MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A my obchodzimy dzień chłopaka, który przypada we wrześniu
Mój Mąż popołudniu wyniósł co się dało z sypialni, obkleił szafę, okna itp. i teraz gruntuje na biało ściany przed malowaniem. Ja wyprałam szczoteczką klosze od żyrandola, a teraz już leżę w łóżku. Mąż zrobił mi legowisko w salonie - rozłożył olbrzymi narożnik i przez trzy dni tutaj będziemy spali. W mieszkaniu taki sajgon, że nawet mi się patrzeć na to nie chce. -
w ogole wiecie co? kuzynka mojego meza dzisiaj urodziła synka, niby nic wielkiego ale wiecie co? to miala byc dziewczynka!! pelno rozowych rzeczy imie dla dziewczynki a tu masz! masakra nie wyobrazam sobie takiej nispodzianki:D
Arwi, MEGI81, Espera, mon!ta^, monika_89, Moniqaaa, Karissa, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:59
Forbidden, MEGI81, dewa, Espera, Kamilutek, Martchen, WreszcieMama, bbee, sylwucha89, Foremeczka, Camilia, Mabelle, Kleopatra, Madu1611, mon!ta^, monika_89, ag194, Moniqaaa, Karissa, Misia 69, blubka, GoNia1979, Breezee, Rudzik, bezimienna, Maniuś, amilka87, marie_marie22, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Klaudia nawet nie strasz! ja mam wiekszosc rozowych rzeczy:-)
Zadam Wam moze glupie pytanie ale ja juz zapomnialam jak to bylo przy synku, otóż te waciki z kindii co kupujecie to do czego sa? Do przemywania twarzy? W ogole jak zamierzacie to robic? Moczyc waciki w cieplej przegotowanej wodzie i przecierac buzie i oczka dziecka? Slyszalam cos o soli fizjologicznej ale nie uzywalam tego i nawet nie wiem do czego to jest... -
Uska, czytałam ostatnio, że w ogóle odchodzi się od przemywania oczu solą fizjologiczną, bo przy wysychaniu ma ona tendencję do wytrącania się mikrokryształków, które mogą blokować kanaliki łzowe i pogarszać stan.
Uska lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Klaudia N. wrote:w ogole wiecie co? kuzynka mojego meza dzisiaj urodziła synka, niby nic wielkiego ale wiecie co? to miala byc dziewczynka!! pelno rozowych rzeczy imie dla dziewczynki a tu masz! masakra nie wyobrazam sobie takiej nispodzianki:D
-
Arwi tfu tfu, wypluwam słowa o tesciowej Twoja mama mistrz komentarzy a brzuszek piękny
Leiron mam nadzieję, że się dogadacie jakoś z mężem, stres jest ale po porodzie moze zejdzie z niego ciśnienie i będzie lepiej
martchen niezła wyprawka
Kamilutek to kiedy kolejna wizyta u okulisty?
Uska ja waciki mam do higieny jamy ustnej i oczuArwi, Leirion lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Arwi piękny ciążowy brzuszek!!!
Klaudia chciałabym zobaczyć minę rodziców jak zobaczyli jajka ale właśnie dlatego dużą część rzeczy mam uniwersalnych.
Sylwia też na porodówce się dowiedzieliscie?
Uska ja osobiście używam tych dużych wacików przy zmianie pieluchy bo chusteczki często go podrażniają oraz jako myjke podczas kąpieli.
Co do dnia mężczyzny to kupiłam mężowi dwie torby na piwo wraz z pełną zawartością i radość była ogromna tylko mój mąż to typowy piwosz
U mnie kolejny ciężki dzień, Nikoś dawno mi tak nie dawał popalić. Testuje moje granice wytrzymałości psychicznej i niestety jestem bliska przegranej do tego marzy mi się dłuższa chwila samotności no ale nikt nie ma czasu aby mnie chociaż na kilka godzin wręczyć. Ponarzekałam i idę spać mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzieńArwi lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam chłopakom zgnilaki (nie pytajcie ;p) a starszemu perfum wszyscy zadowoleni.
Obejrzeliśmy BFG Bardzo Fajny Gigant i masakra Ale się wynudzilam. Teraz chłopaki już śpią a ja z nudów w komórce Ale chyba też się poloze. Dobrej nocki. -
Pierdzielony telefon! Takie trzasnęłam wypracowanie, przeskoczyło cos i dupa - ni ma tego co pisałam!
Arwi - piękny brzuszek!
Leiron - oby się chłop ogarnal... co oni czasem za odpaly maja...
Co do odwiedzin. To chyba faktycznie wynika z niewiedzy. Ja przyjaciółkę odwiedziłam już na drugi dzień i nawet do głowy mi nie przyszło,ze to może być problem. Teraz patrzę na te podkłady, majty z siatki, wielkie podpachy...i odechciewa mi się odwiedzin :p
Karmienie piersia - w pełni naturalne, a mimo wszystko dla mnie krępujące. Na pewno będę się zakrywać. Wierze,ze karmiaca cycka traktuje jak butelkę, ale ja nadal jednak cycka widzę :p
Wczoraj mieliśmy usg 3trym. To był 32+1 i Maly wazyl 1850g. W porównaniu do niektórych z Was, to naprawdę mało, a przecież mi mówią,ze to jal waga na 33tc...nie czaje tego :p i nie czaje jak to jest, ze ponad 2 tyg wazyl 1700, a teraz tylko 150g więcej :p Oby to znaczyło,ze jednak nie będzie gigantem :p
Dziewczyny, które już rodzily. Jak to u Was wychodziło z terminem...najpierw wyliczają na podst ostatniej miesiączki, później pierwszego usg. A jeśli później przy każdym usg wychodzi, ze jest o tydz większy i termin nie 3 maj, a 27 kwietnia,to co jest bardziej prawdopodobne?:p
Pochwale się, ze my na Dzień Kobiet byliśmy w sklepie dzieciowym i tak jak w środę miałam rano tylko kilka ciuszków i Octanisept, tak wieczorem już miałam prawie wszystko!!!! Łącznie z łóżeczkiem, fotelikiem, bazą, wózkiem, poscielami, redzta ubrań, smoczkami, butelkami itd itd! Termometr czeka w paczkomacie, zapomnieliśmy o niani, majtki wzięłam za małe i staniki do karmienia jednam kupie sobie inne, po dyskusji z przyjaciolka,ktora ma doświadczenie. Koszula się szyje i zamówię sobie może jeszcze jedna ze szlafroczkiem Pochwale się zdjęciami jutro (mam w drugim tel).
Do tego dziś był Pan,,który robi meble i zbuduje nam szafę do przedpokoju i wreszcie będę miała gdzie te wszystkie rzeczy wsadzić :p Jak dobrze pójdzie o już w piątek! Jest pięknie! No poza tym, ze (jak widać) nadal cierpię na bezsenność,a trzeba będzie rano wstać pomoc Teściowej w szykowaniu imienin...Kamilutek, Foremeczka, Mabelle, Arwi, Breezee, ag194, Imię_Róży, marie_marie22 lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to! Do zobaczenia w maju!
-
Ja miałam termin na 6.08 wg OM, urodziłam 29.07. Ale ja już w pierwszej ciąży miałam od początku skracajaca szyjkę wiec to tez na pewno wpłynęło na termin porodu.
Teraz z OM termin dokładnie wypada mi na 1.06 ale jakoś nastawiłam się od samego początku, że na bank to będzie maj
Monika, a co to za waciki/kompresy???
Jakaś nowość??? -
Dzień dobry! Moj ulubiony dzień tygodnia - witam się w tygodniu 32
Dziś będzie cieżki dzień bo jedziemy do teściowej na imieniny... Na szczęście długo siedzieć nie będziemy bo psiura zostawiamy w domu i mój mąż panikuje hehe.
Wiec gora 2godz u niej plus godzina drogi w jedna i druga stronę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 08:11
Mabelle, monika_89, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Karissa, ja obydwu synów urodziłam o tydzień wcześniej niż z wyliczeń OM.A z usg nie pamiętam jaki miałam TP wyliczony, bo przecież 100 lat temu rodziłam(16i12lat)
U mnie remontu cd. Syf, kiła i malaria w domu.Zanim to się skończy to mnie szlag trafi
Do tego dopadło mnie jakieś katarzysko
Dobrego dnia :