MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Demsik - w takim razie wystarczy jak zrobisz tylko ft4. A czy wtorek to nie za późno to nie wiem. Ja jestem panikara i jak tylko dostałam wynik TSH i FT4 to od razu dzwoniłam do lekarza i telefonicznie mi powiedziała żebym zwiększyła dawkę z tych tabletek co miałam (5x w tyg 1/2tabletki, 2x w tyg całą) i zaprosiła mnie na wizytę na najbliższy wolny termin po ok 7 dniach. Jak masz kontakt do gin to najlepiej zadzwon i zapytaj czy możesz czekać czy zgłosić się po receptę od razu. Moja gin mnie pochwaliła za szybką reakcję. Więc chyba im szybciej tym lepiej.
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
A i trzymam kciuki za wizyty piszcie od razu co i jak
Monika 89 nie zgodzę się do końca z Tobą że lekarz ze szpitala nie ma znaczenia fakt rodzisz z położną ale to ona wypełnia zalecenia lekarza i Twój lekarz wcale nie musi być osobiście wystarczy że zadzwoni
Ja np chodzę prywatnie ale wszystkie badania mam na NFZ z tego względu że moja gin pracuje również w przychodni i prowadzi w niej duplikat karty to bardzo miłe i do tego duża oszczędnośćpromyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Ja aktualnie lecze sie 100km od miejsca zamieszkania ale planuje isc do gina do ktorego chodzilam w piewszej ciazy kilka razy i mysle ze nie bedzie problemu bo sam mnie wysylal dalej.tylko dlatego ze gdybym rodzila na miejscu lekarz mnie zna i jest ordynatorem oddzialu.chociaz w peirwszej ciazy nie badalam tsh toxo czy rozyczki,nie wiem czy nie bylo wymogow czy po prostu on och nie zlecilDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualny
-
Demsik wrote:Lekarza mam we wt to nie za pozno?troche sie zmartwilam
Kochana nie chce Cię straszyć, ale leć jak najszybciej, ja leczę się na tarczycę 5 lat i pierwsze co zrobiłam to TSH i fT4 i jest ok. Ale jak jest tak wysokie jak u Ciebie to robi się bardzo niebezpiecznie, można nie donosić ciąży! Ciąża zaburza hormony mi też jakieś cyrki w morfologi wyszły (chyba niedobór żelaza), a zawsze miałam w normie. Leć, idź prywatnie, albo coś.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje wreszcie mama naprawdę wspaniale!
Gratuluje wszystkim serduszek i pęcherzyków:) juz nie nadazam z czytaniem:)
Ja wyszłam na zadanie ze szpitala, chcieli mnie trzymać do jutra bez robienia badan kolejnych
Krew, mocz, USG, bad. Gin super, wiec mysle, ze podjelam słuszna decyzje.
Jedynie jutro jak dbiore wypis dowiem się, czy może mi przepisać lutke dopochwowo, ale nie wiem czy tak bez badania progesteronu można...WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A więc ja już po wizycie. Jest pecherzyk ciążowy 4.4mm. Zarodek powinno być widać za 3 lub 4 dni. Ale niestety mam krwiaczka dostałam leki na wchloniecie lub mogę tez krwawi i niby mam się tym nie przejmować. Kolejną wizytą za tydzień. Ahhh zawsze coś
-
Witam,gratuluje tetniacych serduszek i pieknych pecherzykow,witam nowe mamusie.Misia chyba wiecej nas tu z krwiaczkami,a moge zapytac jakie leki dostalas?czy progesteron czy cos jeszcze? ja wciaz plamie,raz mniej raz wiecej,dzis jest bardzo obficie,niewiem od czego to zalezy bo staram sie oszczedzac,o ile to mozliwe z niespelna rocznym dzieckiem w domu.tez mi powiedziano przy wypisie zebym sie nie przejmowala plamieniem,chyba ze bedzie znowu zywa krew,to wracac do szpitala,tu w UK niestety nic nie przepisuja,czkam na luteine z polski,ktos ma mi przyslac,js nastepne usg dopiero za 4,5 tyg
-
Misia, to się zdarza często. Uważaj na siebie, będzie dobrze!
Demsik - potrzebujesz konsultacji endo, lub chociaż gina... Dobrze jak byś miała ft4 i ft3.
To jest bardzo ważne!
Ja czekam... U mnie jak zwykle obsuwa... Zaraz chyba mi serce z piersi wyskoczy!!! -
nick nieaktualny
-
Powodzenia Espera daj znać jak wyjdziesz!!!
dziewczyny po wizytach- fajnie byłoby jakbyśmy dzieliły się takimi info jak wielkość maluszka, wielkość ciałka żółtego, szybkość bicia serduszka itp. Chodzi mi o to, że dobrze jest czasem porównać nawet tak dla zabawyEspera lubi tę wiadomość