MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama marie mi dziś pokazuje granice poronienia i awans z zarodka na płód a za tydzień bbf "podzoel sie ze znajomymi wiadomością o ciąży"
1 trymestr kończy sie 12+6marie_marie22 lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualny2 trymestr zaczyna się 1 dnia 13 tc najdłuższy jest ostatni trymestr bo ruchomy ( w końcu ciaza donoszona jest od 38-42 tc). Mi w pierwszej ciaxy do 7 miesiąca mówiono że dziewczynka na 99% a później pokazał jaja jak dzwony:-) i cała ciążę słodkości na kilogramy szły!!!
Maniuś, marie_marie22, Madu1611 lubią tę wiadomość
-
Ale piękne te Wasze dzieciaki!!
gratuluję :*
Aż nie mogę się doczekać 20.10 idę na badanko i mam nadzieję, że mi wreszcie założy tą kartę ciąży i zrobi usg, jak nie założy to nie wyjdę mu z gabinetu już, bo to już będzie koniec 11tyg..A prenatalne mam 2.11. Dziewczyny mam podwyższone ph moczu i fosforany bezpostaciowe liczne. Mocz jak wegetarianki, ale co się dziwić, jak od początku ciąży mięsa nie mogę przełknąć -
Podejrzewam, że będzie chciał zbagatelizować, ale mu na to nie pozwolę, bo ostatnio wyszły bakterie w moczu, teraz to, a do 11 rż miałam odpływy pęcherzowo-moczowodowe, więc musi mi dać skierowanie na posiew i usg. Bo to nawet nie chodzi o mnie, ale boję się, że dziecku zaszkodzę w jakiś sposób..
blubka lubi tę wiadomość
-
dewa wrote:A propos nerek...Wy też sikacie co pół godziny???
RóżnieRaz tak, raz nie. Ale przed ciążą sikałam rano przed pracą, raz w przerwie w pracy, raz po pracy i raz wieczorem. A teraz? Brzmi jak plan niewykonalny, hahaha
-
Hej Dziewczyny, tak poza tematem. Leżę z lekkim przeziębieniem i kuruję się herbatką z miodem i cytryną. Możecie polecić jakiś babski lub niebabski film na weekend? Może byc głupi, byle nie cierpiały żadne dzieci i zwierzęta, bo wtedy ryczę i musi być z happy endem koniecznie. Mam na liście Bridget Jones,coś jeszcze polecicie?
Z góry dziękuję! -
Rudzik trzy metry nad niebem:) pamiętnik tez jest genialny!! Monika Wiem fosforany właśnie u osób jadących dużo warzyw:) ale to pH mnie niepokoi oraz wcześniejsze bakterie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 17:48
Rudzik, kamyla112 lubią tę wiadomość