X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym rozejsciu blizny zorientowałam się po klujacym bólu. Po otwarciu było 2 cm pęknięcie. Ostatni raz miałam podobnie ale lekarz przetrzymal mnie jeszcze 2 dni i po otwarciu bylo pęknięcie na całej bliznie. Z jednej strony to dziecko jest szansa dla mojego synka autystycznego. Pobranie komórek macierzystych to szansa na jego wyleczenie. Z drugiej boję się... Ale może moje jakieś tam doświadczenie da mi szansę na pozytywne zakończenie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do antykoncepcji to tylko podwiazanie. Tabletki odpadają bo mam problemy sercowe. Spirala też bo za dużo blizn. Gumki właśnie zawiodły... Czyli tylko sterylizacja. Jeśli przetrwam.

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera super wieści:)

Espera lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Quasza trzymam kciuki za Ciebie :* jesteś bardzo silna i tak trzymaj :)
    Promyczek czekam niecierpliwie na info po wizycie :) moje maleństwo a ścisłej pecherzyk miał całe szalone 0.23cm :) czekam na wizytę w przyszłym tyg :)
    Bella trzymaj się dzielnie i wiedz że nie ważne jaka decyzję podejmiesz jesteśmy z Tobą :)
    Estera gratulacje! :)
    Misia musi być dobrze:)

Ja dzisiaj po 4h pracy zjadłam i poszłam spać, wsumie to wolałabym w ogóle nie wstawać ale głodna byłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:28

julita, monika_89, Espera lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Misia 69 kilka z nas też boryka się z tym problemem... Przykro mi że taka wiadomość zburzyła Ci trochę spokój i radość z ciąży... Ale pamiętaj że krwiak to jeszcze nie wyrok... Najważniejsze to się mocno oszczędzać (najlepiej legnąć plackiem do kolejnej wizyty i kazać rodzinie się obsługiwać :P poważnie...) i brać przepisane leki... Reszta nie zależy od Ciebie, ale tyle możesz zrobić dla malucha... Głowa do góry! Leżenie nie jest najprzyjemniejszą opcją (u mnie 2 tygodnie plackiem i dosyć ciężko to znosiłam) ale to naprawdę ważne... Każdy ruch, dźwignięcie może podrażniać i tak rozpulchnione przez hormony tkanki i krwiak może przez to się powiększać... Na szczęście przy zachowaniu środków ostrożności są duże szanse na wchłonięcie, albo - jak to było w moim przypadku - maluszek przerasta krwiaka i zagrożenie jest coraz mniejsze. Trzymaj się mocno, nie poddawaj (wiem że czasem myśli są czarne, to normalne w takiej sytuacji... ale staraj się myśleć że będzie dobrze bo na to są największe szanse:) )
    Jeden lekarz powiedział mi, kiedy spytałam się czy jest duże prawdopodobieństwo straty ciąży, żebym uważała na ciężarówki na ulicy, bo takiego zderzenia maluch może nie przeżyć... A reszta... Zawsze jest szansa na pozytywne zakończenie :)
    Strasznie się rozpisałam, chciałam Cię trochę podnieść na duchu. Ściskam :)

Dziękuję kochana. Bardzo podniosłas mnie na duchu.

WreszcieMama lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella mega Ci współczuję tej sytuacji, masz może możliwość konsultacji z jakimś profesorem z dobrego ośrodka? Może trzeba od razu iść do szpitala o 3 stopniu referencyjności, tam mają doświadczenie z trudniejszymi przypadkami, powinni być wstanie przedstawić Ci faktyczne ryzyko i ewentualne metody wspomagania/nadzoru ciąży... Trzymam kciuki i dawaj znać, będziemy Cię wspierać, nie uciekaj od nas :)

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ale te pęknięcia były w terminie porodu?
    Uszczesliwiona o.23 to kawał chłopa z tej fasoli:-) a tak serio to cieszę się że fasolka jest tam gdzie należy niech się zdrowo rozwija i nie daje popalić:-)

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oba pęknięcie były w 35 tc. Dzieci chore - z wrodzonym zapaleniem płuc. Gdzieś kiedyś czytałam że infekcje dróg moczowych powoduja rozchodzenie blizn. Albo położna mi mowila. Ja miałam silne infekcje - nie do wyleczenia. Pewnie bakteryjne i stąd choroby dzieci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss - mam bardzo dobrego lekarza. Uratował wiele kobiet. Ale on w czerwcu twierdził że jak chce to mogę już zachodzić w ciążę... Nie wiem już... Ciekawe co teraz powie.

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może nie mogę co się denerwować na zapas? Myślę że skoro masz naprawdę świetnego specjalistę to wie co mówi że pewnie ma jakieś sposoby żeby zapobiec powikłanią i będzie często kontrolował stan Twojej macicy :) Bella uszy do góry przerwałas 3 ciążę (ja się zastanawiam jak przerwam jedna) to i teraz dasz radę! Tu same silne babki są i napewno też taka jesteś :)!

toska_88 lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadaj szczerze z lekarzem i zdecyduj, nikt za ciebie nie podejmie takiej decyzji. trzymam kciuki.
    Espera super, kolejne serduszko :)
    Promyczek czekamy na Ciebie :)

blubka, Espera lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Wariatkaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella na spokojnie najpierw pogadaj z lekarzem.bedzie dobrze :-)

• blubka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 21:15

Espera lubi tę wiadomość

• aknovi Koleżanka

Wysłany: 22 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ranyy ale macie tu produkcję postów, nie wiem, czy nadążę ! :)

Wszystkim gratuluję udanych wizyt<3

Ja byłam wczoraj u ginekolog ale jakoś mam mieszane uczucia. Nie zbadała mnie, liczyłam na betę, ale jej nie zleciła, oparła się tylko na teście zrobionym przeze mnie w domu. Na podstawie mojej historii (jedna poroniona, jedna na podtrzymaniu przez wszystkie 3 trymestry) i plamienia które się już teraz zdążyło pojawić dostałam duphaston 3x1 i podstawowe badania krwi.. Zapytałam ją o tą betę to taka zdziwiona zapytała, po co. Zaczęłam się aż motać w tłumaczeniach, że teraz i za 48 godzin czy jest wzrost, a ona mi, że to nie ma znaczenia, że szkoda stresu i że mam duphaston w maksymalnej dawce i więcej i tak nie możemy zrobić. Za 2 tyg mam przyjść na usg, ale nie jestem pewna, czy bedzie już widać serce? Jakoś nie mam zaufania do tej lekarki, mój lekarz odszedł z luxmedu i teraz chodzę do nowej.. I chyba będę skakać między nią a tamtym lekarzem, bo nie pociagnę, jak mi przyjdzie za wszystkie badania płacić, po coś w końcu mam ten abonament. Totalnie mnie rozbija to wszystko :(

dhi4pc0zyee0f7y9.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 21:15

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest :) Jest moje kochane serduszko :) i bije :) Taka jestem szczesliwa i bede mama:) chyba sie porycze:)

blubka, toska_88, aknovi, Uszczesliwiona, monika_89, Elmo13, Klaudia N., KarolinaSeven, Espera, Kleopatra, julita, Mabelle, missdiss, Kofeina, zastrzeŻona, marie_marie22, MarliOne, sylwucha89, karola_aa, Spirit, Karotka, ag194, Breezee, Maniuś lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarodeczek prawie zgodny z om ,bo ja mam dzis 6+3 a maluszek 6+2 ,mam zalozaona karte ciazy i mam przyjsc za miesiac ,w sumie za 2 tyg tez mnie podejrzy :)

aknovi, Demsik, blubka, mon!ta^, monika_89, Moniqaaa, KarolinaSeven, Espera, julita, Mabelle, Kofeina, sylwucha89, Spirit, Camilia, ag194, Maniuś lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Bella dlaczego infekcje układu moczowego miałaś nie do wyleczenia? I dlaczego po pierwszym porodzie kiedy to stwierdzono nie przebadalas się żeby stwierdzić bądź wykluczyć bakterie? Dziwne, po trzech cc i dwóch przypadkach pęknięcia macicy znakomity lekarz, jak napisalas "który uratował wiele kobiet" dopuścił się takiego zaniedbania względem Ciebie nie kierując Cię na żadne specjalistyczne badania??? I na dodatek powiedział w czerwcu, że możesz już zachodzić jak chcesz...
    Przepraszam ale coś mi tu nie gra, ale mogę się mylić
    Blubka inny lekarz prowadzil tamte 3 ciążę i zakazał więcej a teraz kest nowy który zezwolił.

blubka lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 21:16

promyczek 39, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 21:16

toska_88 lubi tę wiadomość

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ