X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Toska, współczuję...
    Kama77witaj w gronie "matek geriatrycznych" hehe... Ja mam 36. Chociaż mi ostatnio ginekolog powiedział że młoda jestem... A jak zaszlam że Stachem 9 lat temu to mówił że już taka młoda nie jestem ;-) wszystko się zmienia. Z roku na rok wiek matek rośnie, kiedyś nie do pomyślenia było rodzenie po 30... Moja mama jak siore rodziła miała 32 i dla wielu osób to szok vlbyl że tak późno się zdecydowali.... A teraz norma stje się pierwsze dziecko po 40...

Hehehe:-)Tak szczerze mówiąc nie czuję się na swój wiek.Jak rozmawiam ze swoimi klientami,to dają mi duużo mniej ;)I tego się trzymam :)

• blubka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:22

marie_marie22 lubi tę wiadomość

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama77 wrote:
    Hehehe:-)Tak szczerze mówiąc nie czuję się na swój wiek.Jak rozmawiam ze swoimi klientami,to dają mi duużo mniej ;)I tego się trzymam :)
    Wyglądasz młodziutko :)

Anya, co to znaczy nieobliczalna? Ja też robiłam toxo i miałam podaną liczbę,
    Ty masz napisane to słowo 'nieobliczalna'? Pytałaś w laboratorium co to może oznaczać?

Kama77 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png

Wysłany: 20 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na godz 19 idę do zupełnie nowej dla mnie ginekolog (normalnie chodzę prywatnie, ale chciałąm jeszcze pójść do kogoś kto przyjmuje także w szpitalu). Czy mam się 'przyznać' że już chodzę do innego gin? Pokazać zdjęcia z usg? Czy po prostu przyjść, opowiedzieć o sobie i czekać na pytania od niej? Czuję się jak zdrajca ;p

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Witaj Kama:-) ja tez mam prenatalne 8 listopada:-)

No to trzymam kciuki za nasze badania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 17:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya daj znać co ci lekarz powie . Na upartego nie musisz czekać 3 tygodnie możesz odpłatnie zrobić za tydzień np. Ja robiłam odpłatnie bo nie wytrzymalabym 3 tyg. Myślę że lekarz może kazać powtórzyć ci badanie żebys jak najszybciej przyjęła antybiotyk. Jak b3dzuesz pod stałą kontrola będzie dobrze zobaczysz :-)

Blubka mi tak jak Marie Robak kojarzy się z księdzem ha ha nic strasznego:-) ważne że było dla kogo brać takie nazwisko:-) wy mówicie że moje normalne a nieraz jak kupuje na olx to ludzie mi piszą "fajne nazwisko ":-) he he a tak się śmiałam jak poznałam męża:-)
    Kama może się udać skoro dziecko nie ma 4 cm to może nie przekroczy 8.5 cm do 8 listopada:-)
    Ja sobie pokustykalam do kuchni i co? Ciasto czekoladowe się piecze! Ehhh nie wytrzymalam poprostu musiakam:-)
    Maz będzie miał pretensje ze nie leżę ale ile można. Poza tym strasznie mnie naszlo na ciasto...

Kama77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    JAk cos mozna się tutaj wspierać :) ! JA tez się boje ... ale mam nadzieje że jak 1 trymestr minie to będe spokojniejsza ;c ... Widzę że też leczysz niedoczynnosc ;) ja też tylko ja przed ciążą leczyłam euthyroxem 100 a teraz w ciazy 112 ... tez sie bałam ze to bedzie miało wpływ na malucha ale lekarka bardzo mnie uspokoiła

Widzę,że temat tarczycy na czasie..Nigdy nie miałam z nią problemów a ostatnie TSH wyszło 0,044.Lekarka przepisała Jodid 200 i kazała powtórzyć badanie.
    Dziś biegałam za jak najbardziej naturalną formą jodu i udało mi się kupić Kelp z wodorostów morskich :) Ten Jodid to sama chemia,więc dałam sobie spokój.Na szczęście lekarka wyraziła zgodę na zamiennik :)

Wysłany: 20 października 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama77 wrote:
    Widzę,że temat tarczycy na czasie..Nigdy nie miałam z nią problemów a ostatnie TSH wyszło 0,044.Lekarka przepisała Jodid 200 i kazała powtórzyć badanie.
    Dziś biegałam za jak najbardziej naturalną formą jodu i udało mi się kupić Kelp z wodorostów morskich :) Ten Jodid to sama chemia,więc dałam sobie spokój.Na szczęście lekarka wyraziła zgodę na zamiennik :)
    Ja też przyjmowałam Jodid, ale 100, ale teraz biorę Femibion Natal 1 i tam jest 150 jodu, dlatego mam nie brać już Jodidu.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie ja bym się przyznała zw byłam bo może być przerażona tym że jesteś w 11 tc bez opieki lekarskiej. Pokaż jej normalnie kartę ciaxy i wyniki i powiedz ze przyszłas ponieważ myślisz nad zmianą lekarza. Ewentualnie w kwestii usg ukryj że było robione niedawno:-)
    a co wyniku awidnosc nieobliczalna mi się kojarzy z tym że to świeże i nie ma jeszcze parametrów. Ale może się okaże że to jakaś pomyłka była z tym igm:-)

Wysłany: 20 października 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Marie ja bym się przyznała zw byłam bo może być przerażona tym że jesteś w 11 tc bez opieki lekarskiej. Pokaż jej normalnie kartę ciaxy i wyniki i powiedz ze przyszłas ponieważ myślisz nad zmianą lekarza. Ewentualnie w kwestii usg ukryj że było robione niedawno:-)
    a co wyniku awidnosc nieobliczalna mi się kojarzy z tym że to świeże i nie ma jeszcze parametrów. Ale może się okaże że to jakaś pomyłka była z tym igm:-)
    Dzięki, właśnie ja nie lubię kręcić i nawet wolę powiedzieć jej wszystko. Kurcze, znowu się boję, jak to przed wizytą bywa.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie jaka śliczna dziewczyna:-) już się człowiek przyzwyczaił do avatarow a tu znowu niespodzianka !

marie_marie22 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 października 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Marie jaka śliczna dziewczyna:-) już się człowiek przyzwyczaił do avatarow a tu znowu niespodzianka !
    dziękuję :) odważyłam się wstawić zdjęcie hihih

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he no tak imię znamy z tabelki nazwisko też już znamy to po co twarz ukrywać:-) ha ha

marie_marie22, blubka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    i ja czekam na II trymestr ale nie ze względu na to że się boję o ciążę, bo w tej kwestii jestem jakaś totalnie spokojna i wyluzowana, zresztą tak jak i w pierwszej ciąży. czekam na 13tc bo liczę że do tego czasu mdłości pójdą w zapomnienie :)

Klaudia u nas wiedzą rodzice i rodzeństwo.

Dokładnie :) Ja też na to liczę...Choć z synem wymiotowałam do 5 miesiąca :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz blubke trzeba znaleźć na fb i też się nie ukryje :-) he he

blubka lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    He he no tak imię znamy z tabelki nazwisko też już znamy to po co twarz ukrywać:-) ha ha
    To samo sobie pomyślałam ;)

toska_88 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 09:40

• Demsik Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wbic się w wasze konwersacje graniczy z cudem;)))
    marie mow jak jest, zaczniesz klamac to bedzie glupio wygladalo.trzymam kciuki
    ja mam wizyte 28.10 a tez mam ochote juz gdzies podjechac i podejrzec malenstwo..eh..
    toska dawaj tu kawalek ciasta;)moj malz ten sie wydziera jak nie leze tylko cos robie, ale bez minimalnego ruchu umrę...z nudów..

marie_marie22, toska_88, Madu1611, Rudzik lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka juz pokazała pazurki;))

marie_marie22, blubka lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Blubka czyżbyś Pani pajeczak była?:-)
    Powiem wam tak.... w pierwszej ciaxy okropnie chciałam dziewczynkę... mówili że 99 % to kobietka. Gdy pod koniec 7 m okazało się że to chłopiec ma początku było mi trochę przykro choć nie czułam tej dziewczynki.. gdy powiedziałam mężowi że to chłopiec to szczęście w jego oczach ogromne ! I co? Po porodzie zakochałam się w moim małym siusiorku i nie wyobrażam sobie żeby była to dziewczynka:-) i przy tej ciaxy nie będę płakać jak również będzie syn a dziewczynka byłaby poprostu czymś nowym takim dopełnieniem rodziny:-)

Ja za pierwszym razem od początku czułam,że będzie chłopiec :) I tak też się stało.Teraz natomiast nie mam żadnych przeczuć...

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ