MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEspera wrote:Toska, współczuję...
Kama77witaj w gronie "matek geriatrycznych" hehe... Ja mam 36. Chociaż mi ostatnio ginekolog powiedział że młoda jestem... A jak zaszlam że Stachem 9 lat temu to mówił że już taka młoda nie jestemwszystko się zmienia. Z roku na rok wiek matek rośnie, kiedyś nie do pomyślenia było rodzenie po 30... Moja mama jak siore rodziła miała 32 i dla wielu osób to szok vlbyl że tak późno się zdecydowali.... A teraz norma stje się pierwsze dziecko po 40...
Hehehe:-)Tak szczerze mówiąc nie czuję się na swój wiek.Jak rozmawiam ze swoimi klientami,to dają mi duużo mniej ;)I tego się trzymam -
Kama77 wrote:Hehehe:-)Tak szczerze mówiąc nie czuję się na swój wiek.Jak rozmawiam ze swoimi klientami,to dają mi duużo mniej ;)I tego się trzymam
Anya, co to znaczy nieobliczalna? Ja też robiłam toxo i miałam podaną liczbę,
Ty masz napisane to słowo 'nieobliczalna'? Pytałaś w laboratorium co to może oznaczać?Kama77 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, na godz 19 idę do zupełnie nowej dla mnie ginekolog (normalnie chodzę prywatnie, ale chciałąm jeszcze pójść do kogoś kto przyjmuje także w szpitalu). Czy mam się 'przyznać' że już chodzę do innego gin? Pokazać zdjęcia z usg? Czy po prostu przyjść, opowiedzieć o sobie i czekać na pytania od niej? Czuję się jak zdrajca ;p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnya daj znać co ci lekarz powie . Na upartego nie musisz czekać 3 tygodnie możesz odpłatnie zrobić za tydzień np. Ja robiłam odpłatnie bo nie wytrzymalabym 3 tyg. Myślę że lekarz może kazać powtórzyć ci badanie żebys jak najszybciej przyjęła antybiotyk. Jak b3dzuesz pod stałą kontrola będzie dobrze zobaczysz
Blubka mi tak jak Marie Robak kojarzy się z księdzem ha ha nic strasznego:-) ważne że było dla kogo brać takie nazwisko:-) wy mówicie że moje normalne a nieraz jak kupuje na olx to ludzie mi piszą "fajne nazwisko "he he a tak się śmiałam jak poznałam męża:-)
Kama może się udać skoro dziecko nie ma 4 cm to może nie przekroczy 8.5 cm do 8 listopada:-)
Ja sobie pokustykalam do kuchni i co? Ciasto czekoladowe się piecze! Ehhh nie wytrzymalam poprostu musiakam:-)
Maz będzie miał pretensje ze nie leżę ale ile można. Poza tym strasznie mnie naszlo na ciasto...Kama77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaudia0727 wrote:JAk cos mozna się tutaj wspierać
! JA tez się boje ... ale mam nadzieje że jak 1 trymestr minie to będe spokojniejsza ;c ... Widzę że też leczysz niedoczynnosc
ja też tylko ja przed ciążą leczyłam euthyroxem 100 a teraz w ciazy 112 ... tez sie bałam ze to bedzie miało wpływ na malucha ale lekarka bardzo mnie uspokoiła
Widzę,że temat tarczycy na czasie..Nigdy nie miałam z nią problemów a ostatnie TSH wyszło 0,044.Lekarka przepisała Jodid 200 i kazała powtórzyć badanie.
Dziś biegałam za jak najbardziej naturalną formą jodu i udało mi się kupić Kelp z wodorostów morskichTen Jodid to sama chemia,więc dałam sobie spokój.Na szczęście lekarka wyraziła zgodę na zamiennik
-
Kama77 wrote:Widzę,że temat tarczycy na czasie..Nigdy nie miałam z nią problemów a ostatnie TSH wyszło 0,044.Lekarka przepisała Jodid 200 i kazała powtórzyć badanie.
Dziś biegałam za jak najbardziej naturalną formą jodu i udało mi się kupić Kelp z wodorostów morskichTen Jodid to sama chemia,więc dałam sobie spokój.Na szczęście lekarka wyraziła zgodę na zamiennik
-
nick nieaktualnyMarie ja bym się przyznała zw byłam bo może być przerażona tym że jesteś w 11 tc bez opieki lekarskiej. Pokaż jej normalnie kartę ciaxy i wyniki i powiedz ze przyszłas ponieważ myślisz nad zmianą lekarza. Ewentualnie w kwestii usg ukryj że było robione niedawno:-)
a co wyniku awidnosc nieobliczalna mi się kojarzy z tym że to świeże i nie ma jeszcze parametrów. Ale może się okaże że to jakaś pomyłka była z tym igm:-) -
toska_88 wrote:Marie ja bym się przyznała zw byłam bo może być przerażona tym że jesteś w 11 tc bez opieki lekarskiej. Pokaż jej normalnie kartę ciaxy i wyniki i powiedz ze przyszłas ponieważ myślisz nad zmianą lekarza. Ewentualnie w kwestii usg ukryj że było robione niedawno:-)
a co wyniku awidnosc nieobliczalna mi się kojarzy z tym że to świeże i nie ma jeszcze parametrów. Ale może się okaże że to jakaś pomyłka była z tym igm:-) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjulita wrote:i ja czekam na II trymestr ale nie ze względu na to że się boję o ciążę, bo w tej kwestii jestem jakaś totalnie spokojna i wyluzowana, zresztą tak jak i w pierwszej ciąży. czekam na 13tc bo liczę że do tego czasu mdłości pójdą w zapomnienie
Klaudia u nas wiedzą rodzice i rodzeństwo.
DokładnieJa też na to liczę...Choć z synem wymiotowałam do 5 miesiąca
-
nick nieaktualny
-
wbic się w wasze konwersacje graniczy z cudem;)))
marie mow jak jest, zaczniesz klamac to bedzie glupio wygladalo.trzymam kciuki
ja mam wizyte 28.10 a tez mam ochote juz gdzies podjechac i podejrzec malenstwo..eh..
toska dawaj tu kawalek ciasta;)moj malz ten sie wydziera jak nie leze tylko cos robie, ale bez minimalnego ruchu umrę...z nudów..marie_marie22, toska_88, Madu1611, Rudzik lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualnytoska_88 wrote:Blubka czyżbyś Pani pajeczak była?
Powiem wam tak.... w pierwszej ciaxy okropnie chciałam dziewczynkę... mówili że 99 % to kobietka. Gdy pod koniec 7 m okazało się że to chłopiec ma początku było mi trochę przykro choć nie czułam tej dziewczynki.. gdy powiedziałam mężowi że to chłopiec to szczęście w jego oczach ogromne ! I co? Po porodzie zakochałam się w moim małym siusiorku i nie wyobrażam sobie żeby była to dziewczynka:-) i przy tej ciaxy nie będę płakać jak również będzie syn a dziewczynka byłaby poprostu czymś nowym takim dopełnieniem rodziny:-)
Ja za pierwszym razem od początku czułam,że będzie chłopiecI tak też się stało.Teraz natomiast nie mam żadnych przeczuć...