MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:55
Kleopatra, blubka, monika_89, Mabelle, sylwucha89, bezimienna, julita, Espera, Maniuś, Moniqaaa, toska_88, Demsik, Hope_, MEGI81, mon!ta^, GoNia1979, Klaudia N., marie_marie22, gonia13, Madu1611, Breezee, rybka33, koalaa lubią tę wiadomość
-
A ja mam ochotę na zapiekankę. Taka długą z pieczarkami i serem!! Ach, cały dzień za mną chodzi.
Quasha super!!!!!!!!!!!! Co za baba ;p Najważniejsze że ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 15:05
-
madu już Cię będą diagnozować? przeciez pod koniec ciązy stan blizny może się zmieć
ewela sterydy to inna bajka, na pappe mają podobno wpływ duphaston i luteina, gdzieś to ktoś bada ponoć
Klaudia skoro nie jesteś zadowolona z lekarza to go zmień, komfort psychiczny przede wszystkim
misia ojej to faktycznie trudna sytuacjadopiero 20tc, tak? żeby atk 1,5mc dłuzje, takie wcześniaki skrajne juz ratują
dewa oszałaś tańczyć z meblami?
Qasha kamień z serca!
ja dziś spełniam zachcianki kulinarne. Najpierw krupnik a teraz pieke golonkę, normalnie mięso za mną w yej ciąży chodzi!13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
ufff Qasha, ale Ci zafundowali jazdę bez trzymanki! W Stanach mogłabyś się za to sądzić i domagać milionów
Właśnie wróciłam z laboratorium, wyniki prób wątrobowych będą dzisiaj, kosztowało mnie to 10,50 pln + 9,90 za profiterolki, które kupiłam sobie w Biedrze i pochłonęłam w 10 minut (pół kilo!). A normalnie obok słodyczy przechodzę obojętnie
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
a ja dziś robię frytki, takie własne z ziemniaków. Wiem, że to nie jest dobre dla mnie i dziecka... no ale mam taką ochotę, że oooo....
Qasha - fakt - masz niezłe przeboje... oby wszystko się tak dobrze kończyło, jak z tymi wynikami.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty...
PS - a u mnie wyniki wszystkie prawidłowe, tsh spadło, posiew moczu jałowy - poszła precz wstrętna e.colaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 15:56
koalaa lubi tę wiadomość
-
Karotka wrote:Hope bardzo Ci współczuję. Trzeba być dobrej myśli. Trzymaj się!
Mnie też swędzą nogi. Zaczęło się na wczesnym etapie ciąży, później miałam chwile spokoj i teraz znowu się nasiliło. Oczywiscie na ostatniej wizycie zapomniałam o to zapytać. Jak będziecie coś wiedziały to dajcie znać.Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Kleopatra wrote:A ja mam ochotę na zapiekankę. Taka długą z pieczarkami i serem!! Ach, cały dzień za mną chodzi.
Quasha super!!!!!!!!!!!! Co za baba ;p Najważniejsze że ok. -
sylwucha89 wrote:Ale to nie jest wina placówek, że mają niskie kontrakty z NFZ. Rzewczywistosc wygląda tak że placówki oprócz kontraktów robią ok 100 % nadwykonań żeby pokazać że są gotowe przyjmować dużo wiewcej pacjentów a pieniędzy zazwyczaj z tego nie mają rzadko kiedy uda im się do 50% kasy odzyskać. Tak więc często i gęsto aparaty stoją bewzczynne bo placówka i tak dokłada do tego kupę kasy aby badać 2 razy wiecej pacjentów niż ma zakontraktowane. Więc nic dziwnego że jeżeli ktoś chce wykonać badanie prywatne miejsce znajduje się max do tygodnia czasu bo aby nie popaść w długi trzeba zarabiać. Tylko ludzie zamiast obwiniać NFZ za taki stan rzeczy wyzywają i wyklinają pracowników administracji bo oni mogą zapisać a nie chcą, tylko że w 90% przypadków Pani z rejestracji mimo najlepszych chęci ma związane ręce.
Hope nie wyobrażam sobie tego co musisz czuć ale wierzę, że mimo wszystko będzie dobrze. Zrobisz amiopunkcje i będziesz miała pewność że wszystko jest ok.
Kamilutek jeśli chodzi o terminację ciąży to ja mimo wszystko nie zadecydowałabym się na taki krok. Nawet gdyby moje dziecko w sekundę po urodzeniu miało umrzeć. Niestety jest też dużo błędów usg dzieci które mają stwierdzone liczne wady bez szans na przeżycie po urodzeniu i kilku operacjach prowadzą praktycznie normalne życie. A gdy wada jest bardzo ciężka i nie daje się rady dziecko można umieścić w hospicjum lub wynająć opiekę. Jest to bardzo trudny temat wiele godzin spędziłam na rozmyslaniu jakbym postapila i na dzień dzisiejszy taką podjelabym decyzję. Mam tylko nadzieję że nigdy nie będę musiała jej podejmować.Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Demsik wrote:Z ta opieka to tylko ladnie brzmi.kogo stac wychowac takie dziecko i za hospicjum czy dps calodovowy placic 2tys miesiecznie?nie mamy jeszcze takich rozwiazan zeby dla kazdego bylo to dostepne.
Dziecko dostaje rentę plus 800 zł z programu 500+ więc chociaz na kilka godzin dziennie można wziąć osobę do pomocy. Wiadomo, że nie każdego stać na opiekę całodobową. Ale tez nie wyobrażam sobie terminacji sumienie by mnie wykonczylo. Nikogo nie potępiam pisze tylko o swoich odczuciach.rudajola lubi tę wiadomość