MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dewa wrote:Właśnie się dowiedziałam, źe koleżanka która mieszka w Holandii urodziła drugiego synka! Chłopiec waży prawie 4,5 kilo a ona urodzila...w domu
Podobno w Holandii to bardzo częsta praktyka
Napisała, że trzy bóle parte i Maluch na świecie
Kofeina, faktycznie w Holandii często rodzi się w domu? -
Kofeina wrote:Tak kochana to jest tu normalne. Jeśli nie masz przeciwwskazań albo komplikacji to radzisz w domu. Jeśli tak jak u mnie jest zero rozwarcia albo jesteś po stracie dziecka radzisz w szpitalu . Jeśli sama sobie zazyczysz rodzic w szpitalu to sporo będziesz musiała zapłacić. Tu poród w domu to norma .
Ojeju, to... dziwne. Ile razy są jakieś komplikacje w trakcie i kobieta zaraz trafia na cesarke. Ja bym się chyba bała porodu w domu, szczególnie za pierwszym razem.
Dziewczyny, przestaję wierzyć w przeczucia. Śniła mi się dzisiaj mała dziewczynka, która prosiła, żeby pozwolić jej zatrzymać mrówki w słoiku, bo to jej zwierzątkaTo może jednak w brzusiu rośnie córka?
I w ogóle to obudziłam się o 6 na siku i już nie mogę zasnąć, lipa. Ale przynajmniej nie mam mdłości, tzn tylko takie lekkie z głodu, bo dopiero co wzięłam Euthyrox i muszę czekać do 7 z jedzeniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 06:48
Moniqaaa, WreszcieMama lubią tę wiadomość
-
No, ja bym się też nie odważyła rodzic w domu.C hyba bym zeswirowala że coś się może stać dziecku lub mnie.A ile razy się zdarza że dziecko ma bezdech lub jakieś inne rzeczy się dzieją !?
Oooo nie ,to nie na moje nerwy
Dzieciory wysłane do szkoły,ja już po śniadaniu.Teraz pora jeszcze dospać
Miłej środy kobietki :*
-
nick nieaktualnyBoże jaki ja miałam straszny sen! Śniło mi się że dostałam krwotoku że aż lało się po nogach poszłam do szpitala a tam wszyscy odmówili mi pomocy! Położna pokazała dzuecko na usg i puściła tętno i które było coraz słabsze i znikło a ja krzyczała na cały szpital żeby dali mi receptę na dupka albo luteine by dotrzymać ta ciążę! A każdy się na mnie wypial i wróciłam tak do domu a dziecko przetrwało. Masakra obudziłam się z placzem i cały czas mi smutno! Jadę zaraz do ortopedy niech chociaż jeden problem się rozwiąże. Brzuch już nawet z rana wywalony. I od dziś równy tydzień do wizyty! Tak się ciągną te miesiące od usg do usg że hej
-
Toska ale miałaś koszmara looo nie zazdroszczę. Mój gin kazał mi przychodzić co 2 tyg.więc widujemy się dwa razy w miesiącu.
Aha i chciałam jeszcze dopisać, że po blisko 4 tyg. plamienie wreszcie ustało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 07:55
Arwi, sylwucha89, Espera, Breezee, toska_88 lubią tę wiadomość
-
toska_88 wrote:Boże jaki ja miałam straszny sen! Śniło mi się że dostałam krwotoku że aż lało się po nogach poszłam do szpitala a tam wszyscy odmówili mi pomocy! Położna pokazała dzuecko na usg i puściła tętno i które było coraz słabsze i znikło a ja krzyczała na cały szpital żeby dali mi receptę na dupka albo luteine by dotrzymać ta ciążę! A każdy się na mnie wypial i wróciłam tak do domu a dziecko przetrwało. Masakra obudziłam się z placzem i cały czas mi smutno! Jadę zaraz do ortopedy niech chociaż jeden problem się rozwiąże. Brzuch już nawet z rana wywalony. I od dziś równy tydzień do wizyty! Tak się ciągną te miesiące od usg do usg że hej
Dosyć, że masz takie "rewelacje" na co dzień ,do tego noga to jeszcze masz na niezłe sny ,hehehhh. Dzięki Bogu ,że to tylko sen -
Witam sie dziewczynki w 13tc:)
blubka, Kleopatra, Arwi, sylwucha89, Uska, Espera, Rudzik, Breezee, Karotka, Uszczesliwiona, WreszcieMama, toska_88, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Ja pierdziele ale historia. Moja ciocia jest położna i prowadzi szkołę rodzenia i zdarza jej się ze dzwoni pacjentka np z samochodu ze rodzi w drodze do szpitala i ciocia ich instruuje co mają robić.
Wczoraj dziewczyny już padlam, pobieżnie przejrzałam. Płci z nuba nie da się poznać na zdjęciu 3d, a u Kofeiny chyba nie widać dolupotem z kompa zerkne. Idę do pracy, pa
Kofeina lubi tę wiadomość
-
Rozmyślam i rozmyślam i sama nie wiem już co robić i myśleć. Na pogrzeb pójdę inaczej tego będę żałować do końca życia że się z nim nie pożegnałam. Mam tylko nadzieję że nie przeżyje tego za mocno
Co do snów to ja się nie wypowiadam. Śnią mi się takie koszmary. Nawet nie wiem skąd one się biorą. Od początku ciąży nie miałam żadnego miłego snu. Albo koszmary i nie przespana noc albo sama nie przespana noc. Normalnie aż mi się spać nie chce kłaść.
-
Ja też nie wierzę w przesądy. Chodziłam na pogrzeby i cmentarze i w ciąży, i z nieochrzczonymi jeszcze dziećmi. Tylko jak dziewczyny piszą, żebyś się za bardzo nie denerwowala.
Czekam na pobranie krwi. -
Hej kobietki:-) u mnie sen byl dzisiaj piekny, snilo mi sie ze urodzilam zdrowa dziewczynke, bylam juz z nia w domu i na gwalt szukalismy wozka bo nie zdazylismy kupic;-) takie sny moge miec codziennie ale niestety przewaznie kazdej nocy mam koszmary...
Zaraz ide sie kapac bo jeszcze 2,5godz do wizyty;-)sylwucha89, WreszcieMama, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki, jeden dzień sobie forum odpuściłam a tu tyle wpisów! Ale już nadrobiłam!
Słuchajcie mam pytanie do ,co już w ciąży są nie pierwszy raz. Czy piersi rosły Wam w ciąży cały czas? Czy jak na początku mocno spuchły i urosły to takie się utrzymają do końca ciąży? Pytam, bo muszę kupić staniki i nie wiem jak się do tego zabrać,czy kupić takie akurat czy ciut za duże? a tych sportowych nie lubię bo mi w nich marzną sutki
I drugie pytanie. W jakich sieciówkach kupię spodnie ciążowe? Pamiętam,że któraś z Was wrzucała fotki ale przepraszam, nie pamiętam która dziewuszka. Potrzebuję kupić a nie chce mi się łazić od sklepu do sklepu. Lubię isć w konkretne miejsce i kupić, więc jak kogę prosic to poproszę nazwy sklepów gdzie są takie dzinsy z pasem ciążowym.
Z góry dziękuje i życzę wszystkim miłego dzionka a wizytującym pięknych fotek zdrowych bobasów!!!