X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jesli mam mala wade wzroku minus ćwierć i minus pol mam.isc sie skonsultowac do okulisty? Bo niby nie chodzi o to czy mala wada czy nie tylko o stan siatkowki/rogowki.

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propose okularów przy cc mnie kazali zdjąć, i dlatego darłam sie, żeby małego mi dać na klatę, żebym wiedziała jakie dziecko urodziłam, bo z daleka też nie widzę:-))

Arwi, Rudzik, Kamilutek, MEGI81, sylwucha89, Karissa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    mój mąż też się dzisiaj popisał, rano w kuchni trącałam go brzuchem bo mi się kręcił pod nogami to stwierdził, że powinnam mieć napis: "Zachodzi przy skręcie" jak na autobusie... oczywiście sam sie z tego straszliwie uśmiał.

Kochana padlam i kwicze ze smiechu hahahaa... ale z tracaniem wszystkich brZuchem mam tak samo hehehe..a do tego non stop ubrudzone koszulki..

MEGI81, Uska, Imię_Róży, sylwucha89 lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jesli mam mala wade wzroku minus ćwierć i minus pol mam.isc sie skonsultowac do okulisty? Bo niby nie chodzi o to czy mala wada czy nie tylko o stan siatkowki/rogowki.

Ja bym poszła skonsultować, jeśli masz możliwość :) Poszłam i nie żałuję, bo przynajmniej wiem, że mogę bezpiecznie rodzić sn :D

Klaudia N. lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, gratuluję działki i jeśli pozwolisz, to poświętuję z Tobą i pochłonę całe opakowanie lodów. Może trochę mi się nastrój poprawi.

Mam ciąg dalszy wkurwu na Chłopa w zasadzie z powodu zupełnie od czapy, ale generalnie mam taki dzień od czapy. Aż muszę z siebie wylać frustrację, bo mnie nosi.

Dzwonię do niego o 20 z pytaniem, kiedy przyjedzie na obiad, bo czekam i czekam a głodna jestem i w ciąży. Nie planował jeszcze wracać ale specjalnie dla mnie będzie za 20 minut. No to ja migiem makaron na wrzątek, szparagi się grilują, parmezan trze, wino z sosu odparowuje. 20:35 Chłopa nie ma. Nakładam sobie sama, bo ile można czekać.
    Zjadłam - wyszło pycha - Chłop wchodzi. Przeprasza, ale musiał odebrać telefon i pogadać; stał pod domem 15 minut. Nakładam mu makaron, a on wyciąga kartkę i telefon i zaczyna dzwonić. Mówię, że i tak nie jest najcieplejsze, a zaraz będzie zimne. No ale przecież on nie będzie do ludzi dzwonił po 21... A dzwonił w imieniu kolegów, z którymi przed chwilą telefonował, po to, żeby dowiedzieć się pierdół w stylu: czy przed domkiem wczasowym są 2 miejsca parkingowe? czy są dwa komplety kluczy? czy trzeba brać pościel?
    Ja tu z miłością i sercem na dłono wymyślam pyszne żarełko, a ten nie dość, że się spóźnia, to jeszcze pozwala mu wystygnąć i wyschnąć na wiór. Mordowałabym. Wrrrrrrrr....

Chłopom czasem przydałoby się trochę więcej empatii.

Matylda tranuje dzisiaj gimnastykę sportową. Jeszcze nigdy brzuch nie przybierał tak dziwnych kształtów. Żyje swoim życiem :)

WreszcieMama, Ania9 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    Ej Dziewczynki, mam chyba głupie pytanie. Czy można rodzić w soczewkach kontaktowych? czy trzeba mieć okulary?
    Na stronie szpitala u nas napisali np. że koniecznie zmyć lakier z paznokci, wszystkie żele i hybrydy itp. a o soczewkach nic, to chyba można mieć?
    Ja założyłam soczewki do cc i teraz też zamierzam. Chcę zobaczyć moje dziecko a poza tym bez nich lub okularów nie mogę funkcjonować.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:

A gin nie kazał Ci iść?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po spotkaniu z ciocią położną. Wg niej mój brzuszek jest już bardzo nisko, od soboty (wtedy mnie widziała) zmieniłam się na buzi, mam skurcze, ból w pachwinie i ten okresowy, to nic innego tylko wstawianie się Mikołaja w kanał. Od jutra czopki żeby przygotować szyjkę na poród i jeśli wieczorem na dyżurze nie będzie odbierała porodu, to zrobi mi ktg. Wg cioci najpóźniej w majowy weekend Mikołaj będzie z nami. Więc chyba też będę musiała wcisnąć się w kolejkę.

Kamilutek, amilka87, Anstice, Mabelle, Imię_Róży, Uszczesliwiona, Maniuś, Arwi, Kleopatra, zastrzeŻona, Rudzik, ag194, daisy123, Breezee lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz też mam nieregularne skurcze idące od krzyża. Boli mnie cały bok i promieniuje na brzuch.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek podziwiam.

Ja tez uwielbiam w kuchni robić miliony smakołyków i rozpieszczać męża. Ale już drugi dzien nie mam ochoty wejść do kuchni robić czegokolwiek. I jak wczoraj kolacja cudo to dzisiaj nie mam nawet jeść ochoty.

A wczoraj na przystawkę jedliśmy takie pyszne aioli w trzech odsłonach, mój maz do teraz wspomina. A potem pyszny stek z grillowanymi warzywami. Restauracja była piękna stara szklarnia pełna starych prawdziwych drzew , jako dekoracja na każdym stole świeczki, a na tych drzewach popodwieszane lampki choinkowe białe. Powiedziałam mężu ze każda rocznice slubu możemy tam świętować

Kamilutek, Mabelle, Karissa, Ania9, Breezee lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Uska Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się absolutnie nie chce wciskac w kolejkę bo dla mnie to jeszcze za wcześnie, ale dzis ze zdenerwowania dostalam skurczy i nawet po nospie nie przeszly... Dopiero teraz sie wyciszylo i mam nadzieje ze nie bedzie powtorki.
    Trzymam kciuki za dziwczyny z rozwarciem:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się wydaje, że we wtorek na wizycie usłyszę, że szyjki brak i rozwarcie. Kręgosłup mnie w tym momencie nie boli tylko napierd..., a brzuch się stawia. Młody do tego kopie, a w pochwie cały czas czuję kłucie.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama gratuluję zakupu działki :)

Amilka, Ewela i Zyrcia prosimy o informacje na bieżąco :)

Kamilutek Twój Mąż miał dzisiaj gorszy dzień ;)

Arwi ja słyszę, że jestem Gloria z bajki Madagaskar ;)

Któraś z Was pisała (przepraszam, ale nie pamiętam która) o zarzucaniu brzuchem na boki - mam to samo, haczę brzucholem o wszystko, co stanie mi na drodze i codziennie przy myciu zębów mam na nim pastę :/ czuję się momentami, jak słoń w składzie porcelany.

WreszcieMama, GoNia1979, Mabelle lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Kwietniówek przeczytałam właśnie, że taki ból okresowy to "dojrzewanie" szyjki. Może mu towarzyszyć twardnienie brzucha - macica ćwiczy.
    Ciekawe, czy dojrzewanie szyjki to to samo, co skracanie i rozwieranie. Ból okresowy to ja mam prawie cały czas. Twardnienia brzucha nie mam, nie czuję lub nie potrafię rozpoznać. Ale od wczoraj mam wrażenie, że w pochwie siedzi mi nadmuchany balon. No ciekawe, ciekawe... :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:

Ja mam małą wadę i mi nie kazał gin iść do okulisty. Czytałam gdzies kiedys ze nie wszyscy lekarze wadę wzroku uwazają do skierowania na cc...

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, gryzłabym! Z resztą, mojego muszę i tak po kilka razy wołać do stołu, więc znam ten ból.

Rano spodziewałam się na koniec dnia przynajmniej dwóch Maluszków na świecie, ale widzę że to bardziej złożony proces :P

Za to teraz i ja czuję gwoździa, ale bardziej w duperełce niż w Grażynce. I w ogóle plecy bolą. I dupsko. I ałaaaaaa, jaka jestem biedna i nieszczęśliwa! Nie mogę wyjść z wanny, woda już chłodna a Chłop śpi bo na 2 ma do pracy. Mam tu czekać aż budzik zadzwoni? :P

Życzę Wam spokojnej nocy! Jak macie rodzić, to do dzieła, oby poszło szybko i sprawnie! A jak nie, to się chociaż spokojnie wyśpijcie! :)

MEGI81, Another, Martchen, GoNia1979, Mabelle, Ania9, Breezee lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:
    Ja mam małą wadę i mi nie kazał gin iść do okulisty. Czytałam gdzies kiedys ze nie wszyscy lekarze wadę wzroku uwazają do skierowania na cc...

tak mi powiedziało 2 okulistów: jeszcze niedawno duża wada wzroku była wskazaniem do cc, teraz muszą być inne towarzyszące wady (np. problemy z nerwem wzrokowym, zaburzenia widzenia, skoki ciśnienia, jaskra) lub mechaniczne uszkodzenie rogówki lub twardówki (korozja) lub zagrożenie odklejeniem siatkówki.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki żebym czasami nie urodziła 23 kwietnia. Wtedy ma urodziny moja głupia szwagierka i nie chcę, żeby Mikołaj miał je tego samego dnia.

Uszczesliwiona, Arwi, WreszcieMama, Martchen, Mabelle, Karissa, amilka87, Hope_, Breezee lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, trzymam mocno kciuki! Ja jutro wizytuje o 9! Mogłabym usłyszeć, że moja szyjka się skrócila chociaż trochę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 22:23

MEGI81, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Mabelle, ag194 lubią tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Espera Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coś czuję że może i kwiecień dzielnie przeczekałyśmy ale jak już się zacznie to większość się rozpakuje w pierwszym tygodniu maja...

MEGI81, Arwi, Uszczesliwiona, Mabelle, ag194 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
‹‹ 1525 1526 1527 1528 1529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ