MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Leirion wrote:Dziewczyny, ile podkladow poporodowych powinno sie zamowic? Nie wiem czy w szpitalu dają, ale wole miec swoje, najwyzej będą do domu.
tak samo kompresy: jakie rozmiary, jakie ilosci?
Ja podkładów zamówiłam 3 paczki po 10 szt. (te wielkie podpaski tam rozmiarów nie ma) a kompresów jedno opakowanie 5x5 50 szt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 16:28
-
Jestem już po wizycie i wieści są następujące: malutka waży 1500g, wybadana z każdej strony i nawet udało nam się nagrać filmik z USG na telefon zmieniła położenie z posladkowego na skosne- bardzo niekomfortowe dla mnie i dla lekarza też bo nóżki są na wysokości pępka i ciężko było zmierzyć. Powoli mam zmniejszyć dawkę luteiny ale Zaax mam brać nadal. Waga 1,5 kg na plusie czyli tyle ile waży córeczka nie mam pomysłu na to by jakoś więcej przybrać. Z dobrych wieści to takie, że przyszło mi łóżeczko i jest rewelacyjne, przeszło moje oczekiwania jest solidne i masywne. Od razu dokupilismy materac, wybór padł na kokos-pianka. No i mam dylemat bo mieliśmy nie kupować wózka ale stoi taki śliczny Baby Merc w sklepie i zawsze muszę do niego podejść i troszkę sobie pojeździć jest świetny, lekki , zwrotny i wpada w oczy...
Aaaaa no i zwolnienie dostałam do dnia porodu, zdziwiłam się bardzo bo wizyta 3 kwietnia ale lekarz mówi ,że teraz to już w każdej chwili może być poród a jemu zwyczajnie nie chce się wypisywać co wizytę zwolnienia. Więc wreszciemama nie jesteś sama na doporodowo-terminowym zwolnieniu ciekawe tylko jak ZUS się za to rozliczy.... A mogą mi w maju kasę wypłacić za te dwa miesiące, lubię mieć pieniądze na kupce
Dziewczynom po wizytach gratuluję dorodnych dzieciaczków i zazdraszczam przybranych kg mogę przyjąć trochę od was
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 11:18
gaja_1, Kamilutek, sylwucha89, daisy123, Foremeczka, ag194, bbee, Martchen, WreszcieMama, mon!ta^, marie_marie22, Maniuś, Mabelle, GoNia1979, Madu1611, zastrzeŻona, amilka87, Kleopatra, monika_89, MEGI81, Uska, Camilia, Breezee lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama super wózeczek! A ze skłądaniem - jakbym widziałą swojego - instrukcje to są bez sensu, on wie lepiej, zaczyna od środka a potem nic mu nei pasuje HAHA
(zazwyczaj oczywiscie sklada i idzie spoko, ale moja obecnosc book nei jest wskazana - nie cierpie sluchać jak bluzga bo coś nei tak, a ma to na wlasne zyczenie )
Gratuluję udanych wizyt!!! Ale już słuszne wagi maluszków! SUPER!
Gonia ja biorę omegamed optima forte to jest z DHA< poza tym suplementuje żelazo bo amm anemie i slow-magWreszcieMama lubi tę wiadomość
-
I ja melduję się po wizycie
Wszystko jest pięknie, dziecię i jego matka to okazy zdrowia, jeszcze trochę i byłybyśmy nieśmiertelne
Kruszynka nadrobiła i nie jest już taką kruszynką, waży 1667 gramów (jest mniej więcej w 40 percentylu) i ułożyła się główkowo. Nosek ma kartoflany po tatusiu i mamusi, a usta glonojada po mamusi. Całe badanie ziewała, taaaaakaaaa była znudzona!
No i jest mega uparciuchem, nakłaniana do odsłonięcia twarzyczki zasłaniała się jeszcze bardziej, więc mam tylko jedno zdjęcie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66e95cb94006.png
Kolejna wizyta 5 kwietnia. Pracuję dalej normalnie, mogę chodzić na basen i jeździć na rowerze. W karcie ciąży wpis o cc, bo gin nie będzie się kłócił z okulistką.
Tyle wieści z frontu, spadam na wykład.
Powodzenia pozostałe Mamuśki i Maleństwa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 17:27
blubka, sylwucha89, Leirion, daisy123, Foremeczka, ag194, bbee, Martchen, Arwi, mon!ta^, marie_marie22, Maniuś, Mabelle, Madu1611, Hope_, zastrzeŻona, amilka87, Kleopatra, monika_89, MEGI81, Uska, Rudzik, Breezee, Camilia lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Melduję się z remontowego barłogu - masakra na całego, ale mam nadzieję że to przyszłego tygodnia skończymy, w końcu to tylko 1 pokój.
Gratulacje udanych wizyt i kciuki za dziewczyny w szpitalu.
Aż trudno uwierzyć że już torby do szpitala pakujemy, czas tak szybko leci. My wczoraj mieliśmy spotkanie z naszą położną (prawdopodobnie) podobała nam się i chyba się zdecydujemy. Mój M nie jestem pewien czy wytrwa do końca porodu (na szkole rodzenia mówili że bez presji i on się tego trzyma!!!) więc wolę mieć ze sobą położną tylko dla siebie.
-
Klaudia zwykle złote 3 mm( nie za grube i nie za ,chude,) z grawerem z data ślubu i naszymi imionami generalnie takie jak lubie-klasyczne . jak odbiorze to wystawie zresztą zdjęcia i chcieliśmy mieć takie same wiec nie bralam żadnych diamencikow itd..Paweł ma napis zaczynający się od mojego imienia a ja od jego, ot jedyna różnica
monika_89, Klaudia N., MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Hej hej mamuśki, chyba zamierzacie pobić rekord Guinnessa w pisaniu
GONIA bardzo ładna waga maluszka! Nie ma co
Amilka zazdroszczę lekarza, samopoczucie przy fajnym lekarzu jest dużo lepsze niż przy takim co go za język trzeba ciągnąć żeby sie coś dowiedzieć. A Mateusz no no, powiem Ci, ze duży kawaler rośnie!
Blubka super wieści z wizyty. Szkoda, ze ja nigdy nie wpadłam na pomysł nagrać na tel. Zawsze chodzę sama a tak lubemu bym pokazała co traci
Kamilutek śliczna ta Twoja Kruszynka, zazdroszczę basenu sama bym pojechala!!!
Wszystkim, które pominęłam gratuluję dobrych wieści i trzymam kciuki !
Ja dziś byłam na kontroli po szpitalu. Mały waży 1867g i wszystko z nim dobrze. Zresztą daje umiejętnie o sobie znać hehe.
Szyjka niestety dalej sie skraca. 15mm, ale nie jest zle juz tak niedużo zostało czasu
Mam ochotę na lody. Trzeba wezwać kuriera xDWreszcieMama, Kamilutek, Maniuś, Madu1611, Hope_, ag194, zastrzeŻona, Kleopatra, MEGI81, marie_marie22, Camilia, Breezee lubią tę wiadomość
-
Messy u nas to mąż nagrał żebym ja mogła zobaczyć bo u giną jest jeden monitor i ja po prostu nie widzę tylko opieram się na tym co mówi lekarz. Ale dzisiaj sobie popatrzyłam i nawet dźwięk serduszka jest nagrany takze fruwam z radości
Wreszciemama jak ty ostatnio napisałaś o taj dlugim zwolnieniu to wydawało mi się to nierealne ale jak widac mój lekarz tez próżniak i na tym etapie ciąży pewnie może sobie pozwolic na tak długaśne zwolnienie ale nie ukrywam, że dla mnie to jest dziwneWreszcieMama, messy99 lubią tę wiadomość
-
Hej mamusie
I ja po USG III trymestru. Michalina waży 1900 gram! Ułożona główką w dół. Jest zdrowa jak ryba, szyjka trzyma od wewnątrz, więc wszystko w porządku Jutro mam wizytę u swojego gina, zmierzy mi szyjkę. My ostro bierzemy się za ogarnianie wyprawki, obecnie jesteśmy na etapie prania i prasowania, ale brakuje jeszcze wózka i fotelikaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 19:59
Kamilutek, Mabelle, WreszcieMama, bbee, Martchen, blubka, Madu1611, sylwucha89, Foremeczka, ag194, zastrzeŻona, monika_89, amilka87, MEGI81, Uska, Maniuś, marie_marie22, bezimienna, Kleopatra, Breezee, Hope_ lubią tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Mnie też rośnie ciśnienie, jak słyszę "Musisz się wyspać na zapas, odpocząć, bo potem nie będzie kiedy". Mam wtedy ochotę odpowiedzieć "A ty musisz się wysrać na zapas"
WreszcieMama, Mabelle, zastrzeŻona, monika_89, sylwucha89, MEGI81, Maniuś, marie_marie22, Rudzik, aneta.be, natalia1354, Leirion, messy99, Camilia lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Dziewczyny, gratuluję wam super wizyt.Jakie juz duże dzieciaczki
Podczytuje was z doskoku, remont doprowadza mnie do szału.Robimy tylko jeden pokój, już ponad tydzień a syf w całym domu!!!
Mam nadzieje ze do soboty będzie finał
Spokojnej nocy :-* -
Dobry wieczór po bardzo dobrym dniu . Faktycznie jakaś kumulacja wizyt nastąpiła. Fajnie się czyta takie pozytywne sprawozdania z gabinetów.
Wreszcie mama, niech wozek sprawuje się tak dobrze jak wyglada i niech służy długo wszystkim potomkom.
Aga, super że będziecie świętować dwa tak ważne wydarzenia życiowe jednego dnia .
Moniqa, to masę roboty masz przed sobą z pakowaniem, nie szalej za mocno. Fajnie, że wszystko poszło zgodnie z planem i się lada moment przeprowadzicie.
Monika89, brawo dla Paulinki za smokowy odwyk . Jak zdrówko i ząbkowanie? Nastał spokój?
Nie sposób wszystkim Wam coś skrobnąć indywidualnie a pamięć moja jest jak durszlak. Niech się żadna nie czuje pominięta, to tylko moja skleroza .
Ja dziś tez miałam szybką wizytę, na której był krótki podgląd usg ( bez szczegółowego mierzenia). Wszystko jest ok, Paulinka wisi sobie główka w dół i jest bardzo szczęśliwym dzieckiem . Ciąża nadal małego ryzyka wiec mam zielone światło do sn. Wizyta z anestezjologiem ustalona na 8 maja (tak na wszelki wypadek gdybym się wcześniej jednak sama nie rozpakowała i cc na 11 maja). Mam nadzieje, że akcja się sama zacznie i szczęśliwie zakończy sn. Zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 21:31
bbee, zastrzeŻona, blubka, amilka87, WreszcieMama, sylwucha89, ag194, Mabelle, MEGI81, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość
-
Ach, jeszcze temat seksów się ostatnio przewinął... u nas owszem zdarza się ale nie tak często jakbyśmy chcieli . Mężu zazwyczaj wraca późno i ja już padam na ryjek a z rana jak energia jest to mamy towarzystwo w postaci naszego Malutka wiec ciężko jest. Ale, ale dziś złapałam drzemkę w ciągu dnia to może doczekam na mężula zwarta i gotowa .
Ja jakoś spokojnie podchodzę do macania brzucha ( w pracy mnie co tydzień wymacają dziewuchy), durnych tekstów i komentarzy raczej przy tym nie ma tylko raczej ciążowe komplementy.
Ps Kamilutek, słodką ma buziulkę Twoja dziewczynka .Kamilutek, WreszcieMama lubią tę wiadomość
-
dzieki dziewczyny! ja tez gratuluje duzych dzidziusiow i samych dobrych wiadomosci z wizyt.
troche sie wkurzylam na ten brak zwolnienia, bo od paru dni bolaly mnie plecy non stop, a rano tu juz tragedia z dnia na dziej coraz gorzej. ale w koncu poszlam dzis na yoge ciazowa, bo niby chodze, ale nieregularnie i ozdrowialam!!! naprawde ulga taka po ponad godzinie prostych cwiczen. kazalam mojemu mnie wyrzucac na yoge co tydzien, nawet jakbym sie zapierala rekami i nogami. polecam wszystkim ktore moga! zaraz sobie na youtube jakas yoge obejrze zeby cwiczyc samej, bo zajecia tylko raz w tygodniu.
wreszcie mama, mi polska ednokrynolog tez kazala suplementowac jod i suplementuje nieregularnie. szwajcarska endo powiedziala, ze nie, bo sol w europie jest jodowana i kazdy z nas je i tak soli za duzo, ale za duzo jodu to tez zle...badz tu madry. a ja mam hashimoto i ten jod to i tak srednio przy hashimoto.
kolezanka z Angli polecila mi homeopatyczne leki z UK. Zamawia sie ponoc taki zestaw "poporodowy" i tam jest wszystko: na karmienie, na brodawki, na podwozie na skore, na blizne po cesarce, na nerwy...slyszala ktoras? nazywa sie: helios homeopathic childbirth kit.Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Dziewczyny z ciekawości po co zamawiacie kompresy jałowe? ja po cc do rany.
lubię za udane wizyty!
Leiron ja biorę półtora paczki, szpital niby daje ale wolę swoje
Kamilutek cudnowności
madu ząb wylazł za to przypałętał się kaszel. Znowu. Mam serdecznie dość, w ruch poszły już leki i inhalacje, obym z nią nie wyladowała u lekarza. Widzę że wybraliście imię, no powiem że cudowne i lepszego nie mogłaś wybrać
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.