MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie dziś. Moja szyjka co wizytę jest dłuższa o 2mm...... Nie wiem jak to działa :o termin z USG miałam na 22.05 - a dziś lekarz kazał nastawić się na 18.05 - jak z ostatniej miesiączki. Nawet wpisał mi dziś w kartę ciąży skończony 31 tydzień.. Następna wizyta 06.04 i ma wtedy pobierać mi GBS i zlecił mi resztę potrzebnych badań i powiedział, że po tej wizycie następna 20.04 a później możemy już się nie spotkać :o TO JUŻ?!?! na wadze +11 kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 10:18
ag194, Arwi, bbee, MEGI81, Kleopatra, gaja_1, Kamilutek, sylwucha89, Camilia, Madu1611, Maniuś, Uska, blubka, Foremeczka, marie_marie22, monika_89, zastrzeŻona, mon!ta^, Hope_ lubią tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:00
natalia1354, WreszcieMama, Martchen, bbee, MEGI81, Kleopatra, Mabelle, Kamilutek, sylwucha89, Camilia, Madu1611, Rudzik, amilka87, ag194, Maniuś, Uska, blubka, Breezee, Foremeczka, marie_marie22, Moniqaaa, Espera, monika_89, zastrzeŻona, mon!ta^, Hope_ lubią tę wiadomość
-
Mnie tez przerazaja te kwietniowki w sensie ze porody juz;)
Zastrzezona a moze by tak powiedzieć synkowi jak sie mala urodzi a dalej będzie ze smokiem ze jest starszym bratem i ze musi dawac przyklad dobry siostrze bo ona go obserwuje ewentualnie system nagrod? Np tabela na caly tydzien i jak caly dzien będzie bez smoczka to dostanie naklejke?
Ja dzisiaj upuscilam krwi siuski oddałam mam nadzieję ze wyniki będą ok. Oczywiście nie poszlam na ta morfo nacczo bo bylam tak glodna ze musialam zjeść ;/
Dzisiaj 4 godzinki pracy:)zastrzeŻona lubi tę wiadomość
-
WreszcieMama w końcu zdecydowaliśmy się na Madalińskiego, tam chodziliśmy do Szkoły Rodzenia. Ostatnio położna pokazała nam oddział i warunki podobne jak na Żelaznej. Pewnie będzie mniej 'naturalnie', ale najważniejsze by było bezpiecznie niestety wszędzie chyba są tłumy bo jest jakiś babyboom w tym roku
Dziś się okazało że tapety chyba nie starczy, a czekaliśmy na nią jakieś 3tyg. boję się, że urodzę zanim przyjdzie kolejna rolka a tak już bym chciała by pokoik był gotowy..WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Niektórzy dorośli nie zasługują na swoje dzieci.
Stała za mną w kolejce młoda kobieta z córeczką, tak na oko trzyletnią. Kobieta raczej klientka mopsu niż bizneswoman. W koszyku dwie puszki piwa - a nie minęła 11 - a dziewczynka prosiła o milky waya, ale w taki uroczy sposób, w ogóle cała była urocza, uśmiechnięta i pogodna. A matka nie chciała jej kupić bo nie miała pieniędzy. Noz kurna, na piwo jakoś miała!
Kupiłam małej tego batona, bo aż mi się serce ściskało, jak na to patrzałam.Mabelle, Leirion, WreszcieMama, sylwucha89, Martchen, Camilia, amilka87, ag194, MEGI81, Klaudia N., marie_marie22, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Witam się w 32tc teraz te tygodnie mi lecą, ani nie wiem kiedy. A jeszcze mam pranie w trakcie, przewijak muszę kupić, torbę spakować. Trzeba się niedługo za to zabrać
Kamilutku masakra... Milky way kosztuje ile? Niecałą złotówkę? Nosz kurde... Człowiek by sobie wszystkiego odmówił, byle dziecku nie brakowało a takie patologie jak widać tylko o chlaniu myślą28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
dzien dobry kochane, w koncu popelnilam zamowienie na Gemini + zamowilam sobie rzeczy z rossmanna i mężu odbierze. Ale najlepsze z tego ze zapomnialam zamowic te podklady poporodowe o ktore pytalam.. no i dupka..
Martchen, tez czekam na lozeczko - powiedzieli mi w sklepie ze wyslą na razie materacyk i resztę rzeczy a lozeczko dojdzie osobno. termin - 18.04... a jak sie patrzy na kwietniowki to sie zastanawiam czy dziecka na materacu na podlodze nie bede klasc -
Leirion a skad zamawiałas?
mi na szczęście doszło ale sklep nie raczył odpisać.. mam ochote ich tak oczernić za podejście do klienta ze masakra ale z drugiej strony zastanawiam sie czy warto.
w razue czego Maluszek zawsze z Wami może spac
a u kwietniówek szaleństwo -
Forbidden wrote:Kamilutku masakra... Milky way kosztuje ile? Niecałą złotówkę? Nosz kurde... Człowiek by sobie wszystkiego odmówił, byle dziecku nie brakowało a takie patologie jak widać tylko o chlaniu myślą
Przez ciążę jestem nadwrażliwa i jak wyszłam z tego sklepu, to aż się popłakałam.
Strasznie szkoda mi takich dzieci. Nikomu nie bronię piwa, bo w końcu wszystko dla ludzi, ale nie w takich sytuacjach.
GoNia, bardzo mi przykro, że spotykają Cię takie problemy i trudności. Oby wszystko się ułożyło!
Amilka, do psychiatryka jeszcze daleko Co innego, gdyby dzieciak zaczął tańczyć, wtedy już bym się na serio martwiła
Bbee, Ty też masz brzuszek na dziewczynkę Może jednak coś w tym wróżeniu z kształtu brzucha jest
Kleo, a nie możesz wysłać męża z dzieciakiem na zajęcia, a sama sobie odpoczniesz?
Odbębniłam poranne spotkania, przepłynęłam 600 metrów w 45 minut (gdzie te czasy, że 1,5 km robiłam...) i wróciłam do domku odespać zarwaną noc.
Martchen - zamawialam w sklepie DwaNiedzwiadki, łózeczko marki Piętrus (Zuza). Patrzylam u producenta i tam jest niby 21 dni roboczych, więc to chyba tyle trwa.. Śmieje się, że drzewo jeszcze rośnie w lesie
Nie widzę tego wspolnego spania - mąż się boi ze mnie przez sen w brzuch ręką walnie, a co dopiero z dzidziusiem małym. Ja też mało skoordynowana ze spaniem. Mysle ze do kwietnia lozeczko przyjdzie - a jak urodze w kwietniu to i tak miesiac za wczesnie, wiec raczej szpital niz domek wtedyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 12:39
-
Co do kupowania dziecku słodyczy w sklepie, to my raczej przyzwyczajamy, że bardzo rzadko coś kupujemy jak jest z nami, kupujemy jak jesteśmy sami raczej. Mój córa w sklepie szaleje i chciałaby wszystko, wystarczy jej na jedno pozwolić. Pewnie tu akurat była patologia, ale tak abstrahując od tego konkretnego przypadku to każdy ma swoje zasady ja np. nie lubię kupować czegoś dziecku dla świętego spokoju, czasami się z nią umawiamy przed zakupami, że dziś nic nie kupujemy dla niej, albo że kupimy coś na koniec pod warunkiem, że przez całe zakupy będzie grzeczna ;)bywa, że i tak całe zakupy nas męczy a wtedy nie ma co liczyć na nic.
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Leirion teraz jak napisałaś nazwę łózeczka to faktycznie też o tym czytałam. Na pewno wcześniej dadzą radę (ja w to wierzę) a te 21 dni to po prostu asekuracja.. chociaz kto wie na pewno.
z tym wspólnym spaniem to było tak napisane z przymrużeniem oka:)
Na pewno Dzidzia poczeka az łóżeczko będzie gotowe -
bbee wrote:Co do kupowania dziecku słodyczy w sklepie, to my raczej przyzwyczajamy, że bardzo rzadko coś kupujemy jak jest z nami, kupujemy jak jesteśmy sami raczej. Mój córa w sklepie szaleje i chciałaby wszystko, wystarczy jej na jedno pozwolić. Pewnie tu akurat była patologia, ale tak abstrahując od tego konkretnego przypadku to każdy ma swoje zasady ja np. nie lubię kupować czegoś dziecku dla świętego spokoju, czasami się z nią umawiamy przed zakupami, że dziś nic nie kupujemy dla niej, albo że kupimy coś na koniec pod warunkiem, że przez całe zakupy będzie grzeczna ;)bywa, że i tak całe zakupy nas męczy a wtedy nie ma co liczyć na nic.
Jasne, są różne sytuacje, ale akurat ta tutaj to była czysta patologia a dziewczynka zachowywała się bardzo grzecznie. Matka jej wprost powiedziała, że nie ma pieniędzy.
Zapytałam się tej kobity, czy mogę kupić dziecku batona; nie miała nic przeciwko.
Witam się w 32 tc i 8 miesiącu
Gonia przykro mi, że w związku pojawiły się problemy i to jeszcze w teraz kiedy powinnaś mieć duzo spokoju. Ale naprawdę wierze, że to chwilowy kryzys i jakoś wspólnie dojdziecie do porozumienia! W każdym razie dbaj o siebie bo teraz ty i maluszek jesteście najważniejsi.
Co do kupowania dzieciom zgadzam się z bbee, że nie można kupować wszystkiego co dziecko wskaże palcem. Muszą być jakieś zasady. No ale tu to patologia, bo na batonik dla dziecka nie mam pieniędzy ale na piwa dla siebie już tak.
Ja łóżeczko też zamawiałam Piętrusa (znaczy moja siostra zamawiała w prezencie) tyle, ze strony producenta 21 lutego a przyszło wczoraj. Więc chyba minimum te 3 tygodnie trzeba liczyć.Martchen, bbee, Camilia, sylwucha89, ag194, GoNia1979, Maniuś, marie_marie22, monika_89 lubią tę wiadomość