MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupilam pianka gryka kokos i nie wymyslalam, jesli nie ma w domu wilgoci i materaz ladnie byl zapakowany to nie powinno byc zadnych robali;)
-
Alutek2000 wrote:Cześć Dziewczyny,
Witam się dopiero teraz, ale podczytuje Was od dawna. Jestem Majówką mam termin na 24.05 z OM lub 17.05 z USG. Jest to moje 3 dziecko, mam juz 2 córeczki.
Mocno kibicuję każdej z Was.
Mam do Was pytanie bo staram się skompletować wyprawke, jeszcze paru rzeczy mi brakuje, ale najtrudniej mi wybrać materac. Moje córki miały gryczano - kokosowe ale to było juz wieki temu przed aferą z robakami. Początkowo chciałam piankowy z IKEA ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad lateksowym lub lateksowo - kokosowym z Hevea. Czy mozecie zdradzić jakie wy macie?
Gratuluje wszystkim rozpakowanym dzis i wcześniej.
Kiedyś było prościej, bo był jeden dostępny i nikt nie miał problemu, jaki kupić
Poszłam za radą dziewczyn i wzięłam materac firmy Hevea - dużo osób polecało tę markę.
O taki: http://allegro.pl/materac-wysokoelastyczny-hevea-duo-activia-120-60-i6199827470.html
A do dostawki mam pianka-kokos. Podobno do 6 m-ca dzieci powinny spać na twardym (kokos), potem trzeba im przewrócić na drugą stronę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 10:06
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Witajcie, ja po poniedziałkowej wizycie potrzbowalam troche oddechu. Lekarz który ma robić cc zaczął podejrzewać ubytek wargi u młodego. No ale wczoraj rozmawiałam prze tel ze swoim ginem i mówi ze malo prawdopodobne żeby robiąc usg b. dokładne co 3-4 tygodnie tego nie zauważyć, dla spokoju mam się jutro u niego pojawić. No ale wiadomo e sen mi z powiek zaczęła ta informacja spędzać. CC zostaje jak ustalone na 2/05. Młody wydaje się być spory bo od 6/04 przybrał z 2700 do 3780... Az mi się nienchce wierzyć... Cos mi się wydaje ze ten doktorek to mozoe i tnie dobrze (robił mi operacje jajnika rok temu na zlecenie od mojego gina) ale specem od usg to chyba nie jest. Mam nadzieje ze z ta warga to mu się przywidziało, tym bardziej ze sam mowil ze jedna czesc twarzy jest duper widoczna a ta z podejrzeniem kiepsko bo dzidzia tak ulozona... Ech... Oby do jutra....
Co do materaca. Mam pianka kokos geyka jeszcze po starszym i nic się z nim nie dziej.... -
Espera, może warto by Twój lekarz zobaczył co się dzieje, pewnie lepiej zna Ciebie i Twoje dzieciątko. To samo z wagą, pewnie ręka tego samego lekarza lepiej oceni przyrost.
Niebardzo rozumiem co to jest ubytek wargi, co to może oznaczać?Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
Foremeczla, to znaczy niewielki rozszczep. I tak jutro ide do swojego żeby się uspokoić... Zresztą mój gin mówił ze to naprawdę mało prawdopodobne żeby tego nie zauwazyl, a z kolei tamten od ciecia ze profil z podejrzeniem rozszczepu jest słabo widoczny i równie dobrze to może być jakiś cien... No a nawet jeżeli to jest to niewielka wada kosmetyczna... No ale wiadomo... Psycha matki wariuje...
-
ALUTEK witaj majoweczko. Ja żadnego kokosu nigdy wiecej. W mojej sypialni miałam super materac z kokosem ktory po miesiacu cuchnął nie uwzględniła baba reklamacji szlał mnie trafił i go zerwałam... materac był do wyrzucenia po około roku. Tak jak napisała Klaudia w dom musi być bez wilgoci. Ja mam nowe mieszkanie ale po zakupie okazało się że parterowi są narazeni na wilgoć choć u mnie ściany suche tak u wielu sąsiadów po 2 -3 latach wylazł grzyb na ścianach.
Więc ja dla dziecka kupie zwykły piankowy teraz pianki są naprawde wysoko gatunkowe i pod niewielką wagą dziecka się nie odkształcą.
WRESZCIEMAMA dużo sił dla was i zdrówka dla Aleksa!
ESPERA trzymam kciuki bedzie dobrze! Ja miałam usg pare razy i pamietam że pokazywali mi buzkę i mówili że ok. Nie wyobrazam sobie tego że robili ci usg i by dopiero teraz dr zauwazył... po 37 tc mało widac dziecko bo ma ciasno wiec wydaje mi się że lekarz zle ocenił! Bedzie dobrze!WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi.
Espera myslę, że lekarz się pomylił lub niedokładnie sprawdził. Tylko Cie niepotrzebnie stresuje.
Ja na USG 3 trymestru , juz po badaniu jak doktor opisywał wynik to usłyszałam, że dziecko ma tylko jedną rączke, bo on drugiej nie widział i czy na poprzednich usg były dwie. Gdy to usłyszłam, myslałam ze zawału dostanę, ale na szczescie mąż mnie uspokoił ze mamy zdjecie 3D na którym widać dwie rączki.
-
OMG alutek... Chyba bym zeszła na zawał...
Zyrcia - jeszcze raz gratki!!! Borys jest cudny a Ty mega szybko się uwinęłaś!
Dzięki dziewczyny za wsparcie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 12:34
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 17:59
MEGI81, daisy123, ag194, Kamilutek, Breezee, Leirion, Anstice, Kleopatra, Rudzik, dewa, Foremeczka, Martchen, sylwucha89, Mabelle, aneta.be, Elmo13, Karissa, Uska, Uszczesliwiona, ewela873, BALBINA84 lubią tę wiadomość
-
Espera, skoro tak to obstawiam pomyłkę. Mialas często usg, mało możliwe by nie zauważyć wcześniej.
No, Megi, brzmi to poważnie, myślę ze możesz być w gotowości, bo znaki z nieba i ziemi zwiastuja ze już niedługoMEGI81, Mabelle lubią tę wiadomość
Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
Espera sprawdź najlepiej u swojego lekarza, skoro dla tego drugiego lekarza jest to słabo widoczne. Wydaje mi się że rozszczep sprawdzają już podczas połówkowego usg i tam wtedy już powinno być to widać. Trzymam kciuki by wszystko było dobrze.
Dziewczyny a tak z innej beczki. Czy wiecie jak załatwić zasiłek macierzyński i rodzicielski? Ja pracuję w małej firmie (mniej niż 10 pracowników) i księgowa oświadczyła mi że wszystko muszę sama załatwić w ZUSie, złożyć tam zaświadczenie Z3. Znalazłam je w internetach ale to zaświadczenie wypełnia płatnik składek (czyli firma) a nie pracownik. Chciałabym już sobie przygotować dokumenty jeśli faktycznie trzeba samemu to składać w Zusie po porodzie (sic!) notabene kasy za chorobowe z Zusu też jeszcze nie dostałam bo księgowa trzymała u siebie moje zwolnienie ponad miesiąc bo nie chciało jej się złożyć do ZUSu!!!i tak sobie można czekać i żyć o chlebie i wodzie jeśli się nie ma oszczędności...
-
WreszcieMama dzięki za rady, rozwialas kilka moich wątpliwości..a ile kompletów ubrań poszło Wam jak narazie w szpitalu? I chusteczek nawilzanych lepiej brać z 2-3 paczki? Tetrowych ile starczy?
Paczka pampersow chyba jedna da rade, nie?
A do pępka macie octenispet?
Stres mnie łapie, wole dopytac
Dziewczyny rodzące kciuki!!
Zyrcia gratuluje :*
-
Ag 1 paczka chusteczek i 1 paczka pampkow ta najmniejsza starczy. W razie cos mozesz miec w aucie zapas to tak z moich doswiadczen tetrowych mialam chyba 3 i 2 flanelowe pieluchy, 1 rozek ale syn bardzo ulewal wodami plodowymi cala dobe i rozek maz mi dowozil 2. Ciuszkow mialam 5 kompletow i pomimo ulewania bylo to za duzo polowy nie uzylam a i tak trzeba bylo wszystko po szpitalu na nowo uprac i wyprasowac bylismy 2 doby w szpitalu
Teraz przygotowalam podobne ilosci ciuszkow i calej reszty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 11:36
ag194, Karissa lubią tę wiadomość