X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek39 wcześniej już o tej cytologii Ci odpisałam:)ze jest ważna nie trzeba powtarzać:)
    Mloda19 a miałaś cytologie na wizycie pobierana?Jeśli tak to może być taki slad plamienia ewentualnie po badania ale to nie powinno.

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana0408 wrote:
    Promyczek39 wcześniej już o tej cytologii Ci odpisałam:)ze jest ważna nie trzeba powtarzać:)
    Mloda19 a miałaś cytologie na wizycie pobierana?Jeśli tak to może być taki slad plamienia ewentualnie po badania ale to nie powinno.
    Nie nie mialam cytologii pobieranej

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks. wrote:
    Spirit, ja też w pierwszej i też panikara, dzisiaj trochę mniej bo było usg i jest pęcherzyk i malutki zarodek, ale następna wizyta dopiero w październiku więc nie wiem jak to przetrwam...dobrze, że jesteście tu Wy :)

Witam wszystkie nowe Majóweczki :) I gratuluję wszystkim dobrych przyrostów i pęcherzyków i zarodków!

Qasha nadrabiałam forum i czytałam o Tobie i aż wstrzymałam oddech przy poście o szpitalu. Jak dobrze, że już wszystko ok :)

Aleks no to witam w gronie pierwastek

Aleks. lubi tę wiadomość

• Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie na ta chwile poobserwoj.Nie bede tu nikogo stresować mozliwymi teoriami.

• Breezee Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Myslisz ze to wina wizyty i bedzie wszystko ok? Bardzo sie przestraszylam jak zobaczylam to na papierze ...

A masz duphaston albo luteinę? Zadzwoń do gina, lepiej go informować o takich sprawach, a może Cię uspokoi.

Spirit, ja biorę bromergon i będę brać do ukończenia 10 tc. Nie wiem, czy to dobrze odstawić lek na prolaktynę. Dawno odstawiłaś?

Quasha, trzymaj się. Dzidzi mocne, super.

U mnie wszystko ok, zero plamień. Biust ciut boli ale tylko jak dotykam. Pachwina zaboli, jak za szybko wstanę, a tak jajniki nie bolą. A Was bolą? bo zaczęłam się martwić, że się uspokoiły. Tak jakbym miała ciut mdłości, ale nie jestem pewna czy sobie czegoś nie uroiłam. Od wczoraj chce mi się bardzo spać i jestem zmęczona. Byłam 30 min na spacerze, to myślałam, że usnę.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Aleks. Znajoma

Wysłany: 12 września 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 14:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda czytalam artukul ze w pierwszym trymestrze jasnorozowe lub jasnobrazowe plamienia moga sie zdarzac i ze jest to zwiazane z tym ze uklad rozrodczy przygotowuje sie do pelnienia funkcji inkubatora. I ze o ile plamienie jest skape i nie towarzysza mu skurcze brzucha to jest to w pelni normalne. Ja w 25dc mialam lekkie plamienie,dzien pozniej beta byla 83,75 a po 48h juz 215,7.

Mysle ze skoro to jednorazowe i bardzo skape to nie masz sie czym martwic. Sciskam mocno

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę dostinex i też mam brać do ok 9 tyg. W poprzedniej ciązy brałam Bromergon i tez jakoś tak do 9 tyg

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    A ten pęcherzyk to w ktorym tygodniu widzialas juz?
    4t3d :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 18:14

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez odliczam czas do wizyty gina.dzis powiedzialam w pracy wszystkim bo ja pracuje z dziecmi niepelnosprawnymi i dzwigam wozki itd wiec do konca wrzesnia jestem na grupie na zastepstwie a pozniej l4.jutro lub w srode chce isc jeszcze raz sprawdzic bete
    Witam nowe mamysie
    Julita witaj i tutaj;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Młoda19 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogepomarzyc wrote:
    Mloda czytalam artukul ze w pierwszym trymestrze jasnorozowe lub jasnobrazowe plamienia moga sie zdarzac i ze jest to zwiazane z tym ze uklad rozrodczy przygotowuje sie do pelnienia funkcji inkubatora. I ze o ile plamienie jest skape i nie towarzysza mu skurcze brzucha to jest to w pelni normalne. Ja w 25dc mialam lekkie plamienie,dzien pozniej beta byla 83,75 a po 48h juz 215,7.

Mysle ze skoro to jednorazowe i bardzo skape to nie masz sie czym martwic. Sciskam mocno
    Wlasnie to byla taka malutka plamka sluzu z rozowa wydzielina i na tym poprzestalo cale szczescie, ale sie wystraszylam bo moja przyjaciolka dwa razy w ciagu 4 miesiecy poronila :/

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Breezee Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogepomarzyc wrote:

W poprzedniej ciąży miałam bardzo lekkie brązowawe plamienia, bez skurczy i serduszko przestało bić. Nie chcę nikogo straszyć, ale zawiadomiłabym lekarza. Lepiej dmuchać na zimne.
    Plamienia mogą być niebezpieczne, tak i nawet krwotoki nie muszą świadczyć o poronieniu. Tak miała moja koleżanka, ciąża zdrowa, teraz już 30 tc

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• KarolaFasola Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks. Dziekuje za odp.

16udgov3pp3xggo2.png
    Marcysia i Julek <3 <3 22.08.2017.-1780g 43cm, 1550g 42cm

26tyg+0dni ok. 780g 770g
    27tyg+4dni ok. 950g 970g
    29tyg+5dni ok.1100g
    31tyg+6dni ok.1300g(ch) 1500g(d)

10.10.2014. Aniołek 11 tc [*]
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    A masz duphaston albo luteinę? Zadzwoń do gina, lepiej go informować o takich sprawach, a może Cię uspokoi.

Spirit, ja biorę bromergon i będę brać do ukończenia 10 tc. Nie wiem, czy to dobrze odstawić lek na prolaktynę. Dawno odstawiłaś?

Quasha, trzymaj się. Dzidzi mocne, super.

U mnie wszystko ok, zero plamień. Biust ciut boli ale tylko jak dotykam. Pachwina zaboli, jak za szybko wstanę, a tak jajniki nie bolą. A Was bolą? bo zaczęłam się martwić, że się uspokoiły. Tak jakbym miała ciut mdłości, ale nie jestem pewna czy sobie czegoś nie uroiłam. Od wczoraj chce mi się bardzo spać i jestem zmęczona. Byłam 30 min na spacerze, to myślałam, że usnę.
    Od razu po 2 kreskach czyli w sumie ponad 2 tygodnie temu. Czytałam właśnie ze dużo lekarzy zaleca branie na poczatku ale dwóch u których byłam mówiło żeby odstawić więc siła rzeczy poslucgalam lekarzy a nie "internetu" ale nie powiem stres gdzies tam jest.

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda ja tez sie wystraszylam, bo plamienie bylo po pozytywnym tescie ciazowym. No ale narazie wszystko idzie okej. Trzymam kciuki. Jesli sie stresujesz zadzwon do swojego ginekologa, bedziesz spokojniejsza.

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana o tej cytologii to widzialam :) ale pozniej jescze pytałam o toxo ,rozyczke,hiv itp ,ze mialam robione w lipcu ,i czy musze powtarzac?

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tygodnie, to już powinno być ok. Myślałam , że parę dni, teraz to już nic Ci nie będzie, Mi gin kazał odstawić a endokrynolog zabronił. Posłuchałam tego do którego mam większe zaufanie.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ginekologa - endokrynologa i kazał brać ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    2 tygodnie, to już powinno być ok. Myślałam , że parę dni, teraz to już nic Ci nie będzie, Mi gin kazał odstawić a endokrynolog zabronił. Posłuchałam tego do którego mam większe zaufanie.
    No dostinex ma w ulotce i tak ze utrzymuje się jakiś czas działanie w organizmie więc liczę ze ten najgorszy czas i tak działa :)

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Ana o tej cytologii to widzialam :) ale pozniej jescze pytałam o toxo ,rozyczke,hiv itp ,ze mialam robione w lipcu ,i czy musze powtarzac?
    Ja powtarzałem tylko to na świeże zakażenie,nienpamieram czy to igm czy igm. Tych ogólnych nie musialam

2017 #1
    2019 #2
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ