MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj synek mial dzisiaj szkolenie na starszego brata, trwalo 2 godziny, przewijali pluszaki, polozna im pokazywala jak rodzice kapia, karmia i podnosza malenstwa, pokazala im jak moga pomoc przy tym, ostrzegla ze nic nie moga robic bez doroslych obok po czym poszli na spacer do szpitala na porodowke w odwiedziny i na noworodki zobaczyc.
Fajne przezycie dla mlodego chociaz od razu powiedzialam ze tam rodzic nie bede jak tam robia wycieczki dla dzieciakow. Na szczescie plan mam i tak w innym szpitalu rodzic.Klaudia N., Kamilutek, MEGI81, Foremeczka lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
amilka87, moja kolezanka w de rodzila z mezem i jego siostra (??) wiec juz w ogole dziwaczna kombinacja...ja bym sie bala, ze trafie na jakas turczynka czy albanke w pokoju i 3 pokolenia beda siedzialy od rana do nocy..tez bym brala wtedy rodzinny. w moim szpitalu rodzi sie ok 2-3 dzieci dziennie...czesto jest opcja ze te pokoje nie sa przepelnione, albo sie jest i tak samemu, bo tak wyszlo.
co do oddawania poloznym to tez nie chodzi mi o to, ze ja piluje paznokcie a dziecko u pielegniarek, ale w roznym stanie mozna byc po porodzie...boje sie, ze zasne a dziecko bedzie sie darlo a ja dalej spie.
co do odwiedzin to tutaj sa jakies godziny podane i musza sie odwiedzajacy do nich stosowac. tylko tata dziecka moze byc caly czas. nie nastawiam sie jak to bedzie, czy bedzie u mnie moj narzeczony siedzial nonstop (jak bedzie mial wolne oczywiscie bo tu nie daja na porod dziecka) czy nie...wszystko zalezy od sytuacji. ja tez bym nie chciala meza drugiej pacjentki non stop w pokoju. mam nadzieje, ze wszystko bedzie ze zdrowym rozsadkiem i empatia wobec siebie. przeciez nie bede z innymi zsynchronizowana. ja moge byc po dwoch dniach od porodu juz fit a druga moze wjechac po ciezkim porodzie ledwo zywa...
wreszcie mama, nie ma u was opcji wynajecia pokoju rodzinnego?
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Ja przy pierwszym porodzie miałam prywatna salę z mężem i Wiko był cały czas ze mną, a przy drugim po cesarce mąż był za granicą, miałam salę jedynkę i korzystałam z pomocy położnych. Dostawałam silne leki i nie mogłam wstawać więc nie dałabym rady sama ale po dwóch dobach wyszłam i już musiałam ogarnąć dwójkę ;p
-
Rany Amilka, Ty żyjesz w jakimś raju! Przedszkole super, szpital rewelacja, normalnie kosmos w porównaniu z warunkami w Polandii. A gdzie te zajęcia miał Twój synuś?
-
Ja uwazam ze w kazdym zakamarku swiata mozna sobie stworzyc swoj raj i tego sie trzymam, staram sie widziec te dobre rzeczy a te zle pomijac, w Hamburgu bylo juz jednak za duzo zlych rzeczy wiec postanowilismy poszukac sobie swojego kawalka nieba i w malym niemieckim miasteczkuje znalezlismy, teraz zostaje sobie po macierzynskim znalezc jaka fajna spokojna prace, bo do starej nie wroce.
a to zdjecia tego naszego raju :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ddfcd5980eeb.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a092a29f5d7.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 21:41
blubka, Uszczesliwiona, Rudzik, Kamilutek, bbee, WreszcieMama, MEGI81, Breezee, BALBINA84 lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
mon!ta^ wrote:Połóż się rozluznij wypij melise tylek wyżej i magnez.
-
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi odnosnie wyników!
Dzisiaj na SR bylo o szczepieniach i nie mowila ze wycofali 5w1... Hmmm.
Ja tez juz nie wiem co szczepić co nie no masakra chyba bede musiala usiasc z mezem poczytać jeszcze raz i zdecydowac
Ja mysle ze jak zacznie sie porod kaze mezowi napisać najbliższym ze rodze i ze damy znac jak tylko będziemy mogli i ze maja nie wydzwaniac.
Taka lampke kupilamm dzisiaj za miliony monet(czyisci zlotkow:-D)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/25b495c955e7.jpg
Ledowa jest i ten material miedzy kwiatuszkami ma brokat wiec blyszczy pięknie mysle ze bedzie bardzo ladnie w pokoiku wygladac i daje takie w sam raz swiatlo na noc:)
Uszczesliwiona, BALBINA84 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, jaka cisza.Wstawać spiochy
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie pościeli do łóżeczka.Kupujecie od samego początku do spania dla dzieciaczka, czy na początek wystarczy do spania jakiś otulacz lub rozek.Zglupialam i nie wiem co kupić.Help!
Słoneczka życzę wszystkim :* -
Dzień dobry.
Na początku żadnych kolderek, poduszeczek, ochraniaczy.
Będę miała małego w rozku. Jak będzie bardzo ciepło to tylko flanela będę przykrywala, ewentualnie cieniutki kocyk ale generalnie na początku stawiam na rożek.Mabelle lubi tę wiadomość
-
Tez tak właśnie myślałam odnośnie pościeli, mama ma mi kupić 1 zmianę to ja już nie będę inwestować
A i dziś zaczynamy 36tc czyli 9 MIESIĄC!!!
A to dzisiejsze foto
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/711907a186b8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 08:29
WreszcieMama, Camilia, mon!ta^, Kamilutek, Madu1611, MEGI81, Anstice, blubka, Uszczesliwiona, sylwucha89, Kleopatra, Maniuś, Breezee, Foremeczka, Martchen, BALBINA84 lubią tę wiadomość
-
dzień dobry!
Mabelle, ja też nie będę używać kołderki ani poduszki ani nie zamierzam wkładać do łóżeczka żadnych ochraniaczy, ozdobnych poduszek czy pluszaków. Nawet gdyby nie było takich zaleceń, to pewnie i tak bym nie wkładała, bo ja z tych, co nie lubią sryliona ozdóbek, a układanie ozdobnych poduch na łóżku czy kanapie uważam za gorsze zajęcie niż mycie zatłuszczoengo naczynia, w którym piekła się kaczka.
Dzieć będzie spać w śpiworku. Na szczęście jest na tyle luźny, że nie jest to "motanie" bo podobno niektóre dzieci motania nie są w stanie zdzierżyć.Mabelle, WreszcieMama lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
witam się i ja
wczoraj byla wizyta u gina ale zbadala szyjke - przepisala zelazo , dala l4 i bye bye
24 kwietnia usg mam miec - no nareszcieMabelle, mon!ta^, Madu1611, MEGI81, blubka, Uszczesliwiona, Kleopatra, WreszcieMama, Breezee, BALBINA84 lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama wrote:O Jezusie... I ja tez! Gratulacje. Sikam prawie ze szczescia w majty jakas fote trzeba bedzie dzisiaj cyknac:D
Jak wczoraj powiedzialam Slubnemu ze mi czop zaczal odchodzic to jakis taki zielony sie zrobil, nie wiem czemu
Właśnie cyknęłam,jak co tydzień pamiątka musi być
Ja tylko mam nadzieję, że mój Wąż zdąży wrócic przed porodem.Narazie to on jest bardzo wyluzowany, ciekawe jak będzie zieleniał na porodowceWreszcieMama, BALBINA84 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Rudzik - znakomity tekst Twojego męża o kupie :D:D
WReszcieMama - domniemam, ze było Ci nie do śmiechu z laktatorem ale ja się uśmiałam
ewela my mamy nainie z monitorem Angelcare Ac401 (nie uważam, żeby była koszmarnie brzydka jak to napisała Kamilutek ) a poza tym mamy jeste philips avenr z projektorem (sama niania) bo dostaliśmy w prezencie.
monitor oddechu to dla mnie must have, ale jesli chodzi o jakosc dzwieku (funkcja niani) to avent bije angelcare na głowę
WreszcieMama - u nas w szpitalu (tam gdzie rodze) to tata nie ma wstepu na sale, malucha moze obejrzec przez szybke tak jak reszta (ale musze jeszcze zrobic rozeznane czy jak sie zaplaci to moze wejsc i utulic - o ile na tym mi zalezy to to ze reszta nie bedzie na mlodego chuchac i dmuchac tylko obejrzy przez szybe to mi pasuje )
malucha mama ma tez caly czas przy sobie - trudno najwyzej nie bede sikać i sie kąpać 3 dni a tak na pwoaznie mam nadzieje, ze trafie na jakas ogarnieta mame ktora bedzie ze mną na sali i bedziemy sobie wzajemnie pomagały
ale ogolnie to chce jak najszybciej być w domu.
Kamilutek, MEGI81, Rudzik, WreszcieMama, Breezee lubią tę wiadomość