X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżinsy są w hm :)

Rudzik, Mabelle, toska_88 lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno trzymam kciuki za wizyty!!! Monika zaczynasz dzisiejszy wysyp dobrych wiadomosci :) a ja mam już mega stresa ale musi być dobrze ;) powodzenia!!

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w C&A

Rudzik lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:28

Rudzik lubi tę wiadomość

• ilonsik Znajoma

Wysłany: 26 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 ja też mam stresa przed dzisiejszą wizytą ale musi być dobrze bo jak inaczej :) dajcie znać dziewczyny co u Was po wizytach.

sylwucha89 lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam w h&m.
    Stanik tylko do karmienia musiałam zmienić, bo w żadnej ciąży mi specjalnie piersi nie urosły. Tak samo do porodu nie miałam żadnej siary czy coś ;p
    Trzymam kciuki za wizyty!

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Od tamtego tygodnia do Was nie pisze, bo jestem w stresie. W sobotę odezwała mi sie kolka żółciowa i codziennie oprócz niedzieli mam ogromny ból - nospa nic nie daje. Specjalnie w maju po 10 latach trzymania kamieni, przed ciąża usunęłam pęcherzyk żółciowy. 5 mc nie upłynęło a to cholerstwo powróciło. Wczoraj na kolacje zjadłam jogurt naturalny 2% z 2 łyżkami płatków kukurydzianych i to jeszcze za ciężkie było. Zadzwoniłam wieczorem do gina i pytam jaki to może mieć wpływ na ciążę, to powiedział, ze różnie może być i sie przeraziłam. Nie mogłam spać takie nerwy miałam. Toska, Ty miałaś kamienie w ciąży, co robiłaś, często bolało? Nie wiem, czy któraś jeszcze miała? Jestem załamana. Myślałam, ze jak wytnę to chociaż ciąże dobrze przejdę....

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sklepie internetowym H&M C&A można sobie ubrania ciążowe podpatrzyć.

Rudzik lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:27

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breeze nie zazdroszcze bolesci,w ciazy da sie cos z tym zrobic?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ze potrafią w 2 trymestrze wyciąć pęcherzyk, tylko ja już mam wycięty. Nie wiem czy czyszczą przewody z kamieni? Ale wydaje mi się ze unikają zabiegów jak mogą. Licze ze jeszcze mi się to cholerstwo uspokoi. Załatwiłam się teraz brokułami, bo myślałam, ze w miarę rozsądku mogę niezbyt tłusto jeść a tu niespodzianka

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    hej dziewczyny. Od tamtego tygodnia do Was nie pisze, bo jestem w stresie. W sobotę odezwała mi sie kolka żółciowa i codziennie oprócz niedzieli mam ogromny ból - nospa nic nie daje. Specjalnie w maju po 10 latach trzymania kamieni, przed ciąża usunęłam pęcherzyk żółciowy. 5 mc nie upłynęło a to cholerstwo powróciło. Wczoraj na kolacje zjadłam jogurt naturalny 2% z 2 łyżkami płatków kukurydzianych i to jeszcze za ciężkie było. Zadzwoniłam wieczorem do gina i pytam jaki to może mieć wpływ na ciążę, to powiedział, ze różnie może być i sie przeraziłam. Nie mogłam spać takie nerwy miałam. Toska, Ty miałaś kamienie w ciąży, co robiłaś, często bolało? Nie wiem, czy któraś jeszcze miała? Jestem załamana. Myślałam, ze jak wytnę to chociaż ciąże dobrze przejdę....
    Owszem miałam raz mnie taki atak złapał ( w podróży poślubnej w Hiszpanii!) Że musieliśmy do szpitala tam jechać bo myślałam że stracę dziecko! Powiem Ci tak. Cała ciążę starałam się lekkostrawnie często i po trochę. Pp smażonym czy zbyt dużym posiłku umueralam z bólu a moim największym sprzymierzeńcem była MIĘTA! piłam do jazdę go posiłku i to naprawdę pomagało. Powiem Ci szczerze ze woreczek usunęli mi 1.5 r temu i do tej pory jak zjem coś smażone ubezpieczenia ciężkie to po pierwsze biegunki z żółcia codziennie a po drugie częste bóle żołądka. Nic tylko dieta i mięta mięta i jeszcze raz mięta. Współczuję bo znam ten ból aż za bardzo.
    U ortopedy ehhh no to co słyszałam już wcześniej. Zakaz chodzenia bez kuli. W każdej chwili może znowu zablokować kolano i co najgorsze 2 kolano też jest zagrożone!!! Ale chodzić kazał dużo żeby nauczyć się żyć z kulami i mieć jakąś kondycję. Skierowanie ba rehabilitacje i rezonans ale rezonans p porodzie. Zabieg kolana będzie konieczny po wszystkim. W pizdu weź tu chodz Jak na nogi masz uważać i bądź tu mądrym. Powiedział żeby naprawdę poważnie podejść do sprawy i zająć sieć tylko sobą bo może skończyć się tragicznie ale jak to zrobić jak nie mam pomocy?!
    Powiem wam szczerze że poważnie myślę o wydaniu małego do żłobka od stycznia prywatnie. Zobaczę jak się będę dalej czuła Ale rozważam takie rozwiązanie jak będzie mi ciężko się ruszać. Nie wyobrażam sobie przechodzić przez to samo z ogromnym brzuchem o opuchnietymi nogami!
    Udanych wizyt laseczki czekam na wieści

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    wiem ze potrafią w 2 trymestrze wyciąć pęcherzyk, tylko ja już mam wycięty. Nie wiem czy czyszczą przewody z kamieni? Ale wydaje mi się ze unikają zabiegów jak mogą. Licze ze jeszcze mi się to cholerstwo uspokoi. Załatwiłam się teraz brokułami, bo myślałam, ze w miarę rozsądku mogę niezbyt tłusto jeść a tu niespodzianka
    Musisz unikać wzdymajacych:-(

• Breezee Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz już wszystkiego się boje. To ja po zabiegu nigdy nie miałam takich biegunek, ani tez nie bolał mnie żołądek. A słyszałam ze takowe mogę mieć, z dwojga złego wołałabym te biegunki. Tobie tez współczuję tych kul, myślałam ze coś weselszego Ci powiedzą...

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Uska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze sie wybrac po jakis stanik bo w nic sie jiz nie mieszcze:-) czekam pod gabinetem jeszcze jedna babeczka i wchodze;-)

sylwucha89, Rudzik lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok kobietki, ja już PO :)
    Moja fasolina ma wszystkie potrzebne organy i mierzy aż 71.7 mm :O

Do USG podchodziłam dzisiaj 3 razy. Za pierwszym razem miałam za pelny pęcherz i dzidzia nie miała miejsca ;)
    A pozostale dwa razy to zła pozycja, co się babka nakombinowała do tego musialam spacerować pół godziny, a tu mój mały chochlik jak na złość w drugą stronę:P

No i termin porodu zmienił mi się z 7 maja na 1 maja :) mam nadzieje, że się już bardzoej nie przesunie, bo dobrze mi tu z Wami. Także Monia mogłabyś mi zmienić tp?

Poniżej zdjecia naszego olbrzyba ;)

f9c0b1ae469d7bd6med.jpg

eae91dd9c3a17595med.jpg

KOCHAM <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 11:49

Hope_, toska_88, mon!ta^, Rudzik, Breezee, Arwi, kamyla112, Forbidden, Misia 69, julita, sylwia1985, Uszczesliwiona, sylwucha89, Espera, Demsik, Camilia, ag194, Klaudia N., blubka, Uska, Mabelle, WreszcieMama, Kleopatra, marie_marie22, Maniuś, GoNia1979, Kamilutek, zastrzeŻona, monika_89, susi8, rybka33 lubią tę wiadomość

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:27

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqa swietnie :d!!
    Zapamietaj moje slowa, bedzie chlopak !

toska_88 lubi tę wiadomość

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Moniqa swietnie :d!!
    Zapamietaj moje slowa, bedzie chlopak !

A czemu zyrcia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    teraz już wszystkiego się boje. To ja po zabiegu nigdy nie miałam takich biegunek, ani tez nie bolał mnie żołądek. A słyszałam ze takowe mogę mieć, z dwojga złego wołałabym te biegunki. Tobie tez współczuję tych kul, myślałam ze coś weselszego Ci powiedzą...
    Może dlatego że wcześniej czytałam że byłaś na zdrowej diecie. Ja do dziś z mięta się nie rozstaje zawsze na kolacje parze Miete bo po wszystkim mi ciężko. Teraz w ciaży też mam te bole żołądkowe nasilone. Kiedyś się śmiałam ze starych babcia że tylko o chorobach gadają action jak człowiek dozyje 60 tki to też będzie już miał o czym gadać he he i jeszcze te zęby. Czasu mi braknie żeby po lekarzach chodzić. A najlepiej z rehabilitacja poszłam się umówić że skierowaniem pilne a termin mi dali na koniec kwietnia ha ha! To jak nie jest pilne to niewiem czy ktoś doczeka szmaciarze na NFZ!
    Uska trzymam kciuki za zajebiste wieści

‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ