MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję kolejnych udanych wizyt !!
Kamilutek niestety wiele osób nie zasługuje na dzieci, nie rozumiem jak można przekładać alkohol nad cokolwiek dla dziecka. Wiadomo alkohol jest dla każdego a baton to nie jest rzecz pierwszej potrzeby, ale ciekawe czy na bułki by miała gdyby mała poprosiła obawiam się, że nie
Breezee trzymam kciuki aby szyjka ładnie trzymała i żebyś już ten weekend spędziła w domu!
Sylwia u nas też imienia brak i jakiegokolwiek porozumienia w tej sprawie ani widu ani słychu ale w ten weekend nie odpuszczę musimy wreszcie na jakieś się zdecydować bo chcę się wreszcie inaczej zwracać do brzucha niż córeczko i dziewczynko
Carolina jak tam po wizycie?
Monita co u Ciebie? Kiedy wychodzisz?
Breezee lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry .
Natalia, u mnie wynik wagowy taki sam jak u Ciebie. Mam jeszcze 3 kg zapasu do wyniku z pierwszej ciąży. Dobrze, że twoja szyjka trzyma się mocno.
Arwi, fajnie rośniesz na diecie frytkowej. Maje "poświęcenie" nazywa się lody w czekoladzie.
Bbee, wyglądasz jak w ciąży (czyli pięknie), a nie jak słoń. Jak czekałam wczoraj na wizytę to się napatrzyłam na słoniowe ciąże angielskich pań. Wierz mi na słowo, trochę to było przerażające. Nie chcę być posądzona o jakąś wredotę społeczną ale naprawdę trudno mi to pojąć, co robią Brytyjki, że doprowadzają się do takiej fatalnej formy. One są po prostu ogromne i nie mam tu bynajmniej na myśli rozmiaru samego brzucha tylko całokształt . Prawie nie mieściły się na krzesełkach.bbee lubi tę wiadomość
-
Sylwia ponoc czesto sie zmieniaja typy po samym porodzie wiec niema co sie stresowac
Ju ja tez chce takie kotleciki poczestujesz przepisem?
w ogole sa juz listopadowe mamusie jak ten czas leci az troche poczytaam co tam u nich i przypomnialo mi sie jak ja poczatki przezywalam i nie wierzylam.. a teraz juz tak malo zostaloKamilutek lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:kurcze nie mozemy sie zdecydowac na imie jakos Klara mnie nie przekonuje do konca
Sylwia a czemu nie Nina? Bo dobrze pamiętam, że Twój Nikoś miał być Niną?
Tak tylko pytam z ciekawości. Mi się i Klara i Nina oba bardzo podobają.
A moim znajomym urodziła się wczoraj córeczka Jagna i dostaliśmy zdjęcie na telefon chłopa i cały wieczór zabierałam mu komórkę,żeby patrzeć na ta małą istotkę. Tak już bardzo chcę mieć swoją.
Gorzej,że dziś chłop poszedł na pępkowe i do piątku go nie zobaczę, bo śpi u kumpla Oby przeżył, bo ma słabą głowę.
dziewczyny gratuluję udanych wizyt. jakos mam spadek formy i nie chciało mi się pisać,ale jak zawsze wszystko czytam i bardzo trzymam za wszystkie wizytujące kciuki.
Kamilutek - Matylda jest śliczna i taka dziewczęca mi się wydała! Może przez te usteczka. A co do patologii to jak mieszkaliśmy w Poznaniu to był mega częsty widok w marketach. I też czasem mi się ryczeć chciało na widok zaniedbanych dzieci.
Gonia - przykro mi bardzo. Az nie wiem co napisać. Najgorsze chyba co może być, to zamiast cieszyć się ciążą, martwić się związkiem Współczuję naprawdę.Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Arwi moje poswiecenie nazywa sie ciasto i mam plus 15 ;( a napewno bedzie jeszcze wiecej
Kamilutku tez bym kupila nie lubie takich rodzicow jak sie nie ma kasy to nie ma piwa, my tez lubimy sobie wieczorem z mezem cos wypic alkoholowego, ale napewno nie kosztem dziecka, wiadomo sa miesiace ze jest kasa, a sa takie ze sie szybciej rozchodzi bo nagle wszystko sie psuje i trzeba nowe kupic albo sie z czegos wyrosnie itp, wtedy tez mowie synkowi ze idziemy na zakupy ale mama nie ma pieniazkow wiec tym razem kupujemy tylko rzeczy z listy, ale wtedy na liscie sa tylko potrzebne rzeczy a nie piwo! a tak to ja nie mam serca synkowi czegokowiek odmowic, ale zauwazylam ze jak on pomaga w zakupach i wybiera za duzo to tez dla niego nie jest dobre, wiec zrobilismy umowe ze na zakupach moze sobie zawsze cos malego sam wybrac i powiem wam ze jestem z niego dumna bo prawie zawsze jest to jakis jogurt z jakims dodatkiem, albo platki kulki czekoladowe, jako dodatek do musli raz sie skusil na nutelle i mimo ze nie jestem fanem to byl jego wybor a taka byla umowa i raz poprosil o puszke fanty truskawkowej, ale potem stwierdzil ze to za slodkie bylo i ze moja woda z mieta, cytryna i miodem jak zrobie jest lepszaMadu1611, Kamilutek, Foremeczka, marie_marie22, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Kamilutek wrote:Na floating arena, nawet mi się podoba Woda ma 27 stopni.
Ćwiczenia w wodzie mi nie leżą, nie lubię robić niczego pod dyktando.
Ja ostatnio na basanie bylam rok temu - poszlysmy z kolezanka i po 10 min wlasnie na floating poproszono wszystkich o opuszczenie basenu bo wykryli paleczke ropy blekitnej - paskudztwo - kolezanka niestety zlapala.. poszlabym ale sie boje z reszta plywanie mi idzie srednio, nie tonę po prostu;)
-
Ja też się przyłączam do tych kotlecików jaglanych, chętnie skorzystam ze sprawdzonego przepisu.
Breezee, trzymam kciuki za weekend w domu.
Gonia, Tobie życzę szybkiego zażegnania konfliktów związkowych. Bardzo mi przykro, że Cię to spotyka ostatnio. Mam wrażenie, że jesteś bardzo troskliwą i ciepłą osobą i na pewno bardzo to wszystko przeżywasz. Trzymaj się.
Właśnie, Monita jak tam sytuacja?Breezee lubi tę wiadomość
-
...Jestem po usg. Dzis mniej sie stresuje i lepsze przeplywy generalnie nie moge lezec na wprost bo gdzies uciska pepowine tylko na lewym boku...oszczedzac sie i nie denerwowac bo to tez ma wplyw...malowodzia nie ma, Ktg jest ok...takze jutro najprawdopodobniej mnie wypisza i kontrola co 7 dni w szpitalu...takze powinno byc dobrze...oczywiscie musze sie liczyc z tym ze ciaza moze byc zakonczona wczesniej...
Kamilutek, Madu1611, Rudzik, WreszcieMama, Mabelle, amilka87, Martchen, Arwi, Foremeczka, Breezee, Maniuś, marie_marie22, Kleopatra, Espera, monika_89, Hope_ lubią tę wiadomość
-
Martchen wrote:Sylwia ponoc czesto sie zmieniaja typy po samym porodzie wiec niema co sie stresowac
Ju ja tez chce takie kotleciki poczestujesz przepisem?
Bardzo proszę i smaczności!!!
Pieczarki ścierasz na małych oczkach na tarce, do tego starta na tarce cebulka, jajko, sól, pieprz. Szklankę kaszy jaglanej (dwukrotnie przepłukana w zimnej wodzie) gotujesz na małym ogniu ok.10min w dwóch szklankach wody.
Przestudzoną kaszę łączysz z pieczarkami i całą tą resztą. Formujesz kotleciki i smażysz.
Ja jeszcze dodaję zielonej pietruszki, bo mam jej mnóstwo zamrożonej i do wszystkiego gdzie popadnie ją wrzucam
My dzisiaj pałaszujemy z kiszoną kapustą, ale super też są w sosie koperkowymWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 14:20
Madu1611, bbee, sylwucha89, Martchen, Camilia, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzisiaj doznałam szoku poszłam sobie na małe zakupy do osiedlowego sklepu samoobsługowego, stanęłam w kolejce po mięso i szynkę i grzecznie czekałam. Byłam czwarta w kolejce, dwie kobiety były już obsługiwane, a trzecia stała przede mną. Za mną ustawiła się dalej kolejka i widziałam, że stał jakiś chłopak, który miał na oko około 20-23 lat. I wyobraźcie sobie, że jak ekspedientka skończyła obsługiwać jedną z tych kobiet i miała zacząć tą panią przede mną, to on na pół sklepu krzyknął, że ja mam pierwszeństwo. normalnie mnie zatkało. pani przepuściła mnie w kolejce, mimo że mówiłam, że poczekam, więc podziękowałam i skorzystałam. Wszyscy miło się uśmiechali i kilka osób pochwaliło tego chłopaka.
aneta.be, Kamilutek, Madu1611, Leirion, WreszcieMama, Mabelle, Uska, sylwucha89, Martchen, Camilia, Arwi, Breezee, Maniuś, marie_marie22, Moniqaaa, Kleopatra, Espera, monika_89, zastrzeŻona, Karissa, Hope_ lubią tę wiadomość
-
Amilka - mam nadzieję, że mój juniorek kiedyś w przyszłości też będzie taki mądry jak Twój synek i będzie szedł na układy
MEGI - dobrze się czyta takie historie mi się zdarzyła taka ostatnio, bardzo to miłe jest
Anya - trzymamy kciuki, obyś dotrwała w dwupaku jak najdłużej -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8ed20599ee0.jpg
33 tydzien
W drodze do Poznania
Megi bardzo miły gest
Ale mi się jeść chce, chyba pójdę do warsu przez Was xdWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 14:22
bbee, Madu1611, WreszcieMama, Uska, sylwucha89, Camilia, Kamilutek, Breezee, Maniuś, marie_marie22, Kleopatra, monika_89, zastrzeŻona, Karissa, mon!ta^, Hope_ lubią tę wiadomość
-
Megi fajnie, że taki młodzieniaszek sprawia, że warto wierzyć w młodzież
(starucha się odezwała).
Ale wiecie co? Ja właśnie zauważyłam, że nie przepuszczają kobiety, tak jakby zapomniały jak to było te 5-10 lat temu...
U mnie jutro na obiad makaron ze szpinakiem, pomidorkami suszonymi i gorgonzollą. Już nie mogę się doczekaćKarissa lubi tę wiadomość
-
a tak apropo tematu Dewy nt Grażynek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29367bb26629.jpg
Sory, ale musiałamLeirion, Kamilutek, WreszcieMama, Martchen, Camilia, Maniuś, Arwi, Mabelle, blubka, MEGI81, Misia 69, Kleopatra, Rudzik, monika_89 lubią tę wiadomość
-
blubka wrote:Obyś nie miała zapalenia okostnej... Bo objawy o których piszesz mogą na to wskazywać ale lepiej żeby nie!2017 #1
2019 #2
-
A ja dzisiaj w biedrze musialam zwrocic uwage babie zeby moze przepuscic Pania za mna co stala, o balkoniku.. Ona z laska no dobrze albo moze otworza nowa kase? Se mysle co za pinda. Oczywiscie moj brzuch raczej tez widziala ale chu tam, poprosilam zeby kase nowa otwarli bo z reszta kolejka byla dluga ide za ta pania do nowej kasy ale jakas baba musiala sie nam wpierdolic... Mojego brzucha mogla nie widziec w co watpie ale pania z balkonikiem na pewno... Ludzie to chuje. Serio.
-
Bylam u dentysty i zalozyl mi trutke na 8mke. Ponoc nerw byl w stanie zapalnym. A trzy pozostale zeby moge zrobic dopiero po porodzie, nie obedzie sie bez rozcinania dziasla wiec lepiej takiego zabiegu teraz nie robic. Jescze dziala znieczulenie wiec nie boli, ale boje sie co bedzie jak minie. Zaopatrzylam sie w paracetamol i dentosept do plukania jamy ustnej i bede czekac aż przejdzie:-)