MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrzy pierwszym rozejsciu blizny zorientowałam się po klujacym bólu. Po otwarciu było 2 cm pęknięcie. Ostatni raz miałam podobnie ale lekarz przetrzymal mnie jeszcze 2 dni i po otwarciu bylo pęknięcie na całej bliznie. Z jednej strony to dziecko jest szansa dla mojego synka autystycznego. Pobranie komórek macierzystych to szansa na jego wyleczenie. Z drugiej boję się... Ale może moje jakieś tam doświadczenie da mi szansę na pozytywne zakończenie...
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Quasza trzymam kciuki za Ciebie :* jesteś bardzo silna i tak trzymaj
Promyczek czekam niecierpliwie na info po wizycie moje maleństwo a ścisłej pecherzyk miał całe szalone 0.23cm czekam na wizytę w przyszłym tyg
Bella trzymaj się dzielnie i wiedz że nie ważne jaka decyzję podejmiesz jesteśmy z Tobą
Estera gratulacje!
Misia musi być dobrze:)
Ja dzisiaj po 4h pracy zjadłam i poszłam spać, wsumie to wolałabym w ogóle nie wstawać ale głodna byłamWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:28
julita, monika_89, Espera lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama wrote:Misia 69 kilka z nas też boryka się z tym problemem... Przykro mi że taka wiadomość zburzyła Ci trochę spokój i radość z ciąży... Ale pamiętaj że krwiak to jeszcze nie wyrok... Najważniejsze to się mocno oszczędzać (najlepiej legnąć plackiem do kolejnej wizyty i kazać rodzinie się obsługiwać poważnie...) i brać przepisane leki... Reszta nie zależy od Ciebie, ale tyle możesz zrobić dla malucha... Głowa do góry! Leżenie nie jest najprzyjemniejszą opcją (u mnie 2 tygodnie plackiem i dosyć ciężko to znosiłam) ale to naprawdę ważne... Każdy ruch, dźwignięcie może podrażniać i tak rozpulchnione przez hormony tkanki i krwiak może przez to się powiększać... Na szczęście przy zachowaniu środków ostrożności są duże szanse na wchłonięcie, albo - jak to było w moim przypadku - maluszek przerasta krwiaka i zagrożenie jest coraz mniejsze. Trzymaj się mocno, nie poddawaj (wiem że czasem myśli są czarne, to normalne w takiej sytuacji... ale staraj się myśleć że będzie dobrze bo na to są największe szanse:) )
Jeden lekarz powiedział mi, kiedy spytałam się czy jest duże prawdopodobieństwo straty ciąży, żebym uważała na ciężarówki na ulicy, bo takiego zderzenia maluch może nie przeżyć... A reszta... Zawsze jest szansa na pozytywne zakończenie
Strasznie się rozpisałam, chciałam Cię trochę podnieść na duchu. Ściskam
Dziękuję kochana. Bardzo podniosłas mnie na duchu.
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Bella mega Ci współczuję tej sytuacji, masz może możliwość konsultacji z jakimś profesorem z dobrego ośrodka? Może trzeba od razu iść do szpitala o 3 stopniu referencyjności, tam mają doświadczenie z trudniejszymi przypadkami, powinni być wstanie przedstawić Ci faktyczne ryzyko i ewentualne metody wspomagania/nadzoru ciąży... Trzymam kciuki i dawaj znać, będziemy Cię wspierać, nie uciekaj od nascykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOba pęknięcie były w 35 tc. Dzieci chore - z wrodzonym zapaleniem płuc. Gdzieś kiedyś czytałam że infekcje dróg moczowych powoduja rozchodzenie blizn. Albo położna mi mowila. Ja miałam silne infekcje - nie do wyleczenia. Pewnie bakteryjne i stąd choroby dzieci.
-
nick nieaktualny
-
To może nie mogę co się denerwować na zapas? Myślę że skoro masz naprawdę świetnego specjalistę to wie co mówi że pewnie ma jakieś sposoby żeby zapobiec powikłanią i będzie często kontrolował stan Twojej macicy Bella uszy do góry przerwałas 3 ciążę (ja się zastanawiam jak przerwam jedna) to i teraz dasz radę! Tu same silne babki są i napewno też taka jesteś !
toska_88 lubi tę wiadomość
-
Ranyy ale macie tu produkcję postów, nie wiem, czy nadążę !
Wszystkim gratuluję udanych wizyt<3
Ja byłam wczoraj u ginekolog ale jakoś mam mieszane uczucia. Nie zbadała mnie, liczyłam na betę, ale jej nie zleciła, oparła się tylko na teście zrobionym przeze mnie w domu. Na podstawie mojej historii (jedna poroniona, jedna na podtrzymaniu przez wszystkie 3 trymestry) i plamienia które się już teraz zdążyło pojawić dostałam duphaston 3x1 i podstawowe badania krwi.. Zapytałam ją o tą betę to taka zdziwiona zapytała, po co. Zaczęłam się aż motać w tłumaczeniach, że teraz i za 48 godzin czy jest wzrost, a ona mi, że to nie ma znaczenia, że szkoda stresu i że mam duphaston w maksymalnej dawce i więcej i tak nie możemy zrobić. Za 2 tyg mam przyjść na usg, ale nie jestem pewna, czy bedzie już widać serce? Jakoś nie mam zaufania do tej lekarki, mój lekarz odszedł z luxmedu i teraz chodzę do nowej.. I chyba będę skakać między nią a tamtym lekarzem, bo nie pociagnę, jak mi przyjdzie za wszystkie badania płacić, po coś w końcu mam ten abonament. Totalnie mnie rozbija to wszystko -
Jest Jest moje kochane serduszko i bije Taka jestem szczesliwa i bede mama:) chyba sie porycze:)
blubka, toska_88, aknovi, Uszczesliwiona, monika_89, Elmo13, Klaudia N., KarolinaSeven, Espera, Kleopatra, julita, Mabelle, missdiss, Kofeina, zastrzeŻona, marie_marie22, MarliOne, sylwucha89, karola_aa, Spirit, Karotka, ag194, Breezee, Maniuś lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Zarodeczek prawie zgodny z om ,bo ja mam dzis 6+3 a maluszek 6+2 ,mam zalozaona karte ciazy i mam przyjsc za miesiac ,w sumie za 2 tyg tez mnie podejrzy
aknovi, Demsik, blubka, mon!ta^, monika_89, Moniqaaa, KarolinaSeven, Espera, julita, Mabelle, Kofeina, sylwucha89, Spirit, Camilia, ag194, Maniuś lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualnyblubka wrote:Bella dlaczego infekcje układu moczowego miałaś nie do wyleczenia? I dlaczego po pierwszym porodzie kiedy to stwierdzono nie przebadalas się żeby stwierdzić bądź wykluczyć bakterie? Dziwne, po trzech cc i dwóch przypadkach pęknięcia macicy znakomity lekarz, jak napisalas "który uratował wiele kobiet" dopuścił się takiego zaniedbania względem Ciebie nie kierując Cię na żadne specjalistyczne badania??? I na dodatek powiedział w czerwcu, że możesz już zachodzić jak chcesz...
Przepraszam ale coś mi tu nie gra, ale mogę się mylićblubka lubi tę wiadomość