MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Super Kamilutek. I gratuluje Wam z Karolą zdrowych dzidziusiów.
Moi na początku spali w rożkach a potem chyba pod kołderką. Urodzili się już pod koniec roku. Próbowałam tez śpiworki ale nie chcieli obaj.
Hope przykro że nie masz oparcia
Mi coś niedobrzewypije jakiś rumianek i idę spać bo jutro kolejny ciężki dzień.
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
toska_88 wrote:Hope ja depilowalam woskiem ale odkąd w ciaxy jestem to za bardzo boli
Kleopatra, Hope_, MEGI81, toska_88, Edyta84, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny. Ja też byłam dziś na badaniach prenatalnych i byłam zadowolona , bo lekarz mówił, że wszytko jest ok, a teraz tak poczytałam i zaczęłam się martwić, bo przy CRL 61,5 mm NT wyszło 2,2 mm, niby w normie i wiem, że lekarz miał problem ze zmierzeniem, bo dzidzia źle leżała i mówił coś, że ma odgiętą główkę, ale, że wynik jest ok. A teraz czytam, że większość ma poniżej 2 mm
Reszta parametrów ok.
mon!ta^ lubi tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
My już po wizycie i same dobre wieści
!!! Dzidziol ma już 6.44 cm, NT 0.5 cm wszystko ma na swoim miejscu serducho bije 164/min i na 60% będzie dziewczynką
ale lekarz stwierdził, że jeszcze z różem mamy nie szaleć bo często na tym etapie dzieczynkom potrafi jeszcze coś wyrosnąć
a takiego karpia zawaliłam jak usłyszałam o babie że lekarz z mężem zwijali się ze śmiechu
byłam na 99% pewna że będzie drugi syn a tutaj suprise
toska weź przetrzyj kulę i sporobuj jeszcze raz zajrzeć czy wyrosną jeszcze jajka
?
monika_89, Kamilutek, Klaudia N., ag194, Kleopatra, bezimienna, karola81, mon!ta^, Arwi, Mabelle, Hope_, MEGI81, Breezee, toska_88, marie_marie22, Edyta84, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Zieziulka wrote:No właśnie wszyscy mają 1,9 lub 1,6 a ja 2,2
-
monika_89 wrote:powyżej 2,5/3 jest podejrzane. 2,2 jest w normie to raz a dwa sam lekarz mówił że dzieć się wiercił i cieżko zmierzyć, lekkie drgniecie ręki i już inny wynik. Mierzył raz czy więcej razy? mnie powtórzył pod koniec badania dla sprawdzenia
Mierzył kilka razy, bo nie mógł złapać, mam zdjęcia z 3 pomiarów: 2,22 mm, 2,2 mm, 2,14 mm.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
-
Zieziulka zerknij na to:
https://sonoworld.com/Client/Fetus/html/11-14week/chapter-01/chapter-01-final.htm
Tu jest sporo wykresów, które pokazują, jaki jest rozrzut NT u płodów wg wieku matki i CRL płodu. Badanie nt i tak określa tylko prawdopodobieństwo, nie ma tu sztywnych norm ani wytycznych, bierze się pod uwagę wszystkie czynniki i na ich łączniej podstawie ocenia ryzyko. Nie wiem, na ile Ci to pomoże, ale nie ma co się martwić na zapas, poczekaj spojojnie na wyniki pappa, bo tak to jest wróżenie z fusów. Będzie dobrze!
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Tylko ja nie robiłam tego testu...pytałam o to położną to mówiła, że sensu nie widzi, bo to tylko statystyka...Zapytałam lekarza mojego na czacie czy mam się martwić i robić dodatkowe badania. Zobaczymy co odpisze.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
-
Zieziulka, nie analizuj tak tych pomiarów, bo nie jesteś lekarzem. Jak lekarz mierzy i mówi, ze wszystko po, to ok. Teraz będziesz sie zamęczać tak niewielka różnica i to mimo, ze ciężko było z pomiarem I do tego i tak był w normie? Nie ma sensu
WreszcieMama, Ty sie nie zadręczaj jakimiś opowieściami i złymi przeżyciami zasłyszanymi czy przeczytanymi... pamiętaj, ze dzidziuś czuje dokładnie te same emocje co Ty w tym momencie. Jak przyjdzie na czas to będziesz robić wszystko,zeby był szczęśliwy i nie płakał? Na pewno. To czemu teraz sama doprowadzasz go to smutku, strachu i płaczu? Jak masz jakiś gorszy dzien, to sięgaj moze po jakaś komedie, albo zabawna, lekka książkę?
Ja gdy staraliśmy sie o Małego, to bardzo sie stresowałam i zamęczałam różnymi myślami... czytałam fora i doszukiwała sie wszędzie problemów. W pewnym momencie opuściłam fora, termometr rzuciłam w kat, postanowiłam wyciągnąć Męża na wakacje i odłożyć zapisanie sie na badanie drożności jajowodów stwierdzając, ze zasługuje na odpoczynek i jak sie od 13msc nie doczekałam, to tez miesiąc mnie nie zbawi i wiesz co? Na wakacjach zaszłam w ciąże:p Teraz, mimo tego, ze zostałam uwięziona w łóżku na min miesiąc jestem dobrej myśli i wierze, ze pozytywne nastawienie przyciąga pozytywne rzeczyGlowa do góry i ciesz sie z tego, ze właśnie w Twoim ciele odbywa sie największy cud świata!!!
blubka, MEGI81, toska_88, Edyta84, rybka33 lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Wreszciemama za bardzo wszystko analizujesz , wczytujesz sie w cialo i za duzo zlych mysli do siebie przyciagasz . Ja wiem ze nie wszyscy sa tacy sami i roznia sie charakterami ale robisz sobei krzywde . Ja po szpitalu mialam to samo analizowalam wszystko ale powiedzialam stop bo bym sie wykonczyla i od tego momentu czuje sie wspaniale .Ja wierze w to ze pozytywna energia pomaga jak nie fizycznie to przede wszystkim psychicznie . Mowie ci przed toba jeszcze pare mieisiecy nie zadreczaj się zlymi myslami co chwile
toska_88, blubka lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
HOPE nie wiem jak doradzić może do kosmetyczki idź coś wymyśli z ta depilacja. No ty to masz mamę. może pomocna przy małym ale jednak może coś powiedzieć jej ze tak robi może jest nieświadoma tego .... U mnie było tak z babcią jedna dwójkę akceptowala a dwójki nie z rodzeństwa
Zeziulka powiedział ze jest ok to jest ok po co się zadreczac plus jak dziecko się ruszał I było nie tak ułożonenie ma co myśleć źle. Jakby coś było nie tak to lekarz na pewno by powiedział bp po co trzymać to w tajemnicy.
Mykam spać dobranocCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami