MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam i ja w 30 tc:-) Kamilutek ja to jeszcze czekam za tydzień jak będzie 3 na suwaczku:-)
Kciukasy za wizytujące zaciśnięte, Arwi i za Ciebie też
U mnie dzisiaj remont wystartował o 8.00 pukają, stukają mam nadzieję,że w obiecane 10 dni roboczych się wyrobiąKamilutek, bbee, Kleopatra, MEGI81 lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Hej.. Długo mnie tu nie było, ale mało mam sił na pisanie Leżymy w szpitalu od piątku z szyjka 19mm i nie zapowiada się na wyjście.. Straszą mnie leżeniem do końca kwietnia .. Nie wiem jak to zniose, ale staram się trzymać póki co.. 3 prenatalne miałam mieć 15 marca ale chyba odwolam bo nie ma sensu.
-
Marta - bądź silna! Będziemy tutaj wszystkie mocno trzymać kciuki za Ciebie i Twojego maluszka!
Arwi jak tam dzisiaj Twoja sytuacja??
Kamilutek - grunt to dobrze zacząć dzień ja dziś wciągnęłam na drugie śniadanie dwa kawałki ciasta (pożegnanie koleżanki z pracy)Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Melduje ze po wizycie wszystko ok, Lili wazy 1300g:-) musze zrobic jakies badania watrobowe bo urobilinogen (nie wiem czy dobrze napisalam) znow powyzej normy. Lekarz mowil ze jak zaczna mnie swedziec rece lub nogi to szybko na wizyte.
Kamilutek, Arwi, bbee, ag194, Mabelle, Kleopatra, MEGI81, blubka, Foremeczka, Madu1611 lubią tę wiadomość
-
Marta, Arwi, mysle o was! trzymajcie sie! za wszystkie wizyty tez trzymam kciuki.
ja tez wiztuje 15.03.
ja mam dzis wolne, boze jak mi sie do pracy nie chce wracac do konca kwietnia mam taki zap....a potem luz. ech.Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
amilka87 wrote:Kamilutek nic nie mów. Ja miałam wypadek na rowerze po którym miałam powiększająca sie wadę szczęki z ryzykiem ze mi szczeka wypadnie "zawiasy" mi sie mocno ścierały, a szczeka dolna przesuwała sie w bok. Co mi powiedzieli ze nie przysługuje mi operacja bo to nie zabieg ratujący życie. Robiłam w warszawi płaciłam 25000 plus opłaty związane z badaniami po i przed. Jak sie trzy lata pózniej przeprowadziłam do Niemiec lekarka tutaj powiedziała ze mogłam poczekać bo tu jest to finansowane. Gdybym tylko wtedy wiedziała ze przeprowadzę sie tutaj.
Uuuu, Amilka, ale to musiało boleć! Finansowo zwłaszcza
W Pl tak po kretyńsku podchodzą do leczenia, jak zabieg czy operacja nie ratująca życie to radź se człowieku sam. Zębów też nie chcą leczyć na nfz, tylko wyrywać od razu. A przecież bakterie próchniczne przyczyniają się do innych chorób, m.in. serca.
Chłop mój ładnych parę lat temu miał wypadek na nartach w Karpaczu i uszkodził sobie kolano. W PL na ortopedii proponowali mu taki zabieg, po którym już nigdy w życiu nie zgiąłby nogi w kolanie. Zadzwonił do swojego niemieckiego ubezpieczyciela, przysłali po niego karetkę, przetransportowali do Hannoveru i naprawili tak, że co prawda nie może uprawiać narciarstwa zjazdowego, ale wszystko inne może. I nogę w kolanie też zginać może.
No, ale w DE na ubezpieczenie zdrowotne płaci się znacznie więcej niż w PL. Tylko nie wiem, po co ja w ogólę płacę składki, skoro w 99% leczę się prywantnie.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Ja już po USG. Szyjka całkiem zamknięta, wygląda fajnie. Wszystko cofnęło się do stanu z początku grudnia. Cieszę się tym bardziej że ja nie leżę cały czas już od 3 tygodni, a tak ładnie wróciła. Mała waży 1700g, główką w dół. Kręgosłup ma po mojej prawej stronie, nóżkami kopie mnie po lewej stronie. Magnez w kroplówce odstawiony. Od dzisiaj jem asmag 3x2. Prawdopodobnie w środę, najpóźniej w czwartek wychodzimy. Wychodzę bez szwu i pessara i jestem ciekawa czemu niektórym zakładają, a innym nie. Chyba muszę zapytać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 12:03
GoNia1979, Kamilutek, Espera, ag194, Mabelle, mon!ta^, Camilia, Arwi, aneta.be, sylwucha89, Martchen, Kleopatra, MEGI81, blubka, Rudzik, Foremeczka, Madu1611, Maniuś, zastrzeŻona, rybka33, Hope_, Karissa lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Marta931217 wrote:Arwi nic na ten temat nie mówią.. Tylko każą leżeć bo szyjka twarda zamknięta i mam leżeć.. Nie wiem czekać na poprawę..
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Nie wiem, ile jest to warte, ale autorka jest dietetykiem-naukowcem:
ściągawka z rozszerzania diety malucha
http://malgorzatajackowska.com/2016/10/19/rozszerzanie-diety-sciagawka/
Pisze też dużo o karmieniu piersią i BLWForemeczka lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Arwi, ja biorę luteinę dowcipną i tak, wypływa taka biała, czasami żółtawa wydzielina.
Marta kciuki mocno zaciśnięte.
Breeze super wiadomości!!!
Ja też nie wiem czemu jednym zakładają, a innym nie. Tak samo z położeniem na oddział. Ja też mam przecież skracającą szyjkę, do tego bardzo miękką i kruchą no i jeszcze rozwarcie. Jestem w domu, nic mi nie zakładali i nie muszę leżeć plackiem, tylko oszczędzać się i odpoczywać jak dzieć pozwoli.
Z córką ok.24tc miałam 20 mm szyjkę i miałam więcej leżeć ale też nie, że plackiem. Fakt, od razu ginek zapisał mi dużą dawkę luteiny i duphaston.
Breezee lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! Ale dzisiaj u nas senna pogoda i ciągle deszczem straszy.
Arwi ja po Luteinie miałam białą wydzielinę, ale też mnie bardzo podrażniała i musiałam w końcu odstawić i przejść na duphaston, bo nic nie pomagało.
Breezee super wiadomości!Breezee lubi tę wiadomość
-
Hej
Breezee wspaniałe wieści, oby tak dalej
Arwi dobrze, że założą Ci krążek, zawsze trochę pewniej będziesz się z nim czuła. Ja w tej ciąży lutkę brałam tylko na początku, poprzednią prawie całą ale nigdy mnie po niej nie swędziało a wydzielona była biła lub taka ecru. Ważne, że Kubuś się trochę uspokoił i siedzi grzecznie na dupce mam nadzieję, że posiew wyjdzie czysty i w środę będziesz już w domu
Marta trzymaj się dzielnie, jak widać krótka szyjka to nie wyrok. Leż, odpoczywaj a wszystko się dobrze ułoży.
Uska gratuluję udanej wizyty!
Jeżeli chodzi o pieluchy tetrowe to planuję ich ok 20 do tego kilka flaneli mam też 3 muslinowe i 2 bambusowe 70x70 i planuję zakupić jeszcze jedną dużą jako ewentualnie otulacz.
Więcej grzechów nie pamiętam, przepraszam że nie odnoszę się do wszystkich wypowiedzi. U mnie weekend dość intensywny. W sobotę udało mi się wreszcie wybrać do koleżanki obejrzeć mieszkanie mój syn mnie zaskoczył i był całkiem grzeczny więc nawet trochę posiedzielieliśmy później pojechaliśmy już z mężem na małą wycieczkę krajoznawczą bo dawno nie odwiedzalismy naszych ulubionych miejsc powiem szczerze, że tego było mi trzeba, wyjścia do ludzi, na łono natury i trochę zapomnienia o codziennych obowiązkach.
Dziewczyny do kiedy planujecie same kierować samochodem. Mi jeszcze brzuch w tym nie przeszkadza, do tego mały w samochodzie jest bardzo grzeczny więc prawie wszędzie jeździmy sami no oprócz weekendów bo wtedy jest mąż. Tylko powoli rodzina zaczyna na mnie wsiadać, że nie powinnam już jeździć z dzieckiem w tak zaawansowanej ciąży, i teraz siedzę i myślę czy robię doborze, czy powinnam juz sobie darować wyjazdy jako kierowca...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 13:29
Breezee lubi tę wiadomość
-
Cześć mamusie dzisiaj byłam na USG, wszystko jest wręcz idealnie wody w normie, serduszko zdrowe, ułożony główką w dół, no ogólnie jest super Igorek waży całe 1498g, czyli raczej drobniutki jest. Według USG jest starszy o tydzień, ale ja zostaję przy terminie wg OM. Jedyny minus to taki, że lekarz miał ekran w swoją stronę i nic nie widziałam ale ważne, że wszystko jest w porządku. No i pierwsze słowa lekarza "dziewczynka, tak?" na co ja wielkie oczy i od razu myśl "o kurde, ja mam wszystko niebieskie!" ale po chwili się lekarz zaśmiał i powiedział, że chłopak jest i widać dokładnie. Ale mnie chłop zestresował
mon!ta^, Kamilutek, gaja_1, sylwucha89, bbee, Kleopatra, Breezee, Arwi, MEGI81, blubka, Rudzik, Foremeczka, Madu1611, amilka87, Camilia, Maniuś, ag194, Mabelle, rybka33, Hope_, Karissa lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g