X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyla będzie co ma być w razie w są poprawki ;) nie ma co się martwić na zapas.

Blubka oby tak dalej :) u mnie w 1 trymestrze plamienia w 2 i 3 skaracajaca się szyjak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:03

blubka lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie Marie, suuuper! Bardzo się cieszę :)

marie_marie22 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny , oby same takie wiadomości :)
    Monta poleć jakieś spa, też mam w planach :)
    Czekam u okulisty, chciałam skierowanie na okulary bo slepne ;p

blubka lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • blubka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Cześć:) Melduję, że wróciłam od lekarza. Z Maluszkiem wszystko w porządku, serduszko bije :) Dzidzia ma 31,6 mm długości, co wskazuje na 10t 0d, a jestem w 10t 3d, ale to różnica tylko 3 dni, więc się nie martwię. Znowu się popłakałam, tym razem ze szczęścia:D
    bravo marie! gratuluję serduszka <3

marie_marie22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ;) od paru dni podczytuje wpisy, ale nie dałam rady przeczytać wszystkiego. Gratuluję udanych wizyt i usg ;) mój termin wychodzi na 28.05.

mon!ta^, Madu1611, Camilia, sylwia1985, Mabelle, Karotka lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:03

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Jestem już po usg prenatalnym. Z Dzidzia wszystko dobrze. Wielkość Malucha 57,2 mm, NT 1,8 mm.
    Super, zazdroszczę że masz już to za sobą!

Camilia lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Primavera - Jastrzębia Góra :)
    Aaaa, to tam bywam z dziecmi. Mają fajne pakiety basen i sala zabaw :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jedzenie pyszne ;)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Dzisiaj dzień udanych wizyt dla kilku z Was :)
    Camilia, Marie, Blubka gratuluje :)

Moje prenatalne wypadają na 13+2, w klinice wyznaczyli date na podstawie om.

Cudne są te Wasze zwierzaki :) normalnie tylko się tulić do futerek ;)

Kamylla, powodzenia i koniecznie daj znać jak poszło. Brzuch i cycki do przodu i nie daj sie ;)

Camilia, blubka, marie_marie22 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcecie się pośmiać? Max mi wczoraj przywiózł moja babkę która taka chętna do pomocy była. 120 km po nią jechał a ja już mam kurwa dość! Ciągle steka że to kręgosłup ja boli a to nogi i głowa nic kompletnie nie robi tylko tv ogląda z higiena na bakier co mnie okropnie wkurza a jak ja proszę żeby kurze starla to mówi że czysto ! A tak się nazbierało że aż klaby leżą! Poprosiłam żeby zrobiła barszcz czerwony to po 3 pytaniach ile ziemniaków ile buraków i kiedy co dodać sama wstałam i tak zapierdalam od rana z Boga w gipsie i sprzątam i gotuje bo babka ma w dupie! Boże co ja mam z nią zrobić?! Nie wytrzymam do soboty. I mało tego w nocy wędruje przez nasze sypialnie po 10 razy do kibla i świeci światła a ja całe noce nie śpię. Czemu ja zawsze mam pod górę?!
    Blubka nie panikuj będzie dobrze a jak dalej będziesz się stresować zapraszam do mnie tj zobaczysz co to prawdziwe emocje ha ha
    Dziewczyna gratuluję udanych wizyt fajnie ze te fasole już coraz większe:-)

blubka lubi tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Super, zazdroszczę że masz już to za sobą!
    Też się cieszę. Za tydzień odbieram jeszcze wynik testu papp'a i mam konsultację z genetykiem.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój micio:-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3390e2761307.png

Breezee, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu czytam Wasze wpisy o tyg ciazy, to ja naprawde jestem gdzies tam daleko w tyle:-) u mnie jest dopiero 7tyg i 2dni od owu... A wg OM 9tydz i 5dzien...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska jestem dzień za Tobą, także wcale nie jesteś w tyle ;)

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troska, śliczny! Ja mam czarnego :)

toska_88 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Niestety nie jesten na biezaco i nie nadrobie juz pewnie tylu stron.
    Mam nadzieje ze u Was wszystko w porzadku i tak juz zostanie do konca.

U nas jakis koszmar. Ja chora drugi raz, Leon na antybiotyku z goraczka prawie 40C.
    Rzygam dalej niz widze, schudlam 5kg i czuje sie jak kupa. Nie mam sily na nic, staram sie zeby ktos ciagle mnie odwiedzal i zajal sie Leonem zebym mogla pospac bo chce mi sie caly czas i generalnie moglabym nie wychidzic z loza.
    Mielismy w weekend swietowax moje urodizny ale nie wiem czy to wypali jak dalej bedziemy rozlozeni.
    Wizyte u gina mam dopiero 27.10, nie robilam nawet zadnych badan bo przy chorobke to chyba bez sensu a zreszta i tak wyjda cuda na kiju znajac zycie to zrobie wszystko blizej wizyty zeby sie mniej stresowac.

Szczerze mowiac jestem przerazona ze ta ciaza mnie tak wykancza, boje sie ze jak nic sie nie zmieni to wpadne w jakas depresje... zeby sobie pomoc postanowilam jednak dac Leona pd stycznia do tego zlobka no to znowu mam wyrzuty sumienia :/ i znajac zycie wtedy sie zacznie domowy szpital dopiero.
    Nie wiem naprawde juz jak zyc. Codziennie wstaje i mam uczucie ze nie mam po co ale musze. To jest bez sensu.
    Tak sobie ta ciaze zaplanowalismy wszystko wyszlo wg planu a teraz taki kryzys i juz sama nie wiem czy sie nie pospieszylismy i jak ja potem dam rade.
    Chlop niby prace moze ustalic jak.chce bo mamy swoja firme ale jak nie bedzie jezdzil albo bedzie mniej to sie to odbije na finansach, a na razie to jedyna sprawa o ktora sie nke martwie wiec nie chcialabym zeby siw to zmienilo. Mamy w planie budowac dom moze juz w przyszlym roku wiec musimy odkladac co za tym idzie wiekszosc dnia siedzimy sami z Leo.
    Nie chce tez ciagle sie prosic tesciow bo niby pomagaja ale z takimi minami ze potem musze sie przemoc zeby znowu dzwonic :/

Yhhh no to siw wyzalilam.
    Widzialam ze doszlo nam aniolokow ;( bardzo mi przykro i mam nadzieje dziewczyny zw szybko wrocicie na.fioletowa strone :(

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustka to popatrz na mnie - jestem ostatnia bo termin porodu na 30 maja

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia ja też nie wyrabiam - boję się co to będzie - mój tak daje popalić że szok na dodatek tesciowa mieszkajaca nizej to koszmar ciagle wlazi , wtraca sie - oj ciezko bedzie no ale coz kiedy jak nie teraz - potem nie chcialoby mi sie wracac do pieluch i pewnie nie zdecydowalibysmy sie na drugie dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 13:44

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    zyrcia ja też nie wyrabiam - boję się co to będzie - mój tak daje popalić że szok na dodatek tesciowa mieszkajaca nizej to koszmar ciagle wlazi , wtraca sie - oj ciezko bedzie no ale coz kiedy jak nie teraz - potem nie chcialoby mi sie wracac do pieluch i pewnie nie zdecydowalibysmy sie na drugie dziecko

Wspolczuje Wam dziewczyny, moj 4latek na szczescie duzo juz rozumie i nie sprawia problemow, jest bardzo samodzielny ale czasem zdarzaja sie gorsze dni. Najgorsze u niego jest to ze nie chce jesc... I musze go karmic bo inaczej nie zje w ogole.

8p3o9n7341hz3y1v.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ