MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Ale dzisiaj miałam masakra. Praca od 7.30 a już 7.15 była do mnie kolejka
U mnie kość nosowa 0,16 cm.
Moje dzieci też coli nie piją. Czasami do filmu zjemy popcorn czy chipsy Ale sporadycznie. McDonald raz na ok 4 miesiące jak gdzieś jedziemy i chcemy szybko zjeść. Ogólnie mój starszy wybierze ryż niż frytki Ale owoce i warzywa słabo jedząz tesciami też mam trochę problem bo u nich zawsze pełno słodyczy i pierwsze co dzieci się rzucają.
Trzymam kciuki za wizyty! -
hejka kobitki. w końcu jesteśmy w domu. mam dość!!! wyjechaliśmy o 6 rano i zrobiliśmy prawie 600 km.przeź miesiąc nie wsiąde do samochodu.
A więc nasze dzieciątko mierzy 6,8 cm. jest starsze o 3 dni. nosek widoczny,NT 1,6 mm, serduszko i przepływy ok. ma rączki, nóżki i pięknie machało do nas stópką.no i na 70% dziewczynka także TOśKA jesteś wielka.
idę poleżeć bo mój kręgosłup umiera!!!Espera, WreszcieMama, blubka, Kleopatra, ag194, toska_88, Kamilutek, Hope_, marie_marie22, mon!ta^, Breezee, monika_89, Karotka, Uszczesliwiona, Maniuś, MEGI81, Klaudia N., rybka33, Mabelle, Kofeina, Rudzik lubią tę wiadomość
-
Wieści na gorąco - dzieciak jest najzdrowszy i najpiękniejszy na świecie!
Espera, WreszcieMama, blubka, Kleopatra, julita, ag194, toska_88, Hope_, marie_marie22, mon!ta^, Breezee, monika_89, Uszczesliwiona, Maniuś, MEGI81, Klaudia N., rybka33, Mabelle, Rudzik lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
nick nieaktualnykarola81 wrote:hejka kobitki. w końcu jesteśmy w domu. mam dość!!! wyjechaliśmy o 6 rano i zrobiliśmy prawie 600 km.przeź miesiąc nie wsiąde do samochodu.
A więc nasze dzieciątko mierzy 6,8 cm. jest starsze o 3 dni. nosek widoczny,NT 1,6 mm, serduszko i przepływy ok. ma rączki, nóżki i pięknie machało do nas stópką.no i na 70% dziewczynka także TOśKA jesteś wielka.
idę poleżeć bo mój kręgosłup umiera!!!
PS dama jestem w szoku że tyle trafień mam:-) -
Gratuluje dziewczyny, super wieści!
Ja jutro jadę na zwykła wizytę.. znów u innej gin, zobaczymy co wymyśli:p W Łodzi chodzę do medicover na standardowe wizyty, zeby mieć za darmo badania, laboratorium itd, a raz w msc jeździmy do Tomaszowa do zaufanego gin, który usg mi robi od razu. W Medicover to trzeba najpierw dostać skierowanie, badanie robi inny lekarz, inny patrzy na wyniki itd... wkurzająca sprawa. No ale chociaż na miejscu.
Wózek, który póki co mi sie bardzo podoba to Bebetto Holland13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
dewa wrote:To i tak chyba musiałaś sama o betę poprosić, co? Mój lekarz stwierdził, że bety nie robi, tyle. Prywatnie wybłagałam u rodzinnego
Nie miałam więc ponawianej i ominęło mnie sporo stresu
Gdzie w Niemczech mieszkasz?
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Dziekuje dziewczyny. Kamien spadl z serca no w wujek google tylko najgorsze pisza.. Dlatego wolalam bezposrednio Wam "dupe" zawrocic
Przepraszam za klopot i za wejscie do Was i DZIEKUJE za odpowiedzi
Zycze wam delikatnych porodow i bezproblenowych ciaz!
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
toska_88 wrote:Jestem wielka ale myślę że dieta po porodzie to zmieni:-) gratuluję udanych wizyt
PS dama jestem w szoku że tyle trafień mam:-)
e tam. wielka czy nie najważniejsze,że jesteś zajebista. i tego się trzymaj!WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
No i mam znowu tą pieprzoną cukrzycę
Dzwoniła do mnie gin niedawno że teraz jest nawet na czczo za wysoki... Mam się zgłosić do poradni diabetologicznej...
Macie może jakieś strony albo coś z dietą cukrzycową? Bo ja miałam w starym telefonie a jego h*j strzelił...
Wiem że to jest do przeżycia ale gdzieś się przyłamałam...
Monika, tak imię będzie pisane przez V z racji tego że mieszkamy za granicą, a nie chcę żeby później dzieci się tlumaczyly, tylko od razu przyjmujemy tą pisownię... -
nick nieaktualny
-
Hope co Ty, Paula to małe kamikadze, nie ważne jak byle szybko, może się wywalic tysiac razy i dalej będzie tak samo zasuwać, dziś się bawiła z teściowa i chciała uciekać, z wrażenia puściła sie mebli i leciała na dwóch, mało na stól nie wpadła, ważne że idzie. Na szczęście babcia w porę ją dopadła. Jak samopoczucie? Teściowa jeeszcze coś mówiła? Co Twoja mama? Masz jakieś wsparcie w rodzinie?
karissa chyba że wyslesz męża na podstawowy kurs obsługi takiego aparatu żeby nauczyć go jak ustawić iso, przysłonę i czas naświetlania żeby zdjęcie wyszło dobre
dewa Paula przez pierwszy mc/dwa spała w rożku, potem pod kołderką
Maniuś witaj w cukrzyowym klubiehttp://slodkiemamy.edu.pl/ i na fb cukrzyca ciążowa
co do żywienia to ja pozwolę potem Pauli czasem na coś słodkiego czy maka raz na ruski rok, od tego nie umrze a niech ma trochę przyjemności. Jedank póki się da chcę zeby jadała zdrowo, do picia woda (o zgrozo mój genialny mąż chciał jej dać dziś coli, ale dostał ochrzan z góry na dół), dużo warzyw, owoców, frytki pieczone w piekarniku, kasze, ciemne makarony, domowe przetwory
Maniuś, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam zagwozdkę. Zamawiamy wspólnie na roku odzież medyczną, bo na koniec w lutym mamy taką uroczystość na zakończenie studiów i wejście do zawodu. Zastanawiam się , jak ja mam przewidzieć swój rozmiar na luty? To będzie jakoś 28tc. I to jeszcze ma być sukienka, co już wogóle jest dla mnie abstrakcją. Może uszyją mi ciążową..no ale co jeśli urosnę ogólnie? no nie wiem, co mam zrobić? brać L, czyli rozmiar większą i poprosić o ciążową??
-
ach, dzisiaj jest jeden z najwspanialszych dni w życiu!
Dziecior ma 65 mm CRL, NT jest 1,9, nosek jest piękny, normalnie rzymki profil, serce bije 158 u/min, doppler prawidłowy, cztery komory, fala A ujemna
Ma wyrostek między nogami, ale nie wiadomo, czy męski czy żeński
Ryzyko wad z wieku i wywiadu lekarskiego takie sobie średnio duże, po usg malutkie, ale czekamy jeszcze na Pappa.
I nagle witam się w drugim trymestrze, dzieciak dorósł do daty z om, a do tej pory był przy każdym badaniu o 4 dni spóźniony.
Karola Tobie również gratuluję świetnych wyników!
A gdzie reszta? Miało nas wizytować pięć albo cztery dzisiaj. Trzymam za wszystkie kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 21:11
Uszczesliwiona, Hope_, MEGI81, ag194, julita, WreszcieMama, Kleopatra, sylwucha89, Mabelle, Breezee, toska_88, Rudzik, marie_marie22, koalaa, Edyta84, Maniuś lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
I jeszcze się pochwalę jednym, a co, jak euforia to na maxa
Właśnie ogłoszono wyniki grantów - na 4 składane przez moją jednostkę 4 otrzymały finansowanie przy średniej sukcesu wynoszącej zaledwie 27% dla całej Polski! Tylko kto mój będzie robił, skoro umowę na realizację podpisuje się gdzieś w lutym, a ja najpóźniej w maju żegnam się z pracą na jakiś czas. Normalnie klęska urodzajuKleopatra, monika_89, bezimienna, Uszczesliwiona, Hope_, Edyta84, Maniuś lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!