X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Kamilutek a kto Ci powiedział, że w Polsce po cc nie można pić??? Trzeba pić wodę i to dużo.

W szpitalu w Policach dwie dziewczyny miały cc w tym czasie, w którym leżałam na sali przedporodowej z braku miejsc na patologii - obie miały zakaz picia po zabiegu, ale nie wiem, jak długi. To samo mówiła moja koleżanka, która miała tam cc w grudniu 2014, mogła pić dopiero, jak ją spionizowali.

Z kolei w Pomorzanach dali mi wodę dopiero w poniedziałek rano, a w niedzielę o 13 miałam operację usuwania ciąży pozamacicznej - coś jak cc, ale bez rozcinania powłok macicy, tylko sam brzuch; w takim samym znieczuleniu, jak robi się cc. Prosiłam chociaż o kostkę lodu, ale nic to nie dało. Raz tylko pielęgniarka zwilżyła mi usta.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    W szpitalu w Policach dwie dziewczyny miały cc w tym czasie, w którym leżałam na sali przedporodowej z braku miejsc na patologii - obie miały zakaz picia po zabiegu, ale nie wiem, jak długi. To samo mówiła moja koleżanka, która miała tam cc w grudniu 2014, mogła pić dopiero, jak ją spionizowali.

Z kolei w Pomorzanach dali mi wodę dopiero w poniedziałek rano, a w niedzielę o 13 miałam operację usuwania ciąży pozamacicznej - coś jak cc, ale bez rozcinania powłok macicy, tylko sam brzuch; w takim samym znieczuleniu, jak robi się cc. Prosiłam chociaż o kostkę lodu, ale nic to nie dało. Raz tylko pielęgniarka zwilżyła mi usta.

Dziwne. Ja miałam cc w lipcu 2014 i mniej więcej po dwóch godzinach od cięcia kazano mojemu mężowi podawać mi dużo wody do picia. A że miałam cewnik to sie śmiał, że worek szybko się napełnia.

Byłam dzisiaj u okulisty i mam już zaświadczenie o wskazaniach do CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 13:55

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, mam jeszcze lekarza na NFZ, zupelnie przypadkowego, który miał być dodatkowo, by trochę zredukować koszty i tylko dlatego nie zmienie juz przy koncowce ciazy tego mojego głównego prowadzącego. Ten na NFZ z kolei do teraz nie chce mi dac zwolnienia i ma słaby bardzo u siebie sprzęt więc też nie do polecenia, ale przynajmniej uzupelnia karte ciazy. Także źle trafiłam w tej ciazy ;) gdybym Was czytała wcześniej i widziala jak powinna wyglądać opieka pewnie bym go zmienila, ale trochę byłam zrezygnowana po doświadczeniach z lekarzami w szpitalach i wcześniej. No ale teraz jestem madrzejsza :)

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny .
    Mało się odzywam ale jakos brak czasu ostatnio jak głupia chodze i sprzatam i wciaz mam niedosyt ;)
    Wyprawkowo u nas powoli koniec pozostal monitor oddechu do kupienia i glupio sie przyznac ale dla siebie nie mam nic żadnej piżamy szlafroka chyba czas najwyższy spakowac sie a tu nie ma co pakować ;)

Camilia super, ze juz masz papier o wskazaniu do cc teraz tylko date ustalic mnie czeka to pod koniec marca
    Mam nadzieje, ze zrobia mi cesarke w 38tc a nie 39 bo cos czuje, ze bede jechala w bolach jak kaza czekac do 39tc

Anya trzymaj sie i dawaj znac czy wszystko ok

Wreszcie mama brzusio cudowny

U mnie w sprawach bara bara bez tragedii, oczywiscie uważamy i na spokojnie ale nie mogę narzekać na brak. Czasami mam dni, ze nawet w 1% nie myślę o sexie bo tak jestem zmeczona

Ja mam kontrole co miesiac i cale szczęście usg rowniez co w uk nie jest norma ale ze wzgladu na cukrzyce jestem pod kontrola i nie moge narzekać
    Teraz jestem na etapie zalatwiania maciersynskiego ostatnie 2.5 tyg zwolnienia i zaczynam macierzynski

Camilia, MEGI81, Madu1611 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Dziwne. Ja miałam cc w lipcu 2014 i mniej więcej po dwóch godzinach od cięcia kazano mojemu mężowi podawać mi dużo wody do picia. A że miałam cewnik to sie śmiał, że worek szybko się napełnia.

Byłam dzisiaj u okulisty i mam już zaświadczenie o wskazaniach do CC.

I dziwne, i kuriozalne, żeby różne szpitale tak różnie do tego samego problemu podchodziły.

Gratuluję zdobycia zaświadczenia :)

Camilia lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w przychodni u ginekologa jest ktg od 30 tc robione, mimo że to na nfz. Czy wizyty będą częstsze to zobaczymy, ja osobiście nie lubię za często, dla mnie optymalne jest co 3tyg, w pierwszym trymestrze miałam wizyty raz na tydzień, bo gin uważa, że taką młodą ciążę trzeba bardziej pilnować. Na końcówce też widziałam babki przychodzące co tydzień, ale to mogły być też takie wymagające kontroli np. przy problemach z ciśnieniem wiem, że każe częściej przychodzić.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz wizyty co 3 tygodnie a zdania czy powinno tak byc czy nie to nie mam w sumie:)

Siedze glodna w pracy a w domu taka dobra ogorkowa stoi i zeberka czekaja i w zupie i w sosie wlasnym:) za godzinę bede szamac:-D

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya trzymam kciuki.
    My od czasu do czasu lądujemy w łóżku ;) ale tak średnio raz na 2 tyg? Przy moim trybie życia padam w locie do poduszki a wcześniej są dzieci więc szału nie ma ;)
    Idę robić naleśniki bo moje dzieci sobie zazyczyly ;)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • blubka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Witam się z Wami ze szpitalnego łóżka. Przyjęli mnie dziś z uwagi na złe przepływy pępowinowe. Adaś mało przybiera na wadze. Dziś juz jestem po KTG i niestety po pierwszym zastrzyku sterydowym na płucka
    Trzymam kciuki za Was! A ile Adaś waży? Podanie sterydów to zawsze jakieś zabezpieczenie w razie gdyby coś działo ale mam nadzieję,że dotrwacie razem jak najdłużej się da. Trzymaj się :*

• Martchen Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamusie ;)

Anya kciukam!
    WreszcieMama brzuszek cudny zazdraszczam :D a co do bliskosci to mi zabronili jak lezalam w szpitalu w styczniu i w sumie zapomnialam sytac prowadzacej czy to aktualne ;) biedny ten moj Chlop :)

Ellen ja w gemini zostawilam 500 :) i pare rzeczy bym dorzucila jeszcze :D

co do wizyt ja chodze do luxmedu i moja prowadzaca na chwile obecna chce wizyt co $ tyg... po 4 kwietnia przechodzimy na czestsze wizyty ale juz nie w luxmed a na kase w przychodni przyszpitalnej ( jest kierownikiem przychodni w szpitalu w ktorym chce rodzic). Z tego co z nia rozmawialam to od 34 tc KTG bede robic co dwa tyg i co 2 tyg wizyta.

a teraz najwazniejsze ;D
    pojechalismy dzis z zamiarem obejrzenia wozkow ;) No i nasz Jagodka jest posiadaczka nowej bryki :D normalnie pekam ze szczescia :D juz kosmetyczne rzeczy brakuje no i jedna wieksza (monitor oddechu) i wyprawka zakonczona :D

zdjecia mocno slabe ale co nieco widac ;D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ee0115dcd28.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/655850d9accd.jpg

bbee, Kamilutek, Kleopatra, sylwucha89, Camilia, WreszcieMama, Breezee, MEGI81, ag194, Moniqaaa, Uska, zastrzeŻona, mon!ta^, monika_89 lubią tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W uk chyba w ogóle nie robia przynajmniej ja nic o tym nie wiem
    Zaraz po 20tc ostatnie usg czyli połówkowe i pozniej tylko położna " maca" brzuch

Wreszcie mama a jak Ty sie czujesz? Przepraszam bo chyba pisałaś od kiedy bedziesz na chodzie? Ja Cie podziwiam za ta wytrwałość

A u nas za 3 dni 33tc ciąży jeszcze chwila i malenstwo bedzie z nami
    A to moj brzucho, wszystkie koszulki za krotkie sie robia chyba na ostatnie tyg musze kilka kupić

545b6b876f018fe7med.jpg

Martchen, Kamilutek, Kleopatra, Foremeczka, sylwucha89, blubka, Camilia, WreszcieMama, Breezee, MEGI81, Madu1611, Moniqaaa, ag194, amilka87, Maniuś, zastrzeŻona, mon!ta^, monika_89 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, Carolina, macie piękne brzuszki - ale jak bardzo różne!
    Gdyby wróżyć z kształtu brzuchów, to u WreszcieMamy chłopak murowany, ale u Caroliny wygląda na dziewczynkę ;) Alessandra Paula też bardzo ładnie brzmi ;)

Położyłam się na chwilę i spałam jak zabita 1,5 h. Pewnie pół nocy będę buszować.

WreszcieMama lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martchen, cudna bryka :)

Kamilutek ja też pospalam dobre ponad h a snieta jestem tak ze mogłabym już wskoczyć do łóżka i w nim zostać do rana ;)

Espera lubi tę wiadomość

3 poronienia
  • Espera Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie oki. Na szybko Was przeczytałam...
    Anya - kciuki za Was, ile Adaś wazy?
    Dewa, moja Grażyna też taka niewyjściowa...
    Wreszciemama my też w celibacie od początku, nawet już mieliśmy zielone światło ale mąż się chyba bardziej stresował niż ja i zrezygnowaliśmy... Stwierdził że on się boi i po porodzie nadrobimy;-)

WreszcieMama, Elmo13 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki krwi i moczu i jest pięknie :)
    Łykanie Żurawitu i w ogóle picie litrami herbaty z witaminą C obniżyło poziom pH moczu do stanu idealnego. Więc gdyby którejś z Was, odpukać, coś takiego się przytrafiło, to polecam taką "terapię".

Foremeczka, też jestem oszołomiona i nieprzytomna. Krótka drzemka w ciągu dnia działa ok, ale takie pełnowymiarowe spanie wcale mi nie służy.

Kleo, narobiłaś mi ochoty na naleśniki. Takie ze szpinakiem i łososiem... mniam! A ani szpinaku, ani łososia nie mam :(

Martchen, Foremeczka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, tym wpisem żegnam się z Wami Kochane! Na jakiś czas przynajmniej! Już większość rzeczy mamy tam i chyba dzisiaj już będziemy spać w nowym łóżku! Niestety, nie ma tam internetu, czekamy aż dostawca łaskawie się odezwie i umówi na termin. Póki co, rośnijcie zdrowo razem z Maluszkami i zostancie proszę w dwupaku, dopoki nie wrócę! ;)

Będę Was podczytywać, na komórce Chłopa, ale raczej sobie nie popiszę z Wami. Eeeech, Chłop to nawet chciał tu posiedzieć jeszcze ze dwa dni, bo tu jest wifi :P Zostawiamy tu router, jeszcze będziemy wpadać. Póki co, detoks!

Ściskam Was wszystkie, bardzo bardzo mocno!

Bądźcie grzeczne! :* <3

qb3canlimmmj6sap.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzisiaj miałam dodatkową wizytę bo wymacalam sobie jakieś dwie krosty przy pośladku. Oczywiście zdiagnozowałam się wczoraj w internecie że to opryszczka narządów płciowych i moje dziecko może umrzeć. Zadzwoniłam do gin kazała podjechać do rodzinnego po receptę na heviran i dzisiaj podjechać żeby mogła to obejrzeć. Ja obejrzeć też sama nie mogłam bo przenośnego lusterka brak więc po prawie dwóch dniach płaczu, bez jedzenia, ledwie przespanej nocy i dwóch godzinach czekania w kolejce z tetnem ponad 100 okazało się że wymacałam sobie żyłę ;) a wymacalam dwie zmiany bo żyła biegnie pod blizną po nacięciu :D blondynka w ciąży z dostępem do internetu to bardzo niebezpieczne połączenie ;)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha to niepotrzebnie się zestresowalas.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama i Carolina śliczne brzuszki :)

Anya trzymam mocno za Was kciuki, dobrze że jesteście pod opieką, mam nadzieję, że synek jeszcze podrośnie i posiedzi w brzuszku!!!

Breezee chyba masz pierwszą 2 kilogramową panienkę na forum ;) trzymam kciuki aby tym razem próba odstawienia kroplowek się powiodła i żebyś na weekend wróciła do domu!!

WreszcieMama u nas zakazu brak ale spojenie ostatnio na za wiele mi nie pozwala więc raz na dwa tygodnie ruszę tyłkiem ;) ale inne narządy mam sprawne i używam ich częściej ;)

Odnośnie wizyt to u mnie standardowo są co 4 tygodnie do końca ciąży. Gdy coś mnie niepokoi wtedy częściej a jak coś nagle się dzieje to mogę jechać do Niej do szpitala. Ktg w szpitalu od 38+0 jest raz w tygodniu a po terminie co drugi dzień. Dzwonić mogę do Niej zawsze i zawsze odbiera. Jak pisała Kamilutek najważniejsze to mieć zaufanie do swojego lekarza.

Dewa mam nadzieję, że szybko zalatwicie internet i będziesz z nami na bieżąco :) odpoczywaj w nowym gniazdku!

WreszcieMama, Breezee lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa i Wy się trzymajcie zdrowo i niech wifi szybko zawita na nowym ;)

Sylwia pociesze Cię, że brunetkom też się zdarza.
    Ale mimo wszystko, dobrze, że poszłaś, sprawdziłaś i jesteś spokojna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 12:04

sylwucha89 lubi tę wiadomość

3 poronienia
‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ