MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monigua ale olbrzym! Gratuluję! Jaki śliczniusi bobasek!
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Hope, jestem z okolic Poznania więc sklepów full, tylko tak jak pisałam nie lubię spędzać czasu w centrach handlowych dlatego chcę jechać tylko do konkretnych sklepów. Wczoraj byłam w H&Mie,ale pechowo trafiłam do chyba jedynego w Poznaniu gdzie nie było działu ciążowego,ale już mi pani podpowiedziała,gdzie jest,więc w piątek jadę. C&A tez sprawdzę, tylko tam są zawsze olbrzymie rozmiary, a ja jestem taka XS/S tylko mi brzuch wywaliło,ale i tak sprawdzę.
A do cyckonoszów, to dzięki dziewczyny. W taki razie kupuje stanik na teraz, a co będzie później to będzie!Moniqaaa lubi tę wiadomość
-
toska_88 wrote:Może dlatego że wcześniej czytałam że byłaś na zdrowej diecie. Ja do dziś z mięta się nie rozstaje zawsze na kolacje parze Miete bo po wszystkim mi ciężko. Teraz w ciaży też mam te bole żołądkowe nasilone. Kiedyś się śmiałam ze starych babcia że tylko o chorobach gadają action jak człowiek dozyje 60 tki to też będzie już miał o czym gadać he he i jeszcze te zęby. Czasu mi braknie żeby po lekarzach chodzić. A najlepiej z rehabilitacja poszłam się umówić że skierowaniem pilne a termin mi dali na koniec kwietnia ha ha! To jak nie jest pilne to niewiem czy ktoś doczeka szmaciarze na NFZ!
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
No ciekawe czy macie racje. Mój L trochę smutny, bo miał nadzieję, że pozna płeć
Jak będziecie mieć rację to wyślę wam po czekoladziedowiemy się dopiero 14 grudnia, chyba że skuszę się wcześniej prywatnie
Powodzenia dla reszty dziewczyn dzisiaj wizytujacych i dziękujeMY za wszystkie miłe słowa:) -
Cześć Dziewczynki
Widzę, że spływają pierwsze, dobre wieści po dzisiejszych wizytach. Super, czekam na więcej.
Wczoraj jakoś tak mi dzień zleciał, że już nic nie zdążyłam do Was naskrobać ale czytałam na bieżąco.
Na wczorajszej wizycie było ok. Babeczka bardzo miła i dokładna przy badaniu. Dziecina psociła, fikała z pleców na brzuszek i za cholerę nie chciała dać się pomierzyć. Musiałam lecieć do łazienki, trochę pochodzić i dopiero pomogło. Wszystkie pomiary wyszły prawidłowo, więc mam nadzieję, że wyniki z krwi to tylko formalność. Ufff co za ulga! Dzieciątko spore jest, bo ma 72.2 mm i zmienił się termin z 06.05 na 30.04 ale Monika89 nie zmieniaj w tabelce bo ja mam czuja, że i tak po 6 maja dopiero urodzę. Ach no i proszę mnie nie wyrzucać do kwietniówek, bo ja się zaparłam, ze z Wami zostaję
Jest jeszcze jedna, mała sprawa (2.8 cm na 3.4 cm) drugi pęcherzyk po braciszku lub siostrzyczce, który może zostać jeszcze wydalony i spowodować krwawienie albo już sobie zostanie do końca ciąży. Na szczęście nie stanowi ryzyka dla dziecka.
O tym, że na początku były dwa pęcherzyki wiedziałam (na usg potwierdzającym ciążę).Już wtedy widoczny był tylko jeden zarodek i lekarz powiedzial, że na pewno ten drugi już się nie rozwinie. Troszkę byłam wczoraj zaskoczona, że ten drugi pęcherzyk się po prostu nie wchłonął i nadal jest widoczny. Tak czy inaczej nic niepokojącego nie powinno się dziać.
toska_88, Breezee, Uszczesliwiona, sylwucha89, Demsik, blubka, Hope_, WreszcieMama, Kleopatra, zastrzeŻona, monika_89, susi8, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Moniqaaa wrote:13t2d czyli prawie o tydzień przesunął mi się termin.
toska_88, Moniqaaa lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
nick nieaktualnyMoniqaaa wrote:No ciekawe czy macie racje. Mój L trochę smutny, bo miał nadzieję, że pozna płeć
Jak będziecie mieć rację to wyślę wam po czekoladziedowiemy się dopiero 14 grudnia, chyba że skuszę się wcześniej prywatnie
Powodzenia dla reszty dziewczyn dzisiaj wizytujacych i dziękujeMY za wszystkie miłe słowa:)he he najważniejsze żeby całe i zdrowe a pewność będziesz mieć jak sama zobaczysz po porodzie:-)
Suwaczek ci się ostro zacial w takim razie? Dla pocieszenia jak byłam w ciaxy z synem w terminie prenatalnych też tak urosł że miałam termin tydzień wstecz
Madu gratuluję następnego chłopaka:-) równie wielki mały człowiek:-)
Ale fajne czasy nastaja z tymi wizytami:-) teraz straszą krwiakami plamieniami w ostatnim trymestrze będą strachy typu przedwczesne poród itp. Cała ciaza to ogromny stres a mówią że taka przyjemność. Przyszły dzisiaj te różowe body z falbanką no cudowne są!
Madu1611, Hope_ lubią tę wiadomość
-
Breezee, to Cię dopadło paskudztwo:(. Niestety nie poradzę nic na twoje schorzenie tylko mi przykro, że musisz się mczyć z bólem
. Oby chociaż powtórne wyniki wykluczyły jeszcze tą cukrzycę.
Moniqaaa, super bobas. U mnie dziś 13+3 według wczorajszego usg więc niemalże równiutko idziemy.
-
Madu1611 wrote:Breezee, to Cię dopadło paskudztwo:(. Niestety nie poradzę nic na twoje schorzenie tylko mi przykro, że musisz się mczyć z bólem
. Oby chociaż powtórne wyniki wykluczyły jeszcze tą cukrzycę.
Moniqaaa, super bobas. U mnie dziś 13+3 według wczorajszego usg więc niemalże równiutko idziemy.
I widzę, że miałaś podobne przeboje, bo maluch nie współpracował
Toska- milka łaciata- zanotowanetoska_88, Madu1611 lubią tę wiadomość
-
Monika, Madu super wieści
ale już duże wasze dzieciaczki ja liczę na ok 2,5 cm człowieka
Monika też obstawiam chłopaka bo wczoraj z ciekwosci oglądałam zdjęcia synka z prenatalnego i wyrostek płciowy był niemal identycznie ustawionyMadu1611, toska_88 lubią tę wiadomość
-
Moniqua super dziedzic najwiekszy na forum poki co:)))
Madu gratulki:)Moniqaaa, Madu1611 lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;