X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszciemama czekamy i myślami wspomagamy!!!

WreszcieMama lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu raczej nie podają zzo. Pomagają naturalnie łagodzić ból porodowy, podają gaz rozweselający itp. Zresztą ja już cioci zapowiedziałam, że chcę uniknąć wszelkich farmakologicznych sposobów łagodzenia bólu i że nie wyrażam zgody na podanie czegokolwiek, co zaburza świadomość i czucie. Przeżyłam pierwszy poród trwający od 5 rano do 21:40, z bólami krzyżowymi, vacum itp, więc teraz też dam radę. Innej opcji nie ma i z takim nastawieniem pojadę na porodówkę.

Podobno grunt to pozytywne myślenie :)
    Chyba, że ciąża już mi na głowę padła i to pozytywne nastawienie do porodu, to początki wariactwa i muszę się leczyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 23:08

Uszczesliwiona, Uska lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama byłaś dzielna i wiele zniosłaś przez całą ciążę, więc bez problemu dasz radę, bo kto inny, jak nie Ty <3

Mabelle, Arwi, WreszcieMama lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Kleopatra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale emocje :)miałam chyba z 10 stron do przeczytania bo dzisiaj był mój brat z rodzinką składać meble i czasu nie było :) śpię dzisiaj we własnym pokoju na własnym łóżku :). Jupi :) jeszcze nie wszystko złożone Ale robimy drobne postępy.
    Co do forum to jestem na fb a tu się dostosuje :
    Wreszcie mama trzymam kciuki!

sylwucha89, Kamilutek, MEGI81, WreszcieMama, Elmo13, Breezee lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • sylwucha89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi podziwiam bo ja jak będę jechała rodzić a skurcze znowu będą z krzyża to pierwsze słowa jakie wypowiem na ip to "poproszę o zzo inaczej nie rodzę sn róbcie mi cesarkę ;)"

MEGI81 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, to ja mam takie samo podejście jak ty.Tez nie mam zamiaru nic brać, no chyba ze będę mdlała z bólu. Ale przeżyłam 2 porody z bólami krzyzowymi to mam nadzieję, że taraz tez dam radę :)

Ja się bałam że jak coś dostanę przeciwbólowo, to nie będę mieć skurczy i całą moją meczarnie szlag trafi ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam podejście jak Sylwucha :) Chce ZZO i pierdziele wszystko - skoro to ani mi, ani Małemu nie zrobi krzywdy i mogą dać tyle, zeby mieć pełna świadomość i czucie, a przy okazji nie umierać z bólu, to jestem ZA! :p Zwłaszcza, ze położne i moj lekarz nawet sami mówili mi, ze oni zachęcają do tego znieczulenia, bo świadomość wręcz sie zwiększa przy nim, gdy ból nie jest aż tak dokuczliwy i kobiety wtedy lepiej współpracują :)

Uszczęśliwiona.. zabij mnie, ale nie wiem jak do Ciebie napisać :p:p Raz tylko miałam tu ponoć zaproszenie do Przyjaciółek i do tej pory go nie widzę :D

A co so tajnej grupy, to ja już tam jestem zarejestrowana ;) jutro ogarnę zdjęcie i szwaczek itd...

sylwucha89 lubi tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, już Was dodałam.

Kubuś dzisiaj tak się wierci, ze nie wyobrażam sobie nosić go jeszcze cały miesiąc.

WreszcieMama, czekamy na dobre wieści! :)

Dobranoc Dziewczyny!

qb3canlimmmj6sap.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama już za chwilę przytulisz swojego dzidziolka:-)

Dewa ja też się chcę zalogować i nie mogę:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 23:31

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    Megi, to ja mam takie samo podejście jak ty.Tez nie mam zamiaru nic brać, no chyba ze będę mdlała z bólu. Ale przeżyłam 2 porody z bólami krzyzowymi to mam nadzieję, że taraz tez dam radę :)

Ja się bałam że jak coś dostanę przeciwbólowo, to nie będę mieć skurczy i całą moją meczarnie szlag trafi ;)

Dokładnie tego samego się boję :)

Zresztą czasami tak dokładnie jest, że niektóre kobiety po znieczuleniu nie czują skurczy, siły parcia itp. przez co słabo współpracują z położną i poród się przeciąga. Nigdy nie wiadomo, jak nasz organizm zareaguje na takie znieczulenie.
    No i niestety można je podać do pewnego momentu porodu. A ja tym razem wiem czego się mogę spodziewać, mam ciocię cały czas przy mnie i wiem, że nie pozwoli żebym się męczyła na porodówce w nieskończoność.
    A niestety każda z nas ma inny próg bólu i nigdy nie wiadomo czy dana dawka będzie wystarczająca albo nie za duża. Ale niestety wiele przy porodzie zależy też od położnej, która go odbiera. Albo trafi się na taką, która cały czas jest z rodzicami i pomaga na każdym kroku, albo na taką, co pół porodu przesiedzi w dyżurce z koleżankami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 23:58

Mabelle lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię, też takie dziś ruchliwe ze czasem to mam wrażenie ze rączkę ma przy samym wyjściu, a niekiedy to jakby mnie paznokciami drapała po macicy.Do tego cały czas mnie boli brzuch jak na okres :/
    A Wąż dopiero w czwartek będzie, mam nadzieję, że wytrzymamy w dwupaku :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży, a dlaczego się nie możesz zalogować?

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Dokładnie tego samego się boję :)

Zresztą czasami tak dokładnie jest, że niektóre kobiety po znieczuleniu nie czują skurczy, siły parcia itp. przez co słabo współpracują z położną i poród się przeciąga. Nigdy nie wiadomo, jak nasz organizm zareaguje na takie znieczulenie.
    Moze sie mylę, ale to tez właśnie dlatego jest ważne, zeby podali znieczulenie w odpowiednim momencie - na tyle późno, zeby już nie wyciszyć skurczy, ale na tyle wcześnie, zeby pomogło :) Ja licze na to, ze trafie na rozgarnięty personel. Koleżanki rodziły w tym szpitalu, każda miała ZZO (poza jedna u której tak szybko poszło, ze nie zdarzyli podać :p) i wspominają je, jako błogosławieństwo :)

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, ze skoro ja okres zawsze miałam mega bezbolesny i tylko miałam takie... Hmm.. "uczucie okresowe", które zwiastowało jego nadejście za chwile, to teraz to uczucie będzie tez tak delikatne? Wydaje mi sie, ze właśnie dokładnie to czuje teraz... nie ból, ale takie uczucie jakby okres sie zbliżał. Zwłaszcza w momencie, gdy mam skurcze BH (tak myśle, ze to one...:p).

nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa, na początku możesz tak delikatnie czuć jak na okres, ale uwierz mi potem to jest duuuuuuzo silniejszy ból okresowy :D

Ja właśnie teraz czuję to samo co ty, a też miałam raczej bezbolesne okresy ;)

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślisz Mabelle, ze dużo czasu upłynie od takiego delikatnego bólu do rozwiązania?:p:p:p Domyślam sie, ze ból porodu będzie ogólnie duuuuzo silniejszy niż ból okresowy ;) Mi akurat chodziło o to, co dziewczyny nazywana bólem okresowym... to na co skarży sie spora cześć dziewczyn w tym momencie... czy to jest raczej silny ból czy moze to być po prostu takie uczucie, jak u mnie. W sumie niby znam odpowiedz, bo to pewnie, jak wszystko inne, jest sprawa indywidualna ;) Ale mam teraz taki motyw jak podczas sataran o tego Malca... wtedy doszukiwałam sie we wszystkim objawow ciąży, a teraz doszukuje sie objawow zbliżającego sie porodu :p Ah, być kobieta, być kobieta ;) Będzie mi brakować tych ciągłych czkawek w brzuchu, ale chciałabym już go utulić! <3

Uszczesliwiona, Mabelle lubią tę wiadomość

nzjd9n73gdw2fstu.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee,Kofeinko gratuluje! Super,ze Wasze Skarby sa juz cale i zdrowe z Wami!
    Chyba bee nie wstawiala fotki Malej,ale zdjecie Synka Kofeinki wymiata,jaka On ma Slodziakowa ta buziunie :)

WreszcieMama Ty juz moze tez tulisz swojego Maluszka :) oby!

WreszcieMama, Kofeina lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa jak wchodzisz w wiadomości to masz trzy zakładki, jedna wiadomości druga powiadomienia (czy coś takiego) i trzecia zaproszenia. Jak wejdziesz w zaproszenia to tam powinno się pojawić moje zaproszenie jeśli go tam nie ma to może już zaakceptowałas kiedyś to wtedy musisz wejść w zakładkę główna społeczność i pierwsze masz forum itd i też są przyjaciółki, klikasz w to i pojawia Ci się lista osób dodanych do przyjaciółek :) teraz pozostaje tylko kliknąć znaczek koperty koło mnie i gotowe :) w wiadomości podeślij linka do swojego fb to Cię dodam do znajomych i do grupy :)

Karissa lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zzo.To ja uwazam,ze nie da sie porownac ze soba dwoch porodow,natezenia bolu.Przy pierwszym porodzie bylam przekonana,ze urodze bez zzo,ze nie będzie trzeba nacinac. Okazalo sie,ze na caly szpital jest jeden anestozjolog i trzeba sie decydować na zzo w danym momencie,albo On sobie pojdzie dalej i juz nie poda.Ja w ostatniej fazie,z bolu,stracilam kontakt ze wszystkimi,tak mnie ten bol zlozyl,ze chyba bardziej skupilam sie na nim niz na parciu. Okazalo sie tez,ze zzo podali mi za pozno,ale mam wrazenie,ze na finiszu juz troche zadziałało i mysle,ze odzyskalam rozum,zrobilam co trzeba i udalo sie urodzic naturalnie. Mysle sobie,ze gdybym hojrakowala i nie wziela zzo,to kto wie czy nie skonczyloby sie to wszystko cesarka.
    Teraz Maz sie mnie pyta czy chce zzo. Szczerze to wolalabym nie,ale jesli sytuacja mnie do tego zmusi to wezme bez gadania,jesli to pomoze mi urodzic naturalnie i lepiej wspolpracowac. Ale ostateczna decyzja padnie na porodowce,jak ktos wpadnie i zapyta czy podawac czy nie.Mysle,ze wtedy zobacze czy dam rade sama, czy bede musiala sie wspomóc.

MEGI81, Uszczesliwiona, Karissa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, ja dosłownie na sekundę woadam. Oczywiscie z gratulacjami dla swieżo upieczonych mam.
    Kofeina sliczny synek, boski i jakie minki robi :)<3
    Bbee, Twoja còreczka też przeurocza jest! Tylko tulić, kochać i całować.
    Wreszcie mama, mam nadzieję, że już masz swoje wyczekane szczęście w ramionach i już odpoczywacie.

Dewa, zalogowalam się na nowym forum ale jutro dopiero zajrzę jak to wszystko wyglàda. Fb u mnie odpada, albo bbf albo to nowe.

gannskjoqlc3hmdm.png
‹‹ 1558 1559 1560 1561 1562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ