MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zdaję relacje po wizycie
był maluszek z bijącym serduchem ale nie posłuchałyśmy - troszkę młodszy niż powinien być ale mam przyjść 24 pazdziernika i wtedy zobaczymy czy sie rozwija
zalozyla mi karte ciazy i porobila badania krwi
zadnych fotek nie dala i chyba nie daje tak mi sie wydaje
o prace w ogole nie pytala gdzie co i jak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 12:04
sylwucha89, Mabelle, Demsik, blubka, Uska, toska_88, marie_marie22, Maniuś, WreszcieMama, ag194, Breezee, Kleopatra, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
No kochane... Prawie 4cm szczęścia!
Na oko pani dr raczej nie powinniśmy się nastawiać na Oleńkę, bo to raczej chłopak
Dostałam skierowanie na prenatalne, zaraz będę dzwonić i się zapisywać.
Dziś 10t3d, a maluch wygląda na 10t6d!
Krwiaka nie ma, polipa nie ma!
Jest lekko odklejone łożysko w jednym miejscu, ale tym się absolutnie nie przejmujemy. Mogę jechać do babci na urodziny i nawet chodzić na małe spacery! Koniec leżenia plackiem!
Jak to podsumowała pani doktor... wszystko jest cudnie i tak bardzo w porządku, że bardziej się chyba nie daForbidden, Mabelle, monika_89, Demsik, Rudzik, julita, Madu1611, Misia 69, sylwucha89, dewa, mon!ta^, Moniqaaa, blubka, Uska, gonia13, toska_88, nadia1, Camilia, marie_marie22, Spirit, Maniuś, sylwia1985, Nieśmiała, ewela873, WreszcieMama, ag194, Karotka, Breezee, bezimienna, Kleopatra, Hope_, Uszczesliwiona, Klaudia N. lubią tę wiadomość
-
Ja już pooo!!! Dziewczyny, wedlug dzisiejszegi badania jestem czerwcóweczką, bo termin wg wielkości malucha wychodzi na 31.05 albo 02.06, ale mam nadzieje, że nie będziecie miały nic przeciwko, gdy zostanę z Wami
Ciąża trochę młodsza, widocznie owu była później i dlatego to 7 tydzień, nie dziewiątyA ja się martwiłam, że za mały!!
Bobo ma prawie centymetr a jego serduszko bije 164 razy na minutę. Poryczałam sięWszystko ok!!! Lekarz przewspaniały!!!
Dziękuję za trzymanie kciuków i gratuluję Wam udanych wizyt!!!
Tylko ciśnienie miałam 150/90, ale to z nerwówWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 12:28
Forbidden, Madu1611, Misia 69, mon!ta^, sylwucha89, Moniqaaa, Arwi, blubka, Uska, Demsik, toska_88, monika_89, Mabelle, nadia1, Camilia, marie_marie22, Maniuś, WreszcieMama, ag194, Kleopatra, Hope_, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Forbidden wrote:Dewa na moim USG w 7 tyg. tętno było tylko 120 a u Ciebie 164 i teraz się martwię, że u mnie to za mało. Na wczorajszym USG nie słuchałam serduszka więc nie wiem. Dziewczyny jak sądzicie?
Ja bylam zdenerwowana i może Maluchowi też się udzieliło
-
Witajcie Kochane w tym dziwnym dniu gdzie dobre wiadomości mieszają się ze złymi
Nieśmiała, czytałam Wczoraj Twój post kilka razy i po prostu nie mogłam uwierzyć w to co widzę na ekranie! Tak bardzo mi przykro, aż trudno znaleźć słowa żeby to wyrazić. Życzę Ci dużo sił i mocno wierzę, że szczęście do Ciebie szybko powróci!*
Dewa, Qasha, Sylwia ( mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam) gratuluję wizyt i pięknych zdjęć Waszych dzieciaczków
Monika chyba już jesteś spokojniejsza?
Monita, wspominałaś o prywatnym ubezpieczeniu. Jakoś nigdy nie czułam potrzeby do posiadania takiego. Standardowa opieka nhs mnie na razie zadowala. W razie jakichkolwiek wątpliwości mogę podejść do prywatnego, polskiego lekarza. Wizyty wcale nie są przesadnie drogie.
Miłego dnia)
-
Forbidden wrote:Lekarz nic nie powiedział, dlatego właśnie go zmieniłam
ok, przestaję panikować
Zawsze mógł źle zmierzyć, czy cośWidełki w 7tc są dość szerokie
Książkowo powinno być między 130 a 160. U mnie przy 140 stwierdzono bradykardię w 7tc, ale ona utrzymywała się do 9ego.
Ale prawda jest taka, że serduszko mogło się dopiero co uformować i dopiero zaczyna się rozkręcaćNajważniejsze, że bije, nie martw się na zapas i daj mu się rozkręcić :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 12:53
Forbidden lubi tę wiadomość
-
Forbidden wrote:Dewa na moim USG w 7 tyg. tętno było tylko 120 a u Ciebie 164 i teraz się martwię, że u mnie to za mało. Na wczorajszym USG nie słuchałam serduszka więc nie wiem. Dziewczyny jak sądzicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 12:54
Forbidden lubi tę wiadomość
-
Obiecałam sobie, za gorącą namową lekarza, nie wkręcać się w żadne internetowe artykuły, opinie i fora na których piszą, ile w tym a w tym dniu ciąży dziecko powinno mierzyć, ważyć i jaką mieć długość fujarki
Poza tym, lekarz powiedział że brak objawów to dobry objaw i mam przestać się stresować, bo mi ciśnienie rośnie. Jeżeli będzie coś nie tak, to on mi powie.
No, moja Dzidzia jest tu najmłodsza i najmniejsza chyba i kocham ją razy milionBędę kilka kroczków za Wami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 13:11
Arwi, Madu1611, Demsik, GoNia1979, Maniuś, ggonia, bezimienna, Kleopatra lubią tę wiadomość