X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Toska, współczuję...
    Kama77witaj w gronie "matek geriatrycznych" hehe... Ja mam 36. Chociaż mi ostatnio ginekolog powiedział że młoda jestem... A jak zaszlam że Stachem 9 lat temu to mówił że już taka młoda nie jestem ;-) wszystko się zmienia. Z roku na rok wiek matek rośnie, kiedyś nie do pomyślenia było rodzenie po 30... Moja mama jak siore rodziła miała 32 i dla wielu osób to szok vlbyl że tak późno się zdecydowali.... A teraz norma stje się pierwsze dziecko po 40...

Hehehe:-)Tak szczerze mówiąc nie czuję się na swój wiek.Jak rozmawiam ze swoimi klientami,to dają mi duużo mniej ;)I tego się trzymam :)

• blubka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:22

marie_marie22 lubi tę wiadomość

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama77 wrote:
    Hehehe:-)Tak szczerze mówiąc nie czuję się na swój wiek.Jak rozmawiam ze swoimi klientami,to dają mi duużo mniej ;)I tego się trzymam :)
    Wyglądasz młodziutko :)

Anya, co to znaczy nieobliczalna? Ja też robiłam toxo i miałam podaną liczbę,
    Ty masz napisane to słowo 'nieobliczalna'? Pytałaś w laboratorium co to może oznaczać?

Kama77 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png

Wysłany: 20 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na godz 19 idę do zupełnie nowej dla mnie ginekolog (normalnie chodzę prywatnie, ale chciałąm jeszcze pójść do kogoś kto przyjmuje także w szpitalu). Czy mam się 'przyznać' że już chodzę do innego gin? Pokazać zdjęcia z usg? Czy po prostu przyjść, opowiedzieć o sobie i czekać na pytania od niej? Czuję się jak zdrajca ;p

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Witaj Kama:-) ja tez mam prenatalne 8 listopada:-)

No to trzymam kciuki za nasze badania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 17:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya daj znać co ci lekarz powie . Na upartego nie musisz czekać 3 tygodnie możesz odpłatnie zrobić za tydzień np. Ja robiłam odpłatnie bo nie wytrzymalabym 3 tyg. Myślę że lekarz może kazać powtórzyć ci badanie żebys jak najszybciej przyjęła antybiotyk. Jak b3dzuesz pod stałą kontrola będzie dobrze zobaczysz :-)

Blubka mi tak jak Marie Robak kojarzy się z księdzem ha ha nic strasznego:-) ważne że było dla kogo brać takie nazwisko:-) wy mówicie że moje normalne a nieraz jak kupuje na olx to ludzie mi piszą "fajne nazwisko ":-) he he a tak się śmiałam jak poznałam męża:-)
    Kama może się udać skoro dziecko nie ma 4 cm to może nie przekroczy 8.5 cm do 8 listopada:-)
    Ja sobie pokustykalam do kuchni i co? Ciasto czekoladowe się piecze! Ehhh nie wytrzymalam poprostu musiakam:-)
    Maz będzie miał pretensje ze nie leżę ale ile można. Poza tym strasznie mnie naszlo na ciasto...

Kama77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    JAk cos mozna się tutaj wspierać :) ! JA tez się boje ... ale mam nadzieje że jak 1 trymestr minie to będe spokojniejsza ;c ... Widzę że też leczysz niedoczynnosc ;) ja też tylko ja przed ciążą leczyłam euthyroxem 100 a teraz w ciazy 112 ... tez sie bałam ze to bedzie miało wpływ na malucha ale lekarka bardzo mnie uspokoiła

Widzę,że temat tarczycy na czasie..Nigdy nie miałam z nią problemów a ostatnie TSH wyszło 0,044.Lekarka przepisała Jodid 200 i kazała powtórzyć badanie.
    Dziś biegałam za jak najbardziej naturalną formą jodu i udało mi się kupić Kelp z wodorostów morskich :) Ten Jodid to sama chemia,więc dałam sobie spokój.Na szczęście lekarka wyraziła zgodę na zamiennik :)

Wysłany: 20 października 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama77 wrote:
    Widzę,że temat tarczycy na czasie..Nigdy nie miałam z nią problemów a ostatnie TSH wyszło 0,044.Lekarka przepisała Jodid 200 i kazała powtórzyć badanie.
    Dziś biegałam za jak najbardziej naturalną formą jodu i udało mi się kupić Kelp z wodorostów morskich :) Ten Jodid to sama chemia,więc dałam sobie spokój.Na szczęście lekarka wyraziła zgodę na zamiennik :)
    Ja też przyjmowałam Jodid, ale 100, ale teraz biorę Femibion Natal 1 i tam jest 150 jodu, dlatego mam nie brać już Jodidu.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie ja bym się przyznała zw byłam bo może być przerażona tym że jesteś w 11 tc bez opieki lekarskiej. Pokaż jej normalnie kartę ciaxy i wyniki i powiedz ze przyszłas ponieważ myślisz nad zmianą lekarza. Ewentualnie w kwestii usg ukryj że było robione niedawno:-)
    a co wyniku awidnosc nieobliczalna mi się kojarzy z tym że to świeże i nie ma jeszcze parametrów. Ale może się okaże że to jakaś pomyłka była z tym igm:-)

Wysłany: 20 października 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Marie ja bym się przyznała zw byłam bo może być przerażona tym że jesteś w 11 tc bez opieki lekarskiej. Pokaż jej normalnie kartę ciaxy i wyniki i powiedz ze przyszłas ponieważ myślisz nad zmianą lekarza. Ewentualnie w kwestii usg ukryj że było robione niedawno:-)
    a co wyniku awidnosc nieobliczalna mi się kojarzy z tym że to świeże i nie ma jeszcze parametrów. Ale może się okaże że to jakaś pomyłka była z tym igm:-)
    Dzięki, właśnie ja nie lubię kręcić i nawet wolę powiedzieć jej wszystko. Kurcze, znowu się boję, jak to przed wizytą bywa.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie jaka śliczna dziewczyna:-) już się człowiek przyzwyczaił do avatarow a tu znowu niespodzianka !

marie_marie22 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 października 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Marie jaka śliczna dziewczyna:-) już się człowiek przyzwyczaił do avatarow a tu znowu niespodzianka !
    dziękuję :) odważyłam się wstawić zdjęcie hihih

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he no tak imię znamy z tabelki nazwisko też już znamy to po co twarz ukrywać:-) ha ha

marie_marie22, blubka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    i ja czekam na II trymestr ale nie ze względu na to że się boję o ciążę, bo w tej kwestii jestem jakaś totalnie spokojna i wyluzowana, zresztą tak jak i w pierwszej ciąży. czekam na 13tc bo liczę że do tego czasu mdłości pójdą w zapomnienie :)

Klaudia u nas wiedzą rodzice i rodzeństwo.

Dokładnie :) Ja też na to liczę...Choć z synem wymiotowałam do 5 miesiąca :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz blubke trzeba znaleźć na fb i też się nie ukryje :-) he he

blubka lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    He he no tak imię znamy z tabelki nazwisko też już znamy to po co twarz ukrywać:-) ha ha
    To samo sobie pomyślałam ;)

toska_88 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 09:40

• Demsik Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wbic się w wasze konwersacje graniczy z cudem;)))
    marie mow jak jest, zaczniesz klamac to bedzie glupio wygladalo.trzymam kciuki
    ja mam wizyte 28.10 a tez mam ochote juz gdzies podjechac i podejrzec malenstwo..eh..
    toska dawaj tu kawalek ciasta;)moj malz ten sie wydziera jak nie leze tylko cos robie, ale bez minimalnego ruchu umrę...z nudów..

marie_marie22, toska_88, Madu1611, Rudzik lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka juz pokazała pazurki;))

marie_marie22, blubka lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Blubka czyżbyś Pani pajeczak była?:-)
    Powiem wam tak.... w pierwszej ciaxy okropnie chciałam dziewczynkę... mówili że 99 % to kobietka. Gdy pod koniec 7 m okazało się że to chłopiec ma początku było mi trochę przykro choć nie czułam tej dziewczynki.. gdy powiedziałam mężowi że to chłopiec to szczęście w jego oczach ogromne ! I co? Po porodzie zakochałam się w moim małym siusiorku i nie wyobrażam sobie żeby była to dziewczynka:-) i przy tej ciaxy nie będę płakać jak również będzie syn a dziewczynka byłaby poprostu czymś nowym takim dopełnieniem rodziny:-)

Ja za pierwszym razem od początku czułam,że będzie chłopiec :) I tak też się stało.Teraz natomiast nie mam żadnych przeczuć...

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ