MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mon!ta^ wrote:Odnośnie słodyczy i jedzenia to ja mam bzika na tym punkcie i nikt mi nie będzie zmieniał żywienia małego fakt mam trochę nasrane xD ale nie daje słodyczy jedynie takue dla malutkich dzieci lub jak sama coś zrobię owoce dostaje. kisiel sama robie itd
coca cola chipsy frytki z frytury oooo na pewno nie i mc donald oraz kfc toxo daleko. nie ma mowy teraz bardzo łatwo w naszych czasach o cukrzycę nadwagę itd. Wiadomo będzie ciężko jeśli inne dzieci będą jeść ale co za fraki mam go brać czasem wiadomo ze trzeba przymknąć oko jak będzie starszy ale na chwile obecną to oooo stanowczo NIE!!! PLUS nawet ja staram się nie jadać fastfoodów w ciąży i poza nią tez nie jem chyba że raz na miesiąc sobie pozwolę a tak to staram się jeść zdrowo i patrze na etykiety
w końcu jestem po szkole ;p
Megi Ja mam poduszkę literkę C firmy motherHood czy jakoś tak
Dewa - mój spał pod kocyki który sama uszylam bawełna 100% i minki to w chłodniejsze dni bo latem go urodziłam. A tak to spiworki teraz przez pewien czas był pod kolderka ale zrezygnowalam bo on lata po tym łóżku xD i ma aktualnie śpiworek
Ja aktualnie czekam na wizyte u GENETYKa
Czyli jestem normalnamoja siostra na studiach miała styczność z tymi wszystkimi świństwami, co dodają do żywności i wiele rzeczy zabroniła nam kupować.
Co się dzieje, że masz wizytę u genetyka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 16:44
-
No ja wam powiem ze tez sie boje rozpieszczania przez tesciow. Oni nawet nasze psy rozpuszcaja.... Np u nas dostają smakołyki ale dwa trzy dziennie a u nich od razu na wejście dwa smakolyki
nawet widac roznice w zachowaniu jak wracaja z tamtad np bardziej ciagna na smyczy i nie słuchają
-
Nie pamietam jak sie wózek nazywa. Jak M wróci z pracy, to spytam. Pamietam, ze był w szaro-biała drobniutka krateczkę i swietnie sie go prowadziło, bo jest bardzo zwrotny
druga koleżanka kupiła trochę tańszy i prowadził mi sie strasznie...
Już sie boje kupowania wózeczka, fotelika itd...M jest tak świrnięty na tym punkcie, ze szok! Musi być wszystko co najlepsze i pózniej pewnie tez bede miała co chwila pouczanie, ze np złe bujam wózkiem i sie zepsuje:p
Tez sie bałam przed prenatalnymi, ale ja dla odmiany, bałam sie, ze usłyszę, ze nic już tam nie ma!:p Zero nudności, wymiotów, zmęczenia...generalnie żadnych objawów ciąży poza brakiem @...to był oczywiście absurd i wszystko było idealnie i u Was tez będzie
Ja moja pudche ciążową 7 kupiłam ze sklepu internetowego SuperMami i bodajże 2 dni pózniej była już u mnie w domudo tego dostałam gratis łapki-niedrapki i pieluszkę bambusowa. Cena to aż 123zl, z tego co pamietam, ale to taka wygoda i wykonanie, ze nie żałuje
Koleżanka kupiła zwykle C w sklepie za ok 60zl i tez jest bardzo zadowolona no ale ja nie wymienilabym swojej, bo jednak moja jest dużo lepsza i przy karmieniu będzie swietnie podpierać plecy, a tamta to tylko tak dookoła pasa i wiązana. No i za krótka jest tamta, zeby jednoczenie mieć pod głowa i moc zarzucić nogę sobie na boku, a to było dla mnie najważniejsze
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Hope_ wrote:dewa - moj to spal od razu pod kolderka a jak bylo cieplo to pod kocykiem, a czasami spal w rozku - eksperymentowalismy czy woli byc opatulony itp
megi ja kupiłam w skleie ciazowym u nas w gdansku, ale na pewno na allegro dostaniesz.
kamilutek - na którą masz wizytę?
Na 17.20, właśnie czekam na usg pod gabinetem i masakra jest. Nigdy tak sie nie denerwowałam
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Czesc
pisze tu bo wy juz w dosc wyzszej ciazy a mam pytanie
Czy miala ktoras wolny wzrost bhcg a pomimo ciaza rozwija sie dobrze???
Moja beta
13 dpo 74,5
16 dpo 223,3
19 dpo (dzis) ponad 500, pani nie powiedziala dokladnie ile ponad tylko tyle ze ponad. Wzrost co 72 h.. Troche wolno rosnie no nie? Wizyte mialam 16 dpo ale nic nie bylo widac. Teraz mam na piatek 23 dpo bedzie.
Lekarz powiedzial dzis jak i w piatek ze w razie bolu mam od razu jechac na ip gdyz mialam juz 2x cp.. Mam sie martwic czy miala ktoras tak i w koncu beta odbila w gore?Uska lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
messy99 wrote:Rosax3 wg mnie przyrost jest ok. Ale bete naepiej powtarzac po 48h a nie 3 dobach.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Rosax, moim zdaniem ok, podwaja się co 48h, więc wczoraj powinnaś mieć około 440 a nawet i mogłoby być mniej, bo może być chyba wzrost o 66% minimum z tego co pamiętam.
Poza tym, znamy tu przypadki, że beta rosła o parę procent a było ok później
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 17:52
-
rosax3 wrote:Czesc
pisze tu bo wy juz w dosc wyzszej ciazy a mam pytanie
Czy miala ktoras wolny wzrost bhcg a pomimo ciaza rozwija sie dobrze???
Moja beta
13 dpo 74,5
16 dpo 223,3
19 dpo (dzis) ponad 500, pani nie powiedziala dokladnie ile ponad tylko tyle ze ponad. Wzrost co 72 h.. Troche wolno rosnie no nie? Wizyte mialam 16 dpo ale nic nie bylo widac. Teraz mam na piatek 23 dpo bedzie.
Lekarz powiedzial dzis jak i w piatek ze w razie bolu mam od razu jechac na ip gdyz mialam juz 2x cp.. Mam sie martwic czy miala ktoras tak i w koncu beta odbila w gore?
Witaj:-) nie jestem ekspertka w tej Dziedzinie ale wg mnie dobrze prZyrasta:-) u mnie 16dpo bylo 211 24dpo 2500 robilam tylko dwa razy. -
Rosax3 ja w 15dpo miałam betę zaledwie 174 z tego co pamiętam, ale liczy się przyrost co 48h i u mnie wynosił on 93%, a powinien wynosić minimum 60%. Także niska wartość nic nie mówi, liczy się o ile wzrasta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 17:53
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Dziekuje. Wlasnie chodzilo mi o to czy pomimo ze wolniej rosnie ale w normie jest szansa na maluszka. Widze ze u was nie roslo szybko z 200 na 2000 jak u nie ktorych a kilka tygodni za Wami. Dziekuje, uspokoilam sie troche.
07.11.2012 Julian
rosax3 wrote:Mieszkam w niemczech i lekarz tak mi robi..
Nie miałam więc ponawianej i ominęło mnie sporo stresu
Gdzie w Niemczech mieszkasz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 18:12
-
MEGI81 wrote:Czyli jestem normalna
moja siostra na studiach miała styczność z tymi wszystkimi świństwami, co dodają do żywności i wiele rzeczy zabroniła nam kupować.
Co się dzieje, że masz wizytę u genetyka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:51
MEGI81 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami