MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wreszcie mama ale sie ciesze ze u Ciebie wszystko oki"*
Qasha dobrze ze masz juz jutro wizyte ,musi byc dobrze:)
Mabelle lez ładnie i dbaj o okruszka:)
Monita super:)
a ja to mialam mdlosci tylko jedne dzien na razie ale bez wymiotów,podbrzusze mnie rozpiera lub pobolewa lub jakies inne dziwne odczucia..WreszcieMama, mon!ta^ lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
ja też chodzę do 1 ginekologa, tego który prowadził mnie w pierwszej ciaży. Jednynie prenatalne będę robic gdzie indziej w klinice ze zwględu na lepszy sprzęt
ggonia witaj
WreszcieMama cudowne wiadomości 1cm to kawał człowieka!WreszcieMama lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Wreszcie mama super takie wiadomosci chetnie sie czyta;)ja we wtorek mam nadzieje ze zobacze juz serduszko;)
Kobitki odebralam dzisiaj tsh i u mnie 5,130.mozecie mi poradzic co dalej?norma niby do 2,32 w pierwszym trymestrze a zakres referencyjny do 4,200.lekarz cos wspominal ze jak sie zrobi tsh za pozno to moze byc wynik niemiarodajny.ale mimo to chyba sporo za wysoki.nigdy nie mialam problemow z tarczycaDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Wreszczcie Mama Twoja radość aż mi się udzieliła! Siedzę i się zacieszam normalnie jakbym to ja z Tobą była na tym usg! Suuuper wieści!
Demsik ja też nie miałam nigdy problemów z tarczycą a ostatnio wyszło mi 3,21 dostałam euthyrox od swojego gina. Więc zmykaj szybko na wizytę albo do swojego gina albo gina endokrynologa, niech dadzą Ci coś na zbicie.
Aniołek * 16.02.2016 -
Demsik wrote:Wreszcie mama super takie wiadomosci chetnie sie czyta;)ja we wtorek mam nadzieje ze zobacze juz serduszko;)
Kobitki odebralam dzisiaj tsh i u mnie 5,130.mozecie mi poradzic co dalej?norma niby do 2,32 w pierwszym trymestrze a zakres referencyjny do 4,200.lekarz cos wspominal ze jak sie zrobi tsh za pozno to moze byc wynik niemiarodajny.ale mimo to chyba sporo za wysoki.nigdy nie mialam problemow z tarczyca
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Myślę, że tak. Moja endokrynolog mówiła że fT4 jest tak samo ważne jak TSH. Bo FT4 to jest właśnie ten hormon, który przyjmujemy w tabletce. I o ile TSH czasem może skakać to FT4 jest bardziej stabilny. I wartości tych dwóch hormonów pomagają dobrać odpowiednią dawkę leku. Dopóki fT4 jest w górnej granicy normy to oznacza, że organizm jeszcze daje radę. Oczywiście to są informacje, którą uzyskałam od swojego lekarza. Ogólnie jeśli nigdy nie robiłaś badań tarczycowych to wskazane by było zrobienie całej trójki tarczycowej (TSH, fT3, FT4), antyciała anty TG i anty-TPO oraz USG tarczycy. Ale to już lekarz powinien Ci o tym powiedzieć.
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Mialam badane hormony tarczycowe jakis czas temu nie bedac w ciazy tylko sie starajac i wszystko mialam w porzadkuDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Qasha cieszę się że krwawienie ustatało jestem pewna że jutro znów pooglądasz szkraba a ten wredny krwiak pójdzie w niepamięć
Monita gratuluję serducha!
Mebelle leż i odpoczywaj super, że jesteś już w domu
WreszcieMama za taki optymistyczny post masz wybaczone że tak długo trzymalaś nas w niepewności cieszę się razem z Tobą teraz może już być tylko coraz lepiej!!
Odnośnie lekarza ja będę chodziła do tej samej gin co w poprzedniej ciąży po pierwsze dlatego, że mam do niej zaufanie i dzięki niej mam ślicznego, zdrowego synka (chociaż miss sympatycznosci to ona nie jest a po drugie pracuje w szpitalu w którym będę rodzić bo u nas niestety ma to znaczenie. Opieka i postępowanie jest wtedy o niebo lepsze niż w przypadku pacjentek które nie mają w tym.szpitalu swoich lekarzy. Smutne to ale prawdziwe. Chociaż w porównaniu do dwóch okolicznych szpitali i tak w tym jest najmniejsza różnica w postępowaniu z pacjentkami z zewnątrz.WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
WreszcieMama pięknie się Ciebie czyta.Bardzo się cieszę razem z Tobą twoim szczęściem.
Oby juz do końca ciąży nie opuszczał Cię ten cudowny nastrój.Rosnijcie zdrowo.
Gratuluję serduszek wszystkim wizytujacym mamuskom.
Dziewczyny dziękuję, że jesteście to naprawdę pomaga, jak was się czyta.Bardzo podnosi na duchu i daje nadzieję...
Oczywiście stosowac się bede bardzo sumiennie do zaleceń lekarza
Qasha jutro na wizycie będzie wszystko dobrze,wierze w to całym sercem.Życzę Ci powodzenia.Odezwij się po wizycie.
WreszcieMama lubi tę wiadomość