MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
oj widze ze poruszony temat rzeka - szczepienia
Nasz syn po pierwszym szpitalnym szczepieniu mial Nop - rok męki i 2 razy w tyg rehabilitacja i postanowilismy go nie szczepic wiecej !!!!! teraz ma 2 lata i nie był szczepiony na nic poza szpitalem - nie zalujemy !!!! wiadomo boje sie bo nie wiedomo co lepsze szczepic czy nie żeby potem sobie w brodę nie pluć , ale mam duzo kolezanek nie szczpiacych po farmacji i pracownic laboratorium i powiedzialy ze w zyciu nie pozwola na ten syf - ze to po to by potem leczyc choroby by przemysl farmaceutyczny nie podupadl tak samo jak 5w1 6w1 to najwiekszy syf !!!! to moje zdanie
mnostwo z mezem przyeczytalismy o szczepieniach i ogladalismy filmy
drugiego dziecka nie zamierzam szczepic !!! to byl blad ze zgodzilam sie w szpitalu na to - zreszta i tak nikt sie nie pytal tylko dawali cos do podpisania a ze ja obolala i ledwo zywa podpisalam - jak oni to mowili jak sie pytalam co to : a to tylko formalnosc , chodzi o zdrowie dziecka i badania ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 22:37
Kama77 lubi tę wiadomość
-
Powróciłam
Mam teraz mętlik w głowie, bo fajna lekarka, zleciła mi mnóóóóstwo badań (i to w zakresie abonamentu medycznego, wszystko jest, nawet badanie na HIV, HCV itp). Konkretna, rzeczowa, a przy tym sympatyczna. Idę do niej na prenatalne 4.11. I zapisałam się do niej też na kolejną wizytę, ale jeszcze się waham czy zrezygnować z tego 'swojego' doktora czy nie. Plusem doktora jest też wiedza, fachowość, delikatność, jednak są zawsze mega kolejki (mam np na godz 11, a wchodzę o 12.30, bo niby są zapisy na godziny, a i tak obowiązuje kolejka kto pierwszy przyjdzie, ten lepszy). Kurcze, muszę pomyśleć, kogo wybrać.
Nie miałam dziś robionego usg, bo miałam w poniedziałek (u innego dr), nie chcę tak często, poza tym ona też nie nakłaniała, jak widziała, że niedawno miałam. Za to zostałam zbadana wziernikiem.....uhh;/
Misia, pięknego masz MaluszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 22:32
Demsik, Misia 69 lubią tę wiadomość
-
Kama zaraz że kij w mrowisko e tam, każdy ma swoje zdanie i swój rozum. Ja osobiście jestem za szczepieniem bo uważam że mają więcej dobrych niż złych stron. Szczepiliśmy 5w1, reszty nie bo na razie nie planujemy jej wysyłać do przedszkola. Jedynie zastanawiam się nad odroczeniem MMR bo nie wiem czy to bezpieczne szczepić ją kiedy ja jestem w ciąży.
ps. film widziałam, ciekawy jednak wydaje mi się, że od tego czasu medycyna poszła do przodu
marie hmmm przemyśl na spokojnie, może zrob listę plusów i minusów każdego z lekarzy i wybierz. Masz czas do kolejnej wizyty
spirit co się dzialo?
ja dalej siedzę i myslę o tych badaniach. Hope miałaś nakaz leżenia? kazali Ci sie szybciej położyć w szpitalu? mąż mnie straszy że odetnie mi neta jak będę siedziała i się wczyttywała w diagnozę, która nie jest jeszcze pewnaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 22:39
toska_88 lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Szczepienia to trudny temat i każdy ma wyrobione na ten temat zdanie. Ja osobiście jestem za i Nikosia szczepiłam i nadal będę szczepić. My zdecydowaliśmy się na 5w1 plus pneumokoki, rotawirusy odpuściliśmy meingo będziemy szczepić. W moim otoczeniu nie było żadnych poważnych nopów jedynie gorączka. Nikos tylko raz miał stan podgorączkowy. A najbardziej drażni mnie gdy ktoś mówi że autyzm jest nopem. Znam lekarza który ma córki bliźniaczki nie szczepione do trzeciego roku życia a jedna niestety jest autystykiem więc reguły nie ma.
toska_88 lubi tę wiadomość
-
Rano już mnie brzuch bolał, potem w pewnym momencie brzuchbzaczal mi aż falowac. Wzięłam magnez położyłam się żadne la i zaczęli boleć coraz bardziej, coraz mocniejsze skurcze i w brzuchu i jakby w środku? Nie umiałam nawet tego lekatce opisać. Staralam się wyluzować, powiedziałam w wannie, nic nie pomagało było coraz gorzej i stwierdziłam że nie czekam na plamienie tylko jadę. Miałam uczucie jakby mi progesteron z ciała wyparował, tak się zawsze czułam w 1 dniu okresu, dalej boli ale kamień z serca ze z dzieckiem ok. Serduszko 160, ma 4,3 cm i sie wierci, lekarka B. Mila odwróciła mi nawet na chwilę ekran żebym popatrzyła
Demsik, toska_88, Hope_, mon!ta^ lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Misia super dziedzic;)
Marie fajnie ze jestes zadiwolona z wizyty,teraz zdecyduj ktory lekarz jest dla ciebie sensowniejszy;)
Spirit to dobrze ze szybko zareagowalas;)
Quasha odebralas wyniki badan?Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Spirit dobrze że wszystko ok na przyszłośc jednak może nie leż w takich przypadkach w wannie. To jeden ze sposobów łagodzenia bólu porodowego, w wodzie nie czuć tak skurczy więc wg mnie gdyny coś się działo mogłabyś nie poczuć że ból się nasila13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualnySpirit dzięki Bogu że wszystko ok - nie strasz nas! A dzidziol już duży... pewnie będzie syn ( chłopcy szybciej Rosna i rodzą się więksi)
Marie najważniejsze że wszystko wporzadku teraz tylko decyzja którego wybierasz.
Trochę mnie martwi Anya że się nie odzywa po wizycie. Idę spać dziewczyny dobranoc
-
Anya, odezwij się, przywołujemy Cię
Spirit, kiedy masz teraz wiziytę? 27 jak dobrze kojarzę?
Ja już spać, staram się przestawić w normalny tryb (a nie jak od kilku dni zasypiam ok 3, a budzę się po 12;/) bo w sobotę mam egzamin końcowy na studiach na godz 8:00 i jestem w lekkiej panice, że zaśpię na niego albo będę nieprzytomna, więc idę ćwiczyć szybsze wstawanie jutro
Dobranoc -
nick nieaktualnyHope_ wrote:Kama - organizacja SafeMinds nie wiem gdzie dokładnie stacjonują, zapewne gdzieś w stanach.
Skład szczepionki można też przeczytać na chpl dołączonej do każdej szczepionki, nie jest to żadną tajemnicąTak samo jakie są możliwe NOP.
Twoja mama widziała kolonie dzieci zaszczepionych przeciw polio... Moja kumpela ma dostęp do statystyk zgonów dzieci nieszczepionych i widzi w szpitalach dzieci w stanie agonalnym - można się licytować, ale co to wniesie?
Zachowajmy forum w miłej atmosferze przy tym kontrowersyjnym temacie, każdy ma w końcu swój rozum
PrawdaInteresowało mnie Wasze zdanie w tym temacie,bo przecież to nie kółko wzajemnej adoracji,tylko forum,gdzie prowadzi się żywe rozmowy w miłej atmosferze
Fakt,że huśtawka hormonalna kobiet w ciąży powoduje różne emocje i może dojść do różnicy zdań,ale wszystko w kulturalnym tonie
-
Spirit dobrze,że się tulko na strachu skończyło. A przy okazji podejrzalaś maluszka
Uważaj na siebie.
Jestem ciekawa czy już śpicie, pewnie większość z was tak, bo u was jest godzina do przodu.
Ja właśnie wracam z pracy.
Wiecie co??? Powiedziałam mojemu managerowi o ciąży. Jemu najbardziej ze wszystkich stresowalam się powiedzieć, bo włożył tyle teudu żeby mnie szkolić, szkolenie jeszcze się nie skończyło a tu BENC
Ale powiem wam, że ucieszył się bardzo. Powiedział, że mam na siebie uważać. Kamien z serca.
Fajnje poczytać o tych szczepieniach, bo dzieci jeszcze nie mam więc wszystko przede mną. Ale to temat rzeka widzę...