X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa zapytaj wróżki Kleopatry aczkolwiek mi po tym zdjęciu się wydaje że kobietka tylko z wymiarami jak chłop!:-) może będziesz miała 2 m córkę:-)
    Jak do tej pory największe nasze dziecię:-)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Monika :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko Kleopatro, co mi przepowiadasz?

Mam nadzieje, że nie będę mieć 2m dziecka, bo sama mam 150cm w kapeluszu :O

Hope_, toska_88 lubią tę wiadomość

• Millciaa Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa jaki duży człowieczek :) Gratulację.

Czekam na kolejne wiadomości i już się swojej wizyty nie mogę doczekać.

Moniqaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa w sumie jak tak weszłam na teorie tego nuba o którym Kleopatra pisała i obadalam twoje usg to chyba przyznam 100 % racji zyrci:-) z tej teorii by wynikało że chłopak jak nic:-)

• Rudzik Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monigua ale olbrzym! Gratuluję! Jaki śliczniusi bobasek!

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Hope, jestem z okolic Poznania więc sklepów full, tylko tak jak pisałam nie lubię spędzać czasu w centrach handlowych dlatego chcę jechać tylko do konkretnych sklepów. Wczoraj byłam w H&Mie,ale pechowo trafiłam do chyba jedynego w Poznaniu gdzie nie było działu ciążowego,ale już mi pani podpowiedziała,gdzie jest,więc w piątek jadę. C&A tez sprawdzę, tylko tam są zawsze olbrzymie rozmiary, a ja jestem taka XS/S tylko mi brzuch wywaliło,ale i tak sprawdzę.
    A do cyckonoszów, to dzięki dziewczyny. W taki razie kupuje stanik na teraz, a co będzie później to będzie!

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale slodziak! to ktory teraz masz tydzien?

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Może dlatego że wcześniej czytałam że byłaś na zdrowej diecie. Ja do dziś z mięta się nie rozstaje zawsze na kolacje parze Miete bo po wszystkim mi ciężko. Teraz w ciaży też mam te bole żołądkowe nasilone. Kiedyś się śmiałam ze starych babcia że tylko o chorobach gadają action jak człowiek dozyje 60 tki to też będzie już miał o czym gadać he he i jeszcze te zęby. Czasu mi braknie żeby po lekarzach chodzić. A najlepiej z rehabilitacja poszłam się umówić że skierowaniem pilne a termin mi dali na koniec kwietnia ha ha! To jak nie jest pilne to niewiem czy ktoś doczeka szmaciarze na NFZ!
    pewnie masz rację. Ja sie boje ze do pakietu bede miala cukrzyce, bo wyszlomi 92. Mam jeszcze raz badanie powtorzyc

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe czy macie racje. Mój L trochę smutny, bo miał nadzieję, że pozna płeć :P
    Jak będziecie mieć rację to wyślę wam po czekoladzie ;) dowiemy się dopiero 14 grudnia, chyba że skuszę się wcześniej prywatnie :)

Powodzenia dla reszty dziewczyn dzisiaj wizytujacych i dziękujeMY za wszystkie miłe słowa:)

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) biorę się za nadrabianie postów majoweczek :) ja już się tak cieszyłam że nie wymiotuje od 2 tyg a dzisiaj nie wychodzę z WC :/ masakra

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    ale slodziak! to ktory teraz masz tydzien?

13t2d czyli prawie o tydzień przesunął mi się termin.

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Widzę, że spływają pierwsze, dobre wieści po dzisiejszych wizytach. Super, czekam na więcej.

Wczoraj jakoś tak mi dzień zleciał, że już nic nie zdążyłam do Was naskrobać ale czytałam na bieżąco.
    Na wczorajszej wizycie było ok. Babeczka bardzo miła i dokładna przy badaniu. Dziecina psociła, fikała z pleców na brzuszek i za cholerę nie chciała dać się pomierzyć ;). Musiałam lecieć do łazienki, trochę pochodzić i dopiero pomogło. Wszystkie pomiary wyszły prawidłowo, więc mam nadzieję, że wyniki z krwi to tylko formalność. Ufff co za ulga! Dzieciątko spore jest, bo ma 72.2 mm i zmienił się termin z 06.05 na 30.04 ale Monika89 nie zmieniaj w tabelce bo ja mam czuja, że i tak po 6 maja dopiero urodzę. Ach no i proszę mnie nie wyrzucać do kwietniówek, bo ja się zaparłam, ze z Wami zostaję ;)
    Jest jeszcze jedna, mała sprawa (2.8 cm na 3.4 cm) drugi pęcherzyk po braciszku lub siostrzyczce, który może zostać jeszcze wydalony i spowodować krwawienie albo już sobie zostanie do końca ciąży. Na szczęście nie stanowi ryzyka dla dziecka.
    O tym, że na początku były dwa pęcherzyki wiedziałam (na usg potwierdzającym ciążę).Już wtedy widoczny był tylko jeden zarodek i lekarz powiedzial, że na pewno ten drugi już się nie rozwinie. Troszkę byłam wczoraj zaskoczona, że ten drugi pęcherzyk się po prostu nie wchłonął i nadal jest widoczny. Tak czy inaczej nic niepokojącego nie powinno się dziać.

toska_88, Breezee, Uszczesliwiona, sylwucha89, Demsik, blubka, Hope_, WreszcieMama, Kleopatra, zastrzeŻona, monika_89, susi8, Maniuś lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monigua gratki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    13t2d czyli prawie o tydzień przesunął mi się termin.
    wow! ale szybko przeskoczylas w 2 trymestr

toska_88, Moniqaaa lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    No ciekawe czy macie racje. Mój L trochę smutny, bo miał nadzieję, że pozna płeć :P
    Jak będziecie mieć rację to wyślę wam po czekoladzie ;) dowiemy się dopiero 14 grudnia, chyba że skuszę się wcześniej prywatnie :)

Powodzenia dla reszty dziewczyn dzisiaj wizytujacych i dziękujeMY za wszystkie miłe słowa:)
    Trzymamy za słowo- uwielbiam Milke laciata jakby co :-) he he najważniejsze żeby całe i zdrowe a pewność będziesz mieć jak sama zobaczysz po porodzie:-)
    Suwaczek ci się ostro zacial w takim razie? Dla pocieszenia jak byłam w ciaxy z synem w terminie prenatalnych też tak urosł że miałam termin tydzień wstecz :-)
    Madu gratuluję następnego chłopaka:-) równie wielki mały człowiek:-)
    Ale fajne czasy nastaja z tymi wizytami:-) teraz straszą krwiakami plamieniami w ostatnim trymestrze będą strachy typu przedwczesne poród itp. Cała ciaza to ogromny stres a mówią że taka przyjemność. Przyszły dzisiaj te różowe body z falbanką no cudowne są! :-)

Madu1611, Hope_ lubią tę wiadomość

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee, to Cię dopadło paskudztwo:(. Niestety nie poradzę nic na twoje schorzenie tylko mi przykro, że musisz się mczyć z bólem :/. Oby chociaż powtórne wyniki wykluczyły jeszcze tą cukrzycę.

Moniqaaa, super bobas :). U mnie dziś 13+3 według wczorajszego usg więc niemalże równiutko idziemy.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Breezee, to Cię dopadło paskudztwo:(. Niestety nie poradzę nic na twoje schorzenie tylko mi przykro, że musisz się mczyć z bólem :/. Oby chociaż powtórne wyniki wykluczyły jeszcze tą cukrzycę.

Moniqaaa, super bobas :). U mnie dziś 13+3 według wczorajszego usg więc niemalże równiutko idziemy.

I widzę, że miałaś podobne przeboje, bo maluch nie współpracował ;)

Toska- milka łaciata- zanotowane :)

toska_88, Madu1611 lubią tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, Madu super wieści :) ale już duże wasze dzieciaczki ja liczę na ok 2,5 cm człowieka ;)

Monika też obstawiam chłopaka bo wczoraj z ciekwosci oglądałam zdjęcia synka z prenatalnego i wyrostek płciowy był niemal identycznie ustawiony ;)

Madu1611, toska_88 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqua super dziedzic najwiekszy na forum poki co:)))
    Madu gratulki:)

Moniqaaa, Madu1611 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Właśnie wyszłam z pracy i jadę na wizytę. Jeszcze nie prenatalne a zwykla wizyta ale trzymajcie kciuki

toska_88, sylwia1985, Moniqaaa, Kleopatra, Mabelle, Maniuś, sylwucha89 lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ