X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    Dziewczyny, ile podkladow poporodowych powinno sie zamowic? Nie wiem czy w szpitalu dają, ale wole miec swoje, najwyzej będą do domu.

tak samo kompresy: jakie rozmiary, jakie ilosci?

Ja podkładów zamówiłam 3 paczki po 10 szt. (te wielkie podpaski tam rozmiarów nie ma) a kompresów jedno opakowanie 5x5 50 szt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 16:28

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkłady mam dwie paczki po 5 szt. A kompresy Medicomp 4 opakowania.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie i wieści są następujące: malutka waży 1500g, wybadana z każdej strony i nawet udało nam się nagrać filmik z USG na telefon :-) zmieniła położenie z posladkowego na skosne- bardzo niekomfortowe dla mnie i dla lekarza też bo nóżki są na wysokości pępka i ciężko było zmierzyć. Powoli mam zmniejszyć dawkę luteiny ale Zaax mam brać nadal. Waga 1,5 kg na plusie czyli tyle ile waży córeczka :-) nie mam pomysłu na to by jakoś więcej przybrać. Z dobrych wieści to takie, że przyszło mi łóżeczko i jest rewelacyjne, przeszło moje oczekiwania jest solidne i masywne. Od razu dokupilismy materac, wybór padł na kokos-pianka. No i mam dylemat bo mieliśmy nie kupować wózka ale stoi taki śliczny Baby Merc w sklepie i zawsze muszę do niego podejść i troszkę sobie pojeździć :-) jest świetny, lekki , zwrotny i wpada w oczy...
    Aaaaa no i zwolnienie dostałam do dnia porodu, zdziwiłam się bardzo bo wizyta 3 kwietnia ale lekarz mówi ,że teraz to już w każdej chwili może być poród a jemu zwyczajnie nie chce się wypisywać co wizytę zwolnienia. Więc wreszciemama nie jesteś sama na doporodowo-terminowym zwolnieniu :-) ciekawe tylko jak ZUS się za to rozliczy.... A mogą mi w maju kasę wypłacić za te dwa miesiące, lubię mieć pieniądze na kupce :-)

Dziewczynom po wizytach gratuluję dorodnych dzieciaczków i zazdraszczam przybranych kg mogę przyjąć trochę od was :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 11:18

gaja_1, Kamilutek, sylwucha89, daisy123, Foremeczka, ag194, bbee, Martchen, WreszcieMama, mon!ta^, marie_marie22, Maniuś, Mabelle, GoNia1979, Madu1611, zastrzeŻona, amilka87, Kleopatra, monika_89, MEGI81, Uska, Camilia, Breezee lubią tę wiadomość

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka ja ide w piatek to będzie 30i6 ciekawe ile.moja będzie wazyc:)

blubka lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama super wózeczek! A ze skłądaniem - jakbym widziałą swojego - instrukcje to są bez sensu, on wie lepiej, zaczyna od środka a potem nic mu nei pasuje HAHA
    (zazwyczaj oczywiscie sklada i idzie spoko, ale moja obecnosc book nei jest wskazana - nie cierpie sluchać jak bluzga bo coś nei tak, a ma to na wlasne zyczenie :P)

Gratuluję udanych wizyt!!! Ale już słuszne wagi maluszków! :) SUPER!

Gonia ja biorę omegamed optima forte to jest z DHA< poza tym suplementuje żelazo bo amm anemie i slow-mag

WreszcieMama lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Blubka ja ide w piatek to będzie 30i6 ciekawe ile.moja będzie wazyc:)
    Pewnie tyle ile nagromadziła masy do tej pory :-) a ty szczuplutka jesteś to pewnie córka będzie długa i szczupła

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja melduję się po wizycie :)
    Wszystko jest pięknie, dziecię i jego matka to okazy zdrowia, jeszcze trochę i byłybyśmy nieśmiertelne :)

Kruszynka nadrobiła i nie jest już taką kruszynką, waży 1667 gramów (jest mniej więcej w 40 percentylu) i ułożyła się główkowo. Nosek ma kartoflany po tatusiu i mamusi, a usta glonojada po mamusi. Całe badanie ziewała, taaaaakaaaa była znudzona!

No i jest mega uparciuchem, nakłaniana do odsłonięcia twarzyczki zasłaniała się jeszcze bardziej, więc mam tylko jedno zdjęcie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66e95cb94006.png

Kolejna wizyta 5 kwietnia. Pracuję dalej normalnie, mogę chodzić na basen i jeździć na rowerze. W karcie ciąży wpis o cc, bo gin nie będzie się kłócił z okulistką.

Tyle wieści z frontu, spadam na wykład.

Powodzenia pozostałe Mamuśki i Maleństwa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 17:27

blubka, sylwucha89, Leirion, daisy123, Foremeczka, ag194, bbee, Martchen, Arwi, mon!ta^, marie_marie22, Maniuś, Mabelle, Madu1611, Hope_, zastrzeŻona, amilka87, Kleopatra, monika_89, MEGI81, Uska, Rudzik, Breezee, Camilia lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z remontowego barłogu - masakra na całego, ale mam nadzieję że to przyszłego tygodnia skończymy, w końcu to tylko 1 pokój.

Gratulacje udanych wizyt i kciuki za dziewczyny w szpitalu.

Aż trudno uwierzyć że już torby do szpitala pakujemy, czas tak szybko leci. My wczoraj mieliśmy spotkanie z naszą położną (prawdopodobnie) podobała nam się i chyba się zdecydujemy. Mój M nie jestem pewien czy wytrwa do końca porodu (na szkole rodzenia mówili że bez presji i on się tego trzyma!!!) więc wolę mieć ze sobą położną tylko dla siebie.

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia zwykle złote 3 mm( nie za grube i nie za ,chude,) z grawerem z data ślubu i naszymi imionami :) generalnie takie jak lubie-klasyczne . jak odbiorze to wystawie zresztą zdjęcia :) i chcieliśmy mieć takie same wiec nie bralam żadnych diamencikow itd..Paweł ma napis zaczynający się od mojego imienia a ja od jego, ot jedyna różnica :D

monika_89, Klaudia N., MEGI81 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej mamuśki, chyba zamierzacie pobić rekord Guinnessa w pisaniu ;)

GONIA bardzo ładna waga maluszka! Nie ma co :)

Amilka zazdroszczę lekarza, samopoczucie przy fajnym lekarzu jest dużo lepsze niż przy takim co go za język trzeba ciągnąć żeby sie coś dowiedzieć. A Mateusz no no, powiem Ci, ze duży kawaler rośnie!

Blubka super wieści z wizyty. Szkoda, ze ja nigdy nie wpadłam na pomysł nagrać na tel. Zawsze chodzę sama a tak lubemu bym pokazała co traci :D

Kamilutek śliczna ta Twoja Kruszynka, zazdroszczę basenu sama bym pojechala!!!

Wszystkim, które pominęłam gratuluję dobrych wieści i trzymam kciuki !

Ja dziś byłam na kontroli po szpitalu. Mały waży 1867g i wszystko z nim dobrze. Zresztą daje umiejętnie o sobie znać hehe.
    Szyjka niestety dalej sie skraca. 15mm, ale nie jest zle juz tak niedużo zostało czasu ;)
    Mam ochotę na lody. Trzeba wezwać kuriera xD

WreszcieMama, Kamilutek, Maniuś, Madu1611, Hope_, ag194, zastrzeŻona, Kleopatra, MEGI81, marie_marie22, Camilia, Breezee lubią tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 12:54

Kamilutek, ag194, mon!ta^, messy99 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy u nas to mąż nagrał żebym ja mogła zobaczyć :-) bo u giną jest jeden monitor i ja po prostu nie widzę tylko opieram się na tym co mówi lekarz. Ale dzisiaj sobie popatrzyłam i nawet dźwięk serduszka jest nagrany takze fruwam z radości :-)
    Wreszciemama jak ty ostatnio napisałaś o taj dlugim zwolnieniu to wydawało mi się to nierealne ale jak widac mój lekarz tez próżniak i na tym etapie ciąży pewnie może sobie pozwolic na tak długaśne zwolnienie :-) ale nie ukrywam, że dla mnie to jest dziwne :-)

WreszcieMama, messy99 lubią tę wiadomość

• natalia1354 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :D

I ja po USG III trymestru. Michalina waży 1900 gram! Ułożona główką w dół. Jest zdrowa jak ryba, szyjka trzyma od wewnątrz, więc wszystko w porządku :D Jutro mam wizytę u swojego gina, zmierzy mi szyjkę. My ostro bierzemy się za ogarnianie wyprawki, obecnie jesteśmy na etapie prania i prasowania, ale brakuje jeszcze wózka i fotelika :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 19:59

Kamilutek, Mabelle, WreszcieMama, bbee, Martchen, blubka, Madu1611, sylwucha89, Foremeczka, ag194, zastrzeŻona, monika_89, amilka87, MEGI81, Uska, Maniuś, marie_marie22, bezimienna, Kleopatra, Breezee, Hope_ lubią tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też rośnie ciśnienie, jak słyszę "Musisz się wyspać na zapas, odpocząć, bo potem nie będzie kiedy". Mam wtedy ochotę odpowiedzieć "A ty musisz się wysrać na zapas" ;)

WreszcieMama, Mabelle, zastrzeŻona, monika_89, sylwucha89, MEGI81, Maniuś, marie_marie22, Rudzik, aneta.be, natalia1354, Leirion, messy99, Camilia lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję wam super wizyt.Jakie juz duże dzieciaczki <3
    Podczytuje was z doskoku, remont doprowadza mnie do szału.Robimy tylko jeden pokój, już ponad tydzień a syf w całym domu!!!
    Mam nadzieje ze do soboty będzie finał :/

Spokojnej nocy :-*

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 12:55

Kamilutek, marie_marie22, Ju14, aneta.be, messy99 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór po bardzo dobrym dniu :). Faktycznie jakaś kumulacja wizyt nastąpiła. Fajnie się czyta takie pozytywne sprawozdania z gabinetów.

Wreszcie mama, niech wozek sprawuje się tak dobrze jak wyglada i niech służy długo wszystkim potomkom.

Aga, super że będziecie świętować dwa tak ważne wydarzenia życiowe jednego dnia <3.

Moniqa, to masę roboty masz przed sobą z pakowaniem, nie szalej za mocno. Fajnie, że wszystko poszło zgodnie z planem i się lada moment przeprowadzicie.

Monika89, brawo dla Paulinki za smokowy odwyk ;). Jak zdrówko i ząbkowanie? Nastał spokój?

Nie sposób wszystkim Wam coś skrobnąć indywidualnie a pamięć moja jest jak durszlak. Niech się żadna nie czuje pominięta, to tylko moja skleroza :).

Ja dziś tez miałam szybką wizytę, na której był krótki podgląd usg ( bez szczegółowego mierzenia). Wszystko jest ok, Paulinka wisi sobie główka w dół i jest bardzo szczęśliwym dzieckiem :). Ciąża nadal małego ryzyka wiec mam zielone światło do sn. Wizyta z anestezjologiem ustalona na 8 maja (tak na wszelki wypadek gdybym się wcześniej jednak sama nie rozpakowała i cc na 11 maja). Mam nadzieje, że akcja się sama zacznie i szczęśliwie zakończy sn. Zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 21:31

bbee, zastrzeŻona, blubka, amilka87, WreszcieMama, sylwucha89, ag194, Mabelle, MEGI81, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, jeszcze temat seksów się ostatnio przewinął... u nas owszem zdarza się ale nie tak często jakbyśmy chcieli :/. Mężu zazwyczaj wraca późno i ja już padam na ryjek a z rana jak energia jest to mamy towarzystwo w postaci naszego Malutka wiec ciężko jest. Ale, ale dziś złapałam drzemkę w ciągu dnia to może doczekam na mężula zwarta i gotowa ;).

Ja jakoś spokojnie podchodzę do macania brzucha ( w pracy mnie co tydzień wymacają dziewuchy), durnych tekstów i komentarzy raczej przy tym nie ma tylko raczej ciążowe komplementy.

Ps Kamilutek, słodką ma buziulkę Twoja dziewczynka :).

Kamilutek, WreszcieMama lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny! ja tez gratuluje duzych dzidziusiow i samych dobrych wiadomosci z wizyt.

troche sie wkurzylam na ten brak zwolnienia, bo od paru dni bolaly mnie plecy non stop, a rano tu juz tragedia z dnia na dziej coraz gorzej. ale w koncu poszlam dzis na yoge ciazowa, bo niby chodze, ale nieregularnie i ozdrowialam!!! naprawde ulga taka po ponad godzinie prostych cwiczen. kazalam mojemu mnie wyrzucac na yoge co tydzien, nawet jakbym sie zapierala rekami i nogami. polecam wszystkim ktore moga! zaraz sobie na youtube jakas yoge obejrze zeby cwiczyc samej, bo zajecia tylko raz w tygodniu.

wreszcie mama, mi polska ednokrynolog tez kazala suplementowac jod i suplementuje nieregularnie. szwajcarska endo powiedziala, ze nie, bo sol w europie jest jodowana i kazdy z nas je i tak soli za duzo, ale za duzo jodu to tez zle...badz tu madry. a ja mam hashimoto i ten jod to i tak srednio przy hashimoto.

kolezanka z Angli polecila mi homeopatyczne leki z UK. Zamawia sie ponoc taki zestaw "poporodowy" i tam jest wszystko: na karmienie, na brodawki, na podwozie ;) na skore, na blizne po cesarce, na nerwy...slyszala ktoras? nazywa sie: helios homeopathic childbirth kit.

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ciekawości po co zamawiacie kompresy jałowe? ja po cc do rany.

lubię za udane wizyty! :)

Leiron ja biorę półtora paczki, szpital niby daje ale wolę swoje

Kamilutek cudnowności <3

madu ząb wylazł za to przypałętał się kaszel. Znowu. Mam serdecznie dość, w ruch poszły już leki i inhalacje, obym z nią nie wyladowała u lekarza. Widzę że wybraliście imię, no powiem że cudowne i lepszego nie mogłaś wybrać :P

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ