X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 21:05

• messy99 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze pozno, bo po wizycie u gina trafilam na obserwacje do szpitala. Pecherzyk w macicy sie pojawil. O.42cm. Ale babke martwi plyn w jamie brzusznej. Przeciez to nie moze byc ciaza pozamaciczna skoro pecherzyk trafił na miejsce? Masakra. Ciagle pod gorke...

nzjdgzu33y143688.png
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej pierwiastki, też się do Was zgłaszam i też TRAGICZNIE panikuję :P aż mi głupio czasami, ale po prostu nie umiem tego opanować. Dzisiaj przyszła beta 36831, więc ładnie, ale przyrost "tylko" o 90% a w poprzednim było prawie 160% no i teraz oczywiście się martwię, że osłabł ;) w czwartek usg i już chciałabym wytrzymać do tego czasu bez bety, ale przez to że ginekolog mi nagadała że nie widzi zarodka a powinien już być to żyję w strachu :(
    Dziewczyny, czy Wy już widziałyście zarodek? jak tak to jaki rozmiar był pęcherzyka, który tydzień i dzień?
    bycie matką chyba nie będzie łatwiejsze..... :P

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 21:06

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missdiss ale po 6 tysiacach beta zwalnia i Twoj przyrost jest jak najbardziej ok

Spirit, missdiss, Mabelle lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 21:07

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Pisze pozno, bo po wizycie u gina trafilam na obserwacje do szpitala. Pecherzyk w macicy sie pojawil. O.42cm. Ale babke martwi plyn w jamie brzusznej. Przeciez to nie moze byc ciaza pozamaciczna skoro pecherzyk trafił na miejsce? Masakra. Ciagle pod gorke...
    I co to znaczy?

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Kochana będzie dobrze . Pęcherzyk jest na swoim miejscu to już bardzo dobrze a plyn może być powodem czegoś innego i nie koniecznie czegoś złego Miałaś robione jakieś badania dodatkowe? Co mówią lekarze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 20:34

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missdiss wrote:
    hej pierwiastki, też się do Was zgłaszam i też TRAGICZNIE panikuję :P aż mi głupio czasami, ale po prostu nie umiem tego opanować. Dzisiaj przyszła beta 36831, więc ładnie, ale przyrost "tylko" o 90% a w poprzednim było prawie 160% no i teraz oczywiście się martwię, że osłabł ;) w czwartek usg i już chciałabym wytrzymać do tego czasu bez bety, ale przez to że ginekolog mi nagadała że nie widzi zarodka a powinien już być to żyję w strachu :(
    Dziewczyny, czy Wy już widziałyście zarodek? jak tak to jaki rozmiar był pęcherzyka, który tydzień i dzień?
    bycie matką chyba nie będzie łatwiejsze..... :P
    A kiedy byłaś że powinien być już zarodek?
    Ja chyba w piątek pójdę pierwszy raz.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 u mnie będzie 15mc różnicy między dzieciakami :) z końcem stycznia Paula skończy rok a na początku maja urodzi się jej rodzeństwo :)

julita mój mąż wie od samego początku, my generalnie sie nei staraliśmy, byliśmy na wakacjach i zaskoczyła nas późna owulacja :P trochę się smiałam że śmiesznie by było jakby znowu trafił za 1 razem (poprzednie 2 ciąże w pierwszym cyklu) i wykrakałam :P nie powiem mocno był zaskoczony i długo wychodził z szoku zanim dotarło do niego, że będzie drugie dziecko

bulbka 3 lata kp - szacun. Ja pociągłam tylko pół roku na laktatorze bo pomimo bojów moja córa wolala flachę. Trochę potem już z lenistwa zrezygnowałam z odciągania bo było ogromnie problematyczne i czasochłonne

Karola czasem pobolewa ale to sprawa indywidualna

messy lekarka mówiła skąd ten płyn? trzymam kciuki

missdiss relax! ładny przyrost i wszystko w swoim czasie. DO czwartku już niedaleko
    fajnie że tyle Was z trójką dzieciaków :) mnie poprzednia ciaża kosztowała sporo nerwów, teraz pewnie nie będzie łatwiej więc raczej świadomie się nie zdecyduję na 3 chociaż marzy mi się trójeczka

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra z Pauliną 6+3 jeszcze nie mialam serduszka, tylko pęcherzyk 1,5cm, tydzień później 7+3 był już 9mm zarodek z bijącym sercem :)

Kleopatra lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 22:33

• missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    A kiedy byłaś że powinien być już zarodek?
    Ja chyba w piątek pójdę pierwszy raz.

byłam licząc wg OM w 5t4d i pęcherzyk miał 7,5mm. Ale według mnie to było 5t3d lub 5t2d z wyliczeń wg owulacji
    nie poszłabym sama tak wcześnie (znając moje ogólne zestresowanie) ale miałam wskazania do kontroli ze względu na silne bóle podbrzusza (jestem drobna bardzo i lekarka mówiła że to kwestia rozciągania się więzadeł ale że trzeba kontrolować)

0d1yskjoed1yxen7.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podziwiam, ja po tylu stresach nie wiem czy bym się zdecydowała na 3 dziecko. Po pierwszej stracie długo żylam w strachu z Paulą, teraz staram sie nie panikować i wierztć, że wszystko będzie dobrze (z drugiej strony nie mam tyle czasu na myślenie :P)

blubka lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 22:33

monika_89 lubi tę wiadomość

• bezimienna Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie to tez pierwsza ciąża, trochę sie martwię i stresuje. Generalnie jednak jestem pozytywnej myśli. Czuje ze będzie ok. Co do piersi to mnie masakrycznie bolą, jak śpię na brzuchu to sie budzę i muszę sie przekręcić. Tez lecę na wspomagaczu - dupku. Ból krzyża mam, znacie to na tak wczesnym etapie?

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na jednej wizycie lekarz mi opowiadał dowcip:
    Jak jedynak przyjdzie do rodziców i powie że zjadł 5 złotych to go biorą do szpitala, prześwietlenia, gastroskopie, masa badań i obserwacji
    Jak drugie z kolei dziecko przyjdzie i powie, że zjadło 5 złotych to rodzice obserwują bacznie, czy na pewno wyszło drugą stroną i dopiero wtedy są spokojni
    Jak trzecie z kolei dziecko przyjdzie i powie że zjadło 5 złotych, to rodzice każą mu oddać z kieszonkowego :P
    Moim zdaniem, ten dowcip totalnie przemawia na korzyść posiadania trójki dzieci :D

blubka, monika_89, promyczek 39, Kofeina, toska_88, AsiaPoli, Camilia lubią tę wiadomość

0d1yskjoed1yxen7.png
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Dziewczyny, u mnie to tez pierwsza ciąża, trochę sie martwię i stresuje. Generalnie jednak jestem pozytywnej myśli. Czuje ze będzie ok. Co do piersi to mnie masakrycznie bolą, jak śpię na brzuchu to sie budzę i muszę sie przekręcić. Tez lecę na wspomagaczu - dupku. Ból krzyża mam, znacie to na tak wczesnym etapie?

bóle krzyża podobno totalnie normalne, rozszerza się miednica i te więzadła macicy też dają takie bóle

0d1yskjoed1yxen7.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka..ale sie rozpisalyscie od wczoraj,trzeba tu czesciej zagladac zeby byc na biezaco;),widzialam ze wczesniej ktos sie licytowal na wiek...hihi pewnie i tak ja tu starsza od wegla,41 mi stuklo w sierpniu.a co do liczb y dzieci ja mam corke 21lat i poltorarocznego wnusia..tak tak jestem babcia,moja Olivka w przyszlym miesiacu roczek ,wiec trojeczka bedzie.kiedys ktos mi tak wywrozyl i pol zycia sie z tego smialam,bo 19 lat mialam jedynaczke ;) tez mam bole podbrzusza czasem i ciagniecia jakies,i wogole od wczoraj plamie troche na brazowo..ale staram sie nie panikowac jeszcze,tu w UK itak by mi zaden doktor nie pomogl.
    witam nowe majoweczki i gratuluje,pozdrawiam wszystkie

promyczek 39, Kleopatra, blubka, Mabelle, Camilia lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna ból krzyża (odcinka lędźwiowego) to była moja zmora w ciązy z córką. Pomogło spanie z poduszką ciążową i masaże

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ