X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:

breezee ja bym zminiejszyła dawkę o parę jednostek

zyrcia kciukasy!
    Jeszcze nie doczytałam - ciekawe o u Zyrci? Musze szybciej czytać, bo niecierpliwie się.

Dzięki Monika. Dzisiaj ciut większe cukry . Na czczo 82, po śniadaniu 112. Biorę 2 jednostki - a i tak nie wiem, czy cokolwiek dostaje, bo widzę, ze jak wyciągnę igle po tych 10 sek. to wycieka mi insulina i nie wiem czemu?

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że nasze dzieciaki są bardzo zdyscyplinowane i pilnują swoich kolejek, a przynajmniej czekają, aż urodzą się wszystkie Kwietniówkowe :) Tam ich chyba już niedużo zostało :) Ciekawe, czy Ewela je wyprzedzi.

Tylko szkoda mi Was bardzo, że tak się musicie męczyć. Ale może rzeczywiście będzie tak, ze główna faza porodu okaże się bułką z masłem.

Hope, Amilka, zdaje się że obie piszecie o tych samych koszulkach do karmienia: to te?
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0190284010.html#Ciemnoniebieski/Szary

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela to kciuki by się szybko rozkręciła akcja i trochę ulżyły te krzyżowe bóle..
    Coraz bliżej do spotkania z maleństwem :)

Tak wczoraj tu zawrzało że aż torby do szpitala popakowałam. Mąż szczęśliwy, miał krótkie szkolenie co do czego i po co :)

Ania9, MEGI81 lubią tę wiadomość

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, kciuki!

Ja po wizycie, GBS ujemny :) Szyjka skróciła się aż o 1cm! Jest sukces, jeszcze 20mm :D Wizyta 4 maja, udało mi się umówić na dodatkowe USG, żeby sprawdzić wagę i przepływy i koszt 120zł, a nie 250zł! Wszystko super :D

Foremeczka, Kamilutek, Rudzik, bbee, Kleopatra, daisy123, MEGI81, amilka87, Breezee, Arwi, monika_89, gaja_1, Imię_Róży, Ania9, GoNia1979, ag194, Camilia, marie_marie22, Maniuś, sylwucha89, Madu1611, Uszczesliwiona, Karissa, mon!ta^ lubią tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, dowiedziałam się, że szyjka skrócona i w trakcie badania miałam skurcz. Dziecię nisko, napiera. Wg lekarza, mogę urodzić wcześniej niż w terminie. Ale jak dopytałam to stwierdził, że nie muszę więc znając życie przenoszę ;)

Ogólnie nie wiem co się ze mną dzieje, jestem strasznie zmęczona, nie mam energii, drażni mnie wszystko. Jeszcze nie tak dawno byłam wulkanem a teraz co? Jakiś przedporodowy bejbiblus czy co? Nie wiem jak z takim poziomem energii urodzę

Kleopatra, ładna waga bobasa! Już gotowy do wyjścia jak nic ;)

Anstice, czy Ty próbujesz się dostać do domu narodzin na żelaznej?

Kamilutek, udało Ci się wymyślić jednogarnkowe dania? Przychodzi mi do głowy bigos i fasolka ale jakoś ciężkie toto mi się wydaje, masz w przepisach coś lżejszego?

WreszcieMama gratuluję działki i zazdroszczę :) My to mieszczuchy wygodne – żeby blisko było wszędzie, tramwaj pod nosem, do pracy blisko. Ale coś za coś, własnego kawałka trawy nie uraczysz (no chyba że ogródek w bloku ale to też nie to samo).

Mój chłop to typ pracoholika, zawsze ma coś do zrobienia pracowego. Kilka razy mu ze złości wyrzuciłam jedzenie, jak się nie mogłam doprosić by zjadł. Wiem, głupia metoda, ale ogarnął się trochę.

Uparte te dziecięcia, straszą ale nie wychodzą, może czekają na lepszą pogodę :p Trzymam kciuki, może to dziś będzie dla którejś z Was ten dzień.

Ostatnio sporo osób milczy, może już jakiś Bąbel się wykluł?

Kamilutek, MEGI81, WreszcieMama, GoNia1979, Camilia, sylwucha89, Uszczesliwiona, Karissa, mon!ta^ lubią tę wiadomość

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rana mialam wizyte. Pozamykane wszystko na 4 spusty.. Nie porodowo ale szyjki prawie nie ma..
    Nastepna wizyta, o ile nie urodze 12 maja, a 18 do szpitala na wywolywanie..

Kamilutek, Rudzik, MEGI81, sylwucha89, Foremeczka, monika_89, GoNia1979, Mabelle, ag194, Camilia, Maniuś, Madu1611, Uszczesliwiona, Karissa, mon!ta^, Kleopatra lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foremeczka, może po prostu zbierasz siły przed porodem ;)
    Foremeczka wrote:
    Kamilutek, udało Ci się wymyślić jednogarnkowe dania? Przychodzi mi do głowy bigos i fasolka ale jakoś ciężkie toto mi się wydaje, masz w przepisach coś lżejszego?

Na razie kupiłam składniki na sos boloński, sos pomidorowy i szpinakowy; zrobię porcje lazagne z różnymi wkładami.
    Plus wymyśliłam jeszcze: sos dyniowo-pomidorowy, krokiety/paszteciki z pieczarkami/szpinakiem. Wszystko na jedno kopyto, ale mam za mało mógzu w mózgu, żeby wyjść poza pomidory i szpinak ;)
    Foremeczka wrote:
    Mój chłop to typ pracoholika, zawsze ma coś do zrobienia pracowego. Kilka razy mu ze złości wyrzuciłam jedzenie, jak się nie mogłam doprosić by zjadł. Wiem, głupia metoda, ale ogarnął się trochę.
    Może i bym to zrobiła, ale nie cierpię marnować pysznego jedzenia :)
    Mnie Chłop masakrycznie wkurza, jak podczas obiadu czy kolacji odbiera telefon. A już dostaję waporów, jak robi to podczas jedzenia jajecznicy.

Dopijam kawę i muszę się ewakuować. Ale ciężko mi to jakoś idzie :)

Foremeczka lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama obyś miała rację, bo jak będzie tak co noc, to będę chodziła i wyglądała jak zombie terminator ;) poza tym Mąż w przyszłym tygodniu ma nocki w pracy i mam dziwne przeczucia, że wtedy się zacznie :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Espera Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, widzę wszystko po staremu.
    Ewela - oby wreszcie ruszyło!
    u mnie spokój choć wieczorami już czasem zasyczę lub powiem ała... brzuch spina się już wieczorami - czasem nawet boleśnie... ale ciągle jest wysoko, zero czopów itd... a wizyta w poniedziałek i zobaczymy czy termin cc pozostanie bez zmian (2.05)
    Mąz już nerwowo reaguje na każde moje ała i sssss.... siedzi jak na szpilkach a jak dzwonie jak jest w pracy to słyszę że lęk w głosie się pojawia...

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Arwi to przenosi jak nic :D

Ej, no! Nie życz mi tego :D Ja bym się chciała rozpakować JUŻ :D

MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek dokladnie - tlyko ja kupowałam w promocji :)

Kamilutek lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Breezee Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa Tez mam przeczucie na 27.04 - ale lekceważę je. Moja szwagierka ma wtedy urodziny i jakoś nie chce w tym terminie. Chce maj, juz obojętne który, tylko żeby nie przenosić.

Dziewczyny , a Wy dalej nic? Chyba faktycznie chcecie zostać majówkami

Uszczesliwiona, Karissa lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• blubka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 00:20

Rudzik, sylwucha89, Madu1611 lubią tę wiadomość

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz dzisiaj seksy zaliczone, maz mowi ze jak tak dalej pojdzie to do szpitala pojade pelna spermy hihi.

Skurcze sa ale je juz olewam, doszly jeszcze takie z krzyza, ale poki mnie nie zginaja w pol to postanowilam je ignorowac.

Nawet mam ochote dzisiaj wiecej porobic, wiec zaraz idziemy do sklepu po cos na obiad bo lodowka pusta, potem chyba wypiore jeszcze ciuszki 68 i sobie je w mojej szafie w sypialni uloze jakby jednak rzeczywiscie mial byc duzy Mateuszek i potem szybciej rosnac, co uprane to uprane, a potem wezme sie za okna i kurze.

Najbardziej mnie dziwi ze te skurczyki nie przechodza po nospie ani po prysznicu, one sobie tak po prostu nieregularnie sa. Gluty juz chyba wszytskie wypadly, bo byly i biale i przezroczyste i zoltawe i na koniec z krwia a teraz nic, brzuch jest coraz nizej, mlodego glowka mi juz serio nawet przy sikaniu przeszkadza, boje sie zeby sie zastoj nie zrobil w pecherzu, jak on mi tam uciska bo duzo pijea sikanie to coraz czesciej wyciskanie, nie mam ochoty na zadne zapalenie.

Jak bedzie dzisiaj caly dzien z tymi skurczami to pod wieczor chcemy zadzwonic do szpitala do naszej poloznej czy mozemy podjechac na mala kontrole, zeby wiedziec co z tym rozwarciem itp. My lubimy miec wszystko zawsze pod kontrola, wiec obydwoje wolimy wiedziec.

Chcialabym juz w sumie urodzic, meczy mnie juz ta zabawa z tymi skurczami i tym rozwarciem, a Matus ma juz ponad 3,2 kilo wiec i dla niego dobrze i dla matki lepiej niz potem 4 kg wyciskac.

Sie ostatnio do meza smialam ze moje wizyty ostatnie fajnie wygladaly:
    5.04 - dziecko ponad 3 kg (bedzie duzy chlopczyk, termin zle wyznaczony)
    12.04 - szyjka miekka dziecko wstawione, szyjka przepuszcza na palec (byle jeszcze tydzien)
    19.04 - szyjka zgladzona rozwarcie na 4 cm glowka na pozycji 0 (widzimy sie na dniach na porodowce)

teraz mam oficjalnie jeszcze wizyte 28.04 ostatnio zartowalam do meza ze damy rade i jeszcze sie tam pojawimy a komentarz bedzie pelne rozwarcie, przyj!

Rudzik, Imię_Róży, Camilia, MEGI81, Maniuś, sylwucha89, Uszczesliwiona, Mabelle, Karissa lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Foremeczka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek,dziękuję za inspiracje jedzeniowe. Mysle ze masz jeszcze dużo mózgu w mózgu skoro udało Ci się tyle linijek propozycji wyszukać w zwojach.

Może i zbieram siły, mam nadzieję ze nazbieram i zaraz będzie lepiej.

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja odpuszam kawę, muszę wytrwać w dwupaku do poniedziałku

co do solarium ja byłam chyba ze 3/4 razy przed studniówką i ślubem bo naturalnie jestem blada

Karissa ja nie biorę zwyczajnie mnie nie stać

ewela kciuki żeby to bylo dziś!

Maniuś gratulacje!

madu panda rozłożyła mnie na łopatki ;D

breezee ttlko 2? to malutko

Madu1611, Maniuś lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Witam się wraz z Lilą w 38 tygodniu ciąży :D :D

Zobaczcie co znalazłam :) https://dzidziusiowo.pl/niemowlak/pielegnacja-i-rozwoj/2485-jak-widzi-noworodek-czyli-o-stymulacji-wzrokowej-najmlodszych Właśnie wyszukuję sobie takich kart w necie i będę je laminowała :) Co prawda mam już niektóre zakupione i sobie leżą na półce Liliany, ale co tam, bardzo lubię przygotowywać takie zadania :) (biedne moje dziecko ;p)

WreszcieMama, bbee, ag194, MEGI81, Martchen, Uszczesliwiona, Mabelle, Maniuś lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:

breezee ttlko 2? to malutko
    Bez insuliny na czczo przez tydzień było 92-102. Po jedzeniu było ok. A te 2 jednostki widocznie wystarczają. Przy jednej nie było różnicy. Co ciekawe kumpela teraz przez tydzień ma po jedzeniu ponad 200 i diablo powiedziała jej, ze to może chwilowe i nie dostała insuliny. Jest w 36 tc. Chodzi do innej lekarki. A następna wizyta za 2 tygodnie. Chyba padłabym na zawal.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200? :O nawet przy podwyższonych normach do 140 to i tak spoto za wysoko! Przecież to obciąża i matkę i dziecko!
    U Ciebie widocznie 2j wystarczą, też zaczynałam w poprzedniej ciązy od takiej dawki i na koniec dobiłam tylko do 11j

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki. Liczyłyście koszty wyprawki, lekarzy, leków, witamin itp? Bo mnie wyszła kosmiczna kwota za moje zdrowie, a przecież i tak zaoszczędziłam na badaniach, lekarzach jak byłam prawie 2 miesiące w szpitalu. Wyprawka to 8200, ale tez mam już ciuszki do następnej wiosny, bo z zimowych wyprzedaży dużo zamówiłam w rozmiarze 68-74. W ogóle dużo ciuchów od 30-50%, a wyszło mi 1700 za ciuszki. A moje koszty to już w ogóle kosmos - 5000zl za leki, gina, badania, 3 wizyty u endo. A przecież tez chodziłam do gina na nfz żeby, chociaż część badan mieć bezpłatnie, no i prenatalne darmowe. Jakbym dodała do tego, co zaoszczędziłam to na mnie wyszłoby mi 8000zl. Czyli byłoby 16200, a wyszło 13200 łącznie. Normalnie szok! A pokój Malej dopiero czeka na urządzenie, bo teraz będzie z nami i ma tam łóżeczko i komodę, za które wyszło 722zl i tyle wyposażenia pokoju. Jeszcze nie mam chusty, maty, ani leżaczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 11:37

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ