MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHope_ wrote:Uska chyba 45mm ale nie dam sobie głowy obciąć, ja u nas jak dzwoniłam się z pierworodnym zapisywać to mi Pani sama wyliczyła w rejestracji na kiedy mam się zapisać - mówiłam, że miesiączki miałam nieregularne, kiedy ostatnia i jaka wielkość na ostatnim USG i sama policzyła i było idealnie.
Normalnei się robi w 2d, my akurat poszliśmy do lekarza, który 3/4d ma u siebie więc na chwilę nam włączył, ale tylko żeby fotę zrobić bo cała diagnostyka na 2d.
Hope a gdzie robiłaś to USG? -
monika_89 wrote:raz jeszcze ładnie proszę w excelu się dopisujcie ale nie sortujcie mi listy, zaglądam tam raz dziennie i przerzucam Was gdzie trzeba.
Znowu spędziłam 15 minut na poprawianiuDziękuję!
-
Ja liczę na to ze jakby dziecko było za małe to policzka jak za zwykłe ysg i powiedzą żaby wrócić za parę dni, ale myślę że idealnie pośrodku jest ten 12 i będzie ok.
I całe szczęście ze komputer wraca za parę dni bo piszę jak abalfabeta N tym telefonie "pWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 09:32
2017 #1
2019 #2
-
Jestem już po usg prenatalnym. Z Dzidzia wszystko dobrze. Wielkość Malucha 57,2 mm, NT 1,8 mm.
mon!ta^, Misia 69, toska_88, Hope_, Aleksandra , Arwi, monika_89, WreszcieMama, Karotka, Mabelle, bezimienna, Forbidden, blubka, Kleopatra, strawberry juice, Demsik, Madu1611, sylwucha89, Klaudia N., sylwia1985, marie_marie22, ag194, julita, Agus26m, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Uska wrote:Dziewczyny niektore z Was w najblizszym czasie maja te badania prenatalne,powiedzcie mi w ktorym tygodniu ciazy bedziecie robic te badania? Lekarz mowil ze wykonuje sie je miedzy 11 a 14tc. W jakim dokladnie bedziecie tygodniu?U mnie sprawa sie troche komplikuje bo tydz ciazy mam 10 a od owulacji minelo dopiero 7tyg i 2dni i nie wiem jak to liczyc i kiedy sie umowic.
Ja miałam w 11t4d czyli tydzień 12 licząc od OM. -
Kofeina dobrze że plamienia mniejsze, mam nadzieję, że gin Cię dziś nie zleje
julita udanego pierwszego dnia
Uska ja jadę jutro, 11+4 (wg owu, wg OM 12+4) bardziej chodzi o wielkośc, musi być przynajmniej 4,5 cm, max 8cm, robi sie w 2D ale możesz poprosić żeby lekarz pokazał Ci w 3D
Camilia super wynikCamilia, julita lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
I wymiary to było chyba 45-85mm
Ale jeśli się mylę to poprawcie.
I słyszałam, że lepiej robić prenetalne później, bo np. nt 2,4 w 11t3d wygląda ok, ale już w 13+5 może być to nt 3,6 i już jest nieprawidłowe... To prawda, czy tylko plotka?toska_88 lubi tę wiadomość
-
Uska wrote:Dziewczyny niektore z Was w najblizszym czasie maja te badania prenatalne,powiedzcie mi w ktorym tygodniu ciazy bedziecie robic te badania? Lekarz mowil ze wykonuje sie je miedzy 11 a 14tc. W jakim dokladnie bedziecie tygodniu?U mnie sprawa sie troche komplikuje bo tydz ciazy mam 10 a od owulacji minelo dopiero 7tyg i 2dni i nie wiem jak to liczyc i kiedy sie umowic.
Ja będę robić badania w 12 tyg + 3dnitoska_88 lubi tę wiadomość
-
Kofeina uwazaj na siebie i odpoczywaj jak tylko sie da.
Ja na badania prenatalne jestem umówiona w 13t2d, wiec chyba najpóźniej z Was wszystkich.
Kawę pije słabiutka z mlekiem co drugi dzień mniej więcej. Troszkę na migrenę pomaga i moje dość niskie ciśnienie.
Dzis nieprzespana noc, migrena znów. Niestety nie można normalnie funkcjonować przez to. Wczoraj poszliśmy na długi spacer po lesie, ale niestety nic nie pomogło.
Ja już sie witam na początku 13 tygodnia... Brzuszek już rośnie... Powoli robię redukcje w ciuchach, w których póki co już nie pochodzę... -
Hope_ wrote:W Pomorskim Centrum Diagnostyki i Terapii Prenatalnej u Preisa. Ponoć jak on nic nie wypatrzy to nikt nic nie wypatrzy
słyszałam też zaczytane opinie na necie, że jest gburem i jedzie na opinii, ale osobiście mi mega pasował na tego typu badanie - bardzo dokładny, rzeczowy, całe badanie mówił wszystko po kolei, siedziałam w gabinecie bardzo długo, aż wszystko dokładnie sprawdził (tylko jak chcesz filmik to musisz poprosić przed badaniem czy może nagrać badanie na płytkę, bo nie robił tego z automatu - on wychodzi z założenia, że ma sprawdzić czy z dzieckiem jest wszystko ok a nie jest od kręcenia filmów
ale 4d sam włączał już i mówił, że spróbujmy zrobić jakąś fotkę
) Nie słyszałam osobistej złej opinii od nikogo na jego temat. Fakt jest dość specyficzny bo np potrafi rzucić "no niestety wszystko w porządku, ciekawego przypadku to tu nie ma"
ale ja osobiście nie odebrałam tego jako coś niemiłego bo śmiał się przy tym, że wszystko ok.
Ja idę 12+4 chyba. Wydaje mi się że tak pośrodku będzie najbezpieczniej
Hope_ lubi tę wiadomość
-
mon!ta^ wrote:W poprzedniej ciąży jak byłam w spa jedna Pani masażystka powiedziała ze w żadnym wypadku nie można masować krzyża bo można doprowadzić do skurczy macicy i przed wczesnego porodu. Wiec pełnego masażu nie miałam. Uważaj na to
Kawy w ogóle nie pijeherbatka i kawka zbożowa kakao
czasem cappuccino ale bardzo rzadko:p
Marta żurawina, urosept i powinno przestać swedziec i oczywiście duuuuzo wody
I witam się w 12tc
Wiesz, temat masażu w ciąży to temat rzeka.. Ja pytałam lekarza o zdanie to mówił, ze ciąża to nie choroba i masażu muszą się strzec tylko kobiety z patologiczna ciąża . Nie mogą te z nadciśnieniem, po poronieniach itd. Tylko lepiej nie robić w 1 trymestrze również Ale ja będę już chyba w drugim wg belly więc się nie boję. Tam nawet mają specjalne masaże dla ciężarnych ☺ -
Ja musze zadzwonic do swojego gina bo jak 28.10 pojade to juz bedzie czas na prenatalne.on raczej zrobi mi na swoim sprzecieDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualnyHope_ wrote:W Pomorskim Centrum Diagnostyki i Terapii Prenatalnej u Preisa. Ponoć jak on nic nie wypatrzy to nikt nic nie wypatrzy
słyszałam też zaczytane opinie na necie, że jest gburem i jedzie na opinii, ale osobiście mi mega pasował na tego typu badanie - bardzo dokładny, rzeczowy, całe badanie mówił wszystko po kolei, siedziałam w gabinecie bardzo długo, aż wszystko dokładnie sprawdził (tylko jak chcesz filmik to musisz poprosić przed badaniem czy może nagrać badanie na płytkę, bo nie robił tego z automatu - on wychodzi z założenia, że ma sprawdzić czy z dzieckiem jest wszystko ok a nie jest od kręcenia filmów
ale 4d sam włączał już i mówił, że spróbujmy zrobić jakąś fotkę
) Nie słyszałam osobistej złej opinii od nikogo na jego temat. Fakt jest dość specyficzny bo np potrafi rzucić "no niestety wszystko w porządku, ciekawego przypadku to tu nie ma"
ale ja osobiście nie odebrałam tego jako coś niemiłego bo śmiał się przy tym, że wszystko ok.
A ile wczesniej sie umawialas? -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny . Mi w nocy cis się śniło i obudził mnie ogromny ból w nodze bo się okazało że pies zaczął szczekac a ja przez sen skoczylam na tą chora nogę do drzwi gdzie się obudziłam! Co za pech cholera jasna i boli od nowa ! Mi usg prenatalne zrobi mój gin na nfz takie podstawowe jak kark czy kość nOsowa. Idę 2 listopada więc będę w połowie 12 tc . Ciagnie mnie już brzuch pełna gębą.