X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam naleśniki iii witajcie mdłości bleee :/

Mabelle, Arwi lubią tę wiadomość

• Mabelle Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już drugi dzień witam się z rana z kibelkiem :( Jak myję zęby to mnie tak ciągnie ze masakra , a tu nie ma czym z rana rzygać. O zgrozo!!!
    W ciągu dnia nie mdli mnie jakoś bardzo , da się przeżyć ;)
    Udanej i słonecznej niedzieli :D

promyczek 39, Leirion lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:05

Mabelle, Rudzik, Moniqaaa lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Karola a masz parkę w domu?
    Karolina mi też pasztet coś wchodzi ;p
    Oglądałam Małą księżniczkę, ech książka mojego dzieciństwa :)
    Idę spać, dobrej nocki!!
    Tak parkę. 11 letnią córkę i 6 letniego synka.
    Mi na razie wchodzą tylko kabanosy, lody sorbetowe i arbuz. Dziś już mi troche lepiej więc może spróbuje kalafiorka.
    Tośka nie daj się teściowi. Niech gbur sam koło siebie robi.

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie objawy oprócz mdlosci? Ja nie wymiotuje (na razie)mam lekkie mdlosci czasem ale jest mi strasznie zimno na zmiane z dusznosciami i uderzeniami gorąca, czasem pobolewa mnie brzuch i oprocz tego w sumie nic.. zastanawiam sie czy to nie za mało bo kiedys moja endokrynolog powiedziala ze czym wiecej objawow tym lepiej to znak ze ciaza sie rozwija prawidlowo. a mnie nawet cycki jakos nie bola

toska_88 lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem. nie wiem co to za sprawiedliwość, maż imprezował wczoraj ja rzygałam rano :P Moja teściowa oczywiście jak zwykle zabłysła i przy stole wszyscy dowiedzieli się o ciąży...

Ivonka ja miałam podobne przeboje z ciążą pierwszą poronioną i drugą. Teraz czuję sie dobrze i trochę sie cieszę a trochę mam stracha o to złe samopoczucie no ale cóż, trzeba być dobrrej myśli

KArololinaSeven ja miałam w poprzedniej ciązy i teraz gin już kazał mi robić krzywą cukrową, normalnie robi się w połowie ciąży

julita ja tam wszystko mam więc ominę dyskusuję co by tu kupić :D

toska współczuje sytuacji. Dobrze powiedziaas teściowi, może coś do niego dotrze i przestanie Cię zmuszać do pomagania

Co do KP Toska to duży biust nie jest problemem, problemem są płaskie/wklęsłe sutki i złe chwytanie dziecka ;) wiem bo przerobiłam wszystko łącznie z cert. doradcą laktacyjnym. U nas też było kp odcianiętym mlekiem, pociągłam do końca 6mc i miałam dość. Non stop na laktatorze, butelki, aaa dajcie spokój. Cyc to mega wygoda

aknovi lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą piersi ale tylko przy dotknięciu i są strasznie nabrzmiałe, pobolewa mnie podbrzusze czasami, często mnie mdli. Ostatnie dni były koszmarne: ciągle wymiotowałam i spałam ale dziś jest lepiej więc mam nadzieję, że to mija.

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w 8 tygodniu albo śpię cały dzień albo jestem wykończona i nie mogę zasnąć, co kilka dni na zmianę. Poza tym bol głowy, osłabienie,całodzienne mdłości, dziś wymioty :/ bol piersi przeważnie całych ale różnie bywa. Wszystko mi śmierdzi, mało co smakuje. Ogolnie mocna grypa polaczona z kacem. Jakiś czas temu byłam prawie bezobjawow, potem coraz gorzej a teraz koszmar i nam badzieje ze to już koniec skali bo więcej mnie zabije. Także jeśli nie masz objawów nic się nie bój, doczekasz się :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ja teraz w 8 tygodniu albo śpię cały dzień albo jestem wykończona i nie mogę zasnąć, co kilka dni na zmianę. Poza tym bol głowy, osłabienie,całodzienne mdłości, dziś wymioty :/ bol piersi przeważnie całych ale różnie bywa. Wszystko mi śmierdzi, mało co smakuje. Ogolnie mocna grypa polaczona z kacem. Jakiś czas temu byłam prawie bezobjawow, potem coraz gorzej a teraz koszmar i nam badzieje ze to już koniec skali bo więcej mnie zabije. Także jeśli nie masz objawów nic się nie bój, doczekasz się :p

Dokładnie. Ja też nie miałam objawów... a teraz cały dzień mi niedobrze, nic z jedzenia mi nie wchodzi, a do tego ten okropny posmak w ustach :(
    Żebym się jeszcze mogła na czymś skupić, ale nie, trzeba leżeć. Mam dużo czasu, żeby się skupić całkowicie na tym jak bardzo mi niedobrze :D
    Jej :D

Mabelle lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dwóch poprzednich ciążach nie miałam żadnych objawów. Na prawdę żadnych. Więc głowa do góry. Tak też może być i jest ok.

aneczka1983, Mabelle, aknovi, Moniqaaa lubią tę wiadomość

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień.od samego rana męczą mnie mdłości - wszystko mi śmierdzi. Mycie zębów to koszmar...

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie właściwie nic nie boli tylko brzuch i to bardziej żołądek niż podbrzusze i głowa. Piersi w ogóle, nie rosną ani nie bolą. A głowa to jakiś koszmar...

Rudzik lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Cześć i czołem. nie wiem co to za sprawiedliwość, maż imprezował wczoraj ja rzygałam rano :P
    nie ma sprawiedliwości, o nie... ale za to solidarność ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 14:25

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Jakie macie objawy oprócz mdlosci? Ja nie wymiotuje (na razie)mam lekkie mdlosci czasem ale jest mi strasznie zimno na zmiane z dusznosciami i uderzeniami gorąca, czasem pobolewa mnie brzuch i oprocz tego w sumie nic.. zastanawiam sie czy to nie za mało bo kiedys moja endokrynolog powiedziala ze czym wiecej objawow tym lepiej to znak ze ciaza sie rozwija prawidlowo. a mnie nawet cycki jakos nie bola

Mnie też nie bolały, co mnie martwiło i o tym nawet tu pisałam,a teraz spuchły jak arbuzy i bolą (ale są dni,że bolą bardziej lub mniej).
    Ale ja jestem w pierwszej ciąży i się cieszę każdym objawem i nawet się cieszę z mdłości i choć jeszcze nie wymiotuję, to chętnie sobie rzygnę, tak w geście solidarności z tymi co się męczą!

Leirion, Mabelle, Arielka, Ciężarówa5 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    No to mnie właściwie nic nie boli tylko brzuch i to bardziej żołądek niż podbrzusze i głowa. Piersi w ogóle, nie rosną ani nie bolą. A głowa to jakiś koszmar...
    O o właśnie. Mnie już nie ciągną ani jajnika ani podbrzusze tylko jakbym miała ostry duży kamień w brzuchu i leżała na brsuchu i go sobie wbihala :p

aneczka1983 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam się przywitać - robiłam dzisiaj test i jest pozytywny a potem betę i jest pozytywna - wskazuje 4 tydzien - ovu wyznaczylo mi date porodu na 30 maja 2017
    oczywiscie plus minus za 2 dni powtarzam betę a potem zapisuje sie do gina

Jak sie czujecie?
    ja w lekkim szoku bo w tym mcu nie mielismy czasu i serduchowalismy tylko jeden raz a tu bum

Demsik, Mabelle, missdiss, Karotka, Moniqaaa, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:

u mnie mdlosci od rana do wieczora (czasem mocniejsze, czasem slabsze), ale takie bez wymiotow (tzn. do wymiotow bardzo daleko), wrazliwe piersi, bole brzucha (czasami)-ale tydzien temu bolal mnie non-stop, uczucie zimna wieczorem, wstret do ryb, wedliny i pewnie wielu innych potraw.

Arielka, ja w 4-tym tygodniu to oprocz bolu brzucha nic nie mialam...

jak u was ze sportem, ruchem i aktywnoscia? ja sie staram, ale mam mega zadyszke szybko.

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 ja cały czas ćwiczyłam i teraz chyba będę ale mniej i prostrze ćwiczenia

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • aknovi Koleżanka

Wysłany: 25 września 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Ivonka ja miałam podobne przeboje z ciążą pierwszą poronioną i drugą. Teraz czuję sie dobrze i trochę sie cieszę a trochę mam stracha o to złe samopoczucie no ale cóż, trzeba być dobrrej myśli

No ja chyba podświadomie sobie wmawiam, żę coś jest nie tak, tymbardziej, że poza tym stałym bólem lewego jajnika nie jest mi totalnie nic, nie mam mdłości (a jeszcze niedawno miałam), nie mam zachcianek, nie jestem senna, ledwo co bolą mnie piersi... Więc sobie wmawiam, że coś na pewno jest nie tak... :|

dhi4pc0zyee0f7y9.png
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia ja intensywnie jeżdżę na rowerze takim zwykłym i stacjonarnym. Do tego 2 razy w tyg. chodzę na basen. Ze zwykłego roweru zrezygnuję bo się boję upadku a na stacjonarnym przystopuję. Jedynie na basen będę chodzić jak dotychczas.

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ