powiedziala ze koniecznie, w ciazy to z chora teraczyca bardzo wazny suplement, a szwajcarska endo twierdzi ze to co w soli to wystarczy...sama nie wiem. biore bo chyba jakos nie zaszkodzi.
Ja również biorę femibion. Endo powiedziała, że dzidziuś potrzebuje jodu, jak zapytałam czy mogę brać witaminy, które go zawierają.
Jak miałaś dawkę podniesioną od razu to napewno jest dobrze. Mi też podniosła jak tylko dowiedziałam się o ciąży (jakoś w 27dc moje tsh wynosiło 3,5). Byłam w szoku, że tak szybko skoczyło i to tak wysoko.
-
Qasha dobre wiadomości
Mabelle to leż i wypoczywaj
gonia ja nie mam hasi a gin kazał mi profilaktycznie brać jodid caly 1 trymestr, w poprzedniej ciąży miałam to samo zalecenie
Leirion brak bliźniaków na forum, przydałyby się
marie ja bym się lekarzem nie sugerowała, rodzisz z położną, gin przychodzi na sam koniec tylkoMabelle lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Umieram. Z dnia na dzień czuję ie coraz gorzej. Dziś to już tylko leżę i nawet po domu nie chodzę. Skończyło się picie koło łóżka? To nie bede pić, to nie jest warte wstawiania. Przeciag? Kołdra na głowę. Nic nie moge a najgorzej ze nie mogę tego nawet przespać
Co do 2 lekarza i usg, ja postanowiłam ze pójdę na usg kolo 20 tygodnia do 2 lekarzy. Tak do wybrałam jednego i na razie jest spoko chyba2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
Witajcie. Ja bede miala 2 lekarzy jak nie trzech. Ale po koleji. Pierwszy z lux medu bo ram bede robic badania. Drugi prywatnie ten ktory mnie cial na cc ostatnio i chce by tym razem tez tak bylo
No i jak bedzie cukrzyca to 3 ktory bedIe ja kontrolowal. Mnostwo latania ale samo to ze pozniej detektorem sprawdzali tylko dodawalo mi sil. -
nick nieaktualny