X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym rozejsciu blizny zorientowałam się po klujacym bólu. Po otwarciu było 2 cm pęknięcie. Ostatni raz miałam podobnie ale lekarz przetrzymal mnie jeszcze 2 dni i po otwarciu bylo pęknięcie na całej bliznie. Z jednej strony to dziecko jest szansa dla mojego synka autystycznego. Pobranie komórek macierzystych to szansa na jego wyleczenie. Z drugiej boję się... Ale może moje jakieś tam doświadczenie da mi szansę na pozytywne zakończenie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do antykoncepcji to tylko podwiazanie. Tabletki odpadają bo mam problemy sercowe. Spirala też bo za dużo blizn. Gumki właśnie zawiodły... Czyli tylko sterylizacja. Jeśli przetrwam.

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera super wieści:)

Espera lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Quasza trzymam kciuki za Ciebie :* jesteś bardzo silna i tak trzymaj :)
    Promyczek czekam niecierpliwie na info po wizycie :) moje maleństwo a ścisłej pecherzyk miał całe szalone 0.23cm :) czekam na wizytę w przyszłym tyg :)
    Bella trzymaj się dzielnie i wiedz że nie ważne jaka decyzję podejmiesz jesteśmy z Tobą :)
    Estera gratulacje! :)
    Misia musi być dobrze:)

Ja dzisiaj po 4h pracy zjadłam i poszłam spać, wsumie to wolałabym w ogóle nie wstawać ale głodna byłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:28

julita, monika_89, Espera lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Misia 69 kilka z nas też boryka się z tym problemem... Przykro mi że taka wiadomość zburzyła Ci trochę spokój i radość z ciąży... Ale pamiętaj że krwiak to jeszcze nie wyrok... Najważniejsze to się mocno oszczędzać (najlepiej legnąć plackiem do kolejnej wizyty i kazać rodzinie się obsługiwać :P poważnie...) i brać przepisane leki... Reszta nie zależy od Ciebie, ale tyle możesz zrobić dla malucha... Głowa do góry! Leżenie nie jest najprzyjemniejszą opcją (u mnie 2 tygodnie plackiem i dosyć ciężko to znosiłam) ale to naprawdę ważne... Każdy ruch, dźwignięcie może podrażniać i tak rozpulchnione przez hormony tkanki i krwiak może przez to się powiększać... Na szczęście przy zachowaniu środków ostrożności są duże szanse na wchłonięcie, albo - jak to było w moim przypadku - maluszek przerasta krwiaka i zagrożenie jest coraz mniejsze. Trzymaj się mocno, nie poddawaj (wiem że czasem myśli są czarne, to normalne w takiej sytuacji... ale staraj się myśleć że będzie dobrze bo na to są największe szanse:) )
    Jeden lekarz powiedział mi, kiedy spytałam się czy jest duże prawdopodobieństwo straty ciąży, żebym uważała na ciężarówki na ulicy, bo takiego zderzenia maluch może nie przeżyć... A reszta... Zawsze jest szansa na pozytywne zakończenie :)
    Strasznie się rozpisałam, chciałam Cię trochę podnieść na duchu. Ściskam :)

Dziękuję kochana. Bardzo podniosłas mnie na duchu.

WreszcieMama lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella mega Ci współczuję tej sytuacji, masz może możliwość konsultacji z jakimś profesorem z dobrego ośrodka? Może trzeba od razu iść do szpitala o 3 stopniu referencyjności, tam mają doświadczenie z trudniejszymi przypadkami, powinni być wstanie przedstawić Ci faktyczne ryzyko i ewentualne metody wspomagania/nadzoru ciąży... Trzymam kciuki i dawaj znać, będziemy Cię wspierać, nie uciekaj od nas :)

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ale te pęknięcia były w terminie porodu?
    Uszczesliwiona o.23 to kawał chłopa z tej fasoli:-) a tak serio to cieszę się że fasolka jest tam gdzie należy niech się zdrowo rozwija i nie daje popalić:-)

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oba pęknięcie były w 35 tc. Dzieci chore - z wrodzonym zapaleniem płuc. Gdzieś kiedyś czytałam że infekcje dróg moczowych powoduja rozchodzenie blizn. Albo położna mi mowila. Ja miałam silne infekcje - nie do wyleczenia. Pewnie bakteryjne i stąd choroby dzieci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss - mam bardzo dobrego lekarza. Uratował wiele kobiet. Ale on w czerwcu twierdził że jak chce to mogę już zachodzić w ciążę... Nie wiem już... Ciekawe co teraz powie.

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może nie mogę co się denerwować na zapas? Myślę że skoro masz naprawdę świetnego specjalistę to wie co mówi że pewnie ma jakieś sposoby żeby zapobiec powikłanią i będzie często kontrolował stan Twojej macicy :) Bella uszy do góry przerwałas 3 ciążę (ja się zastanawiam jak przerwam jedna) to i teraz dasz radę! Tu same silne babki są i napewno też taka jesteś :)!

toska_88 lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadaj szczerze z lekarzem i zdecyduj, nikt za ciebie nie podejmie takiej decyzji. trzymam kciuki.
    Espera super, kolejne serduszko :)
    Promyczek czekamy na Ciebie :)

blubka, Espera lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Wariatkaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella na spokojnie najpierw pogadaj z lekarzem.bedzie dobrze :-)

• blubka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 21:15

Espera lubi tę wiadomość

• aknovi Koleżanka

Wysłany: 22 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ranyy ale macie tu produkcję postów, nie wiem, czy nadążę ! :)

Wszystkim gratuluję udanych wizyt<3

Ja byłam wczoraj u ginekolog ale jakoś mam mieszane uczucia. Nie zbadała mnie, liczyłam na betę, ale jej nie zleciła, oparła się tylko na teście zrobionym przeze mnie w domu. Na podstawie mojej historii (jedna poroniona, jedna na podtrzymaniu przez wszystkie 3 trymestry) i plamienia które się już teraz zdążyło pojawić dostałam duphaston 3x1 i podstawowe badania krwi.. Zapytałam ją o tą betę to taka zdziwiona zapytała, po co. Zaczęłam się aż motać w tłumaczeniach, że teraz i za 48 godzin czy jest wzrost, a ona mi, że to nie ma znaczenia, że szkoda stresu i że mam duphaston w maksymalnej dawce i więcej i tak nie możemy zrobić. Za 2 tyg mam przyjść na usg, ale nie jestem pewna, czy bedzie już widać serce? Jakoś nie mam zaufania do tej lekarki, mój lekarz odszedł z luxmedu i teraz chodzę do nowej.. I chyba będę skakać między nią a tamtym lekarzem, bo nie pociagnę, jak mi przyjdzie za wszystkie badania płacić, po coś w końcu mam ten abonament. Totalnie mnie rozbija to wszystko :(

dhi4pc0zyee0f7y9.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 21:15

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest :) Jest moje kochane serduszko :) i bije :) Taka jestem szczesliwa i bede mama:) chyba sie porycze:)

blubka, toska_88, aknovi, Uszczesliwiona, monika_89, Elmo13, Klaudia N., KarolinaSeven, Espera, Kleopatra, julita, Mabelle, missdiss, Kofeina, zastrzeŻona, marie_marie22, MarliOne, sylwucha89, karola_aa, Spirit, Karotka, ag194, Breezee, Maniuś lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarodeczek prawie zgodny z om ,bo ja mam dzis 6+3 a maluszek 6+2 ,mam zalozaona karte ciazy i mam przyjsc za miesiac ,w sumie za 2 tyg tez mnie podejrzy :)

aknovi, Demsik, blubka, mon!ta^, monika_89, Moniqaaa, KarolinaSeven, Espera, julita, Mabelle, Kofeina, sylwucha89, Spirit, Camilia, ag194, Maniuś lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Bella dlaczego infekcje układu moczowego miałaś nie do wyleczenia? I dlaczego po pierwszym porodzie kiedy to stwierdzono nie przebadalas się żeby stwierdzić bądź wykluczyć bakterie? Dziwne, po trzech cc i dwóch przypadkach pęknięcia macicy znakomity lekarz, jak napisalas "który uratował wiele kobiet" dopuścił się takiego zaniedbania względem Ciebie nie kierując Cię na żadne specjalistyczne badania??? I na dodatek powiedział w czerwcu, że możesz już zachodzić jak chcesz...
    Przepraszam ale coś mi tu nie gra, ale mogę się mylić
    Blubka inny lekarz prowadzil tamte 3 ciążę i zakazał więcej a teraz kest nowy który zezwolił.

blubka lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 21:16

promyczek 39, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 21:16

toska_88 lubi tę wiadomość

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ