X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coraz więcej dzieci widzę w wózkach poubierane jak na Sybir a zima jeszcze przed nami o.0 co potem będą im ubierać...

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Dzieeeeń dobry, a raczej dobry wieczór!!! :) Piszecie o grupach krwi jak widzę. Ja mam B rh -, po Mamusi. Grupa rzadka, bo tylko 2% człowieköw ją ma. A mój ma O rh +. Czyli niezgodność serologiczna. Dzisiaj dr powiedział, że konflikt może pojawić się dopiero przy drugim dziecku, ale w pierwszej ciąży dostanę profilaktycznie jakiś zastrzyk.

A Wy? Zgodne z partnerami? :)

U mnie tez b rh - a maź b rh +

Przy pierwszej ciąży nie ma problemów ponoć. :)

Gratuluje 11 i 12 tygodni!

Ja wczoraj poszłam na ognicho z moimi znajomymi, wróciłam około 1:30 a rano o 7 wstałam i pobiegłam na zakupy. Mój maź nie mógł uwierzyć... Bo ja śpioch jestem niesamowity, a w ciazy to ja zupełnie. Pewnie odespie w dzień, a mam w planach zrobić wymianę butów letnio-wiosennych na jesienno-zimowe z piwnicy... Miłej soboty...

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Monika i jak tam dzisiaj? Nie plamisz już?
    Ogarniasz już listę? Podać Ci to co wylapalam?
    Miłego weekendu :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Uska Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i milego dnia dziewczyny;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś już nie plamię dziś, leżę, przenoszę się tylko z łózka na kanapę i na odwrót. mąż mi donosi wszystko pod nos, a mnie wkurza że się nie mogę ruszyć ani ponieść Pauli. Przytulaski tylko jak mi ją poda :/
    wrzuć co wyłapałaś, uzupełnię. Nieśmiałą zaktualizowałam już

toska_88, Demsik, Madu1611, marie_marie22, Maniuś, Camilia lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dobrze ze w domu. Ja też Ryłko z łóżka do WC i nie mam jak się z małym pobawić dziś już tydzień po tym wypadku. :-(

Ale jaki miałam Sen! Śniło mi się że mąż zabrał mi komputer i telefon i zabronił wchodzić na forum bo ja robiłam wszystko co mi kazała na forum sylwucha 89 ha ha! Ale głupoty :-)

Arwi, Maniuś, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita a ty co tak zamilklas? Powiem wam szczerze że przez to forum to codziennie doszukyje się czy czasami nie plamie.. to już obsesja. :-(

ggonia lubi tę wiadomość

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja tu tak mało zaglądam :( bo potem mam doła a ogólnie częste mdłości bóle mnie wykańczaja.

toska_88, Camilia lubią tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szukanie tych samych objawów nic Wam nie da. ja postawiłam na mega luz, starałam suie pisac wam żeby sie nie przejmować i nagle dopadło mnie. Niestety, ale takie rzeczy sie zdarzają, ja mocno trzymam kciuki za każdą z Was z problemami i dalej wierzę że będzie ok. Mój groch też silny da radę. Nie przyciąajcie do sibie czarnych mysli tylko cieszcie się ciążą.
    Nie siedzę i nie płaczę że muszę leżeć, zobaczie Qasha też pozytywna. Musi być dobrze!

toska współczuję, to leżenie to jednak nic w porównaniu do niemocy zajęcia się dzieckiem :(

Madu1611 lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , ja jeszcze w łóżku , póki co nie mam zamiaru wstawać. Sny tej nocy mi rozwaliły głowe , mój były facet mi się śnił no masakra jakaś :D
    Dzisiaj imienimy teścia , jakaś impreza dużo ciacha będzie wyżerka :)

Jeszcze dziś wizyta na cmentarzu , zapalimy światełko naszej niuni , dziś Dzień Dziecka Utraconego .. zawsze tego dnia pełno smutku

toska_88, Arwi lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie trzeba pozytywnie patrzeć i przeżywać ciążę a nie doszukiwać się nie wiadomo czego :) każda z nas jest inna tak jak i nasze ciążę i dzieci, groszki każdy indywidualny :) no chyba ze bliźniaki jajowe xD

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    szukanie tych samych objawów nic Wam nie da. ja postawiłam na mega luz, starałam suie pisac wam żeby sie nie przejmować i nagle dopadło mnie. Niestety, ale takie rzeczy sie zdarzają, ja mocno trzymam kciuki za każdą z Was z problemami i dalej wierzę że będzie ok. Mój groch też silny da radę. Nie przyciąajcie do sibie czarnych mysli tylko cieszcie się ciążą.
    Nie siedzę i nie płaczę że muszę leżeć, zobaczie Qasha też pozytywna. Musi być dobrze!

toska współczuję, to leżenie to jednak nic w porównaniu do niemocy zajęcia się dzieckiem :(
    Żebyś wiedziała . Najgorzej że on się bardzo nudzi. Brakuje mu zabawy z mamą tańców i gonitw po domu nawet nie mogę z nim usiąść na podłodze żeby autami pojeździć bo noga musi być prosta a przy ruchach boli. Biedny na dworze nie był tydzień bo nie chce wyjść beze mnie! Nauczony jest wszystko z mamą i bardzo mi go szkoda tymbardziej że dziś piękna pogoda słoneczko świeci a on nie ma z kim wyjść:-(

• dewa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę prosić o dopisanie serduszka przy moim 23 maju? :D Zostawiam ten termin, jako zgodny z ostatnią miesiączką. A to, kiedy się rozpakuję, to już inna sprawa xD

Po wczorajszej wizycie też postawiłam na luz i nie porównywanie się z innymi. Słucham swojego ciała, sprawdzam czy nie plamię i już :D

Dzisiaj Mój zaprosił mnie na randke w chińskiej knajpie, jedyne czego nie mogę odżałować to sushi, które uwielbiam :D No nic, wino też uwielbiam a muszę zapomnieć :D

Życzę Wam spokojnej soboty! :*

toska_88, Camilia lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Mogę prosić o dopisanie serduszka przy moim 23 maju? :D Zostawiam ten termin, jako zgodny z ostatnią miesiączką. A to, kiedy się rozpakuję, to już inna sprawa xD

Po wczorajszej wizycie też postawiłam na luz i nie porównywanie się z innymi. Słucham swojego ciała, sprawdzam czy nie plamię i już :D

Dzisiaj Mój zaprosił mnie na randke w chińskiej knajpie, jedyne czego nie mogę odżałować to sushi, które uwielbiam :D No nic, wino też uwielbiam a muszę zapomnieć :D

Życzę Wam spokojnej soboty! :*

Dewa ale ci zazdroszczę ja już nie pamiętam kiedy wyszłam z mężem sama... udanej randki:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Julita a ty co tak zamilklas? Powiem wam szczerze że przez to forum to codziennie doszukyje się czy czasami nie plamie.. to już obsesja. :-(

Ja też tak mam , co czytam złych wieści to zapomnieć nie mogę i boje się o siebie a tak być nie powinno

toska_88 lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska eh tak dzieci najbardziej szkoda, my jakos damy sobie radę, pocieszam się, że to tylko na chwilę i niedługo znowu będziemy mogly pobawić się z dzieciakami

dewa a dlaczego sushi nie? te bez surowej ryby jak najbardziej, smacznego! :)

julita rzucasz od razu l4? ;)

julita, Arwi lubią tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boję się najbardziej tego czy ten tydzień nie wpłynął na dziecko bo takiego bolu nawet przy cc nie doświadczyłam. Ale czuję że coś się dzieje w brzuchu więc napewno moja dzidzia rosnie:-) nawet już problem położyć się na brzuchu. Schudłam 1 kg. Coś nowego. Ale musi być dobrze skoro tyle przeszłam bez leków!

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro nie brałaś leków to z maluchem na pewno wszystko dobrze, rośnie jak na drożdżach :) też bym chcała żeby mi kg spadły... :P

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z umówieniem się na badania prenatalne, najpierw musi być skierowanie czy można telefonicznie się umówić?

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh z tymi umowami to zawsze jakis problem.i zawsze to nas bieednych kobiet tyczy.
    Julita to jak ci obnizy pensje to zarzygaj jej biuro,niech ma za swoje;)
    Toska mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie lepiej.moj synek ma 6lat i zajmie sie juz soba ale na rampe rowerem tez chce jechac czy na hulajnodze bo zawsze z nim jechalam a teraz lipa.wyjdzie na dwor na chwile i wraca bo co ma robic sam.

julita, toska_88 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ